Yakup Akkaya’nın Beykoz Turu Devam Ediyor

18-12-2016 3762 1 yorum. Yorum Ekle

CHP’de en uzun bir dönem Genel Başkan Yardımcılığı yapan İstanbul Milletvekili Yakup Akkaya, hafta sonunu Beykoz’da geçirirken, içerisinde gazetemizin de bulunduğu bir dizi ziyaretler gerçekleştirdi.

Akkaya’nın danışmanı ziyaretlerinin birinci haftasında iki yerel basın ve bazı sivil toplum kuruluşlarını planlaması yaparken, yerel basın olarak Doğuş Haber ve Ordu-Mesudiye ilçesinin gurbetteki ilk yayın organı olan Ordu-Mesudiye Gazetesini düşünürken, teklifimiz üzerine iki gazete ziyareti arasındaki saat yakınlığı dolayısıyla, çok yakın dostumuz olan ve 26 yıllık tecrübesinden zaman zaman istifade ettiğimiz Ordu-Mesudiye Gazetesinin Kavacıkta ki ofisinde Milletvekili Yakup Akkaya ile bir araya geldik.

Ordu-Mesudiye Gazetesi Kurucusu ve Genel Yayın Koordinatörü Sefai Uzunyurt, ve İmtiyaz Sahibi Doğa Uzunyurt, Beykoz Doğuş Haber Genel Yayın Koordinatörü Ozan Derviş ve Mesudiye Kadın Gücü ve Emeği Derneği Başkanı Günay Uzunyurt’un ev sahibi olduğu ziyarete rahatsızlığı nedeniyle ziyaretlere katılamayan CHP Beykoz İlçe Başkanı Mahir Taştan’ın yerine CHP Beykoz İlçe Yöneticisi Elif Çelik, Meclis Üyesi Aydın Habil ve CHP Ümraniye İlçe Başkan Yardımcısı ve Akkaya’nın  Danışmanı olan Hüseyin Okumuş da katıldı.

Genel Yayın Koordinatörümüz Ozan Derviş(Kemalettin Erkan), Ordu-Mesudiye Gazetesi Sahibi Sefai Uzunyurt ve Milletvekili Yakup Akkaya’nın hemşeri olması nedeniyle sıla hasretinden açılan sohbet, Milletvekilinin Emeğin içerisinden gelmesi ve Basın-İş Sendikasının eski Genel Başkanı olması münasebeti ile Yerel Basının çalışma zorluklarıyla başladı, yerel basının genel sorunlarının bir dosya ile kendine iletilmesi sonrasında elinden gelen desteği vereceğini belirtmesiyle, konu Kayseri Erciyes Üniversitesi yakınlarında yaşanan terör olayı ve ülke gündemiyle devam etti.

Milletvekili Akkaya, Ziyaretlerine Ordu-Mesudiye Topçam Ortalan Derneği, Çubuklu Çevre Koruma ve Güzelleştirme Derneği ve Giresun Doğankent Derneği ile devam etti. Ordu-Mesudiye Topçam Ortalan Derneği Başkanı İrfan Bozyurt , Çubuklu Çevre Koruma ve Güzelleştirme Derneği Başkanı Şenel Başaran ve Giresun Doğankent Derneği Başkanı Ömer Türk‘ün ev sahipliklerinde gerçekleşen toplantıların ana maddesi yıllar önce eldeki imkânsızlıklar neticesinde köylerinden gurbet diye adlandırdıkları diyarlara göçen Ordu ve Giresunluların sorunları ve sorunların çözümleri ile ilgili karşılıklı görüş alışverişleri oldu.

Bu bağlamda karşılıklı sohbet ile devam eden toplantılarda Milletvekili Yakup Akkaya yaptığı konuşmada, “Bugün yine acımız büyük sözün bittiği yerdeyiz şehitlerimiz yaralılarımız var. Şehitlerimize rahmet yaralılarımıza şifalar dilerken başta acılı ailelerimiz olmak üzere tüm Ülkemizin başı sağolsun” diyerek konuşmaya başladı.

Akkaya, “Ekonomik sıkıntı, siyasi görüş ayrılığı vesaire bir çok konuda iktidar ve muhalefet partileri ile ayrı düşünülebilir ama bu mesele tamamen farklı ulusal bütünlüğümüzün ve ülke menfaatlerimizin söz konusu olduğu bir ortamda yapılacak çalışmalara koşulsuz destek vermek her Türk’ün öncelikli görevidir. Ve biz CHP olarak buna her an hazırız” dedi.

CHP’li Akkaya, “Çeşitli planlarla bizi birbirimize düşürüp iç kaos yaratmak ve bu karışıklıktan nemalanmak isteyen hainler sinsi planlarını ortaya koymaktan çekinmiyorlar. Bu konuda yapılacak çalışmalara koşulsuz destek verilmelidir. Dış güçlerle uğraşırken içimize konuşlandırılan düşmanlar hiç boş durmuyor, cenazelerimizde bile olay çıkartıp insanların ayrıştırılmasını sağlamaya çalışıyorlar.” şeklinde konuştu.

CHP İstanbul Milletvekili Yakup Akkaya tüm ziyaretlerinde, özellikle yaşanan sıkıntılardan dolayı sözlerini seçerek kullanmaya dikkat ederken, konunun özünde ziyaretlerinin devam edeceğini, sivil toplum kuruluşlarından, muhtarlardan, yerel basından ilçe yöneticilerinden ve teşkilat mensupları ile toplumun her kesiminden aldığı bilgiler doğrultusunda bölge insanının sıkıntılarının dillendirilmesine ve çözüm yollarının bulunmasına katkı sunmaya çalışacağını belirtti.

Akkaya sıkıntılı günler olmasına rağmen bir konuyu özellikle paylaşmak istediğini, ayrıca TBMM’de de paylaşacağını belirterek, ziyaret günü İstanbul’a Ankara’dan Devlet Demir Yolları’nın hızlı treni ile geldiğini, trende bir çay içmek istediğinde gelen çayın Türk değil de Brezilya çayı olduğunu ve arkasında Türkçe kullanım tarifi olmadığını fark ettiğini ve çok üzüldüğünü belirtti.

Yakup Akkaya birçok ilin Milletvekili sayısının işte bu sebepten azaldığını, neredeyse ülke olarak övündüğümüz ürünleri bile dışarıdan alıp kendi üreticimizi, esnafımızı ve vatandaşlarımızı mağdur edip ekonomik rahatsızlık uyandırmakta dünyada üstümüze yok diyerek örneklerini sürdürdü.

CHP İstanbul Milletvekili Yakup Akkaya’nın ilçemizde devam eden ziyaretlerini takip edebildiğimiz ölçüde takip edip, edemediklerimizi basın danışmanından tedarik ederek tüm ziyaretlerini kapsayan geniş bir haberimizin daha aktaracağız.

 Not: Haberde kullanılan fotoğrafların tamamının orjinalleri fotogalerimizdedir.

Anahtar Kelimeler : Beykoz,Yakup Akkaya,CHP Beykoz,Ordu-Mesudiye Gazetesi,Doğuş Haber,Ordu-Mesudiye Topçam Ortalan Derneği,Çubuklu Çevre Koruma ve Güzelleştirme Derneği,Giresun Doğankent Derneği


Fotoğraf Galerisi


18-12-2016 3762 1 yorum. Yorum Ekle

Yorumlar

Sefai Uzunyurt 19-12-2016

BASIN DAYANIŞMASI

Ordu Mesudiye Gazetesi ve Doğuş Haber Gazetesi olarak, CHP İstanbul Milletvekili Yakup Akkaya ve beraberindeki heyeti ortaklaşa olarak Gazetemizin Kavacık'taki bürosunda konuk ederek, Yerel basının sorunlarını dile getirdik. Her iki basın kuruluşunun dayanışma ruhunun tüm basın kuruluşlarına örnek olmasını dileriz...

Toplam 1 yorum bulundu.
Ozan Derviş

BEYKOZLU OLMA ZAMANI

27-03-2024 Yorum yok. 502
Neyir Erkan Şişman

Oylar Sandığa

27-03-2024 Yorum yok. 475
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

TÜRK FUTBOLUNDA BİTMEYEN KAOS….

27-03-2024 Yorum yok. 478
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

HEY ON BEŞLİ ON BEŞLİ

27-03-2024 Yorum yok. 404
Erdal Uzuner

SEÇİME GİDERKEN

27-03-2024 Yorum yok. 433
Yaprak Akın

KONUT ALMALI MI !

27-03-2024 Yorum yok. 392
Cüneyt Pulant

Alaattin Köseler Gerçeği

27-03-2024 Yorum yok. 486
Hacı Arıcı

BEREKET İKLİMİ

27-02-2024 Yorum yok. 458
Asiye Çakır

ZAMAN VE HAYAT

27-01-2024 Yorum yok. 1073
Tuncay Ünde

SEVGİLİYE MEKTUP

26-12-2023 Yorum yok. 926
Adem Öztürk "Beykoz Sevdalısı"

Ortadoğu Müslüman mı?

25-11-2023 Yorum yok. 787