Bediüzzaman Hz.’ni Anma Paneli

15-12-2013 3673 Yorum yok. Yorum Ekle

Yoğun bir izleyici kitlesi ile birlikte başarıyla icra edildi.

Uluslar arası İslâm, Kur’ân, Îman ve Nur hizmeti veren İstanbul İlim ve Kültür Vakfı ile Beykoz Belediyesinin ortaklaşa düzenledikleri Panel, 15.12.2013 Pazar günü, 13:00 – 15:00 arası Beykoz Belediyesi, Prof. Necmeddin Erbakan Kültür Merkezinde icra edildi.


Panele ev sahibi sıfatıyla Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, Başkan Yardımcısı Nevin Çalışkan, Meclis üyesi ve Başkanlık Teknik Danışmanı Nevzat ORAL, Kültür Müdürü Adem Çalışkan, katıldılar ve plâket merasimine kadar paneli ilgiyle izlediler.


Prof. Dr. Ümit Doğan ARINÇ, Prof. Dr. Niyazi BEKİ, Prof. Dr. Faris KAYA, Dr. Gürbüz ÇETİNDAĞ, v.b. çok sayıda bilim adamı, Bediüzzaman Hz.’ne hizmet eden talebelerinden Mehmet Nuri Güleç (Fırıncı abi), Beykoz’umuzun ünlü işadamlarından H.Şeref YILDIZ, Faruk Yıldız, Şevki Bağdatlı, İ.B.B. Bürokratlarından Tuncer ARABUL, Erol ESENKAL, El-Cezire TV. Bediüzzaman Belgeseli baş aktörü Faruk Öztürk, H.Yavuz V.Bşk. M. Ali Yavuz v.b. katılımcılar arasındaydı.


Şirin Beykoz’umuzun güzide yerel basın sahipleri ve mensupları da panele yoğun ilgi gösterdiler ve BRT Tv. Ekibi çift kamera ile canlı yayın yaparak, Kur’ân-ı Kerîm tilâvetini, tüm konuşmaları ve plâket merasimine kadar, Umut Öztürk’ün sunumuyla izleyicilerine naklettiler.Ev sahibi sıfatıyla Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek bir “Hoş geldiniz” konuşması yaptı. Ardından, Bediüzzaman Hz.’ne yıllarca hizmet etmiş olan talebesi Mehmet Nuri Güleç (Fırıncı abi unvanıyla) kısa bir selamlama konuşması yaptı.


Açılıştaki Kur’ân-ı Kerim tilâvetinden sonra, 20 dakikalık bir tanıtım videosu izlendi. Videoda Uluslar arası 10. Sempozyumdan kesitler ile yabancı ülkelerden gelen 500’e yakın bilim adamlarının ilginç ve çarpıcı tespitlerinden özetler verildi. Panel Divan Başkanlığını İ.İ.K.V. İcra Kurulu Üyesi Prof. Dr. Faris Kaya üstlendiği gibi, zengin bilgi birikimiyle Bedüzzaman Hz.’nin ibret dolu hayatından ilginç özetler sundu.Konuşmacılardan İlâhiyatçı yazar H.İhsan ATASOY ise Bediüzzaman Hz.’nin manevi şahsiyetini anlattı. Kâinatın Yüce Yaratıcısının, Bediüzzaman Hz. gibi böylesine önemli şahsiyetleri, hep “İnkâr-ı Ulûhiyet” gibi müthiş mânevi tahribatlardan sonra, özel donanımlarla ve tahribatları onarmak için gönderdiğini vurgulayan ilginç bir konuşma yaptı. “Bediüzzaman Hz.’nin ve onun eserleri olan Risale-i Nur külliyatının ilmî ve mantıkî delillerle, muhataplarına DİZ ÇÖKTRÜDÜĞÜ apaçık bir vâkıadır ve bu nedenledir ki bu ekol tüm dünyada çık hızlı bir şekilde intişar ediyor (gelişerek yayılıyor)” dedi. Konuşmasının devamında Bediüzzaman Hz.’nin dâvasını (ekolünü) kilit cümlelerle özetledi.

Gazeteci-Yazar Mehmet Ali Bulut ise “Modern ve Seküler bir zamanın Müthiş Âlimi olan Bediüzzaman Hz.” konulu ve “Bediüzzaman Said Nursi Hz.’nin Günümüz Problemlerine Sunduğu Çözümler” başlığı altında, çok etkili bir konuşma yaptı.


Kendisinden önceki konuşmacı H.İhsan Atasoy’un “..Bediüzzaman Hz. gibi önemli bir şahsiyetin, “İnkâr-ı Ulûhiyet” gibi müthiş mânevi tahribatlardan sonra, özel donanımlarla ve tahribatları onarmak için gönderdiği… “ ..ifadelerine bir atıf ve ekleme yaparak, “aslında müceddidlerin ve böylesine önemli şahsiyetin, hep önemli yükselişlerden önce gönderildiğine” dikkatleri çekti. Kur’ânda çok önemli “..liyüzhirahû aleddîni küllih” (meâli: sen bu dîni, bütün dinlere hâkim kılasın diye..) devam eden âyetinin matematik (yani ebced ve cifir hesabıyla) değeri, tam (Hicri 1435 yani) 2014 tarihine tekabül ediyor” diyerek, 2014 sonrası İslâm’ın tüm dünya üzerinde üstün geleceğine dair müjdeler verdi. İşte bu müjdelerin de tüm dünya ülkelerine hızla yayılan ve tüm insanlık tarafından kolaylıkla kabullenilen RİSALE-İ NUR sayesinde olacağı, artık çok rahatlıkla görüldüğünü vurguladı. “Dîni tebliğde medenilere galebe çalmanın, eskiden olduğu gibi icbar ile olmadığını, aklî ve mantıkî delillerle ve İKNÂ ile olacağını Bediüzzaman Hz.’nin ispat ettiğini” söyledi.Panelin sonunda ise konuşmacılara Bediüzzaman Hz.’nin talebesi Mehmet Fırıncı abi, B.B.Başkanı Yücel Çelikbilek, Prof. Dr. Ümit Doğan ARINÇ, Beykoz’lu İşadamı H.Şeref YILDIZ ve Prof. Dr. Faris KAYA tarafından plâketleri takdim edildi…

NOT: Haber konusu olan anma programını talebimiz üzerine kaleme alan Dost Beykoz’un Değerli Köşe Yazarı Raif Öztürk’e teşekkür ederiz.     

Doğuş Haber                                                                      




15-12-2013 3673 Yorum yok. Yorum Ekle
Ozan Derviş

BEYKOZLU OLMA ZAMANI

27-03-2024 Yorum yok. 502
Neyir Erkan Şişman

Oylar Sandığa

27-03-2024 Yorum yok. 475
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

TÜRK FUTBOLUNDA BİTMEYEN KAOS….

27-03-2024 Yorum yok. 480
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

HEY ON BEŞLİ ON BEŞLİ

27-03-2024 Yorum yok. 405
Erdal Uzuner

SEÇİME GİDERKEN

27-03-2024 Yorum yok. 434
Yaprak Akın

KONUT ALMALI MI !

27-03-2024 Yorum yok. 394
Cüneyt Pulant

Alaattin Köseler Gerçeği

27-03-2024 Yorum yok. 487
Hacı Arıcı

BEREKET İKLİMİ

27-02-2024 Yorum yok. 458
Asiye Çakır

ZAMAN VE HAYAT

27-01-2024 Yorum yok. 1073
Tuncay Ünde

SEVGİLİYE MEKTUP

26-12-2023 Yorum yok. 926
Adem Öztürk "Beykoz Sevdalısı"

Ortadoğu Müslüman mı?

25-11-2023 Yorum yok. 787