CHP BEYKOZ GÜMBÜR GÜMBÜR

08-01-2007 7540 Yorum yok. Yorum Ekle

CHP Beykoz İlçe Başkanlığının Y.Mahalle Kardeşler Düğün Salonunda “TAPU, MÜLKİYET SORUNU ve KENTSEL DÖNÜŞÜM” konulu paneli, katılımın oldukça fazla olması sebebiyle gövde gösterisine dönüştü.

CHP İstanbul Milletvekilleri A.Sırrı Özbek ve A.Rıza Gülçiçek, Prof. Dr. Esfender Korkmaz, İl Sekreteri Muhittin Tığlı, İl Eğitim Sekreteri Gökhan Zeybek, İst. Mimarlar ve Mühendisler Odası Başkanı Eyüp Mıhçı’nın konuşmacı olarak katıldığı panelde, Y. Mahalle halkı düğün salonunu tamamen doldurdu. Bölge halkının dışında, Beykoz İlçe Başkanlığının çalışmasına, İl Başkanlığı ve Çevre İlçe Teşkilatları Yöneticileri de katılarak destek oldular.

Konuşmacılar panelde genel olarak CHP Beykoz İlçe Başkanlığının kurduğu teknik ekiple birlikte mahalle mahalle dolaşarak anlattıklarını biraz daha açmaya çalıştılar. Milletvekili A.Sırrı Özbek ve Oda Başkanı Eyüp Mıhçı konuşmalarında çok önemli ve farklı noktalara değindiler. İlçe Başkanlığı adına ilk konuşan CHP Meclis Grup Başkanı K.Adnan Güner çalışmalarını net ve anlaşılır ifadeler ile dile getirdi.

Panelin açılışını ve sunumunu yapan CHP Beykoz İlçe Başkanı Metin Çanak konuşmacıları ve katılımcıları takdim ederken herkesin ismini söylemeden o kişi ile ilgili özel duygularını söyleyerek anons etmesi oldukça içten ve samimi bulundu. Metin Çanak zaman zaman konuşmacıları anons ederken verdiği mesajlarda, iktidar partisinin benzer toplantısının 150 kişi ile yapıldığını bildiği için, bu manzara karşısında duygulandığını belirterek, “Yeni Mahalle Tapu Sorununu söz veripte çözmezsek sokağa çıkmayacağız” biliyorsunuz bu oy ile oluyor diyerek, Y.Mahallenin oluk oluk oy vermesi gerektiğini belirtti. Yerel Basında çıkan bir haberde, Y.Mahalledeki yerleşim üzerinde, Osmanlı Padişah Tapusu olduğunu belirten kişiler ile iletişimi olduğu iddia edilen meclis üyesini biz biliyoruz. CHP olduğu sürece, bu kişinin emeline ulaşamayacağını açıkladı.
CHP İstanbul İl Sekreteri ve İl Eğitim Sekreteri teşkilatlarının seçim hazırlıkları için önemli bilgiler aktarıp, izlenmesi gereken yol konusunda kısa kısa bilgiler verdiler.

Belediye Meclisi CHP Grup Başkan Vekili K.Adnan Güner Y.Mahalle sorunu ile ilgili konuları çok sıkı takip ettiklerini, konuyu Belediye Başkanına aktardıklarını ve Y.Mahalle halkı sizi bekliyor dediklerini, halen kendisinden cevap gelmediğini belirterek açıklamalarına devam etti.
Adnan Güner Meclis günlerinde mutlaka gelip meclisi takip edin, biz meclis üyesi sayısı olarak az durumdayız ama sizlerin katılması, hem bize güç veriyor hem de karşı tarafın daha derli toplu davranmasına sebep oluyor. Bu konuda meclis çalışmalarını, mutlaka takip edin uyarısında bulundu.
Güner son olarak ta belediyenin göreve geldiğinde 17 trilyon borç devir aldık sözlerini hatırlarsınız, daha önümüzde bir hayli süre var ve borç 50 trilyona dayandı. Y.Mahallede yapılmaya çalışılan kadastro çalışmasının, konunun mahkeme sürecinin devam etmesi sebebiyle kadastro çalışması yapılmak istenmesinin yasal olmadığını ve bunun örneklerinin bulunduğunu belirterek konuşmasını bitirdi.

Prof. Dr. Esfender Korkmaz ekonomik konularda bilgiler aktarırken Toplu Konut İdaresinin çalışmalarında samimi olmadığını, asıl amaçlarının dışına çıktıkları yaptıkları lüks ev ilanlarından belli diyerek, Cumhurbaşkanlığı seçimleri ile ilgili çekincelerini ortaya koydu ”SİYASİ İKTİDARLARI EKONOMİ YÜCELTMİŞTİR, YİNE KONOMİ BATIRMIŞTIR” diyerek ekonominin önemini vurguladı.

İst. Milletvekili A.Rıza Gülçiçek konuşmasını çalışmaları yakından takip ettiğini, zaman zaman Muhtarlarla bir araya geldiğini belirterek, Milletvekili arkadaşım A.Sırrı Özbek konu üzerine çok daha detaylı bilgilere sahip, sanırım kendisi çok daha geniş açıklamalar yapacak dedi.
İst. Milletvekili A.Sırrı Özbek konuşmasında ülke de yaşanan sıkıntılar üzerine partisinin izlediği yöntemi açarken konuyu 2001 yılında 4706 sayılı kanunda yapılan değişiklikle, 2003 yılında 4916 sayılı kanun hükümleri ile Belediye ve Mücavir alanlarındaki hazine arazilerinin üzerindeki yapılanmaların 31 Aralık 2000 yılından önce yapılanlarının, yapı sahiplerine satışı konusuyla ilgili gelişmeleri örnekler vererek anlattı.
A.SIRRI ÖZBEK’İN KONUŞMASI İLE İLGİLİ BELGELER


Bu kanun kapsamına giren yapıların yıkılamayacağını belirten Özbek, çalışmaların bu doğrultuda yapılmasını ve muhtarların bu konumdaki vatandaşları Mal Müdürlüklerine yönlendirip yardımcı olması gerektiğini belirterek, konu üzerine TBMM’ne Maliye Bakanının cevaplaması isteği ile verdiği önergeyi, Bakanın verdiği cevap ile birlikte İlçe Başkanına verdi.

Son konuşmacı olarak, İst. Mimarlar ve Mühendisler Odası Başkanı Eyüp Mıhçı, daha önce ilçe teşkilatının işlediği kentsel dönüşüm konusundaki sıkıntıları açarak anlattı. Kentsel dönüşüm konusunda Büyükşehir Belediyesi ile İlçe Belediyelerinin birçoğunun Kentsel Dönüşüm Protokolleri yaptığını ve bunları da birçok ilçe Belediye Başkanlarının Meclis Üyelerinden bile sakladığını belirtti. Bu konuda yakın zamanda Kartal Belediye Başkanı kendi bölgesinde kentsel dönüşüm protokolünü uygulamayacağını belirterek, sizlerde Belediye Başkanınıza sorun böyle bir protokol imzalamış mı, imzaladıysa uygular mı veya önüne gelse imza atar mı diyerek CHP Beykoz Belediye Meclis Üyelerine önemli bir mesaj gönderdi. CHP Beykoz İlçe Başkanı Metin Çanak anons arasında yaptığı açıklamada biz bu yerleri üzerinde oturanlara verilsin diyoruz, Beykoz Belediyesi bu gibi yerleri en büyük bedeli verene vermek istiyor açıklamasın da bulundu. Oda Başkanı Beykoz’daki gecekondu sayısı ile ilgili çarpıcı açıklamada bulunarak, Çavuşbaşı Beldesinin 4777 gece kondu sayısı ile 4222 sayıda kalan Beykoz İlçesini geride bırakmasının ilginçliğini ortaya koyarak konuşmasını bitirdi.




CHP Beykoz İlçe Başkanlığının organize ettiği panele konuşmacıların dışında İl Disiplin Kurulu Üyesi Ahmet Sarıoğlu, İl Yönetim Kurulu Üyeleri Burhan Çiftçi ve Seyfettin Erbaş, İl Kadın Kolları Başkanı Merziye Gülenç, Kağıthane Fevzi Şirt, Üsküdar Basri Bayar, Sarıyer Halil Serdar Sarığolu İlçe Başkanları olarak, Akbaba, Çiğdem, A.Hisarı, Y.Mahalle, Gümüşsuyu, Göstepe, Göksu, R.Bahçe ve Soğuksu Muhtarları da panelin diğer konukları oldular.







08-01-2007 7540 Yorum yok. Yorum Ekle
Ozan Derviş

BEYKOZLU OLMA ZAMANI

27-03-2024 Yorum yok. 574
Neyir Erkan Şişman

Oylar Sandığa

27-03-2024 Yorum yok. 1072
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

TÜRK FUTBOLUNDA BİTMEYEN KAOS….

27-03-2024 Yorum yok. 532
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

HEY ON BEŞLİ ON BEŞLİ

27-03-2024 Yorum yok. 443
Erdal Uzuner

SEÇİME GİDERKEN

27-03-2024 Yorum yok. 495
Yaprak Akın

KONUT ALMALI MI !

27-03-2024 Yorum yok. 437
Cüneyt Pulant

Alaattin Köseler Gerçeği

27-03-2024 Yorum yok. 635
Hacı Arıcı

BEREKET İKLİMİ

27-02-2024 Yorum yok. 493
Asiye Çakır

ZAMAN VE HAYAT

27-01-2024 Yorum yok. 1114
Tuncay Ünde

SEVGİLİYE MEKTUP

26-12-2023 Yorum yok. 975
Adem Öztürk "Beykoz Sevdalısı"

Ortadoğu Müslüman mı?

25-11-2023 Yorum yok. 839