Beykoz TFF Riva Projesiyle Yeniden Şekilleniyor

12-10-2012 5496 2 yorum. Yorum Ekle

Beykoz için büyük önem taşıyan, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Riva Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nin inşası için mevcut tesislerin yıkımına başlandı.

Tesislerde gerçekleştirilen yıkım törenine, TFF Başkanı Yıldırım Demirören ve Yönetim Kurulu Üyeleri, (A) Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Abdullah Avcı ile Futbol Gelişim Direktörü Tolunay Kafkas katıldı.

 

Törene birçok ulusal medya kuruluşu katılırken, Beykoz Yerel basınından sadece gazetemiz hazır bulundu. Ayrıca Akbaba Köyü Muhtarı Yüksel Kılıç ve Riva Köyü sakinlerinden Beykoz Amatör Kulüpler Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Vedat Banabak’ta töreni takip eden Beykozlular oldular.

 

Yıldırım Demirören, törende yaptığı konuşmada, Riva Projesi'yle Türk futbolunun en önemli adımlarından birini attıklarını dile getirdi. Türk futbolunun, Avrupa futbolunun en büyük 6. ekonomisine sahip olduğunu, ancak federasyonun kiralık binada oturduğunu dile getiren Demirören, binanın altında eczane, banka ve otomobil bayisi var. Milli takımlarımız otellerde kamp yapıyor. Yönetim ve Milli Takımlar 3 ayrı binada, senelik 2,5 milyon lira masrafımız var. Otel, kamp ve seminer masraflarını koyduğunuz vakit senelik 15 milyon lira federasyonunun bütçesinden para çıkıyor. Onun için Riva çok acil ve önemli diye konuştu. Yönetime geldiklerinde en büyük hedef olarak Riva Projesi'ni seçtiklerini anlatan Demirören, sözlerini şöyle sürdürdü;

 

Hedefimiz, 2014 yılı Nisan ayında burayı açarak, Milli Takımızı Brezilya'ya buradan göndermek. Bu projede sizlerin destek ve ilgisini bekliyoruz. Sponsorlarımızın desteğini bekliyoruz. Kendi bütçemizle yola çıktık. Sponsorlara açığız, onlardan gelecek desteklerle bu projeyi hızlandıracağız. Allah kısmet ederse ocak ayında temelini atıyoruz. Tesisimizin ismi Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri olacak. Yönetim kurulu kararıyla rahmetli başkanımız Hasan Doğan'ın ismini koyuyoruz. Özkan Olcay'ın ismini de yan parselde yapacağımız idari binaya koyuyoruz. İnşallah uğurlu olur diyorum diyerek;

Tesisleri çok amaçlı kullanmayı planladıklarını belirten Demirören, uygun zamanlarda Anadolu'dan ve yurt dışından takımların da kamp yapabileceğini dile getirdi.

 

2013 yılının ocak ayında törenle temeli atılacak ve 15 ayda tamamlanması planlanan Riva Projesi'nin özellikleri şöyle:

-Toplam 235 bin metrekarelik bir alan içerisinde yer alacak tesis, bittiğinde Türkiye'nin en büyük, en modern, en kapsamlı kamp ve eğitim tesisleri olacak.

-Toplam kapalı alanı 17 bin 643 metrekareyi bulan tesis, ana yay aksına bağlanmış 6 kütleden oluşacak.

-Yönetim binası, toplantı ve konferans salonları, konaklama binası, sağlık kulübü, restoran ve benzeri alanları da kapsayan tesis, Türk futboluna üst düzey bir konforla hizmet ve çalışma alanları sunacak.

-Toplam kapalı alanı 2 bin 320 metrekareyi bulan ofis binası 3 katlı inşa edilecek. Milli Takımlar ve Futbol Gelişim Direktörlüğü'ne bağlı birimler burada hizmet verecek.

 

-Konaklama bloku 7 bin 935 metrekarelik bir kapalı alandan oluşacak. 3 katlı binada 3 bin 200 metrekarelik bölümde 85 oda yer alacak. 2'si süit, 83'ü iki kişilik olarak planlanan bu odaların yanı sıra, blok içerisinde hobi ve toplantı odaları da bulunacak.

-Çok amaçlı salon bloku 1000 metrekarelik bir kapalı alandan oluşacak. 182 kişilik oditoryum, 168 kişilik seminer salonu, ihtiyaç duyulduğunda salon olarak da kullanılabilecek 250 metrekarelik bir fuaye alanı ve küçük ölçekli toplantı salonları bu blokta bulunacak.

-İki katlı sağlık kulübü blokunun zemininde 1000 metrekarelik yüzme ve terapi havuzları ile 900 metrekare içerisinde hamam, tedavi odaları ve benzeri sağlık birimleri, 1. katta ise 350 metrekarelik fitness salonu yer alacak.

-Halen kullanımda olan 4 adet çim sahanın yüzeyleri yenilenecek. Ayrıca bir çim saha daha yapılıp sayı 5'e çıkarılacak. Bu sahaların bir tanesi, küçük ölçekli tribünleri, destek birimleri ve tel örgüleriyle stadyum olarak inşa edilecek.

-Projeye eş zamanlı olarak, toplam 9 bin metrekarelik TFF İdari Hizmet Binası inşa edilecek. Tasarım çalışmaları süren bu tesisin de devreye girmesiyle, federasyonun idari birimleri tek merkezden hizmet sunacak.

 

Törende en çok dikkat çeken konu ise, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören Akbaba Köyü Muhtarı Yüksel Kılıç’a büyük ilgi göstermesi oldu. Demirören ulusal televizyon kanallarına canlı demeçler verdikten sonra iş makinelerine yıkım startı vermek üzere özel alana geçerken de Muhtar Yüksel Kılıç’ı özellikle ismi ile çağırarak özel bölmeye aldı.

 

Yıkım startının verilmesinden sonra Erdoğan Demiören ve Yüksel Kılıç arasında geçen sohbette, Kılıç kendisini tanıtırken, 12 yıldır Akbaba Köyü Muhtarlığını yaptığını, bu süreden beri Spor ve STK yaşamının içerisinde olduğunu, Beykoz Spor Kulübünün Basketbol 1. Ligine çıkmasında katkısının olduğunu ve kulüpte o dönem yöneticilik yaptığını, Beykoz Amatör Kulüpler Birliğinin bir dönem danışmanlığını yaptığını, Kulüpler Birliğinin Ankara Delegesi olduğunu, Beykoz Köyler arası Futbol Turnuvasının dönem dönem yürütmesinde olduğunu ve son olarak ta Akbaba Spor Kulübünün Başkanlığını yaptığını da açıkladığında, Demirören tarafından oldukça övgü dolu sözler ile tebrik edildi.

 

Yüksel Kılıç kısa bir sürede Beykoz’da ikamet etmekte olan, Türkiye Futbol Federasyonu Genel Sekreteri Prof. Dr. Emre Alkin ile de kısa bir sohbet edip Beykoz değerlendirmesi yapıp, geniş bir zamanda daha uzun sohbet etme kararı aldılar. 


Videolar

Toplam 1 video bulundu.


12-10-2012 5496 2 yorum. Yorum Ekle

Yorumlar

arif yolkur 12-10-2012

Başkan nerede

Yapılmasıyla Beykoza büyük değer katacak böyle bir projede belediye başkanın olmamasının izahını başkandan bekliyoruz. aldığımız duyumlara göre Yıldırm Demirören rivaya geçmeden kendisini ziyaret etmiş.

M.Talat Karasakaloğlu 12-10-2012

BEYKOZA GELİN

Sayın Demirören istinyedeki merkezlerinin kiralık olmasından haklı olarak şikayetci olduğuna göre Federasyon merkezini KAVACIĞA GETİRSİNLER bu bölgede satılık plaza ve arsa çok sayıda bulunmaktadır. Hem İstanbulun merkezzinde bulunurlar hemde Beykoza katkı verirler. Ayrıca kendilerinin ikametgahlarıda bildiğim kadarıyla Beykozda BUYRUN BAŞKAN SİZİ TFF OLRAK BEYKOZA DAVET EDİYORUZ.

Toplam 2 yorum bulundu. 1-2 arası listeniyor.
Ozan Derviş

BEYKOZLU OLMA ZAMANI

27-03-2024 Yorum yok. 502
Neyir Erkan Şişman

Oylar Sandığa

27-03-2024 Yorum yok. 475
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

TÜRK FUTBOLUNDA BİTMEYEN KAOS….

27-03-2024 Yorum yok. 482
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

HEY ON BEŞLİ ON BEŞLİ

27-03-2024 Yorum yok. 405
Erdal Uzuner

SEÇİME GİDERKEN

27-03-2024 Yorum yok. 444
Yaprak Akın

KONUT ALMALI MI !

27-03-2024 Yorum yok. 394
Cüneyt Pulant

Alaattin Köseler Gerçeği

27-03-2024 Yorum yok. 490
Hacı Arıcı

BEREKET İKLİMİ

27-02-2024 Yorum yok. 458
Asiye Çakır

ZAMAN VE HAYAT

27-01-2024 Yorum yok. 1073
Tuncay Ünde

SEVGİLİYE MEKTUP

26-12-2023 Yorum yok. 926
Adem Öztürk "Beykoz Sevdalısı"

Ortadoğu Müslüman mı?

25-11-2023 Yorum yok. 787