Beykozlu Gemiciler Sefere Hazır

30-12-2013 8098 Yorum yok. Yorum Ekle

Beykoz Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Barbaros Hayrettinpaşa Denizcilik Anadolu Meslek Lisesi ve Beykoz Yat Limanı Denizcilik Şirketi iş birliğiyle açılan Gemicilik Eğitimi kursunu başarıyla tamamlayan kursiyerlere sertifikaları verildi.

Beykoz Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Barbaros Hayrettinpaşa Denizcilik Anadolu Meslek Lisesi ve Beykoz Yat Limanı Denizcilik Şirketi iş birliğiyle açılan Gemicilik Eğitimi kursunu başarıyla tamamlayan kursiyerlere sertifikaları verildi.
Prof. Dr. Necmettin Erbakan Kültür Merkezi’nde düzenlenen sertifika törenine Beykoz Belediyesi Başkan Yardımcısı Nevin Çalışkan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Neşat Yayla, Barbaros Hayrettin Paşa Denizcilik Anadolu Meslek Lisesi Müdürü Fahri Muştu, Beykoz Denizcilik A.Ş adına Yönetim Kurulu üyesi Kaptan Mesut Çört, öğretmenler, kursiyerler ve aileleri katıldı.
Gemicilik alanında nitelikli iş gücü oluşturmak ve istihdama katkı sağlamak amacıyla açılan kursu başarıyla bitiren 54 kişiye başarı belgesi dağıtıldı. Kursu başarıyla bitirenler, 9 m’ye kadar olan teknelerde kaptan, uluslararası gemilerde tayfa olarak ya da, İDO, Şehir hatları gibi şehir içi işletmelerde çalışabilecek.


Neşat Yayla: “AB Standartlarına Uygunluk Sağlıyoruz”
Beykoz İlçe Milli Eğitim Müdürü Neşat Yayla, yaptığı konuşmada: “Gençlerimizin bu kurslara katılarak başarı göstermelerini taktir ediyorum. AB’ye girme sürecinde protokol gereği, her iş kolunda olduğu gibi Boğaz’da bile balık tutarken bile artık herkes, sertifikasıyla tutacak. Biz de bu sertifika programlarıyla AB standartlarına uygunluk sağlıyoruz. Denizciliğe karşı ilginin artmasıyla, önemli bir noktada duran bu okuldan mezun olan öğrenci ve kursiyerleri tebrik ediyor, emeği geçen yetkilileri de kutluyorum.”dedi.Başkan Yardımcısı Nevin Çalışkan, katılan kursiyerlere hitaben yaptığı konuşmasında: “Farklı meslek dallarından, bu kurslara zaman ayırarak katıldığınız için öncelikle hepinizi tebrik ederim. Eğitim de her konuda önde olan Barbaros Hayrettinpaşa Denizcilik Anadolu Meslek Lisesi, denizcilik mesleğini gündeme getirdiği için bu konuda da yine bir başarıya imza attı. Bu kurslara kadınlarımızı da bekliyoruz. Sizler talep ettiğiniz sürece de kurslarımızın devamı ve yenileriyle karşınızda olacağız. Bir yeni kurs müjdesi vereyim, yakında ‘ Nitelikli İnşaat İşçiliği Kursu’ da açılacak. Katılım gösteren kursiyerleri tebrik ediyor, bu işe emek veren öğretmenlere, herkese buradan teşekkür ediyorum.”diye konuştu.Barbaros Hayrettinpaşa Denizcilik Anadolu Meslek Lisesi Müdürü Fahri Muştu da yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Okul mezunlarından oluşan Beykoz Denizciler Derneği, bizim elimiz ayağımızdır. Bu konuyla ilgili talepte bulununca biz de İlçe Milli Eğitim ve Beykoz Belediyesi desteğiyle protokol imzalayıp bu kursu başlattık. Talep olduğu müddetçe ve bizim de destek gördüğümüz sürece her zaman hizmet vermeye hazırız. Bu imkândan dolayı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Beykoz Belediye Başkanımıza teşekkür ediyoruz.”Beykoz Denizcilik A.Ş adına söz alan Yönetim Kurulu üyesi Kaptan Mesut Çört ise açılan kursun denizcilik alanında kalifiye iş gücüne katkı yapacağına değinerek kursa katkıda bulunan herkese teşekkür etti.Konuşmaların ardında kursiyerlere belgeleri takdim edildi.
Kaynak: Beykoz Belediyesi Basın Bürosu 




30-12-2013 8098 Yorum yok. Yorum Ekle
Ozan Derviş

BEYKOZLU OLMA ZAMANI

27-03-2024 Yorum yok. 591
Neyir Erkan Şişman

Oylar Sandığa

27-03-2024 Yorum yok. 1080
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

TÜRK FUTBOLUNDA BİTMEYEN KAOS….

27-03-2024 Yorum yok. 547
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

HEY ON BEŞLİ ON BEŞLİ

27-03-2024 Yorum yok. 448
Erdal Uzuner

SEÇİME GİDERKEN

27-03-2024 Yorum yok. 506
Yaprak Akın

KONUT ALMALI MI !

27-03-2024 Yorum yok. 456
Cüneyt Pulant

Alaattin Köseler Gerçeği

27-03-2024 Yorum yok. 654
Hacı Arıcı

BEREKET İKLİMİ

27-02-2024 Yorum yok. 503
Asiye Çakır

ZAMAN VE HAYAT

27-01-2024 Yorum yok. 1123
Tuncay Ünde

SEVGİLİYE MEKTUP

26-12-2023 Yorum yok. 986
Adem Öztürk "Beykoz Sevdalısı"

Ortadoğu Müslüman mı?

25-11-2023 Yorum yok. 849