EĞİTİM’DE YENİ UFUKLAR

12-02-2007 4864 1 yorum. Yorum Ekle

Beykoz Kaymakamı Cengiz Gökçe Ulusal Eğitime Destek Kampanyası kapsamında hizmet veren çeşitli kurumların temsilcilerinden oluşan, İl Koordinatörlerini makamında kabul etti. Konuklar Kaymakam Cengiz Gökçe Başkanlığında, Beykoz Halk Eğitimi Merkezi Yöneticileri ile ilçemizdeki yapılabilecek çalışmaların alt yapısını konuştular.

Eğitim adını çeşitli çalışmaları bilinen, Rotary, Lions, Suroptimist, Açev, ve Ulu Önderin Öğrencileri isimli sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin misafir olarak katıldığı toplantıya, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Tevfik Kaşıkçı, Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Mustafa Kül, Yardımcıları Abdülkadir İmral, Müzeyyen Özgür ve Muhtarlar Derneği Başkanı Yüksel Kılıç’ta Beykoz temsilcileri olarak katıldı.

Beykoz Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Mustafa Kül, kurumunun 2000 yılından günümüze kadar olan çalışmalarını slayt gösterisi ve başarılı sunumuyla aktardı. Mustafa Kül’ün slayt gösterili sunumunda kurumlarına yerel basının katkılarını çok objektif olarak eklemesi ve bu süreçte gazetemizin desteğinin çok net ve oldukça yüksek değerde olduğunu görmekten oldukça keyif aldık.

İl Koordinatörleri sıfatıyla gerçekleştirilen ziyarette, kurumlar öncelikle kendi kurumlarının çalışmalarını ön plana çıkartan tutum içerisinde olsalar bile, asıl amaçlarının tüm İstanbul’un ilçelerini dolaşıp, Ulusal Eğitime Destek Kampanyasına ortak destek vermek amaçlı yeni bir çalışma yöntemi belirlemeyi hedefledikleri söylediler. Komisyon bir çok ilçeyi dolaştıklarını Beykoz’daki kadar heyecan duymadıklarını ve böyle içten karşılanmadıklarını belirterek, Beykoz Halk Eğitimi Müdürlüğünün çalışmalarını İstanbul’daki tüm ilçelerden daha başarılı gördüklerini ve kelime anlamıyla bir numara olduğunu belirtip, Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Mustafa Kül ve çalışma arkadaşlarını tebrik ettiler.

Beykoz Kaymakamı Cengiz Gökçe İl Koordinatörlerinin gerçekleştirdiği ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, bu işlerin kampanya anlayışından çıkartılıp daha etkin hale getirilmesini, zira 27 yıldır hep kampanyadan bahsederiz ama gördüğümüz kadarı ile daha çok eksik var. İnşallah bu ekip yeni bir anlayış ile başarıyı yakalar, eğitim adına yapılan çalışmaların hep yanında olduğumuz gibi her zamanda yanında olacaklarını belirten Gökçe, mutlaka kız çocuklarımızın hepsini okullarımız ile tanıştırabilmeliyiz. Çocuklarımızın eğitim eksikliği konusunda duyarsız kaldığımızda, ilerleyen yıllarda eğitimsiz neslin yetişmesine şans tanımış oluruz ki, bu ülkemiz için çok tehlikeli olur, bizlerde bu vebalin altında kalırız, bu sebepten eğitim adına her bireyin sorumluluğunu bilmesine katkı koymalıyız diyerek konuşmasını bitirdi.





12-02-2007 4864 1 yorum. Yorum Ekle

Yorumlar

sedat yasar 28-02-2007

egitim sorunu çarpıklaşması

Egitim kişilerin bilgi ve becerilerle donanması aynı zamanda çagının sorunlarına çözüm olacak aklı üretmesi sürecidir en basit anlamda.Zorunlu egitimi sekiz yıla çıkarmak yada kız çocuklarını okutma girişimlerinden önce teşhisi koymakta yarar var.Nasıl bir egitimden geçiyoruz ve Nasıl bir egitim modeli ile gelecegi yorumlayabiliyoruz.Çocukların dogdukları andan itibaren test/ robotsal kişilik ikiligi içinde büyütmeye çalışan bir düzenin makinesel ögrenci modeli ile mi gelecege hazırlanacagız.tıka basa dolu sınıflarla ,verimsiz koşullarda ,araştırmadan yoksun bırakılan ve bireyleri bir kazanç kapısı olarak gören yada neslinin kurbanı olarak gören zihniyetle mi başaracagız.Sistem bu çarpıklıgı ortadan kaldırmadıkça veya bu alana dönük çalışmalar yapmadıkça yapılan iyi niyetli girişimlerde anlamsız kalacaktır.

Toplam 1 yorum bulundu.
Ozan Derviş

BEYKOZLU OLMA ZAMANI

27-03-2024 Yorum yok. 493
Neyir Erkan Şişman

Oylar Sandığa

27-03-2024 Yorum yok. 468
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

TÜRK FUTBOLUNDA BİTMEYEN KAOS….

27-03-2024 Yorum yok. 471
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

HEY ON BEŞLİ ON BEŞLİ

27-03-2024 Yorum yok. 400
Erdal Uzuner

SEÇİME GİDERKEN

27-03-2024 Yorum yok. 427
Yaprak Akın

KONUT ALMALI MI !

27-03-2024 Yorum yok. 388
Cüneyt Pulant

Alaattin Köseler Gerçeği

27-03-2024 Yorum yok. 463
Hacı Arıcı

BEREKET İKLİMİ

27-02-2024 Yorum yok. 455
Asiye Çakır

ZAMAN VE HAYAT

27-01-2024 Yorum yok. 1069
Tuncay Ünde

SEVGİLİYE MEKTUP

26-12-2023 Yorum yok. 924
Adem Öztürk "Beykoz Sevdalısı"

Ortadoğu Müslüman mı?

25-11-2023 Yorum yok. 785