KÜLTÜR DÜNYASININ “KAŞIKÇI ELMASI”

02-01-2016 3464 Yorum yok. Yorum Ekle

Beykoz Belediyesinin Yazarlar okullarda buluşuyor programına, Başkan Yardımcısı Muharrem Kaşıtoğlu, yayıncı ve yazar kimliği ile katılarak, belediye programına destek olmak için Beykoz Anadolu Lisesi öğrencileriyle bir araya geldi.

Muharrem Kaşıtoğlu, yayıncı ve yazar kimliği ile kendisini fark ettiren başarılara imza atarken, siyaset, spor, sivil toplum dünyası ve sanatsal kimliklerini de gerektiğinde kullanmasındaki başarısıyla da yakinen biliniyor.

Beykoz Anadolu Lisesi Öğrencilerine, kendi firması olan Profil Yayıncılıktan çıkan “60’lar hikâye, 70’ler terane, 80’ler şahane” isimli kitabından armağan etmesi sonrasında, okul öğrencilerinin yazar ile söyleşi istekleri kendisine aktarılan Kaşıtoğlu, gelen talebi mensubu olduğu Beykoz Belediyesinin Yazarlar Okullarda Öğrenciler ile buluşuyor kapsamında kabul ederek, yürütülen projeye destek olmak düşüncesi ile kabul ettiği davet sonrasında okulun mükemmel salonunda öğrenciler ile buluştu.

Beykoz Belediye Başkan Yardımcısı Muharrem Kaşıtoğlu’nu bu önemli söyleşisinde Beykoz Belediyesinin Yazarlar Okullarda Öğrenciler ile buluşuyor Projesinin yürütme sorumlusu Bahattin Özyazıcı İlkokulu Müdürü ve Rüzgarlıbahçe Mahallesi Muhtarı Sedat Altun’da yalnız bırakmadılar.

Beykoz Anadolu Lisesi Müdürü Engin Şimşek tarafından karşılanan Kaşıtoğlu, okula başka bir salonda ayrı bir etkinlik için gelen konuklar ile kısa sohbeti sonrasında öğrencilerin bulunduğu salona geçti.

Kaşıtoğlu, öğrencilerin kitabı ve kimliği konusundaki araştırmaları ve bilgilerinin coşkusu, salona tamamen yansımış ki coşku içerisinde karşılandı.

Okul Müdürü Engin Şimşek’in açılış ve teşekkür konuşmasından sonra, öğrencilerden Emir Çağan Yıldırım, Ayşegül Konak ve Kutay Kumru’nun ortaklaşa hazırladıkları Muharrem Kaşıtoğlu’nun biyografisi sinevizyon eşliğinde öğrencilere izletildi.

Edebiyat dünyasında başka kitapları da olan Kaşıtoğlu buna rağmen iyi bir edebiyatçı olmadığını, fakat Türkiye standartları ölçünün üzerinde iyi bir kitap okuyucusu olduğunu belirterek söyleşisine geçti.

Öğrenciler okudukları kitaptaki bilgileri günümüz ile karşılaştırmış olmaları, dönemi yaşayan aile büyüklerine sorup bilgi almalarına rağmen, kitabın yazarından bir kez daha dinlemekten büyük keyif aldılar.

Belediye Başkan Yardımcısı Muharrem Kaşıtoğlu başarılı sunumu ile öğrencileri hayal dünyasında 1980 yılı hayat yaşamına götürürken, hazırladığı görsel destek ve sunum başarısını birleştirdiğinde, öğrencilerin ilgi odağından tüm konuşması boyunca hiç düşmedi.

Kaşıtoğlu sohbetinin sonunda öğrencilerden okuma alışkanlıklarını geliştirmelerini ve bunu programlı yapmalarını tavsiye ederken, bilgisayar başında geçirilen zamanlarının kontrollü olmasını önerdikten sonra, öğrencilerden gelen soruları içtenlikle cevaplayarak, sunumu sonrasında kendisini dinleyen öğrenci, öğretmen ve okul idarecilerine teşekkür etti.

Okul Müdürü Engin Şimşek bir kez daha mikrofon alarak, söyleşinin öğrencilerin önceden okudukları kitap hakkında, sahibinden detaylı bilgi almış olmalarından duyulan memnuniyeti bir kez daha dile getirerek, günün hatırasına anı hediyesi ve bir buket çiçek takdim etmesiyle, öğrenciler kitaplarını imzalatma yarışına girdiler.  

Anahtar Kelimeler : Muharrem Kaşıtoğlu,Beykoz Belediyesi,“60’lar hikâye, 70’ler terane, 80’ler şahane”,Beykoz Anadolu Lisesi



02-01-2016 3464 Yorum yok. Yorum Ekle
Ozan Derviş

BEYKOZLU OLMA ZAMANI

27-03-2024 Yorum yok. 583
Neyir Erkan Şişman

Oylar Sandığa

27-03-2024 Yorum yok. 1076
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

TÜRK FUTBOLUNDA BİTMEYEN KAOS….

27-03-2024 Yorum yok. 541
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

HEY ON BEŞLİ ON BEŞLİ

27-03-2024 Yorum yok. 444
Erdal Uzuner

SEÇİME GİDERKEN

27-03-2024 Yorum yok. 502
Yaprak Akın

KONUT ALMALI MI !

27-03-2024 Yorum yok. 440
Cüneyt Pulant

Alaattin Köseler Gerçeği

27-03-2024 Yorum yok. 647
Hacı Arıcı

BEREKET İKLİMİ

27-02-2024 Yorum yok. 498
Asiye Çakır

ZAMAN VE HAYAT

27-01-2024 Yorum yok. 1118
Tuncay Ünde

SEVGİLİYE MEKTUP

26-12-2023 Yorum yok. 979
Adem Öztürk "Beykoz Sevdalısı"

Ortadoğu Müslüman mı?

25-11-2023 Yorum yok. 845