HER ORGAN BİR YAŞAM

13-03-2007 4883 2 yorum. Yorum Ekle

Beykoz Sağlık Grup başkanlığının 1 No’lu Nikah salonunda düzenlediği “ Her Organ Bir Can” başlıklı etkinliğine bu kez protokolün yanı sıra ünlü sanatçılar, sporcular, doktorlarlar da katıldı.

Organ Bağışına genel bakış sinevizyon gösterimiyle anlatıldıktan sonra, yaşamı bağışlanacak organlarla sürdürecek olan kişiler, duygu ve düşüncelerini davetlilerle paylaştı.
Beykoz Kaymakamı Cengiz Gökçe, Beykoz İlçe Milli Eğitim Müdürü Neşat Yayla, İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Doğan Uysal, Paşabahçe Hastanesi Başhekimi Mithat Yardım, Beykoz Hastanesi Başhekimi Selami Öksüz, İlçe Jandarma Bölük Komutanı Zafer Saz Belediye Meclisi Başkan Vekili Necati Ak, AK Parti İl Genel Meclis Üyesi Birzat Mermer, CHP Beykoz İlçe Başkanı Metin Çanak, sinema yönetmeni Ülkü Erakalın, sinema sanatçısı Cüneyt Arkın, Galatasaraylı futbolcu Hazma, Kanlıca AÇSAP Başhekimi Cem Karabuda, Beykoz Basketbol Takımı Başkanı Zeki Aksu ve oyuncuları, bazı mahalle muhtarları, çok sayıda doktor, hemşire ve vatandaşın katıldığı etkinliğin açılış konuşmasını Beykoz Sağlık Grup Başkanı Dr. Şahin Çınar yaptı.


Çınar, organ naklinin yapılacağı günü bekleyen bir insanın psikolojisini düşününce ne kadar insani bir duyguyu paylaşmak için bir araya geldiklerinden söz ederken, o insanların bir kere değil her gün ölümü beklediklerine dikkat çekti. O insanlara ümit olmak için bugün bu çabayı gösterdiklerini, öldükten sonra düşünmenin çok geç olacağını ve ölürken cana can katarak tekrar yeşermenin huzuru ile yaşama veda etmenin yüceliğini dile getirdi. Organ bağışının tanıtılması ile ilgili eksikliklere bağlı olarak bağış oranında düşmeler olduğunu vurgulayan Çınar, konunun temeline iniyoruz dedi. Konuşmasına hastalar adına Beykoz Kaymakamı Cengiz Gökçe ve tüm katılımcılara teşekkür ederek son verdi.



Toplantıda konuşan Beykoz Kaymakamı Cengiz Gökçe “Yardımlaşma ve dayanışmanın önemini vurgulayarak, organ bağışının bir insana hayat vermesi bakımından en önemli yardım ve dayanışma şekli olduğunu ve insanlarımızın bilgi eksikliği yüzünden bu konuda çok duyarlı davranamadıklarını, yeterli bilgilendirme yapılırsa organ bağışının en fazla uygulandığı ülkenin Türkiye olacağına inandığını söyleyerek Türk insanının yardımsever aynı zamanda duyarlı oluşuna değindi.

Sunumunu Beykoz Sağlık Grup Başkan yardımcılarından Dr. Senem Şener’in yaptığı etkinlikte, İstanbul İl Sağlık Müdürü yardımcısı Doktor Doğan Uysal’ da Beykoz’un her kesiminden katılımcının buluşmasından duyduğu mutluluğu dile getirdiği konuşmasında, organ naklini insani değerlerin buluşma noktası olarak tanımlarken sağlık grup başkanlığını tebrik etti. 2006 yılının Ocak ayında 0 olan organ bağışının 2007 Ocak ayında 12 olduğunu sözlerine ekleyen Uysal bütün sağlık kuruluşlarında organ bağışıyla ilgili bir görevli ve bir ofis oluşturduklarını Türk insanının artık bu konuda da kendini göstermesi gerektiğini ve en kutsal mirasın organ bağışlamak olduğunu dile getirdi.


Konuşmaların ardından Sağlık Grup Başkan yardımcılarından Dr. Cengiz Cem Kutlu’nun, organ bağışının temel bilgilerine ilişkin görsel bir sunumu ile etkinliğe devam edildi. Ülkemizde en çok canlıdan nakil yapıldığını, yabancı ülkelerde bu oranın %20 olduğunu; 4 hekim tarafından, gerekli tetkikler yapıldıktan sonra beyin ölümüne karar verilip, nakili ancak beyin ölümünden sonra gerçekleştirdiklerinden bahsetti. Organ bağışı dinen caizdir 18 yaş üstü gençlerin hatta yaşı çok fazla olsa da organları sağlıklı, akıl sağlığı yerinde olan herkesin organ bağışı yapabileceğini söyledi. Bağış yapacakların, Sağlık gurup başkanlığına müracaat ederek iki şahit huzurunda bağış formunu doldurmaları gerektiğini belirten Kutlu, verilecek kartın sürekli yanında taşınması gerektiğini, bağıştan vazgeçmenin de her zaman için mümkün olduğunu söyledi.

İzlenen slayt gösterisinde çocukların yaşlarının çok küçük olmasına rağmen daha yaşlı bir görünümleri olmasından etkilendiğini, Ölümün yarattığı endişe ve korkunun onların yüzlerine yansıdığını ve organ bağışı yapılmazsa bu çocukların ölümüne seyirci olacağımızı dile getirirken, insanların içinde bulunduğu sıkıntıların farkına varacak duyarlılığı göstermektense magazin içerikli haberlerle çok daha yakından ilgilendiğimizi söyledi.

Beykoz kaymakamı Cengiz Gökçe ve Cüneyt Arkın organ bağışı yaparken, diğer ünlüler Beykoz Sağlık Grup Başkanlığı’nın üst düzey yöneticileri ile ve bağış karşılığı verilen maket kart ile fotoğraf çekinmeyi tercih etti. Görülen o ki; kalıplaşmış çekinceler daha çok etkinlik ister.
Sağlık Grup Başkanı Dr. Şahin Çınar CNN Türk televizyonuna yaptığı konuşmasında, Türk halkının “Her Organ Bir Can” kampanyasına destek vermesini istedi.


Önemli Not:
Bu haberin önemi ve uzun süre gündemde kalması arzusuyla, gazetenin yayına gireceği hafta yayınlama gereği duyduk, zira ilçemizdeki bir site ve gazetede yayınlanıp gündem oluşmuştu, o sürecin devamını sağlamak düşüncesiyle böyle bir uygulama yaptık.
Tüm okuyucularımız ile paylaşırken, Beykoz Sağlık Grup Başkanlığını tebrik ediyoruz


































13-03-2007 4883 2 yorum. Yorum Ekle

Yorumlar

DR.CENGİZ CEM KUTLU BEYKOZ SAĞLIK GRUP BAŞKANLIĞI 26-03-2007

ORGAN BAĞIŞI

50.000 insanı ilgilendiren böylesine önemli bir konuya duyduğunuz hassasieyt için öncelikle teşekkür ederiz..sizlerinde bildirdiğiniz haber ekindeki toplantıdan sonra beykoz bölgesinde organ bağaşında bir hareketlilik görüyoruz.sizlerin destekleri herzaman bize moral ve heycan veriyor..birlikte daha iyi daha verimli bir çalışma yapabileceğimize inanıyoruz.destekleriniz için teşekkürler.
DR. CENGİZ CEM KUTLU [5053730866]
BEYKOZ SAĞLIK GRUP BAŞKANLIĞI

zeynep 05-01-2010

teşekkür

organ bağışı için yapılan etkinlik
sigara içinde yapılmalı yasak kelimesinden çok sigara bırakmanın zorluğundan bahsedilebilir ve nacizane fikrim SİGARA NASIL BIRAKILIR başlıklı bir kompozisyon yarışması bile yapılabilir
sigara yasağından daha etkili bir çalışma olabilir

Toplam 2 yorum bulundu. 1-2 arası listeniyor.
Ozan Derviş

BEYKOZLU OLMA ZAMANI

27-03-2024 Yorum yok. 589
Neyir Erkan Şişman

Oylar Sandığa

27-03-2024 Yorum yok. 1078
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

TÜRK FUTBOLUNDA BİTMEYEN KAOS….

27-03-2024 Yorum yok. 544
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

HEY ON BEŞLİ ON BEŞLİ

27-03-2024 Yorum yok. 446
Erdal Uzuner

SEÇİME GİDERKEN

27-03-2024 Yorum yok. 504
Yaprak Akın

KONUT ALMALI MI !

27-03-2024 Yorum yok. 454
Cüneyt Pulant

Alaattin Köseler Gerçeği

27-03-2024 Yorum yok. 651
Hacı Arıcı

BEREKET İKLİMİ

27-02-2024 Yorum yok. 501
Asiye Çakır

ZAMAN VE HAYAT

27-01-2024 Yorum yok. 1121
Tuncay Ünde

SEVGİLİYE MEKTUP

26-12-2023 Yorum yok. 984
Adem Öztürk "Beykoz Sevdalısı"

Ortadoğu Müslüman mı?

25-11-2023 Yorum yok. 847