Beykozlular Sarıkamış Şehitleri’nin İzinde Yürüdü

07-01-2014 15304 Yorum yok. Yorum Ekle

Sarıkamış Harekâtı’nın 99. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında düzenlenen “Türkiye Şehitlerine Yürüyor” anma yürüyüşünde, Beykozluların ve yurdun dört bir yanından on binlerin katılımıyla minnet, saygı ve şükran duyguları doruğa ulaştı.

“Türkiye Şehitlerine Yürüyor” anma programına Beykoz’dan 4 otobüslük kafileyle katılan ilçe sakinleri, şehitliklerde Kuran-ı Kerim ve dualarla ecdadımızı yâd etti, ilçeden gönderilen duaları şehitlerimizin aziz ve temiz ruhlarına hediye etti.

 

Yürüyüş ve anma etkinliklerinin ardından Beykoz’a dönen Sarıkamış Kafilesi’ni belediye önünde karşılayan Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, Sarıkamış Şehitleri’nin hatırasını yaşatmanın önemli bir sorumluluk olduğunu vurgulayarak: “Sarıkamış harekâtında şehit olan atalarımızın aziz ruhları gibi temiz bir nesil yetiştirmek için o gün yaşanan fedakârlıkları gençlerimize aktarmak bizlerin boynunun borcudur. Atalarımızın vatan sevgisi ve fedakârlıklarını yâd etmek için her yıl Kars’ta düzenlenen etkinlere ilçe sakinlerimizle iştirak ediyoruz ” dedi.

 

Yukarı Sarıkamış Şehitliği'nde Resmi Tören

 

Kars Sarıkamış Allahuekber Dağları'nda 99 yıl önce donarak şehit olan Mehmetçiği hatırlamak için düzenlenen, “Türkiye Şehitlerine Yürüyor” anma yürüyüşüne yurdun dört bir yanından on binlerce kişi katıldı.

 

Bu yıl 5.si düzenlenen “Türkiye Şehitlerine Yürüyor” Anma etkinliğine Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Kars Valisi Eyüp Tepe, AK Parti Kars Milletvekilleri Ahmet Arslan, Yunus Kılıç ile çok sayıda askeri yetkili de katıldı.

99 yıl önceki aynı hava koşullarında gerçekleşen yürüyüşe katılan Beykoz Belediyesi kafilesinde Başkan Danışmanı Muhammed Küçükkonuklar, öğretmenler, öğrenciler ve STK temsilcileri yer aldı. 

Türkiye'nin dört bir yanından anma yürüyüşüne katılan binlerce vatandaş, sabahın erken saatlerinde yürüyüşün başlangıç noktası olan Kızılçubuk Köyünde bir araya geldi. Yürüyüş öncesinde Kars Müftüsü Mehmet Genç Kur'an-ı Kerim tilaveti yaptı, vatandaşlarla dua edildi.  

 

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç vatandaşlara hitabında burada toplanan herkesin ecdadının ve şühedanın izinde yürüyeceğini belirterek: "Sizler buraya gelmiş olmakla bir kere daha ne kadar büyük bir ecdadın torunları olduğunuzu ispatladınız. Allah hepinizden razı olsun. Bu vatan için, bu millet için inancımız, kutsallarımız ve bayrağımız için şehit olmuş bütün kardeşlerimizi hayırla, şükranla ve rahmetle yâd ediyoruz. Bugün burada hepimiz onların en büyük fedakârlıkları, yani canlarını vermiş olmalarının hürmeti üzerine buradayız" dedi.

 

Bugün herkesin eşit olduğunu vurgulayan Kılıç, "Her zaman eşitiz ama bugün başka bir eşitiz. Çünkü biz onların yürüdüğü, nefeslerinin donduğu yerde onlar gibi yürüyeceğiz. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin kutlu yürüyüşü hiçbir zaman durmayacaktır. Sizler bunun en büyük garantisisiniz. Milletimizin ve devletimizin geleceğisiniz. Bugün buraya nasıl geldiyseniz her zaman ve her yerde sizlerden bir ricam var, üzerinizde taşıdığınız emanetin sahibi olun. Burada dalgalandırdığınız bayrağımız her zaman üzerimizde dalgalanacak inşallah" diye konuştu.

Bakan Kılıç ve beraberindekiler daha sonra ellerinde bayraklarla 8,5 kilometrelik parkurda yürüyüşe başladı. Şehit Kurmay Albay Faruk Sungur güzergahı takip edilerek yapılan yürüyüş Yukarı Sarıkamış Şehitliği'nde sona erdi. Burada şehitler için saygı atışı yapıldı ve İstiklal Marşı okundu. Ardından 9. Motorize Piyade Tugay Komutalığı'na bağlı askerler, tören geçişi yaparak vatandaşların alkışları arasında tören alanına geldi. Çelenk sunumu sonrasında Sarıkamış tiyatrosu sahnelendi.

Tören F- 16 uçaklarının “Solo Türk” gösterisiyle son buldu.

Kardan Şehit Heykellerinin Açılışı Yapıldı

Allahuekber Dağlarında donarak şehit düşen 90 bin vatan evladı için düzenlenen Sarıkamış Şehitlerini anma etkinlikleri kapsamında, Gülahmet Aytemiz Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi öğrencileri tarafından günler süren çalışmalar sonucu hazırlanan kardan heykellerin açılışını Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç yaptı.

Şehitler İçin Meşale Alayı

Kars'ta Sarıkamış Harekatı’nın 99. yıldönümü dolayısıyla Cıbıltepe Kayak Merkezi’nde bir de meşaleli kayak gösterisi gerçekleştirildi. Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’ın da izlediği gösteride Jandarma Arama Kurtarma (JAK) ekipleri zirveden aşağı meşalelerle kaydı. 

KAYNAK: Beykoz Belediyesi Basın Danışmanlığı




07-01-2014 15304 Yorum yok. Yorum Ekle
Ozan Derviş

BEYKOZLU OLMA ZAMANI

27-03-2024 Yorum yok. 502
Neyir Erkan Şişman

Oylar Sandığa

27-03-2024 Yorum yok. 475
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

TÜRK FUTBOLUNDA BİTMEYEN KAOS….

27-03-2024 Yorum yok. 482
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

HEY ON BEŞLİ ON BEŞLİ

27-03-2024 Yorum yok. 405
Erdal Uzuner

SEÇİME GİDERKEN

27-03-2024 Yorum yok. 444
Yaprak Akın

KONUT ALMALI MI !

27-03-2024 Yorum yok. 394
Cüneyt Pulant

Alaattin Köseler Gerçeği

27-03-2024 Yorum yok. 492
Hacı Arıcı

BEREKET İKLİMİ

27-02-2024 Yorum yok. 458
Asiye Çakır

ZAMAN VE HAYAT

27-01-2024 Yorum yok. 1073
Tuncay Ünde

SEVGİLİYE MEKTUP

26-12-2023 Yorum yok. 926
Adem Öztürk "Beykoz Sevdalısı"

Ortadoğu Müslüman mı?

25-11-2023 Yorum yok. 787