ASLAN YATTIĞI YERDEN BELLİ OLACAK

05-07-2017 1672 Yorum yok. Yorum Ekle

Beykoz Kaymakamı Ahmet Katırcı, tüm konuşmalarında hiç ayırım yapmadan konuya olan duyarlılığına dikkat çekmek için “benim engelsiz aslanlarım” diyerek samimi bir şekilde hitap ettiği, ilçemiz engellilerini kapsayan ve koordinesi İlçe Kaymakamlığı bünyelerinde yapılacak olan “Engelsiz Evim” projesini, yaptığı basın toplantısı ile Beykoz Basınına tanıttı.

 

Kaymakamlık Makam odasında gerçekleşen toplantıya, Beykoz Kaymakamlığı, Beykoz Belediyesi, Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği “TOFD” Beykoz Şubesi, Beykoz Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı birlikteliğinde hayata geçirilecek projenin tanıtım toplantısına, Beykoz Kaymakamı Ahmet Katırcı, TOFD Beykoz Şubesi Başkanı Saniye Efe, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanı Selim Safi ile Yerel Basın mensupları katıldı.

Proje Beykoz Yerel Basın mensuplarına sözlü olarak tanıtılırken, projenin ana temasını net ifadeler ile ortaya koyan, özel basın bültenini bilgi kirliliği olmaması açısından orijinal haliyle aktaracağız.

Genel olarak Engelli Yurttaşlarımızın yaşam alanlarına rahatlatma adına yapılan çalışmalar, ilçemiz yöneticilerinin duyarlılığı ile neredeyse devlet programlamalarından önce hayata geçiş işleyişi göstermekte.

Son olarak ta ilçemize atanması büyük bir şans olan Beykoz Kaymakamı Ahmet Kantarcı’nın konuya çok farklı duyarlılığı sayesinde, ilçe kurumları ile kurduğu sıcak ve samimi diyaloglar, ilçemizdeki engelli dünyasına yeni gelişmeleri de beraberinde getirmeye devam etmekte. 

Engelli Yurttaşlarımızın yaşam alanlarının kolaylaştırılması adına yapılan bu projenin tanıtım toplantısına katılan basın mensupları, projenin halka indirilmesi adına yapılacak çalışmalara koşulsuz destek vereceğini belirtmesi ile kısa tanıtım toplantısı sona erdi.

Basın Açıklaması

Engellilik, bedensel ve zihinsel fonksiyonlardaki hasarlar nedeniyle meydana gelen kayıpların yarattığı bir olgudur. Ülkemizde ki araştırmalar engellilerin çok büyük sosyal dezavantajlara maruz kaldıklarını ortaya koymuştur. Bu durumun yol açtığı sosyal eşitsizlikler, engellileri toplumun en dezavantajlı, pozitif ayrımcılığa en yakın gruplarından biri haline getirmiştir.

Bölgemizde engelli vatandaşlarımız için sosyal sorumluluk üstlenen kamu kurumları faaliyetlerini yürütürken, engelli vatandaşlarımızı düşünerek onların yürüyebileceği kaldırımlar, parklar inşa etmekte, ulaşım hizmetlerinde kolaylık sağlayacak çalışmaları sürdürmekte, proje çalışmaları yapmaktadır.

Engellilerin hane dışında ki yaşamlarına odaklanmış bu çalışmalarında ötesinde ‘Engelsiz Evim’ projemiz ile amaç: Yaşamının büyük bir çoğunluğunu evinde geçiren engelli vatandaşlarımızın yaşam alanlarına küçük dokunuşlarla evlerini bağımsız hareket edebilmelerine uygun hale getirmektir.

Bu kapsamda Beykoz ilçemizde yaşayan engelli yoksul vatandaşlarımızın yaşadığı 10 haneyi tespit ederek yaşam alanlarını küçük dokunuşlarla yaşanabilir yerlere dönüştürmek kendi hanelerinde ki engelleri ortadan kaldırmak projemizin ana amacıdır.

Engelsiz Evim Projesi Beykoz Kaymakamlığımızın koordinesinde, Beykoz Belediyesi, Beykoz Omurilik Felçlileri Derneği ve Beykoz Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile ortaklaşa yürütülecektir.                                  

                                                                                                                                    Ahmet KATIRCI

                                                                                                                                 Beykoz Kaymakamı

 

Başvuru Yeri; Beykoz Kaymakamlığı Proje Koordinasyon Merkezi

Son Başvuru Zamanı : 14 TEMMUZ 2017 CUMA

ENGELSİZ EVİM PROJESİ BAŞVURU FORMU

 

BAŞVURANIN BİLGİLERİ:

ADI-SOYADI :

TC NO:

ADRES:

 

TELEFON:

YAKINLIK DERECESİ:

  

ENGELLİ VATANDAŞIN BİLGİLERİ:

ADI-SOYADI:

TC NO :

İKAMET ADRESİ:

MESKEN DURUMU :         KİRA                            EV SAHİBİ               

İHTİYAÇLAR:

 

Engelsiz Evim Projesi kapsamında yukarıda belirttiğimiz adreste yaşayan engelli yakınımızın bulunduğu meskeni yapılacak çalışmalar için inceleyebilir ve meskende ihtiyacımız olan tadilat, rampa, wc. v.b çalışmaları yapabilirsiniz.    

                              Adı-Soyadı-İmzası

Anahtar Kelimeler : Beykoz Kaymakamlığı,Ahmet Katırcı,TOFD,Türkiye Omurilik Felçliler Derneği Beykoz Şubesi,Saniye Efe,Engelsiz Evim Projesi,Beykoz

Videolar

Toplam 1 video bulundu.

Fotoğraf Galerisi


05-07-2017 1672 Yorum yok. Yorum Ekle
Ozan Derviş

BEYKOZLU OLMA ZAMANI

27-03-2024 Yorum yok. 600
Neyir Erkan Şişman

Oylar Sandığa

27-03-2024 Yorum yok. 1086
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

TÜRK FUTBOLUNDA BİTMEYEN KAOS….

27-03-2024 Yorum yok. 550
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

HEY ON BEŞLİ ON BEŞLİ

27-03-2024 Yorum yok. 450
Erdal Uzuner

SEÇİME GİDERKEN

27-03-2024 Yorum yok. 510
Yaprak Akın

KONUT ALMALI MI !

27-03-2024 Yorum yok. 461
Cüneyt Pulant

Alaattin Köseler Gerçeği

27-03-2024 Yorum yok. 657
Hacı Arıcı

BEREKET İKLİMİ

27-02-2024 Yorum yok. 507
Asiye Çakır

ZAMAN VE HAYAT

27-01-2024 Yorum yok. 1127
Tuncay Ünde

SEVGİLİYE MEKTUP

26-12-2023 Yorum yok. 990
Adem Öztürk "Beykoz Sevdalısı"

Ortadoğu Müslüman mı?

25-11-2023 Yorum yok. 852