BELEDİYE GENÇLER İÇİN SEFERBER

27-03-2007 6050 2 yorum. Yorum Ekle

Beykoz Belediye Başkanlığı, Kaymakamlık ve Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte yaptıkları, önümüzdeki süreçte uygulayacakları gençlere yönelik planlamayı, ilçe genelindeki liselerin Müdür ve Yardımcıları, Okul Aile Birliği Başkanları, İl Genel Meclisi Üyeleri ile Beytaş Tesislerinde yaptıkları kahvaltılı toplantıda paylaştı.

Belediye Başkanı, daha öncede Milli Eğitim Müdürlüğü ile yaptıkları protokol gereği olanakları ölçüsünde çeşitli hizmetlerinin olduğunu, bunu daha hassas bir program ile devam ettireceklerini belirtti. Belediye Başkanı adını net koymak istemediği “her türlü melanet” diye adlandırdığı gençlerin içerisinde bulunduğu tehlikenin İstanbul’da sıkıntı olduğunu, Beykoz’da ise bu sıkıntının had safhada olduğunu vurgulayarak, öğrencilerin okul dışındaki yaşamlarında uğraşacakları aktivitelerin oluşması gerekliliğinin altını çizerek, projelerinden maddeler halinde bilgiler sundu.
x-gençlerin içerisinde bulunduğu malum sorunlardan kurtarmak için sempozyumlar,
x-gençlik şölenleri, tarihi kültürün tanınması amaçlı, İstanbul geneli ve özellikle komşu ilçeleri kapsayan geziler,
x-öykü yarışmaları, “benim veya bence “ başlıklarla,
x-gençlik kampları, film günleri,
x-tiyatro binası açıldığında tiyatro festivali,
x-gençlerle çeşitli anket çalışmaları,
Belediye Başkanı açıklamalarından sonra sözü İlçe Milli Eğitim Müdürüne ve diğer konuklara bıraktı.



İlçe Milli Eğitim Müdürü yaptığı konuşmada, Belediye Başkanına yaptığı yardımlardan dolayı teşekkür ederek, uygulamaya koyacakları proje çalışmasında kendilerine düşen sorumluluğu yerine getireceklerini belirterek. Geçmişte birçok toplantıda dile getirdiği makam aracı isteğini yenileyerek Belediye Başkanından “MAKAM ARACI” sözü aldı. Müdürün sözleri içerisinde bu güne kadar hiç
kullanmadığı bir üslup ile konuya, basının katkısını da beklediklerini belirtirken, özellikle çamur atmayan doğru basın ile diye saptama yapması dikkat çekti.



Okul ve Aile Birlikleri Yöneticileri söz aldıklarında, toplantı konusunun dışındaki sıkıntılarını dile getirdiler. Dile getirilen çeşitli sorunları maddeler halinde aktarıyoruz.
x- Birçok okul fiziki rahatsızlıklarını dile getirirken, okullarının çevresindeki öğrencilerin alışveriş yaptıkları noktaların denetlenmesindeki sıkıntılarını aktardılar.
x-Belediye olanaklarından yararlanırken yaşadıkları sıkıntıları dile getirenlere, belediyede doğru birim ile irtibat kurma önerisinde bulunuldu.
x-rehberlik alanında hizmet veren ve başarısı bilinen rehberlik araştırma merkezinin, 3 yıldır okul değiştirdiği ve misafir konumunun çözüme kavuşturulması istendi.
x-İl Genel Meclisi üyeleri ilçedeki yeni yapılanmalar ile ilgili ve okulların ihtiyaçlarına kendilerinin yapabilecekleri katkıları ortaya koydular.
x-Öğrenci kampları için ilçe dışına gitmeye gerek olmadığı, Beykoz ormanlarının çok daha müsait olduğu vurgulandı.
x-Cumhuriyet Köyü Galip Öztürk Çok Programlı Lisesi Müdürü, okullarının salonunun ve köy ormanlarının bu tür programlar için kullanılabileceğini ve her türlü yardımı yapabileceklerini belirtti.
x-Bir Okul Müdürü Belediyeden 100 Milyar, hayır severlerden 200 Milyar yardım aldıklarını, fiziki sorunlarının olmamasına karşılık çevre okullara da yardım ettikleri belirterek. Sit uygulaması yüzünden izin alamadıkları spor salonu için izin alınmasını talep etti.
x-Genelde gelir durumu düşük ailelerin çocuklarının, puanlarının düşük olması sebebiyle, mecburiyetten gitmek zorunda oldukları konusunda genel kanı olan, bir meslek lisesi aile birliği yöneticisi, okullarının fiziki yapısından, güvenliğinden ve yerel yönetim yardımına kadar ortaya koyduğu gerçekler şaşkınlık yarattı. Belediye Başkanı verdiği cevapta ben şikayetlerimi verdim hizmeti beklerim mantığından ziyade, isteklerinizin takipçisi olmalısınız, okullar açılırken çok miktarda boya dağıttıklarını bu okulun almamasına şaşırdığını bildirdi.
x-Öğrencilerin genel olarak okullarını sevmediklerini, hal ve hareketlerinden bunu anladıklarını, idari işlerden eğitimle yeterince ilgilenmenin güçlüğünden bahsedildi.
x-Okula sarhoş gelen öğrencinin cezalandırıldığı, sopa ile saldırı olayının önüne güç geçildiği gibi, çeşitli sıkıntılar aktarıldı.


Okuyucularımızın yorum katıyorsunuz diye yanlış anlamamaları dileği ile bir çelişkiyi ortaya koymak istiyoruz. Her yıl ilçemizde yapılan polis huzur toplantılarının sunum istatistiklerinde, bu tür sıkıntı ya hiç yok, ya da yok denecek kadar az. Oysaki o toplantılarda sıkıntı ile ilgili net bilgiler aktaran Genel Yayın Koordinatörümüz belgesiz konuştuğu ve Emniyet kayıtlarında konuştukları ile ilgili kayıt bulunmadığı için Emniyet yetkileri ile zor anlar yaşamıştı. Huzur toplantılarında konuşmayan istatistikleri kabullenen yerel yöneticiler ve milli eğitim yöneticilerinin konuyu çok sesli hale getirmeleri Gençlerimizin sorunlarına eğilme adına oldukça sevindiricidir.
Bununla birlikte Genel Yayın Koordinatörümüzün, son iki yıldır huzur toplantılarındaki söylevlerinde haklı olduğunun ortaya çıkması da, konu olarak üzülsek te, Gazetemiz açısından sevindiricidir. İnşallah bundan sonraki ilk huzur toplantısında, ilçe yöneticileri gençlerimizi tehdit eden bu sıkıntı adına ortak tutum içerisinde olurlar. Burada en fazla görevde gördükleri sıkıntıyı zaman geçirmeden Emniyet güçlerine haber vermesi gereken Vatandaşlarımıza düşmekte, işte o zaman konu Emniyet istatistiklerine girecek ve belgeleneceği için, önlem almakta kalaylaşacaktır.












27-03-2007 6050 2 yorum. Yorum Ekle

Yorumlar

HÜSNİYE 28-03-2007

BU BİR REKLAM

Benim sözüm buradan özelikle Beykoz belediyesi başkanına ve millieğitim müdürüne
Başkanım ancak sizler böyle bol kepçeden atarsınız ama akbaba köyü İ.Ö.O. önündeki kalarüför atık kömür pisliğini ve okul tam çıkışında olan hafriyat pisliğini alınması için hem köy muhtarı olan vurdum duymaz muhtarımıza söylediğimiz ve gördüğü halde ilgilenmiyor bunu okul yönetimi de muhtara söylediği halde ilgilenmedi çocuklarımız bu pisliğe basarak ve bu kömür pisliğini yutuyor çok yazık çok e Beykoz belediyesi beyaz masaya hem sözlü hem de mail yoluyla bildirdiğimiz halde ilgilenmiyor o yüzden siz onu geçin başkanım ve müdürüm ancak sizler yerel basını kendinize çekerek reklamınızı yapmaya çalışıyorsunuz ben bir anne olarak akbaba köyü İ.Ö.O. okuyan çocuklarımı düşünmek zorundayım sadece benim 2 çocuğumu değil tüm çocukları o yüzden yalandan yere yerel basını önünüze alarak kendi reklamınızı yapmayın iş yapın buradan öncelikle köyümüzün muhtarını ve Beykoz belediyesini ve millieğitim müdürünü kınıyorum bir okulun önündeki hafriyat aylarca alınmıyor geçin onu isiz

SAYIN DOĞUŞ HABER ben bir anne olarak ve bir okuyucunuz olarak bu haberinize karşılık bu yorumu yazıyorum yorumumu yayınlayıp yayınlamanız sizlerin taktirine kalmış saygılarımla

doğuş haber 28-03-2007

açıklama

sayın hüsniye hanım üye formumuzdan aynı bilgisayardan daha öncede yorum yapıldığı, yapılan yorumların haber konumuzla ilgisi olmadığı ve yorum sahibini telefon ile görüşmeye davet etmemize ve bir çok kere tesadüfen görmemize karşılık, konu üzerine konuşmaktan ısrarla kaçındığını bilmenizi isteriz.Sizin yorumunuzda aynı ölçekte olup haber konumuzla örtüşmemektedir.Son kez yorumunuzu yayınlayıp bir daha haber konusu dışına çıkan yorumlarınızı yayınlamayacağımızı, haberle örtüşen yorumunuzu ise her zaman yayınlayacağımızın bilinmesini ister. saygılar sunarız.

Toplam 2 yorum bulundu. 1-2 arası listeniyor.
Ozan Derviş

BEYKOZLU OLMA ZAMANI

27-03-2024 Yorum yok. 493
Neyir Erkan Şişman

Oylar Sandığa

27-03-2024 Yorum yok. 467
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

TÜRK FUTBOLUNDA BİTMEYEN KAOS….

27-03-2024 Yorum yok. 471
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

HEY ON BEŞLİ ON BEŞLİ

27-03-2024 Yorum yok. 399
Erdal Uzuner

SEÇİME GİDERKEN

27-03-2024 Yorum yok. 418
Yaprak Akın

KONUT ALMALI MI !

27-03-2024 Yorum yok. 388
Cüneyt Pulant

Alaattin Köseler Gerçeği

27-03-2024 Yorum yok. 412
Hacı Arıcı

BEREKET İKLİMİ

27-02-2024 Yorum yok. 455
Asiye Çakır

ZAMAN VE HAYAT

27-01-2024 Yorum yok. 1069
Tuncay Ünde

SEVGİLİYE MEKTUP

26-12-2023 Yorum yok. 923
Adem Öztürk "Beykoz Sevdalısı"

Ortadoğu Müslüman mı?

25-11-2023 Yorum yok. 785