16 Nisan ve Beykoz

16-04-2017 4463 Yorum yok. Yorum Ekle

16 Nisan Anayasa Değişikliği Halkoylamasında Ülkemizin kaderiyle ilgili önemli kararlar aldık. Yayın yasağının kalktığı şu saatlerde elde olmayan net sonuçlar ışığında sandığa giderek yaptığımız Evet, Hayır tercihlerinde Türkiye Genelinde Evet %51.4, Hayır %48.6. Beykoz’da Evet %53.1, Hayır %46.9 durumunda.

16 Nisan Halkoylaması’nın tam tarihinin belli olmasıyla tüm Türkiye de ve Beykoz da hummalı çalışmalar başladı.

Oylama da kararlarının Evet olduğunu açıklayan Ak Parti ve MHP halkoylaması için güçlerini birleştirerek ortak görüşü benimsediler. Yine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’da oylamada kararının Evet olduğunu belirterek katıldığı toplantılar ve illerde yapılan toplu açılış törenlerinde yaptığı konuşmalarda Evet için destek istedi.

Bununla birlikte Hayır cephesinde Ana muhalefet partisi CHP kampanyalarına devam etti.

Gelelim Beykoz’a. Beykoz’da, TBMM’de netleşen referandum tarihinden öncede yapılan çalışmalar tarihin belirlenmesiyle hız kazandı.

Gerek Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, gerek Ak Parti Beykoz İlçe Başkanı Mustafa Gürkan, gerekse CHP Beykoz İlçe Başkanı Mahir Taştan yaptıkları çalışmalar ile partilerinin görüşleri doğrultusunda Beykozlulardan oy istedi.

Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, Belediyecilik alanında ki yüksek temposuna 16 Nisan Referandumunu da ekleyerek Beykoz da gezmedik il ve ilçe derneği bırakmadı. Çelikbilek, yılların verdiği tecrübe ve usta hatipliği ile katıldığı ziyaretler ve toplantılarda değişikliğe tabii tutulacağı planlanan 18 Maddeyi tek tek açıklayarak Beykozlulardan Evet oyu istedi.

Ak Parti Beykoz İlçe Başkanlığı, İlçe Başkanı Mustafa Gürkan yönetiminde, İlçe Kadın Kolları Başkanı Gaye Zayıf, İlçe Gençlik Kolları Başkanı Furkan Çeliker ve SKM Başkanı Tuncer Dede’nin hummalı çalışmalarıyla dolu dolu seçim atmosferi yaşadı.

Ak Parti, gerek İlçenin merkezi yerlerine kurulan seçim statları gerek yapılan salon toplantılarında, kanaat önderlerinden başlayarak Beykoz’un her ferdine ulaşmaya çalıştı.

Bu çalışmalar sırasında Ak Parti Beykoz İlçe Başkanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, İç İşleri Bakanı Süleyman Soylu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Başbakan Yardımcıları Nurettin Canikli ve Numan Kurtulmuş, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Ak Parti İstanbul Milletvekilleri Metin Külünk, Erol Kaya, Hasan Sert, Hurşit Yıldırım ve Hulusi Şentürk, Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş ve İstanbul İl Başkanı Selim Temurci’yi Beykozlularla buluşturdu.

Son haftaya girildiğinde Ak Parti Beykoz, Kavacık Mezarlığı karşısında, referandumda kararlarının Evet olduğunu açıklayan STK’lara stant açarak fikirlerini Beykozlu hemşerilerine aktarmalarını sağlarken, yapılan uygulamanın yasal olmadığı şikayetiyle ilçe seçim kuruluna yapılan müracaat sonrasında STK Stantları ertesi gün kaldırıldı.

Referandum kapsamında CHP Beykoz İlçe Başkanlığına gelindiğinde, yakın zamanda yapılan ilçe kongresi sonrası göreve gelen Mahir Taştan ve kurduğu yeni yönetimi Beykoz’da CHP’nin üzerine serpilen toprağı temizleyerek çalışmalarına başladı. Daha ortada seçimin olmadığı günlerde Beykoz’u arşınlamaya başlayan CHP, turlarına seçim çalışmaları kapsamında da devam etti.

CHP Beykoz’da, İlçe Başkanı Mahir Taştan yönetiminde, İlçe Kadın Kolları Başkanı Eylem Sabırhoşgör, İlçe Gençlik Kolları Başkanı Emre Mert Kılıç ve ekiplerinin çalışmaları CHP Beykoz’da görülmemiş seçim atmosferi yarattı.

Diğer Siyasi Partiler gibi CHP Beykoz’da ilçenin merkezi noktalarında kurduğu seçim stantlarında, Beykoz’un semt pazarlarını dolaşarak, Hayır için vatandaşlardan oy talebinde bulundu.

CHP Beykoz İlçe Eğitim Komisyonu’nun koordinesinde kurdukları sandık müşahitliği eğitimi ile oyların kendisine emanet olduğunu söyleyen CHP Beykoz, TBMM Başkanvekili, İstanbul Milletvekili Akif Hamza Çebi, Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Trabzon Milletvekili Av. Haluk Pekşen, İstanbul Milletvekilleri Gürsel Tekin, Enis Berberoğlu, Gamze İlgezdi, Yakup Akkaya, Ali Özcan, Onursal Adıgüzel, Barış Yarkadaş’ı ve İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat’ı Beykozlularla buluşturdu.

Seçim atmosferi sırasında yine son haftaya girildiğinde, İlçe Gençlik Kolları ve Kadın Kollarına bağlı ekiplerin Kavacık Opet Benzin istasyonu karşısında yaptığı pankartlama çalışmasına kurusıkı tabancalarla gölge düşürüldü. Kimliği, saldırının yapıldığı gece geç saatlerde öğrenilen kişiler pankartlama çalışması yapan CHP’lilere kurusıkı tabancalar ile ateş ederek Beykoz’da seçim atmosferine gölge düşürdü.

MHP Beykoz İlçe Başkanlığına geldiğimizde Oğuzhan Karaman ve ekibi çok fazla sahaya inmedi. Yine Saadet Partisi Beykoz İlçe Başkanlığı’da sahaya inmedi veya çalışmalarını Yerel Basın ile paylaşmadı.

Vatan Partisi Beykoz İlçe Başkanlığı’na geldiğimizde, Hakan Ekiz ve ilçe yönetimi yaptığı kahvaltılı panellerde Emekli Albay Atilla Uğur, Nasuh Mahruki, Vatan Partisi MKK Üyeleri Sadık Güner ve Ferit İlsever, Gazeteci Halil Nebiler, eski Devlet Bakanları Önay Alpago, Gürcan Dağdaş ve eski TBMM Başkanvekili Hasan Korkmazcan’ı üyeleriyle buluşturdu.

Seçim atmosferi sırasında Beykoz Yerel Basınını önemseyerek yaptıkları tüm çalışmaları bizlerle paylaşan siyasi partilere teşekkür ederken, bir özel teşekkür de Ak Parti Beykoz İlçe Başkanlığında Tanıtım ve Medyadan sorumlu ilçe Başkan Yardımcısı Zafer Aslar ve CHP Beykoz İlçe Başkanlığında Tanıtım ve Medyadan Sorumlu İlçe Başkan Yardımcısı Ramazan Gül’e ediyoruz.

Not: Seçim Sonuçları http://halkoylamasi.trthaber.com/ adresinden alınmıştır.

Anahtar Kelimeler : Beykoz,Referandum,Yücel Çelikbilek,Mustafa Gürkan,Mahir Taştan,Oğuzhan Karaman



16-04-2017 4463 Yorum yok. Yorum Ekle
Ozan Derviş

BEYKOZLU OLMA ZAMANI

27-03-2024 Yorum yok. 502
Neyir Erkan Şişman

Oylar Sandığa

27-03-2024 Yorum yok. 475
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

TÜRK FUTBOLUNDA BİTMEYEN KAOS….

27-03-2024 Yorum yok. 482
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

HEY ON BEŞLİ ON BEŞLİ

27-03-2024 Yorum yok. 405
Erdal Uzuner

SEÇİME GİDERKEN

27-03-2024 Yorum yok. 434
Yaprak Akın

KONUT ALMALI MI !

27-03-2024 Yorum yok. 394
Cüneyt Pulant

Alaattin Köseler Gerçeği

27-03-2024 Yorum yok. 489
Hacı Arıcı

BEREKET İKLİMİ

27-02-2024 Yorum yok. 458
Asiye Çakır

ZAMAN VE HAYAT

27-01-2024 Yorum yok. 1073
Tuncay Ünde

SEVGİLİYE MEKTUP

26-12-2023 Yorum yok. 926
Adem Öztürk "Beykoz Sevdalısı"

Ortadoğu Müslüman mı?

25-11-2023 Yorum yok. 787