Halk Koşusunda Engeller Kaldırıldı

14-05-2017 1599 Yorum yok. Yorum Ekle

Beykoz Belediyesi’nin her yıl geleneksel olarak düzenlediği 8. Beykoz Halk Koşusu 15 Temmuz Şehitleri ve Gazileri Anısına 14 Mayıs Anneler Gününde gerçekleşti.

8. Halk Koşusuna, Beykoz Kaymakamı Ahmet Katırcı, Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek ve Yardımcıları, Beykoz İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Bülent Küçük, Beykoz İlçe Milli Eğitim Müdürü Kazım Bozbay, Beykoz Muhtarlar Derneği Başkanı ve Çubuklu Mahalle Muhtarı Hüsnü Kolcu, Anadoluhisarı Mahalle Muhtarı Güzin Merve, Rüzgarlıbahçe Mahalle Muhtarı Sedat Altun, Akbaba Muhtarı Yüksel Kılıç, Beykoz Rizeliler Derneği Başkanı Mikail Akyıldız ve Yönetimi, İBB Başkan Danışmanı Adem Sefer, Ak Parti Beykoz İlçe Başkanı Mustafa Gürkan ve Ak Parti Beykoz İlçe Gençlik Kolları Başkanı Furkan Çeliker katıldı.

7’den 70’e tüm Beykozluların katıldığı halk koşusuna TOFD Beykoz Şube Başkanı Saniye Efe Gazetemizin değerli yazarı, Kavacık Papağanlı Künefe&Dondurma İşletme Müdürü Taner Mert ile beraber katıldı.

Beykoz Kaymakamı Ahmet Katırcı’nın startının ardından başlayan halk koşusunda yarışmacıların belirlenen parkur üzerinde koşuyu tamamladıklarının kaydını alan halının yere iyi sabitlenememesi sonucu start çizgisinde küçük çaplı arbede yaşanırken, Beykoz Protokolü sporcuların arkasından koşuya başladı.

Beykoz Belediyesi önünden Kaymakdonduran sapağına ve aynı sapaktan tekrar Belediye önüne kadar devam eden halk koşusunda Beykoz Protokolü dönüş yolunu Beykoz Korusu içinden tamamladı.

Tüm parkuru beraber yürüdüğümüz TOFD Beykoz Şube Başkanı Saniye Efe ve Taner Mert ile beraber yol boyu engelliler için kaldırımlara yapılan rampaların kullanışlılığını ve çok kolay müdahalelerle çözülebilecek kusurları yerinde görme fırsatı bulduk.

Yürüyüş anında, engellileri düşünerek kaldırımlara yapılan rampaların bazılarının dar, bazılarının ise çok meyilli olduğunu gördüğümüzde TOFD Beykoz Şube Başkanı Saniye Efe’ye sorduk “Tek başınıza olsanız halk koşusunu tamamlayabilir miydiniz?” Efe, tüm içtenliği ve samimiyetiyle sorumuza cevap verdi.

Saniye Efe, böylesi güzel bir Beykoz sabahında ailesini ve işlerini bırakarak kendisine eşlik eden Taner Mert’e teşekkür ettikten sonra parkurun tamamının engellilerin kullanımına uygun olması durumunda parkuru tek başına tamamlayabileceğini ve bunu geçmişte yaptığını, katıldığı koşuların birçoğunda madalyasının olduğunu kaydetti.

Dönüş yolunda Beykoz Protokolü ile beraber Saniye Efe ve Taner Mert’te Beykoz Korusu’nu dönüş yolu olarak kullanırken Beykoz Korusu’nun içinde araç sahiplerinin araçlarını kaldırımlara park ederek piknik yaptığını gördüğümüzde Saniye Başkana sormadan edemedik.

“Beykoz Korusu’nun fiziki durumu engelliler için müsait mi?” Yine ilk sorumuzda olduğu gibi içten ve samimi cevaplar veren Saniye Efe, Beykoz Korusu’nun fiziki durumunun çok fazla olmayan rampaları ile engelliler için müsait olduğunu hatta kendilerinin her yıl yaz aylarında tüm Beykoz Şubesi olarak Beykoz Korusu’nda piknik yaptıklarını fakat hafta sonlarında evlerinden çıkarak nefes almak için Beykoz Korusu’nu tercih edenlerin araçlarını kaldırımlara park etmesi, bazı kaldırımların engelli araçlarının geçebileceği rampalara sahip olmaması ve kaldırımlarda can damarlarımız olan ağaçlar için gereğinden fazla toprak alan bırakılması sonucu ağaçların sağdaki ve solundaki boşlukların en küçük tekerlekli sandalye modelinin geçebileceği boyutlarda ”ZAR ZOR” olmasının kendilerine sorun çıkardığının altını çizdi.

Parkur tamamlanıp Belediye önüne geri dönüldüğünde yarışmacıları Diriliş Ertuğrul dizisi oyuncularından Gülsim Ali İlhan, Eski Sporculardan Sinan Vardar ve İlker Yağcıoğlu karşıladı.

14 Mayıs Anneler Günü’nde gerçekleşmesi ve 15 Temmuz Şehitleri ve Gazileri anısına yapılan koşuya 15 Temmuz Gazi Anneleri de katıldı. Tek tek söz verilen Anneler hain darbe girişimi sırasında yaşadıkları olayları anlattılar.

Gazi Anneler ile birlikte TOFD Beykoz Şube Başkanı Saniye Efe, Oyuncu Gülsim Ali İlhan, Beykoz Kaymakamı Ahmet Katırcı ve Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek’de vatandaşlara hitap ederek koşuyu düzenleyen Beykoz Belediyesi’ne teşekkür ettikten sonra tüm Annelerin Anneler gününü kutlaması ile günün anlam ve önemine binaen 15 Temmuz Gazi Anneleri, TOFD Beykoz Şube Başkanı Saniye Efe, Oyuncu Gülsim Ali İlhan, Beykoz Kaymakamı Ahmet Katırcı ve Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek tarafından pasta kesilip annelere plaket takdiminde bulunuldu.

Konuşmaların ardından koşuya katılan ve Beykoz Belediyesi 15 Temmuz Şehitler Meydanı’nı sıcak havaya rağmen terk etmeyen yarışmacılarla hatıra fotoğrafı çekildi.

8. Geleneksel Halk Koşusunda yarışmacılara toplamda 33 bin TL para ödülü verilirken 1.’ye 700, 2.’lere 500 ve 3.’lere 300 TL para ödülleri verildi.

Anahtar Kelimeler : Beykoz,Beykoz Belediyesi,Halk Koşusu,15 Temmuz Şehit ve Gazileri,Ahmet Katırcı,Yücel Çelikbilek,Saniye Efe,TOFD,Taner Mert


Fotoğraf Galerisi


14-05-2017 1599 Yorum yok. Yorum Ekle
Ozan Derviş

BEYKOZLU OLMA ZAMANI

27-03-2024 Yorum yok. 573
Neyir Erkan Şişman

Oylar Sandığa

27-03-2024 Yorum yok. 1071
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

TÜRK FUTBOLUNDA BİTMEYEN KAOS….

27-03-2024 Yorum yok. 531
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

HEY ON BEŞLİ ON BEŞLİ

27-03-2024 Yorum yok. 442
Erdal Uzuner

SEÇİME GİDERKEN

27-03-2024 Yorum yok. 494
Yaprak Akın

KONUT ALMALI MI !

27-03-2024 Yorum yok. 435
Cüneyt Pulant

Alaattin Köseler Gerçeği

27-03-2024 Yorum yok. 633
Hacı Arıcı

BEREKET İKLİMİ

27-02-2024 Yorum yok. 492
Asiye Çakır

ZAMAN VE HAYAT

27-01-2024 Yorum yok. 1111
Tuncay Ünde

SEVGİLİYE MEKTUP

26-12-2023 Yorum yok. 974
Adem Öztürk "Beykoz Sevdalısı"

Ortadoğu Müslüman mı?

25-11-2023 Yorum yok. 838