ZEKİ AKSU GÜVEN TAZELEDİ

08-07-2013 6475 Yorum yok. Yorum Ekle

Beykoz Stadında yapılan genel kurulda, rakipsiz olarak tek liste ile seçime giren Zeki Aksu oyların tamamını alarak, yeniden Beykoz Spor Kulübü Başkanı oldu.

Çalışma alanlarında ses getiren uğraşlarıyla isim yapmış Beykoz’un bilinen simalarının katıldıkları ve oldukça leziz geçen genel kurulda, divan başkanlığı gündem maddelerini klasik şekilde eksiksiz uyguladı.

Tüm maddeler oy birliği ile işlenirken, Başkan Zeki Aksu yaptığı sunumda Beykoz Kaymakamlığı tarafından kurulan komisyon, geçmiş dönem genel kurullarından bazıları hakkındaki araştırmaları hakkında genel kurula geniş bilgi verdi.

Zeki Aksu metnini yazılı olarak yayınlayacağımız konuşmasında, Kaymakamlık makamına yapılan şikâyetlerin yapılan soruşturma sonrasında gerçeği yansıtmadığını ve kurulan komisyonun Kaymakamlık tarafından etki altında tutulduğu iddiasında bulunarak tespitlerini konuşmasında detaylandırdı.

Genel Kurul üyelerine söz hakkı verildiğinde, Yaşar Şahin, gazetemizden Ozan Derviş(Kemalettin Erkan, Metin Aydın, Hasan Şatıroğlu, Alaattin Köseler, genel kurul üyelerine konuşmalar yaparak genel kurulun işlenme sürecine katkı koydular.

Çavuşbaşı Spor Kulübü Başkanı ve Beykoz Spor Kulübü konusunda yapılan şikâyetleri incelemek üzere Beykoz Kaymakamlığı tarafından kurulan Komisyon Üyesi Yaşar Şahin konuşmasında, komisyon araştırması sonrasında her şeyin usule uygun yapıldığını tespit ettiklerini, kendilerinin de ayrıca Beykoz Spor Kulübünün gelişmesine katkı için ayrı bir araştırma içerisinde olduklarını, kulübün borcunun sıkıntı oluşturduğunu vurgulayarak, Beykoz Belediye Başkanı ve Beykoz Kaymakamı ile görüştüklerinde, onlarında kendileri gibi düşünerek, Zeki Aksu’nun çekilmesi ve yeni bir yönetimin oluşması yönünde ortak fikirde olduklarını söylemesi genel kurul salonunda bir müddet şaşkınlık yaşanmasına sebep oldu.

Gazetemiz Genel Yayın Koordinatörü Ozan Derviş (Kamalettin Erkan) da yaptığı konuşmada, Kaymakamlık tarafından kurulan komisyonun sadece Başkanının Spor’dan anladığını diğerlerinin spor ile bağlantılarının olmadığını, Kaymakamlığa bağlı memur olduklarından araştırmanın sıhhatli olamayacağına vurgu yaparken, kendisinden önceki konuşmacının sözlerinin demokratik olmadığını bu sözlere destek verilmesinin yanlış olacağını, her türlü sorunun çözümünün bu genel kurul salonu olduğunu, Yerel ve Merkezi Yöneticilerin desteklerini halkın bileceği şekilde yapmaları ve en önemlisi stadyuma gelmesi gerektiğini savundu.

  

Zeki Aksu’nun rakipsiz kazandığı ve oy kullananların tek tek görüntü altına alındığı genel kurulda yeni yönetim, Av. Kemal Kaya, Serkan Taş, Şener Kurtuluş, Nuri Kızıltan, Adnan Cevizci, Mehmet Tombul, İsmail Albayrak, Abdullah Tombul, Osman İnan, Halil Karababa, R. Serdar Alemdar, Mehmet Öztürk, Salim Barut ve Taner Aksu’dan oluştu.

Beykoz Spor Kulübü Başkanı Zeki Aksu’nun konuşmasınındetayları ilçedeki birçok yerel basın sitelerinde mevcut olmasına karşın gazetemizin www.dogushaber.com sitesinde video görüntülü olacakta mevcuttur.

 

BEYKOZ SPOR KULÜBÜ BAŞKANI ZEKİ AKSU’NUN

29 HAZİRAN 2013 OLAĞAN KONGRE KONUŞMA METNİ

Beykoz Kaymakamı Süleyman ERDOĞAN Beykoz Spor Kulübü Derneği Başkanı Zeki AKSU ve Yönetim Kurulu hakkında şikayetler olduğu gerekçesiyle kulübümüzü denetlemek üzere bir komisyon oluşturmuştur.

Beykoz Spor Kulübü Derneği, komisyon tarafından istenilen tüm defter ve belgeleri teslim etmiştir.

07.05.2013 tarihinde denetime başlayan komisyon dernek evraklarını 22.05.2013 tarihinde iade etmiştir. Bu tarihler arasında umrede bulunan Kaymakam denetleme sonucunu beğenmemiş ve komisyon üyelerine baskı uygulamıştır. 22.05.2013 tarihinde iade edilen evraklar 24.05.2013 tarihinde geri alınmıştır. 10.06.2013 tarihinde kulübümüzün gider belgeleri istenilmiş 17.06.2013 tarihinde de tüm evraklarımız iade edilmiştir. Yaklaşık kırk (40) günlük sürecinde komisyon üyeleri Kaymakam tarafından baskı altında tutulmuş ve yönlendirilmiştir.

Beykoz Kaymakamlığı’nın 03.05.2013 tarihli onayı ile başlayan incelemelere karşı savunmamızdır.

İDDİALAR :

İddia1- Beykoz Spor Kulübü Derneğinin 05.01.2011 tarihindeki genel kurulunda dernek üye listelerinde üye olmayanların üye diye gösterilmesi.

CEVAP     : Beykoz Kaymakamlığı’nın vermiş olduğu raporunda da anlaşılacağı üzere bu iddia subut bulmamıştır.

İddia 2- Beykoz Spor Kulübü Derneği’nin 08.01.2011 tarihindeki genel kurulunda, genel kurul hazurun listesinde isimleri olup, genel kurula katılmayanların adına imza atılarak, genel kurul yapıldığı.

CEVAP     : 15.01.2011 tarihinde yapılan Beykoz Spor Kulübü Derneği’nin olağanüstü genel kurulunda Sicil Kurulunca hazırlanan üyelik şartlarını yerine getirmiş 140 üye hazurunda yer almış bu üyelerden 45 kişi imza atarak kongreye katılmıştır (EK 1 olağan üstü kongre tutanağı aslı). Deneticiler tarafından genel kurula 47 kişinin imza atarak katıldığı belirtilmektedir. Aradaki iki imzanın nasıl atıldığı tarafımızca soru işaretidir. Bu durumda sorumluluk Divan Kurulu Başkanlığınındır. Kaldı ki çoğunluk aranmaksızın yapılan ve tek liste olan kongrede iki kişinin imzası neticeyi değiştirmemektedir.

İddia 3- Derneğe ait gelirlerin dernek hesabına aktarılmadığı ve kişisel olarak kullanıldığı.

CEVAP     : Beykoz Spor Kulübü Derneği Tüzüğü’nün 77 maddesi F bendine göre, derneğe ait gelirler bizzat kişiler tarafından derneğin hesabına yatırılmıştır. 77 maddenin G bendinde ise kasada 2000 TL bulundurulabileceği belirtilmiştir. Ancak kasamızda hiçbir zaman için 2000 TL’den fazla para bulunmamıştır. Elde tutularak da harcanmamıştır. Yaklaşık 3 yıldır gelir az gider çok olduğundan dolayı aradaki fark tarafımdan karşılanmıştır. Bu konu ile ilgili diğer bir tespiti ise tüzüğün 77 maddesinin A bendinde belirtildiği gibi kulübün her türlü mali işleri kulüp genel kurulu tarafından onaylanan yıllık bütçe ile harcanacak denilmektedir. İnceleme raporunda dernek genel kurulu tarafında onaylı yıllık bütçesinin bulunmadığı belirtilmektedir. (EK 1 olağan üstü kongre tutanağı aslı EK 2 dönem bütçesi) Harcanan bütün harcamalar yönetim kurulu kararı ve bilgisi dahilinde benim tarafından yapılmıştır. Dolayısıyla yapılan bu harcamalar belirlenen usul ve esaslara göre yapılmıştır.

İddia 3- Yasal olmayan şekilde bağış alındığı, yasal olmayan şekilde kulüp şirketine para aktarıldığı ve yasal olmayan şekilde dernek gelirlerinin harcandığı.

CEVAP             : Yasal olmayan bir şekilde bağış alınmadığı, yasal olmayan şekilde kulüp şirketine para aktarıldığı iddiaları inceleme raporuna göre de subut bulmamıştır. Yasal olmayan şekilde dernek gelirlerinin harcandığı hakkında ise inceleme raporunda da belirtildiği gibi 08.05.2010 tarihli genel kurulun borç almak üzere dernek adına borç alma yetkisi yönetim kuruluna verilmiştir. Alınan bu borçlar genel tutanağında da belirtildiği gibi İş Bankası Paşabahçe Şubesinden kredi alma yetkisi verilmiştir. Genel kurul ve yönetim kurulunca İş Bankası Paşabahçe Şubesinden alınan bu kredilerin faizsiz olması hayatın olağan akışına aykırıdır. Ayrıca genel kurul kararı tüzüğün üstündedir.

İnceleme raporunda 2010 yılından borç alındığı gelir gider defterinde de tespit edilmiştir. Ancak bu borçlarla ilgili yönetim kurulu kararı alınmadığı denilmektedir. Bu borçlar 21.05.2009 tarih 47 sayılı kararla verilen yönetim kuruluna yetki dahilinde alınmıştır (EK 3 ilgili karar fotokopisi).

2011 – 2012 – 2013 yılında alınan borçlar inceleme raporunda da belirtildiği gibi yönetim kurulu karar defterinde kararları alınmıştır.

İşletme defteri ile gider belgelerinin karşılaştırılmasında işletme defterine kaydedilmiş, her giderin bir belgesi bulunduğu, ancak gider belgelerinin bir kısmının dernekler yönetmeliğinde belirtilen gider belgelerinin özelliklerini taşımadığı, bir kısmının içeriğinin belli olmadığı, bir kısmının da düz beyaz kağıda yazılarak ödendiği belirtilmiştir. Ayrıca belli miktarda muhtelif tarihli fişler bir zarfa konarak ödeyenin kim olduğu belli olmayan gider pusulası ile Zeki AKSU’ya ödenen meblağ giderilmiştir denilmektedir.

Bu konuya ilişkin cevabımız aşağıdaki gibidir.

İnceleme komisyon üyesi muhasebe uzmanı ALİ YADIK ek 18 deki rapor doğrultusunda bir kısmının içeriğinin belli olmadığı belirtilmiştir. Fiş içerikleri aşağıda çıkarılmıştır.

2012 / 23 no’lu gider belgesi Çenesuyu maç primi, 163 no’lu gider belgesi ise banka hesap işletim ücreti,

2012 / 157 – 153, 146, 145, 141, 132 – 127 sporcularımıza yapılan ödemelerdir.

2013 / 61 – 43, 36 – 17, 13 – 10 sporculara yapılan ödemelerdir.

2013 / 1 – 4 personele yapılan ödemelerdir.

İçerikleri budur.

2011 yılında yapılan 27-50-75-97-120 no’lu belgeler yapılan giderlerde muhtelif fiş ödeme tutarlarının Zeki AKSU’ya yapıldığı tespiti yanlış müteala edilmiştir.  Zeki AKSU’ya ödenen meblağ gider olarak gösterilmemiş muhtelif harcamalar gider olarak gösterilmiştir. Bu harcamalar kulüp adına Zeki AKSU tarafından yapılmıştır.

İnceleme raporunda belirtilen borç verenlerin borç verme yeterlilikleri konusunda ise borç veren herkesin borç verme yeterliliği vardır. Kulübe borç veren kişilerin bir kısmının şahsıma yakınlığı vardır. Kulüplere başkan kefaleti olmadan hiçbir kurum ve şahıs borç vermez. Alınan bu borçların hepsi benim şahsi kefaletimin altındadır.

İddia 5- Beykoz Spor Kulübü Derneği Başkanı Zeki AKSU’nun derneğin yönetim kurulunu toplamadan sahte imza atarak karar alıp uyguladığı.

CEVAP     : Beykoz Spor Kulübü Derneği Yönetim Kurulu Kararları Beykoz Spor Kulübü Yöneticileri tarafından imza altına almışlardır. Bunu da komisyon üyelerine imzaların kendilerine ait olduğunu beyan etmişlerdir. Komisyon üyelerinin imzalar arasında farklılık olduğu görüşünün kulübümüze ve şahsıma ne kadar ön yargılı ve baskı altında olduklarını göstermektedir.

İddia 6- 08.01.2011 tarihinde yapılması ilan edilen Beykoz Spor Kulübü Derneğinin Genel Kurulunun Başkan Zeki AKSU tarafından keyfi olarak iptal edildiği ve 15.01.2011 tarihinde kendi getirdiği çoğu naylon üyeler ile genel kurul yaptığı.

CEVAP     : 08.01.2011 tarihinde yapılması gereken genel kurul çoğunluk olmadığı için 15.01.2011 tarihinde yapılmıştır. İnceleme raporunda bu belirtilmiştir. İddia sahibi Mustafa Ayfer SERDAR’ın genel kurulda aday olması zaten mümkün değildir. Kulüp üyesi olmayanların tüzüğümüzün ilgili maddeleri gereği seçme ve seçilme hakkı yoktur.

İddia 7- Özcan ÖZDENİZ’in Kaymakamlık Makamına vermiş olduğu 04.06.2013 tarihli dilekçesindeki Beykoz Spor Kulübü 1908 A.Ş’nin futbol takımının oyuncusu iken kendisine ödenmesi gereken 21.400 TL’nin Türkiye Futbol Federasyonu tarafından kendi hesabına göndermesi gerekirken, usulsüz olarak tanzim edilen belgelerle farklı hesaba aktarıldığı ve kendisine ödenmediği...

CEVAP     : Özcan ÖZDENİZ futbol takımımızın eski oyuncudur. Şahsımın başkan olduğu dönemden önceki yıllarda kulübümüzden alacağı vardır. Bu alacağının tahsil için Futbol Federasyonu Uyuşmazlıklar Çözüm Kuruluna başvuru yaparak kulübümüzden tahsil etmiştir. Bu durum federasyon ve banka kayıtlarından da anlaşılacaktır. Kulüp olarak bu şikayetinden haberdar olduktan sonra kendisi ile genel müdürümüz vasıtasıyla irtibata geçerek konu hakkında görüştük. Görüşmemiz sonunda bize Kaymamalıktan arandığının kendisinin kulüpten alacağı olduğunu kulüpteki yetkililerin sahte belgelerle federasyondan parasının alındığını o dönemki alacağı olan 19.750 TL harçlarla birlikte 21.400 TL olan kısmını şahsa göstererek şahsı şikayette bulunmak için ikna ettiklerini ve komisyon üyelerinin kendi cümleleri ile şikayet dilekçesi hazırlattığını öğrenmiş bulunmaktayız. Şahısla yapılan görüşme ve araştırma sonucunda söz konusu olayın vukuu bulmadığını açıklığa kavuşturduk ve şahıs ilgili savcıya giderek şikayetini geri almış ve bu süreci anlatmıştır. Bu ifadeden anlaşılacağı üzere komisyon üyelerinin ne kadar baskı altına alınarak kulüp nezdinde şahsım yıpratılmaya çalışılmaktadır.

Yönetim ve denetim kurulu üyeleri dernekteki görevlerini gereği gibi yerine getirmişlerdir. Dernek zarara uğratılmamıştır. İnceleme raporu ile Kaymakamlık Makamının yazmış olduğu üst yazı arasında farklılıklar vardır. 07.05.2013 tarihinde denetimine başlanan derneğimiz, 22.05.2013 tarihinde denetim sona erdirilmiş, evraklar tarafımıza iade edilmiştir. 24.05.2013 günü Kaymakamımızın bizzat talimatıyla tekrar geri alınmıştır. Bu tarihler arsında umrede bulunan Sayın Kaymakam denetim sonucunu beğenmediğinden komisyona baskı yapmıştır. 10.06.2013 tarihinde gider belgeleri teslim alınmış 17.06.2013 tarihinde teslim edilmiştir. Yaklaşık 40 günlük denetim süresince komisyon baskı altında tutulmuştur komisyon üyesi Ayten KUŞKAN ifade almak üzere üyeleri davet ederken soruşturma yapıldığını belirtmiş üyeleri baskı altında tutmuş halbuki yapılan bir incelemedir. İnceleme esnasında dernekle ilgisi olmayan bir takım belgeler ortaya konmuştur. Üye olmayan kişiler derneği şikayet etmesi yanlıştır. Özcan ÖZDENİZ’e baskı yapılarak ve kandırılarak dilekçe yazdırılmıştır.

Kaymakamımızı ziyarete giderek kulübümüzün şu anki durumunu ve neden bu hallere geldiğini çok açık bir şekilde anlatıp, ondan bu duruma hakem olmasını talep ettik. Ne yazık ki kaymakamımız bırakın hakem olmayı bizzat savcı ve hakim olmaya çalışmıştır.

Derneklerde alınan kararları tüzük gereği başkanlar uygular. Beykoz Spor Kulübü Derneğinin kurumsal olarak yönetilmediği iddiasına katılmıyorum. Kulübümüz Genel Kurul tarafından seçilen organlar ve yönetim kurulu üyeleri tarafından yönetilmektedir. Alınan yönetim kurulu kararları bunun en büyük delilidir. Kulübümüz hiçbir zaman bireysel olarak yönetilmemiştir.

Dernek üyesi olmayan ve dolayısıyla genel kurul toplantısına katılma hakkı bulunmayan kişiler tarafından yapılan şikayetlerin taraf olup olamama ve 5253 sayılı Dernekler Kanununun 19 uncu maddesi hükmünde belirtilen (derneklerin tüzüklerinde gösterilen amaçlar doğrultusunda faaliyet gösterip göstermedikleri, defterlerini ve kayıtlarını mevzuata uygun olarak tutup tutmadıkları) denetim çerçevesi içerisinde değerlendirilmesi gerektiği gibi dernek üyelerinin kötü yönetim ve haksız işlemleri için yönetimler hakkında yargıya başvuru hakları vardır. Genel Kurul toplantılarındaki kanuna aykırılıklar için ancak yargıya başvurulabilir.

Soruşturma ise adli ve idari olmak üzere iki türlüdür. Adli soruşturma Başsavcılık tarafından yapılan bir işlemdir. İdari soruşturma konusu ise derneklerin dışında yapılan işlemdir. Zaten madde hükmünde görüldüğü üzere mülki idare amirinin suç sayılan fiili tespiti halinde derhal Cumhuriyet Başsavcılığına bildirmesi gerekmektedir.

Derneğimiz hakkında Kaymakamlık Makamı suç duyurusunda bulunmuş, fakat kanun maddesi gereğince derneğimize bildirilmesi gerekirken, bu bildirim henüz yapılmamıştır.

Kulübümüz kamu yararına çalışan bir dernek değildir. Kaymakamlık Makamının oluruyla kurmuş olduğu komisyonun derneğimizi denetleme raporu yazmaya yetkisi vardır. İnceleme raporu yazmaya yetkisi yoktur. Ancak bu komisyon inceleme raporu yazmıştır. Kulübümüz İçişleri Bakanlık Makamının 29.12.2010 tarihli onayları ile Dernekler Daire Başkanlığının 25.03.2010 tarih ve 962 sayılı görevlendirme yazılarına istinaden Dernek Denetçiler Mahmut Esat GÜRSES, Çetin ALKAN tarafından denetlenmiştir. Kulüp olarak denetimden kaçmamaktayız.

Derneğimizde yapılan denetim yetersizdir ve usulüne uygun yapılmamıştır. Konuyu Başsavcılık Makamına yazılı olarak iletip derneğimizin İçişleri Bakanlığı Dernek Deneticilerinden daha önce yapıldığı gibi denetlenmesini talep edeceğiz.

Bu denetlemelerdeki asıl amaç kulübümüzün Belediye Başkanı Yücel ÇELİKBİLEK ile Beykoz Spor Kulübü adına tarafımdan yapılan protokol şartlarına uyulmadığından dolayı Anadolu Ticaret Mahkemesinde Belediye Başkanı ve Belediyeye ait Beytaş ve Beyyap şirketlerine açmış olduğumuz davaların belli bir noktaya geldiğinden yeni bir yönetim seçtirmektir. Seçilen bu yönetiminde bu davalardan geri adım atmasını sağlamaktır. Kulüp olarak kulübümüzün içindeki bulunduğu durumu Sayın Başkanımıza bildirdik (Ek – 4 Başbakana yazılan mektup).

Dernek Yönetim Kurulu Belediye Başkanını mahkemeye vermiş ve derneğin haklarını savunmuştur. Ve sonuna kadar da başkanlık görevini bıraksam dahi bir birey ve kulüp üyesi olarak bu davanın sonucunu takip edeceğiz.

Son söz olarak genel kurula katılan değerli üyelere şunu söylemek isterim. Basitler iftira, acizler şikayet, asiller de yönetirler…

Saygılarımla…

29.06.2013


Videolar

Toplam 1 video bulundu.


08-07-2013 6475 Yorum yok. Yorum Ekle
Ozan Derviş

BEYKOZLU OLMA ZAMANI

27-03-2024 Yorum yok. 601
Neyir Erkan Şişman

Oylar Sandığa

27-03-2024 Yorum yok. 1088
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

TÜRK FUTBOLUNDA BİTMEYEN KAOS….

27-03-2024 Yorum yok. 551
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

HEY ON BEŞLİ ON BEŞLİ

27-03-2024 Yorum yok. 451
Erdal Uzuner

SEÇİME GİDERKEN

27-03-2024 Yorum yok. 513
Yaprak Akın

KONUT ALMALI MI !

27-03-2024 Yorum yok. 464
Cüneyt Pulant

Alaattin Köseler Gerçeği

27-03-2024 Yorum yok. 660
Hacı Arıcı

BEREKET İKLİMİ

27-02-2024 Yorum yok. 509
Asiye Çakır

ZAMAN VE HAYAT

27-01-2024 Yorum yok. 1127
Tuncay Ünde

SEVGİLİYE MEKTUP

26-12-2023 Yorum yok. 990
Adem Öztürk "Beykoz Sevdalısı"

Ortadoğu Müslüman mı?

25-11-2023 Yorum yok. 852