DADAŞ VE YİĞİDO BULUŞMASI MUHTEŞEM OLDU

26-09-2017 4014 1 yorum. Yorum Ekle

Tarihi Beykoz Çayır Festivali kapsamındaki, Beykozlu Sivaslılar ve Beykozlu Erzurumlular gecesi, mevsimsel sıkıntının yaşattığı katılım probleminden başka, son yılların en muhteşem gecesi oldu.


Beykozlu Sivaslılar Derneği ve Beykoz İl ve Bölge Dernekler Birliği Başkanı Mustafa Demir ile Beykozlu Erzurumlular Derneği ve Beykoz İl ve Bölge Dernekler Birliği Başkan Yardımcısı Ziya İnik, Yönetim Kurulu Üyeleriyle birlikte konuklarını ağırlamak için yoğun çaba harcadılar.


Hava şartlarının gecenin tamamlanmasına izin vermesi, geceyi usta radyocu Afrikalı Ali’nin sunması ve birbirinden değerli iki sanatçının neredeyse solo konser niteliğindeki programları, protokolün en önemli isimlerinden Beykoz Kaymakamı Ahmet Katırcı, Belediye Başkan Yardımcısı Yakup Özbek ve İlçe Topu Müdürü Teyfik Palabıyık’ın sanatçıların okuduğu eserlere mikrofondan eşlik etmeleri ile Sivaslılar Derneği Başkanı Mustafa Demir’in özel eğitimli “Sivas Kangal Köpeğinin” mini defilesi gecenin zirveye çıkmasına yetti.  


Her iki dernekte ayrı ayrı yöresel Halk Danslarını sergilerken, Sivas adına sahne alan Hüseyin Yıldırım ve Erzurum adına sahne alan Burhan Topal kendilerini az sayıda izleyen konuklarına karşı mükemmel bir konser ortaya koydular. İki sanatçıda her iki yörenin güzel eserlerini okurken seyirci ile kurdukları diyalog ta görülmeye değerdi. Sanatçı Hüseyin Yıldırım BBP eski Beykoz İlçe Başkanı Özer Güneş’in isteği ile Şehit Liderleri Muhsin Yazıcıoğlu için bestelenen eseri istemesi ve sanatçının okumasıyla gecede duygusal anlarda yaşadı.


Geceye protokol katılımı da üst düzeyde gerçekleşirken, Beykoz Kaymakamı Ahmet Katırcı, Belediye Başkan Yardımcıları Yakup Özbek, Salim Öztürk, Muharrem Kaşıtoğlu, İlçe Tapu Müdürü Teyfik Palabıyık, İlçe Müftüsü Ali Efe, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Sururi Saydam’ı temsilen Koruma Büro Amiri Komiser Davut Bedir, Belediye Başkan Danışmanları ve Birim Müdürleri, Festivalin Ortağı İl Dernek Başkanları, Beykoz’un geçmiş dönem duayyen Belediye Meclis Üyeleri Zekai Emeç ve Adem Öztürk protokol konukları olarak görebildiklerimiz oldular.


Dernek Başkanları Ziya İnik ve Mustafa Demir davetlilerini selamladıktan sonra, Beykoz Kaymakamı Ahmet Katırcı, Belediye Başkan Yardımcıları Muharrem Kaşıtoğlu, Yakup Özbek ve Salim Öztürk konuklara hitap ettikten sonra kendilerine dernek yönetimleri adına plaket takdim edildi.


Başkan Yardımcısı Muharrem Kaşıtoğlu yaptığı kısa konuşmada iki ilin tarihi ve kültürel değerlerinin önemine vurgu yaparak iki bu özelliklerinden dolayı en çok sevdiği ve en çok gittiği iller olduğunu belirtmesi ile ikincikez sahneye davet edilen Ahmet Katırcı’nın ek konuşmasında her iki ilin Kaşıtoğlu’nun söylediği gibi anlatmakla bitiremeyeceği güzellikleri var. Bir Sivas seyahatimde benzin alırken istasyon görevlisine “Aşık Veysel diyarının güzel insanı doldur bakalım arabamı” dediğimde “ Evet Ağabey aynı zamanda Muhsin Başkanımın Memleketi de” dediğinde çok duygandım. Buradan Muhsin Yazıcıoğlu Başkanada selam olsun dediğinde her iki konuşmacıya da hem sahne önünden hem stantlar içerisinde oturan vatandaşlar tarafından güçlü alkışlar geldi.


Gecenin son Sanatçısı Burhan Topal tam finale yaklaştığı sırada hafiften başlayan yağmur,  Sanatçının türküsünün son dörtlüğünü sahnenin kapalı bölümünden seslendirmesiyle gece sona erdi.     

 

Anahtar Kelimeler : Beykoz,Beykoz Sivaslılar Derneği,Beykoz Erzurumlular Derneği,Mustafa Demir,Ziya İnik,Beykoz Çayırı,Ahmet Katırcı


Fotoğraf Galerisi


26-09-2017 4014 1 yorum. Yorum Ekle

Yorumlar

ZİYA İNİK 11-10-2017

TEŞEKKÜR

OZAN BEY DERNEĞİMİZİN GECESİNİ GAZETENDE SEVEREK YER VERDİĞİN İÇİN GEÇTE OLSA ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM

Toplam 1 yorum bulundu.
Ozan Derviş

BEYKOZLU OLMA ZAMANI

27-03-2024 Yorum yok. 583
Neyir Erkan Şişman

Oylar Sandığa

27-03-2024 Yorum yok. 1076
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

TÜRK FUTBOLUNDA BİTMEYEN KAOS….

27-03-2024 Yorum yok. 541
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

HEY ON BEŞLİ ON BEŞLİ

27-03-2024 Yorum yok. 444
Erdal Uzuner

SEÇİME GİDERKEN

27-03-2024 Yorum yok. 502
Yaprak Akın

KONUT ALMALI MI !

27-03-2024 Yorum yok. 440
Cüneyt Pulant

Alaattin Köseler Gerçeği

27-03-2024 Yorum yok. 648
Hacı Arıcı

BEREKET İKLİMİ

27-02-2024 Yorum yok. 498
Asiye Çakır

ZAMAN VE HAYAT

27-01-2024 Yorum yok. 1118
Tuncay Ünde

SEVGİLİYE MEKTUP

26-12-2023 Yorum yok. 979
Adem Öztürk "Beykoz Sevdalısı"

Ortadoğu Müslüman mı?

25-11-2023 Yorum yok. 845