6.BEYKOZ ŞİİR AKŞAMI ”SİZE ÖZEL”

23-02-2017 4609 Yorum yok. Yorum Ekle

Beykoz Belediyesi desteği ile Doğuş Haber’in düzenlediği, Genel Yayın Koordinatörümüz Ozan Derviş’in hazırlayıp sunduğu, Geleneksel 6. Beykoz Şiir Akamı Programı, Prof. Dr. Necmettin Erbakan Kültür Merkezinde yapıldı.

Beykoz Belediyesi desteği ile Doğuş Haber’in düzenlediği, Genel Yayın Koordinatörümüz Ozan Derviş’in hazırlayıp sunduğu, Geleneksel 6. Beykoz Şiir Akamı Programı, Prof. Dr. Necmettin Erbaan Kültür Merkezinde yapıldı.

Beykoz Kaymakamı Ahmet Katırcı, 5. Dönem Beykoz Belediye Başkanı Muharrem Ergül, Beykoz Belediye Başkan Yardımcıları Muharrem Kaşıtoğlu, Tacettin Aksu, Av. Yakup Özbek, Belediye Başkanı Danışmanları Nevin Çalışkan ve Erdal Öztürk, Ak Parti Beykoz İlçe Başkanı Mustafa Gürkan, CHP Beykoz İlçe Başkanı Mahir Taştan, Saadet Partisi Beykoz İlçe Başkanı Şeref Kaçmaz, Şahlanış Harekatı Lideri Murat Altun, Beykoz Lojistik Üniversitesi Müdürü Doç. Dr. Baki Aksu, CHP Beykoz Belediye Meclis Üyesi Gülay Demirel, İlçe Milli Eğitim Müdürü Kazım Bozbay ve Okul Müdürleri ile Öğretmenleri, Beykoz Sağlık Güvenlik Müdürü Ferda Özkalender, İlçe Müftü Vekili Hilmi Tezcan, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Bülent Küçük, Beykoz Vakfı Başkan Vekili Arzu Tamer, Beykoz Amatör Spor Kulüpler Birliği Başkanı Asım Özdemir, Türkiye Omurilik Felçliler Derneği Beykoz Şubesi Başkanı(TOFD) Saniye Efe, Diş Hastanesi Müdürü Güven Demirci, Beykoz Folklor Birliği Başkanı Alev Demirkol, Beykoz Belediye Meclis Üyeleri Derneği (BEYMEZ) Başkanı Adem Öztürk, Örnekköy Spor Kulübü Başkanı İsmail Türkoğlu, Anadoluhisarı Turizm Derneği Başkanı Mustafa Babuz, Karadeniz FM Programcısı Barış Kanbur, İstanbul Mesudiyeliler Derneğİ Başkanı Salih Erol, Beytaş Genel Müdürü Yalçın Çolak, Sanatçı Erol Ayduğan, Bayburtlular Dernek Başkanı Salih Kılıç, Çankırı Dernek Başkanı Bilal Karabacak, Samsunlular Dernek Başkanı Ömer Altun, Kars-Ardahan-Iğdır Derneği Başkanı Adem Monolboğa, Kastamonulular Dernek Başkanı Süleyman Çalık, Rizeliler Derneği Başkanı Mikail Akyıldız adına Yönetimin Tamamı, Trabzon Derneği Adına Gençlik Kolları Başkanı Zekai Öztürk, Artvin Derneği Başkanı Mehmet Uzun, Erzurum Derneği Başkanı Ziya İnik, Beykoz Dernekler Birliği ve Sivaslılar Derneği Başkanı Mustafa Demir, Tokatlılar Derneği Bülent Kılıç, Gümüşhaneliler Derneği Başkanı Tahir Soylu, Cumhuriyet Muhtarı Hasan Ayaz, Soğuksu Muhtarı Muammer Aydınoğlu, Kavacık Muhtarı Yusuf Kesici, Göztepe Muhtarı Ahmet Duran, Yalıköy Mahalle Muhtarı Erol Mete, Riva Muhtarı Mevlüt Eren, Mahmut Şevket Paşa Muhtarı Kemal Özman, A.Hisarı Muhtarı Güzin Merve, Akbaba Muhtarı Yüksel Kılıç, Paşamandıra Muhtarı Adem Demirel, İshaklı Muhtarı Ali Ata, Kılıçlı Muhtarı Engin SevimTokatköy Muhtarı Galip Bekaroğlu, Göksu Muhtarı Arzu Ulubent, Kanlıca Muhtarı Yusuf Kıroğlu ve Çiğdem Muhtarı Murat Erdal ile birçok Beykozlu 6. Beykoz Şiir Akşamını takip edenler oldu.

Davetlilere 6.Şiir Dinletisi öncesi fuayede, İşletmeciliğini Gazetemiz Köşe Yazarlarından Taner Mert’in yaptığı Gaziantep Lezzeti Kavacık Papağanlı Firması tarafından tatlı ikramında bulunuldu.

Salona geçildiğinde, Program Genel Yayın Koordinatörümüz Ozan Derviş’in kısa açılış konuşmasıyla başladı. Derviş, Beykoz Şiir Akşamlarının bugünlere gelme evresini anlattıktan sonra, gecenin protokol davetlilerini selamlama konuşmaları için mikrofona davet etti.

İlk konuşmayı, gazetemizin müracaatı ile Beykoz Şiir Dinletilerinin başlanmasına vesile olan 5. Dönem Beykoz Belediye Başkanı Muharrem Ergül yaparken, Ergül iyi bir iş yaptıklarının devamlılığını görmenin mutluluğundan bahsederken, geleneksel hale gelen şiir dinletilerinin uluslararası boyuta kavuşması temennisi ile davetlilere hoş geldiniz dedi.

Beykoz Belediyesi’nin tüm şiir dinletilerine olan kurumsal katkısının yanı sıra, Belediye Başkan Yardımcısı Muharrem Kaşıtoğlu, son iki şiir dinletisine Kültür Sanat’ın içesinde direkt olması ve geceye katılamayan Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek adına söz aldığında, Kültür Sanat adına kısa etkin konuşmasını yaparak geceye katılanlara teşekkür ederek selamladı.

Beykoz Kaymakamı Ahmet Katırcı, her zamanki mütevazılığı ile gece konseptine uyarak emeği geçenlere teşekkür niteliğindeki konuşmasını tamamlayarak tüm şiir okuyacak olanlara ve katılımcılara teşekkür etti.

Beykoz Belediye Başkanlığının hazırladığı ve gece şiir okuyacakların şiirlerinin bulunduğu kitapçığa göre şiirler alfabetik sıraya göre okunurken, Beykoz Belediye Meclis Üyeleri Derneği (BEYMEZ)Başkanı Adem Öztürk ve Beykoz Kaymakamı Ahmet Katırcı moderatörün daveti ile konuklara müzik icra ederken, ses Sanatçısı Erol Ayduğan’da “Beykoz Şiirini” konuklar ile paylaştı. Ayrıca 6. Beykoz Şiir Akşamı'nın yapıldığı akşam doğum ğünü olan Beykoz Belediye Başkan Danışmanı Muhammed Küçükkonuklar'a da süpriz yapılarak kızı Gazetemizin Değerli Yazarı Zeynep Küçük tarafından kendisine çiçek takdim edildi. Gecenin planlanan saatten 11 dakika önce bitmesi sebebiyle, salonda bulunan bir önceki senenin katılımcıları Sevtap Dudu ve Bülent Erdoğan’de şiir okurken, gecenin ilk şiirini okuyan Abdurrahman İnal bir kez daha sahneye davet edilerek okuduğu şiir ile gece son buldu.

İyi bir şiir tutkunu olduğu tüm Beykoz tarafından bilinen, 5. Dönem Beykoz Belediye Başkanı Muharrem Ergül’ün okuyacağı şiirin çok kısa olması sebebiyle, bir şiir daha okuması talebi üzerine Ergül ikinci şiirinide okudu, ayrıca Beykoz Belediye Meclis Üyesi Gülay Demirel’in talebiyle, moderatörden yazılı olarak not ile istenen Orhan Veli şiiri de moderatörün talebiyle Muharrem Ergül tarafından aktarıldı.

“Vatan” Şiir Sahibi ve Yorum Abdurrahman İnal(Uzun yıllar yurtdışında kalmış gurbetçi)

“Ses” Şiir Yahya Kemal Beyatlı Yorum Ahmet Hulusi Batu(Ak Parti Beykoz İlçesi Kurucu Başkanı)

“Zindandan Mehmet’e Mektup” Şiir Necip Fazıl Kısakürek Yorum Ahmet Katırcı(Beykoz Kaymakamı)

“Sadece Bil İstedim” Şiir ve Yorum Barbaros Eskin(Engelli Dünyası ile Yakından ilgilenen Esnaf)

“Ben Hep Beni Bıraktığın Yerdeyim” Şiir Tuncay Ünde Yorum Eda Bora(Beykoz Vakfı Asistanlarından)

“Göğe Bakma Durağı” Şiir Turgut Uyar Yorum Elif Karakoç Çelik(CHP Beykoz İlçe Başkan Yardımcısı-Esnaf)

“Yiğit Yaralı Olur” Şiir ve Yorum Erdal Öztürk(Beykoz Belediye Başkan Danışmanı)

“Sen Benim 17 Yaşımsın” Şiir İbrahim Sadri Yorum Fuat Kuş

“Hasretinden Prangalar Eskittim” Şiir Ahmet Arif Yorum Gencebay Gür(Dost Beykoz Gazetesi Haber Müdürü)

“Anılarda Beykoz” Şiir ve Yorum Hüsnü Kolcu(Beykoz Muhtarlar Derneği Başkanı ve Çubuklu Mahallesi Muhtarı

“Siz Aşk’tan Ne Anlarsınız Bayım” Şiir Didem Madak Yorum Hatice Tekin(Karlıtepe Ortaokulu Müdürü)

“Sakarya Türküsü!” Şiir Necip Fazıl Kısakürek Yorum Kazım Bozbay(Beykoz İlçe Milli Eğitim Müdürü)

“Ağlatma Beni” Şiir Bahri Sohtorik Yorum Kenan Aslan(Beykoz Belediyesi Çalışanı)

“Davet” Şiir Nazım Hikmet Ran Yorum Mahir Taştan(CHP Beykoz İlçe Başkanı)

“Sitem” Şiir Bedri Rahmi Eyüpoğlu Yorum Muharrem Ergül(4. Dönem Beykoz Belediye Başkanı)

“Yaşadıklarımdan Öğrendiğim Bir şey Var” Şiir Ataol Behramoğlu Yorum Muharrem Kaşıtoğlu(Beykoz Belediye Başkan Yardımcısı)

“Şehirde Sabah” Şiir Metin Önal Mengüşoğlu Yorum Muhammet Küçükkonuklar(Beykoz Belediye Başkan Danışmanı)

“Tek Hece Aşk” Şiir Cemal Safi Yorum Mustafa Gürkan(Ak Parti Beykoz İlçe Başkanı)

“Önce Vatan” Şiir ve Yorum Mustafa Yıldız(Özel Güvenlik Müdürü)

“Suskun” Şiir A. Hicri İzgören Yorum Nevin Çalışkan(Beykoz Belediye Başkan Danışmanı)

“Bir Memleket İsterim” Şiir Cahit Sıtkı Tarancı Yorum Neyir Erkan Şişman(Doğuş Haber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni)

“Korkuyorum Ölümden” Şiir Hüseyin Yıldırım Yorum Ozan Derviş(Doğuş Haber Gazetesi Kurucusu ve Genel Yayın Koordinatörü)

“Acı” Şiir Ferman Karaçam Yorum Semra Birdal Ergün( İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Özel Büro Uzmanı)

“Her şey Sende Gizli” Şiir Can Yücel Yorum Seyfullah Çiçek(Yeni Beykoz Gazetesi)

“İncitme” Şiir Abdurrahman Karakoç Yorum Şeref Kaçmaz(Saadet Partisi Beykoz İlçe Başkanı

“Beni Unutma” Şiir Ümit Yaşar Oğuzcan Yorum Taner Mert(Gaziantep Lezzeti Kavacık Papağanlı Firması İşletmecisi)

“Biz” Şiir ve Yorum Tekin Toklucu(Doğuş Haber Gazetesi Köşe Yazarı)

“Sevi Şiiri” Şiir Ümit Yaşar Oğuzcan Yorum Zeynep Yazıcı(Beykoz Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi Öğrencisi)

Okunan şiirlerin ve yorumcularının isimlerini aktardığımız dinletide, Genel Yayın Koordinatörümüzün sunumunu, zaman zaman mizahta katarak aktarması koktel ile birlikte üç saat, sade dinleti olarak iki buçuk saatlik sürenin keyifli geçmesine katkı koyarken, ilçe genelinde gecenin yankıları halen devam etmekte.

Şiir dinletimize katılan tüm katılımcılara ve şiir okuyanlara, sürecin devamlılığında emeği olan Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek ve Yardımcısı Muharrem Kaşıtoğlu’na, dinletinin koktely bölümünü bedelsiz üstlenen Gaziantep Lezzeti Kavacık Papağanlı Firması İşletmecisi Taner Mert ve tüm Personeline, gecenin müziklerini yapan konservatuvar öğrencileri Mahmut ve Bese'ye, Belediye, Kültür, Özel Kalem, Basın Bürosu çalışanlarına, katılım gösteren tüm basın mensubu arkadaşlarımıza ve şiir dinletisi öncesindeki çalışmaların hızlanması ve takibinde inanılmaz emeği olan Başkan Yardımcısı Muharrem Kaşıtoğlu’nun Asistanı Büşra Yıldırım’a teşekkür ederiz.

NOT: Ana sayfada bulunan küçük fotograf karelerinin hepsinin orjinalleri haberin foto galeri bölümündedir

Anahtar Kelimeler : Beykoz,Beykoz Belediyesi,Doğuş Haber,Yücel Çelikbilek,Muharrem Kaşıtoğlu,Ozan Derviş,Beykoz Şiir Akşamları

Videolar

Toplam 1 video bulundu.

Fotoğraf Galerisi


23-02-2017 4609 Yorum yok. Yorum Ekle
Ozan Derviş

BEYKOZLU OLMA ZAMANI

27-03-2024 Yorum yok. 494
Neyir Erkan Şişman

Oylar Sandığa

27-03-2024 Yorum yok. 469
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

TÜRK FUTBOLUNDA BİTMEYEN KAOS….

27-03-2024 Yorum yok. 472
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

HEY ON BEŞLİ ON BEŞLİ

27-03-2024 Yorum yok. 401
Erdal Uzuner

SEÇİME GİDERKEN

27-03-2024 Yorum yok. 428
Yaprak Akın

KONUT ALMALI MI !

27-03-2024 Yorum yok. 389
Cüneyt Pulant

Alaattin Köseler Gerçeği

27-03-2024 Yorum yok. 466
Hacı Arıcı

BEREKET İKLİMİ

27-02-2024 Yorum yok. 455
Asiye Çakır

ZAMAN VE HAYAT

27-01-2024 Yorum yok. 1069
Tuncay Ünde

SEVGİLİYE MEKTUP

26-12-2023 Yorum yok. 924
Adem Öztürk "Beykoz Sevdalısı"

Ortadoğu Müslüman mı?

25-11-2023 Yorum yok. 785