BEYKOZ MUHTARLARI CUMHURBAŞKANLIK SARAYINDA

18-02-2015 4379 Yorum yok. Yorum Ekle

Belli bir sürece yayılarak planlanan toplantıların 2.si Cumhurbaşkanlığı Sarayında gerçekleşirken, toplantıya Beykoz Muhtarlar Birliği Başkanı Hüsnü Kolcu ve İstanbul Muhtarlar Federasyon Yöneticisi Kavacık Mahallesi Muhtarı Yusuf Kesici de katıldı.

Belli bir sürece yayılarak planlanan toplantıların 2.si Cumhurbaşkanlığı Sarayında gerçekleşirken, toplantıya Beykoz Muhtarlar Birliği Başkanı Hüsnü Kolcu ve İstanbul Muhtarlar Federasyon Yöneticisi Kavacık Mahallesi Muhtarı Yusuf Kesici de katıldı.

Cumhurbaşkanlığı toplantısına Beykoz’dan ilk davet edilen Muhtarlar Beykoz Muhtarlar Birliği Başkanı Hüsnü Kolcu ve Kavacık Mahallesi Muhtarı Yusuf Kesici olurken, edinilen bilgiye göre organizasyonun İstanbul Muhtarları bölümünün alt yapısını İstanbul Muhtarlar Federasyonun gerçekleştirdiği ve sürecin de, federasyon öncülüğünde devam edeceği öğrenildi.

Önümüzdeki süreçte de yapılacak toplantılara peyderpey katılımlar programlanırken, Beykoz Muhtarlarından sıranın A. Feneri Mahallesi Muhtarı Hasan Ata, Elmalı Mahallesi Muhtarı Basri Canoğlu ve P. Bahçe Mahallesi Muhtarı Kamil Sarıkaya’da olduğu öğrenildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan konuklarını önce toplantı salonunda ağırlayıp kendileri ile planlanan görüşmesini yaptıktan sonra, öğle yemeğini de Muhtarlar ile birlikte yiyerek, konuklarına katılımlarından dolayı teşekkür ederek Saray’dan uğurladı.

Erdoğan toplantı öncesi, Özgecan konusundaki üzüntüsünü paylaşıp, Adalet Bakanı ile görüşeceğini, ceza sürecinin de takipçisi olacağını belirterek, ailenin acısını bir kez daha paylaşıp toplantıya başladı.

Cumhurbaşkanı ile Muhtarların seçilişlerinin hiçbir farklılığının kalmadığını, ikisini de milletin direkt seçtiğini belirterek, kendisinin okuduğu bir şiir sonrası muhtar bile olamayacağının söylendiğini, fakat milletimizin bu kardeşinizi önce belediye başkanı, sonra milletvekili, sonra başbakan ve günümüzde ise Cumhurbaşkanı yaptığını anlatarak, Milletin değerlerine saygı duyulmasının gerektiğini belirten Cumhurbaşkanı, Muhtarların bu köy muhtarı, bu mahalle muhtarı diye ayrı değerlendirilemeyeceğini, 50 kişi de seçse, 10 kişi de seçse, 20 milyonda seçse seçilmiştir, saygı duyulmalıdır ve bununda başka tarifi yoktur açıklamasıyla en ücra yerdeki muhtarın bile kendisinin gözü kulağı olacağına dikkat çektti. Erdoğan, Muhtarlara verdiği önemi bir kez daha belirttikten sonra diğer konulara geçti.

Muhtarlar ile 2. Toplantısını gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ülke gündemi ile ilgili de değerlendirmeler yaparak, çözüm sürecinden, milletvekilliği seçimlerine, 2023 yılına göre yapılan projelere, geleceğe bırakılacak güzel hizmetlere ve birçok konuya değindikten sonra, yine gündemi konukları olan muhtarlar üzerine getirdi.

Erdoğan, muhtarların maaşlarını 10 kat artırdıklarını, 5393 nolu yasanın 9 maddesi uyarınca muhtarlıkların ihtiyaçları konusunda yapılacak yardım konusunun, Belediye Başkanlarına bırakıldığını, bu konuda muhtarlar ile uyumlu çalışanlar ve çalışmayanları çok sıkı takip ettiklerini ve ilerleyen zamanlarda gerekirse çalışmayanları halka deşifre bile edebileceklerini bildirirken, muhtarların da mahallelerini avuçlarının içi gibi bilmeleri gerektiğini, vatandaşın her sorunu ile yakından ilgilenmelerini ve bu konu da sivil toplum kuruluşları ile de irtibatta olmaları gerektiğinin önemli olduğunu söyledi.

Beykoz Muhtarlar Birliği Başkanı Hüsnü Kolcu, içerisinde birçok Beykoz sorununun bulunduğu iki dosyayı da, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a takdim ederek, çözümleri konusunda yardım istedi.

Toplantıya Beykoz’dan katılan Kavacık Muhtarı Yusuf Kesici ve Hüsnü Kolcu daha sonra da, Kavacık Muhtarı Yusuf Kesici’nin köylüsü olan Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga’yı da makamında ziyaret ettiler.

Toplantıya Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen muhtarların İstanbul kafilesi Ak Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk’ün organizesi ile Ankara’da Türkiye Kömür İşletmeleri Misafirhanesinde bir gece misafir edildikten sonra Cumhurbaşkanlığı sarayındaki toplantıya iştirak etmeleri sağlandı.




18-02-2015 4379 Yorum yok. Yorum Ekle
Ozan Derviş

BEYKOZLU OLMA ZAMANI

27-03-2024 Yorum yok. 484
Neyir Erkan Şişman

Oylar Sandığa

27-03-2024 Yorum yok. 459
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

TÜRK FUTBOLUNDA BİTMEYEN KAOS….

27-03-2024 Yorum yok. 463
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

HEY ON BEŞLİ ON BEŞLİ

27-03-2024 Yorum yok. 393
Erdal Uzuner

SEÇİME GİDERKEN

27-03-2024 Yorum yok. 409
Yaprak Akın

KONUT ALMALI MI !

27-03-2024 Yorum yok. 381
Cüneyt Pulant

Alaattin Köseler Gerçeği

27-03-2024 Yorum yok. 402
Hacı Arıcı

BEREKET İKLİMİ

27-02-2024 Yorum yok. 455
Asiye Çakır

ZAMAN VE HAYAT

27-01-2024 Yorum yok. 1068
Tuncay Ünde

SEVGİLİYE MEKTUP

26-12-2023 Yorum yok. 923
Adem Öztürk "Beykoz Sevdalısı"

Ortadoğu Müslüman mı?

25-11-2023 Yorum yok. 785