ERGÜL’DEN AÇIKLAMA

13-12-2006 6658 2 yorum. Yorum Ekle

22 Kasım 2006 Tarihli Sitemizin Toplum-Yaşam Haberleri Kategorisinde yayınladığımız, ELGÜL’E BÖLGECİLİK SUÇLAMASI” Haberimize Beykoz Belediye Başkanı Muharrem Ergül’ün, yayıncılık etiği gereği yayınlamamızı talep ettiği açıklamayı orijinal haliyle yayınlıyoruz.

“ERGÜL’E BÖLGECİLİK SUÇLAMASI” HABERİNE
DÜZELTME İSTEMİYLE

Sayın www.dogushaber.com web sitesi yetkililerine,

İnternet sitenizde yayınlanmakta “ERGÜL’E BÖLGECİLİK SUÇLAMASI” adıyla geçen haberde tamamen haksız ve yanlış bilgiler yer almaktadır. Beykoz’da faaliyet gösteren yöresel dernek yetkililerinin söylemlerinin yer aldığı haberde ismi geçen şahıslar tarafından bugüne kadar yaptığımız çalışmalar görmezden gelinerek, itibarımız zedelenmiştir. Tartışma konusu olan Soğuksu Mahallesi Karslılar Mevkii’ne yapılan hizmetlerden ziyade, adı geçen dernek yöneticileri ile ilişkilerimiz gündeme getirilerek genelleme yapılmak istenmiştir.

Soğuksu Mahallesi ilçemizin en büyük ve kozmopolit mahallelerinden biridir. Arazi yapısı ve yerleşim düzeni bakımından plansız ve çarpık yapılaşmış özelliğe sahiptir. 1990’lı yıllardan itibaren başlayan yerleşimle birlikte nüfusu artan mahallemizin, Karslılar Mevkii denilen kısmında yol, su, altyapı ve kent hizmetleri son derece zayıf ve geri kalmıştı. 2004 yılında yapılan yerel seçimlerde göreve geldiğimiz günden itibaren Beykoz’un sorunlarına çözüm getirmek amacıyla başlattığımız çalışmalarımızda öncelikle ele aldığımız konu, İstanbul’a 15 sene önce gelen, ilçemize bizim aracılığımızla kazandırılan doğalgaz’ın yaygınlaştırılmasıydı. Birkaç yıl evveline kadar kömür ve duman kirliliğinden nefes almanın bile zorlaştığı, modern yaşamın gereği olarak evlerde kullanılması gereken doğalgaz bizim sayemizde bölgemize kazandırılmıştır. Şu anda Soğuksu mahallemizin tamamında doğalgaz kullanılabilmektedir.

Ayrıca aynı mahallemizin altyapı, yol ve ulaşım sorunu bizim tarafımızdan çözülmüş, vatandaşlarımızın mağduriyeti giderilmiştir. Bunlar hepsini Beykoz’un birer ferdi olarak gördüğümüz insanlarımız için yaptığımız çalışmaların çok kısa bir özetidir. Bu konuda sizlere detaylı bir dosya sunabilirim.

Konuya ilişkin dikkat çekmek istediğim bir başka nokta ise, şahsımla ilgili taleplerin yerine getirilmemesi hususudur. Belediyemizdeki cenaze nakil aracı ve minibüsler, ilçemizdeki her türlü cenaze, hastalık veya diğer ihtiyaçlar için halkımızın ve derneklerimizin kullanımına sunulmaktadır. Bu ihtiyaçlar için yapılan planlamalar da talepler doğrultusunda belirlenmektedir. Araçlarımızın günlük görevlerini aksatmayacak şekilde imkânlar dahilinde herkesin kullanımına açık olduğu, kamuoyu tarafından da bilinmektedir. Şu ana kadar bu konuda hiçbir ayrıcalıklı veya ayrımcı bir tutum sergilenmemiştir.

Hakkımızda şikâyetçi olan derneğin bu konudaki talebi de yerine getirilmiştir.

İlçemizde faaliyet gösteren 400’e yakın yöresel dernek bulunmaktadır. Derneklerimizin kuruluş amacı yöresel kültürlerin kaybolmasını önleyerek, sosyal dayanışma ve yardımlaşmanın sağlanmasıdır. Bu amaçla kurulan derneklerimize her türlü imkânı sağlamaya gayret ediyoruz. Sizlerin de bildiği gibi temmuz-Ağustos aylarında Beykoz çayırı’nda düzenlediğimiz festivalimizde tüm yörelerimize stand veriyoruz, özel gece tertip ediyoruz. Bu konuda İstanbul’un başka bir yerinde uygulanmış bir örnek bulunmamaktadır.

Toplum yararına faaliyet göstermek amacıyla kurulan derneklerimiz, kişisel veya hizipsel tartışmaların odağı haline getirilemez. Temsil ettiği insanlar diye sözü geçen kişilerin hepsi bizim de hemşerimiz, vatandaşımız, insanımızdır. O insanlara hizmet, en büyük vazifemiz, bizim için bir şereftir.

Prensip olarak Beykoz’da yaşayan herkesin sorunlarını dinlemeye, sıkıntılarını çözmeye uğraşıyorum. Görüşme, randevu ve ziyaretlerimi de bu çerçevede gerçekleştiriyor, samimi bir gayret içerisinde uğraş veriyorum. Tarafımızdan şikâyetçi olduklarını dile getiren kişilerin sorunları da bu kapsamda çözülmüş, sıkıntıları giderilmiştir.

Tarafsız ve ilkeli yayıncılık etiği gereği bu açıklamamızı yayınlamanızı talep ediyoruz.

Muharrem Ergül
Beykoz Belediye Başkanı



13-12-2006 6658 2 yorum. Yorum Ekle

Yorumlar

ALAATTİN KILIÇ 14-12-2006

SAYIN BAŞKAN BİR YANIT DA BU YAZIYA LÜTFEN

VATAN GAZETESİ-13 ARALIK 2006-NECATİ DOĞRU

Belediyelerde rüşvet tarifesi 13’ten 17’ye çıktı




Beykoz’daki ilkokulun müdürü, velilerden de üç-beş kuruş toplayıp, Milli Eğitim bütçesine yük olmadan, Vali’ye, Belediye Başkanı’na yalvar yakar duruma düşmeden sundurma yapmış.

Koruyucu bir örtü.

Çocuklar ıslanmasın.

Üşümesin.

Gülücükleri solmasın.

Ders gördükleri sınıflardan yemek yedikleri yemekhaneye gelirken kışın karlı buzlu, yazın bayıltıcı bunaltıcı havalarında neşeleri uçmasın diye yapılmış bir sundurma.

Görmeliydiniz.

Atmaca gibiydiler!

Hışımla geldiler.

Belediye’nin yıkım ekipleri “Beykoz’daki okulun sundurmasını” çocukların korkulu bakışları; müdür, öğretmenler, birkaç velinin hüzünlü duruşları önünde yerle bir ettiler.

Acar’a güçleri yetmedi.

Beykoz Konakları’na dokunmak sıkmadı; yüzde 90’ı kaçak yapıdan oluşmuş Beykoz İlçesi’nde kaçak yapılmış villalara, konaklara, plazalara kuvvetleri yetmedi. Riva’dan Şile’ye kadar bütün ormanlık alanı parsellemiş “siyaset-ticaret-bürokrat oligarşisinin” yaptıklarını seyrettiler.

Güçleri okula yetti.

Sundurmayı yıktılar.

Sundurma kaçak yapı!

Diye rapor tuttular.



***

Güçleri okullara yetiyor.

Kentin; lüks konutların milyon dolarla satılabileceği semtlerinde ne kadar okul ve eğitim için ayrılmış arsa varsa, tek tek tespit edip “milli eğitim müdürü-belediye başkanı-iş adamı” üçlüsü, kitabına-defterine-oluruna uyduruyor. Özel konut alanı haline getirip imar veriyorlar.

Ve karşılığını alıyorlar.

Karşılık yüzde 13’tü.

Yüzde 17’ye çıktı.

Büyük şehirlerde 25 katlı, 30 katlı, 5 emsalli, 10 emsalli bina dikmeye, yüzde 6 yapılaşma olması gereken yerlerde yüzde 96 yapılaşmaya göz yumulan projelerde; belediyelerden ihaleli, ihalesiz, davetiyeli, davetiyesiz alınan köprü, alt geçit, üst geçit, tüp geçit ihalelerinde rüşvet tarifesi yüzde 17’ye çıktı.

Bu bilgi bana geliyor.

Halkın dışında herkes biliyor.

Belediye’den diyelim ki 100 milyon YTL’lik ihale kazandınız. Bunun yüzde 17’si olan 17 milyon YTL peşin olarak ve nakit olarak; ister torbaya koy, ister bavula doldur, rüşvet olarak ilgili yere teslim ediliyor.

4 yıl önce 13’tü.

Şimdi 17’ye çıktı.


***

Belediyeden iş alan firmalar listesi oluştu. Hep aynı isimler. Büyük kentlerde 40 katlı otel kompleksi, 100 milyon dolarlık konut ihalesi, 10 gökdelenli, 35 katlı lüks konut projesi, okul binası ve bahçesi de alınarak imar izni verilmiş 35 katlı iki kuleli alışveriş merkezi, rezidanslar yapanlar hep aynı isimler.

Başkentte, partiye yakın.

Kentte, başkana yakın.

İsimler, iş adamları.

Görmeliydiniz.

Avına saldıran...

Atmaca gibiydiler.

Beykoz’da minik öğrencilerin şaşkın, korku dolu bakışları önünde okulun sundurmasını, kaçak yapıdır diye unufak ettiler.

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’den rica ediyorum. Elinde imkânı, Devlet Denetleme Kurulu gibi tarafsız uzmanlardan oluşan bir kurumu var. 10 büyük kentte son 20 yıl içinde belediyelerden ihale alan firmaların listesini buldursa. Hangi firma, hangi işleri kaça almış, sonra proje değişikliğiyle ihale tutarı kaça çıkmış, bir görsek.


mukuşa yilmaz 23-12-2006

bölgecilik+tek taraflı hizmet

sayın baskan sanal ortam bölgecilik yapmadıgını yazacagına halkın arasına cıkıp mertce bölgecılık yapmadıgın acıklasın.ne kadar masum bir sekilde kalkıp kendısını affettırmeye calısıyor.Beykoz bulunan kars ardahan ıgdır lı vatandaşlarıma neler yaptıklarını tüm beykozda yaşayan karslılar bilir.Benim insanımın bir cenazesı olur kendisini bilmeyen insanlara yönlerdirir.Tüm beykozdaki insanlarımza tüm arabalarını seferber eder ama bir karslı insanımızın cenazesıne bir araba seferber etmez.Neymiş iş çikiş saatı ve memurlarımın servis arabalarıymış üstelik dilekçe ister.Sızı memurlar tekrar secmeyecek.İş konusunda ne zaman nerde nasıl bır karslı hemserimizi işe aldınız.Sizin işe aldıklarıonız hepsı nereden aldıklarınız bellı.Şimdiye kadar bır tane karslıyı işe almadınz.Festıval dönemindede kendi yandaşlarınıza verdiniz.fuat kuş ali bilir ve muharrem ergül üçgeni kurdunuz.Adamlar sizin sayenızde tv.açtılar.Ama karslılara gelince festıval yok.Çünkü ben karslıydım.Ben beykozluydum.siz beykozlulara iş vermediniz.beykozun dışında insanlar geldiler ceplerini doldurdular gittiler.Ama unutmayın seçim dönemınde beykozda yüzlerce Karslı Ardahanlı Igdırlı oldugunu unutmayın.Sizleri danışmanlarınız özel kalem müdürlerniz yardımcılarınız sekreterlerınız ve memurlarınız kurtaramayacaklar.

Toplam 2 yorum bulundu. 1-2 arası listeniyor.
Ozan Derviş

BEYKOZLU OLMA ZAMANI

27-03-2024 Yorum yok. 502
Neyir Erkan Şişman

Oylar Sandığa

27-03-2024 Yorum yok. 475
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

TÜRK FUTBOLUNDA BİTMEYEN KAOS….

27-03-2024 Yorum yok. 482
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

HEY ON BEŞLİ ON BEŞLİ

27-03-2024 Yorum yok. 405
Erdal Uzuner

SEÇİME GİDERKEN

27-03-2024 Yorum yok. 444
Yaprak Akın

KONUT ALMALI MI !

27-03-2024 Yorum yok. 394
Cüneyt Pulant

Alaattin Köseler Gerçeği

27-03-2024 Yorum yok. 491
Hacı Arıcı

BEREKET İKLİMİ

27-02-2024 Yorum yok. 458
Asiye Çakır

ZAMAN VE HAYAT

27-01-2024 Yorum yok. 1073
Tuncay Ünde

SEVGİLİYE MEKTUP

26-12-2023 Yorum yok. 926
Adem Öztürk "Beykoz Sevdalısı"

Ortadoğu Müslüman mı?

25-11-2023 Yorum yok. 787