YENİ EĞİTİM YILIMIZ BAŞLARKEN

17-09-2016 2530 Yorum yok. Yorum Ekle

15 Temmuz hain darbe girişimin üzerinden kısa bir süre geçmesi sonrası, devlet kurumlarımızın bu kirli teşebbüsün izlerini yok etme adına çalışmaları devam ederken, her zaman olduğu gibi geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın eğitim yılı başlıyor.

Birçok kurumda malum konu ile ilgili araştırmalar ve soruşturmalar devam ederken, hain girişimden en çok etkilenen kurum olarak eğitim camiamız ön plana çıkıyor veya öyle gösterilmeye çalışılıyor.

Eğitim camiasına olan saygımızdan dolayı, özellikle ilçe milli eğitim kurumu ile kurumunuzda neler olmakta gibi bilgi alışverişine girmedik. Biliyorum ki onlarda yaklaşan eğitim sürecinin hazırlığı içerisinde en iyisini yapabilme çabası içerisindeler. 

Konunun bu boyutu bizi ilgilendirmez oralar devlet kurumlarının işi, biz önümüzdeki yani 2016-2017 Eğitim ve Öğretim Yılının en iyi şekilde geçmesi için elimizden geleni yapmamız gerektiği gerçeğinden yola çıkmalıyız.

İnanıyorum ki, eğitim camiasından el çektirilen eğitimcilerin yokluğunu ilk başta duruşları ile çocuklarımızın güvencesi olan mevcut öğretmenlerimiz ve sektöre ilave edilecek eğitimcilerimiz ve onları yönlendirecek yönetici kadrosu eğitim yılının en iyi geçirilmesi için ellerinden geleni yapacaklardır ve buna yürekten inanıyorum.

Aslında bunlar genel durum, ben biraz konuyu ilçemize ve gazetemize indirmek istiyorum.

16 Yılı aşan süredir devam eden yayın hayatımızda, hep eğitim camiamızın yanında olduk ve onların planladıkları eğitim dönemini en iyi şekilde bitirmeleri için elimizden gelen gayreti gösterdik. Gazetemizin geçmişi, bu sözlerimizin kanıtı olan arşiv gazetelerimiz ile dolu olmasına rağmen bir örnek vermekte isterim.

“Bir zamanlar gazetemiz de dahil olmak üzere, ilçedeki diğer gazetelerle sayfalarında en çok kimin milli eğitim haberi olacak diye yarış ederdik. Bunun sebebi ise hem eğitim camiasına katkı sunmak, hem de İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün panosuna asılan gazetelerde, milli eğitim haberlerinin en çok hangi gazetede olduğunun görsel coşkusunu yaşamak içindi ” şükürler olsun ki bu ayrıcalığı sınırsız sayfa ve sayıdaki haberlerimiz ile hep önde götürdük.

Kimseyi zan altında bırakmak istemem, fakat bu uygulama sebebini bilmediğimiz nedenden dolayı kalktı. Sadece kalkmakla kalmadı Milli Eğitim etkinliklerinin davetleri yerel basına sağlıklı gelmemeye başladı. Hele bazı okullar yok mu, olayı bireyselleştirip, basın arasında taraflı tutum içerisine girenler bile olmadı değil. Aslında ne mahsuru var hepsine aynı anda davet yapılsa da tüm gazetelerde haberleri çıksa daha iyi olmaz mı bu tutumlarına pekte anlam verebilmiş değilim.

Oysaki bu arkadaşların yaptıkları tamamen işgüzarlıktan öte değil, ayaküstü el sıkışma veya bir bardak çay içme(oda içebildilerse) sürecinde kurulan suni samimiyetin getirdiği sahte dostluk ile akılları sıra o gazeteyi veya gazeteciyi davet ederek diğerlerine çalım attıklarını zanneden okul yöneticileri, maalesef gazetelerin geçmiş yayın sürecini takip ederek, hangi gazetelerin milli eğitim müdürlüğüne katkı sunan yayın içerisinde olduğunu araştırma gereği bile duymamışlar.

Madem böyle bir araştırma yapmıyorlar, gazeteler arasında da ayrım yapmasınlar. Zaten genel anlamda bakıldığında kimsenin böyle bir kısıtlama getirmeye de hakkı yok. Üstelik bahsettiğimiz kurum herhangi bir özel sektörün kanadı değil, bahsi geçen kurum bir Devlet Dairesi bu anlamda herkesin şapkasını önüne koyup, düşünmesi gerekli.

Her zaman söylediğim gibi uzun lafın kısası, bir eğitim süreci daha kapımıza dayandı ve ben şahsım, gazetem adına duruşumu ortaya koymak istiyorum, kim ne yaparsa yapsın beni ilgilendirmez, çünkü bir deyim var her koyun kendi bacağından asılırmış veya kendi düşen ağlamazmış.

Başta İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Kazım Bozbay olma üzere 2016-2017 Eğitim Yılında tüm okullarımızın yöneticileri ve öğretmenlerinin emirlerinde olduğumuzu, iyi bir eğitim süreci geçirmeleri için elimizden geleni yapacağımızın bilinmesi dileği ile 2016-2017 Eğitim Öğretim Yılının Öğretmenlerimize, Öğrencilerimize ve Velilerimiz başta olmak üzere tüm Ülkemize hayırlı olmasını dilerim.     

Anahtar Kelimeler : Beykoz,Beykoz İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü,Doğuş Haber,Kazım Bozbay,Ozan Derviş



17-09-2016 2530 Yorum yok. Yorum Ekle
Ozan Derviş

BEYKOZLU OLMA ZAMANI

27-03-2024 Yorum yok. 568
Neyir Erkan Şişman

Oylar Sandığa

27-03-2024 Yorum yok. 1069
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

TÜRK FUTBOLUNDA BİTMEYEN KAOS….

27-03-2024 Yorum yok. 528
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

HEY ON BEŞLİ ON BEŞLİ

27-03-2024 Yorum yok. 439
Erdal Uzuner

SEÇİME GİDERKEN

27-03-2024 Yorum yok. 492
Yaprak Akın

KONUT ALMALI MI !

27-03-2024 Yorum yok. 433
Cüneyt Pulant

Alaattin Köseler Gerçeği

27-03-2024 Yorum yok. 627
Hacı Arıcı

BEREKET İKLİMİ

27-02-2024 Yorum yok. 490
Asiye Çakır

ZAMAN VE HAYAT

27-01-2024 Yorum yok. 1109
Tuncay Ünde

SEVGİLİYE MEKTUP

26-12-2023 Yorum yok. 972
Adem Öztürk "Beykoz Sevdalısı"

Ortadoğu Müslüman mı?

25-11-2023 Yorum yok. 836