TEŞEKKÜRLER ARKADAŞLAR

10-12-2012 4419 7 yorum. Yorum Ekle

24 Kasım Öğretmenler Günü Kutlamasında yaşadığımız ve gözümüzden kaçırdığımız bir gerçeği gözlememiz üzerine, ilçe yerel basınının ortak dostu olan Beykoz Belediyesi Halk Dansları Topluluğu Koordinatörü Bayram Yıldız ve eşi Adife Yıldız’a evlerinde tüm yerel basının katıldığı bir ziyaret gerçekleştirdik.

İlçemizin sevilen öğretmenleri olan Adife-Bayram Yıldız çifti, öncelikle aile bireylerine ve sonrasında tüm sevenlerine ve özellikle öğrencilerine pozitif enerjileri ile eğitim duayenlerimiz olarak bilinmekteler.

 

Adife Yıldız öğretmenlik mesleğini sadece okullarında sürdürürken, eşi Bayram Yıldız bu yönünü aldığı akademik eğitimin birikimiyle okul dışına taşıyarak, yaptığı çalışmalarla ve aldığı ödüllerle ilçemizde ayrıcalıklı eğitimcilerimiz sınıfında özel yerlerini yıllardır korumaktalar. Bu gücü ve enerjisini kendisi ile aynı eğitimi alan eşinden aldığı destekle sürdürdüğü bilinen Bayram Yıldız’a 3. bir “EĞİTİMCİLİK” görevi yüklemiş durumda.

 

Bayram Yıldız eşi Adife Yıldız’ın yakalandığı hastalığın uzun süren tedavisi ile ilgilenmeye başladığında; başlayan 3. dönem eğitimciliği aslında kelimeler ile anlatılacak gibi değil, bunu yaptığımız ziyarette bizzat gördük.

 

Bayram hocanın dışarıya yansıtmadığı özel dünyasında verdiği olağanüstü mücadele 24 Kasım Öğretmenler günü İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün yaptığı törende ortaya çıktı. Rahatsızlığı nedeniyle malulen emekli olan Adife Yıldız Öğretmenimiz, görev sürelerini tamamlayarak emekliye ayrılan ilçenin diğer öğretmenleri gibi yapılan törende sahneye çıkması gerekiyordu, hastalığının rizikosu sebebiyle bu törene Adife Öğretmenimizin yerine Emeklilik Plaketini almak için, eşi Bayram Öğretmenimiz çıktığında salonda kendisini yakinen tanıyan birçok kişi kısa süreli şok yaşadı.

 

Neyse ki Bayram Yıldız’ın sahneye malulen emekli olan eşinin belgesini almak için çıktığı kısa süre sonra anlaşıldı. Mükemmel bir organize ile yapılan törenden sonra günün fotoğraflarına bakmaya başladığımızda, Bayram Hocamızın yüzündeki hüzün ve mutluluk karışımı tarif edilemeyen duygular, bir anda Genel Yayın Koordinatörümüz Ozan Derviş’i aynı akşam geç saatte harekete geçirdi.

 

Hızlı bir telefon trafiği ile ilçemizde görev yapan 8 yerel basın kuruluşunun yetkilileri aranarak ertesi gün Adife-Bayram Yıldız Öğretmenlerimizin evine ziyaret gerçekleştirip kendilerini İlçe Yerel Basını olarak YILIN ÖĞRETMENİ ilan edelim teklifi sunuldu. Tüm arkadaşların tereddütsüz kabulü ile hafta sonu olması sebebiyle ilçemizde ikamet ettiği bilinen İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Necla Çağlayan’a bilgi verilip uygun görmeleri halinde, basın mensuplarının yapacağı ziyarete refakat etmesi istendi. Milli Eğitim Şube Müdürü Necla Çağlayan yerel basının davranışından etkilendiğini dile getirip, bizimle birlikte ziyarete katılacağını bildirmesiyle, Yıldız Ailesini ziyaretimiz gündeme geldi.

 

Ertesi gün bir etkinlikten dönerken, bir arkadaşımızın önemli bir mazereti ile bir eksik ile konvoy halinde Yıldız Ailesinin sıcak ve sıcak olduğu kadarda, tam bir kültür yuvası olan minik evlerine konuk olduk.   

 

Anlatmaya çalıştığımız süreç herkesin duygulu konuşmalarıyla yeniden detaylarıyla yaşandı. Bir eğitimci ve sanatçı evi olduğu her hali ile belli olan bu sıcak yuvada, artık yaşamımızda az rastlanır bir aile dayanışmasının tüm güzelliği, Adife ve Bayram Öğretmenlerimizin birbirlerine olan AŞKLARININ daha da büyüdüğü ve anlatılamaz ancak ziyaret edilip yaşanır hale geldiğini gördük.

 

Ne diyelim Adife ve Bayram Hocalarımız eğitim dünyalarına yakın dostları olan ilçe yerel basın mensuplarını da çoktan almışlardı. Yani bu çiften öğreneceğimiz ve okuyucularımıza ile yakın çevremize anlatacak çok eksiğimizin olduğunu öğrendik. Ziyarette alan darlığı nedeniyle, gazetemizden Derviş Erkan’ın çektiği fotoğraflar, fotoğraf çekmeyen arkadaşlarımıza itina ile eksiksiz servis edilmiştir.   

 

Genel Yayın Koordinatörümüz Ozan Derviş’in teklifini kırmayarak kendisini mutlu eden, çok değerli meslektaşlarımıza, bizleri özel eğitim yuvalarına kabul eden Adife-Bayram Yıldız çiftine gönlümüzün tüm sıcaklığı ile Doğuş Haber Ailesi olarak teşekkür ediyoruz.


Videolar

Toplam 1 video bulundu.


10-12-2012 4419 7 yorum. Yorum Ekle

Yorumlar

arda yıldız 11-12-2012

annecim sana allah tan acil şifalar diliyorum.

annecim,babacım yılın öğretmeni seçildiğiniz için sizinle gurur duyuyorum annecim ,allahım inşallah sana sağlık verir seni tebrik ediyorum ARDA YILDIZ

ilhan özdemir 12-12-2012

beykoz belediyesi

bayram kardeşim allahtan eşine saygıdeyer hocama allahtan acil şifalar diliyorum dualarımız hocamızla beraber inşlah

Gökben Turgut 14-12-2012

Tebrik Ederim

Öğretmen olmak kolay bir karar değildir, sabır ister. Herkes yapamaz. Bir kere öğretmen oldunuz mu her zaman her yerde öğretmen olarak yaşarsınız. Hayatınız olur. Adife ve Bayram öğretmenimiz de hayatlarını öğretmeye admış örnek kişilerden. Bizlere öğrettiğiniz herşey için TEŞŞEKKÜRLER...

Vedade Zeynep Taylar 16-12-2012

Öğretmenim sizi tebrik ediyorum...

Öğretmenim sizi ve eşini bu başarınızdan dolayı kutluyorum. Sağlık diliyorum, sizin de ellerinizden öpüyorum. İyi ki bizim öğretmenimiz olmuşsunuz.

Abdullah Aksu 19-12-2012

Öğretmenler günü mesajı

Bayram Hocam Öğretmenler gününüzü en içten dileklerimle kutluyorum Adife yengeminde .Sağlıklı sıhhatli bir ömür dileğiyle

Ali SARI 19-12-2012

TEBRİK

Saygıdeğer Öğretmenlerim Sizleri Yılın Öğretmeni Seçildiğiniz için kutlarım.Başarılarınızın devamını diler sağlık ve mutluluk dolu nice yıllara.İyi ki varsınız..

berk tabak 16-01-2013

tebrik

bayram hocam tebrik ederim.ailenizle sağlık ve huzur dolu nice yıllara

Toplam 7 yorum bulundu. 1-7 arası listeniyor.
Ozan Derviş

BEYKOZLU OLMA ZAMANI

27-03-2024 Yorum yok. 502
Neyir Erkan Şişman

Oylar Sandığa

27-03-2024 Yorum yok. 475
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

TÜRK FUTBOLUNDA BİTMEYEN KAOS….

27-03-2024 Yorum yok. 482
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

HEY ON BEŞLİ ON BEŞLİ

27-03-2024 Yorum yok. 405
Erdal Uzuner

SEÇİME GİDERKEN

27-03-2024 Yorum yok. 444
Yaprak Akın

KONUT ALMALI MI !

27-03-2024 Yorum yok. 394
Cüneyt Pulant

Alaattin Köseler Gerçeği

27-03-2024 Yorum yok. 490
Hacı Arıcı

BEREKET İKLİMİ

27-02-2024 Yorum yok. 458
Asiye Çakır

ZAMAN VE HAYAT

27-01-2024 Yorum yok. 1073
Tuncay Ünde

SEVGİLİYE MEKTUP

26-12-2023 Yorum yok. 926
Adem Öztürk "Beykoz Sevdalısı"

Ortadoğu Müslüman mı?

25-11-2023 Yorum yok. 787