Zaman durdu “DOĞA KONUŞTU”

10-11-2015 7141 Yorum yok. Yorum Ekle

Beykozlu Doğu Karadenizliler Derneği, geleneksel hale getirdikleri kültür gezileri kapsamında, göller bölgesinin doğa harikası Maşukiye, Abant ve Çubuk gölleri ile mimari yapılanmasını günümüze taşıyan, kültürel değerlerin önemli merkezi;

Beykozlu Doğu Karadenizliler Derneği, geleneksel hale getirdikleri kültür gezileri kapsamında, göller bölgesinin doğa harikası Maşukiye, Abant ve Çubuk gölleri ile mimari yapılanmasını günümüze taşıyan, kültürel değerlerin önemli merkezi olan Taraklı’yı ziyaret etti.

Dernek yönetici ve üyeleri ile yapılan gezilerin tarihini duyan herkese açık olan geziler zincirinde, Beykozlu Doğu Karadenizliler bundan böyle, gezilerine dönüşümlü olarak yerel basını da davet etme kararı almışlar.

İbrahim Demircioğlu yönetimindeki Horon Ekibi gezilerin olmazsa olmazı durumunda olmuşlar, sadece horon oynamakla yetinmeyen horon gurubu, dostluk, arkadaşlık ve bölüşme becerilerini de pekiştirdikleri dernek himayesindeki çalışmaları ile birlikte, gezilere de katılarak birlikte pozitif enerjilerini çevrelerine de yaymasını biliyorlar.

 Beykoz Belediyesinin deneyimli uzun yol kaptanlarının yönetimindeki otobüs, yazdan kalma harika bir günde Kavacıkta bulunan dernek merkezi önünden hareketinden sonra, İbrahim Hocanın horon ekibinin ve müzisyenlerinin, insanın kanını kaynatan kemençe eşliğindeki nağmeler ile soluğu Mülkiye’de aldık.

Mükemmel hazırlanmış sabah kahvaltısından sonra Yazıcılar Dağ Evi tesisleri önündeki horonlar yolcuların mahmurluklarını geride bırakmalarına, yetti de arttı bile.

Artık tüm gezi katılımcıları biran önce Abant’a ulaşmak isterken yolculuk esnasında da, tabiatın iklim değişikliğinden kaynaklanan güzelliğini de izlemekten kendilerini alamadılar.

Abant’a varıldığında tüm katılımcılar otobüsten inerek gölün etrafını boydan boya yürüyüp, doğanın tadını çıkartırlarken, bol bol da hatıra fotoğrafı çektirmeyi de ihmal etmediler.

Bol oksijenli ortamda serbest yürüyüş yapan kafile yürüyüşün başladığı yerde buluşup yorgunluk çayı içtikten sonra yeniden yola çıktı.

Göynük üzerinden tabiatın tüm cömertliğinin tadını çıkartarak mükemmel bir doğa yolculuğundan sonra, bizleri bekleyen Çubuk Gölüne ulaştık. Çubuk gölü veya daha sonra gidilecek yer olan Taraklıyı anlatmak inanın kelimeler ile yeterli değil.

Kaldı ki bunu internet ortamından yararlanıp belki bizim anlattıklarımızdan daha fazlasını bulabilirsiniz, inanın o da nafile kalır: Fırsatını bulun ve mutlaka gidip görmelisiniz. İşte o zaman siz gördüğünüz kültür mirasını içinize kimsenin desteği olmadan sindirebileceksiniz.

Bu bakımdan zamanı olan Beykozluların, Beykozlu Doğu Karadenizliler Derneğinin kültür gezilerine katılmalarının kazanımını anlatmakla bitiremeyiz.

Biz yine de devam edersek, Çubuk gölüne geldiğimizde, göl ile örtüşmeyen görselliğe çok önem verilmiş yel değirmenleri ilgimizi çekti. Gölün etrafındaki minik köy doğa ile o kadar bütünleşmiş ki o vadide hiçbir şeyi birbirinden ayırt etmek hakaret olur. Doğanın her zerresi ayrı bir güzellik katmış çevreye. İnkâr edilemeyecek başka bir ayrıntı ise, bir zamanlar izlenme rekorları kıran Elveda Rumeli isimli dizi için yapılan yel değirmenleri serisi de, bölgeye bambaşka bir ruh vermiş.

Burada da yürüyüş yapılıp hatıra fotoğrafları çekildikten sonara, gezimizin son durağı olan mimari yapılanması ile buram buram tarih kokan Taraklı ya geldik. 100-200-300 yıllık evler bulunmasına rağmen Taraklı da hummalı bir altyapı düzenleme çalışması yapılmakta.

Tarih kokan bu ilçeye akşamüzeri gelişimiz, aynı gün ilçenin pazarının oluşu ve tüm çevre köylerin buluşma noktası olması sebebiyle köylerden gelen doğal bahçe ürünleri tezgâhlarda bulunmaktaydı.

İbrahim hocanın yemek rezervini yaptırması ve aradaki süreçte, kafile serbest olarak ilçe merkezini ve çarşıyı dolaştı. Tarihi mekânlar hakkında bilgiler alıp bol bol alışveriş yapan kafile, sipariş verilen yemeklerin hazırlanması ile yemek salonunda buluştu.

Yenilen yemek sonrasında dönüş yolumuz da başlamış oldu, dönüş yolumuz da da İbrahim hoca ve arkadaşlarının müthiş performanslarına diğer yolcularda ayak uydurunca, İstanbul semalarına nasıl gelindi bir türlü anlamadık.

Geziye katılan bazı yolcuların fikirlerini görüntülü kayda aldıktan sonra, Beykozlu Doğu Karadenizliler Derneği Başkanı Emin Yavuz’un teşekkür konuşması gerçekleşti. Konuşma sonrasında katılımcılardan daha sonraki gezilerin güzergâhlarının belirlenmesi için fikirleri alındı.  Katılımcıların oy birliği ile Anıtkabir ziyareti gündeme geldi.

Kültür miraslarımızı üyelerine ve tüm halkımıza gösterme, öğretme ve sahip çıkma adına önemli bir misyon üstlenen Beykoz’un en güçlü Sivil Toplum Kuruluşlarından Beykozlu Doğu Karadenizliler Derneği Yönetimine bu güzel organizasyon içerisine bizleri de kattıkları için kendi adımıza teşekkür ediyoruz.

Not: Haberdeki tüm fotoğraflar gazetemize ait olup, sadece haberdeki video görüntüleri Doğuş Haber ve Beykoz Olay Gazetelerinin ortak çalışmasıdır. Ayrıca haberimizdeki fotoğrafların tamamının orjinal halleri fotogalerimizdedir.

 

Anahtar Kelimeler : Beykoz,Beykozlu Doğu Karadenizliler,Emin Yavuz,Abant,Gezi,Ozan Derviş,Maşukiye

Videolar

Toplam 1 video bulundu.

Fotoğraf Galerisi


10-11-2015 7141 Yorum yok. Yorum Ekle
Ozan Derviş

BEYKOZLU OLMA ZAMANI

27-03-2024 Yorum yok. 502
Neyir Erkan Şişman

Oylar Sandığa

27-03-2024 Yorum yok. 475
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

TÜRK FUTBOLUNDA BİTMEYEN KAOS….

27-03-2024 Yorum yok. 479
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

HEY ON BEŞLİ ON BEŞLİ

27-03-2024 Yorum yok. 405
Erdal Uzuner

SEÇİME GİDERKEN

27-03-2024 Yorum yok. 434
Yaprak Akın

KONUT ALMALI MI !

27-03-2024 Yorum yok. 393
Cüneyt Pulant

Alaattin Köseler Gerçeği

27-03-2024 Yorum yok. 487
Hacı Arıcı

BEREKET İKLİMİ

27-02-2024 Yorum yok. 458
Asiye Çakır

ZAMAN VE HAYAT

27-01-2024 Yorum yok. 1073
Tuncay Ünde

SEVGİLİYE MEKTUP

26-12-2023 Yorum yok. 926
Adem Öztürk "Beykoz Sevdalısı"

Ortadoğu Müslüman mı?

25-11-2023 Yorum yok. 787