Beykozlu Artvinliler ve Batumlular Yağmur Çamur Dinlemedi

29-09-2017 3072 Yorum yok. Yorum Ekle

Beykoz Artvinliler Derneği ve Beykoz Batum Havalisi Derneği, Beykoz Çayır Festivali kapsamında sahne alarak soğuk hava ve yağmurun etkisiyle çamura dönen Beykoz Çayırında, yörelerini ve kültürlerini tanıttılar.


Uzun bir aradan sonra aniden yapılması kararlaştırılan ve sonbahar mevsimine denk gelmesiyle birlikte sık sık yağmurun azizliğine uğrayan Beykoz Çayır Festivalinde Beykoz Artvinliler Derneği ve Beykoz Batum Havalisi Derneği sahne aldı.


Beykoz Belediyesi tarafından alt yapısı yapılan Çayır Festivalinde İl ve Bölge Dernekler Birliğine üye dernekleri gruplar halinde yörelerini tanıtma şansı veren Beykoz Belediyesi, aynı zamanda Beykoz Çayırı’na özel kurduğu stantlar ile Derneklerin, hemşerileriyle ve konuklarıyla çayır festivali süresi içerisinde farklı zaman geçirmelerini sağlıyor.


Hava muhalefeti nedeniyle iptal edilen birçok Yöre Gecesine rağmen Beykoz Artvinliler Derneği ve Beykoz Batumlular Derneği’nin şansları yaver gitti ve geceyi yağmursuz bir şekilde bitirdiler. İki derneğinde stantları önünde toplanmaya başlayan Beykozlular, Artvinliler Dernek Başkanı Mehmet Uzun ve Batumlular Dernek Başkanı Ali Kemal Kılıç’ın refakatinde sahne önünde özel olarak hazırlanan alana geçtiler.


Geceye Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek katılmazken kendileri adına Başkan Yardımcıları Av. Yakup Özbek ve Tacettin Aksu, MHP Beykoz İlçe Başkanı Oğuzhan Karaman, Hopa Spor Kulübü Başkanı ve Bes Teknoloji Sahibi Mubin Çakmak, TOFD Beykoz Şube Başkanı Saniye Efe, Beykoz Sivaslılar Derneği Başkanı ve Beykoz İl Dernekler Birliği Dönem Başkanı Mustafa Demir, Beykoz Erzurumlular Dernek Başkanı Ziya İnik, Beykoz Çankırılılar Derneği Başkanı Bilal Karabacak, Beykoz Samsunlular Dernek Başkanı Ömer Altun, Beykoz Bayburtlular Dernek Başkanı Salih Kılıç, Beykozlu Ordulular Dernek Başkan Yardımcısı Ozan Derviş, Papağanlı Kavacık Şubesi Sahibi Taner Mert, Beyaz Saray Düğün ve Balo Salonları Genel Müdürü Abdullah Yümsel ve Beykoz dendiğinde akla gelebilecek birkaç isimden birisi Acarlar Şirketler Topluluğu Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Acar’ın Eşi Meryem Acar geceye katılan isimler oldu.


Geceyi Beykoz Yerel Basınından meslektaşımız Arzu Başlantı sunarken gece Sanatçı Şenol Sönmez’in performansı ile başladı. Sönmez’in ardından Beykoz Artvinliler Derneğinin Folklor Ekibi sahne aldı. Danslarıyla Beykozluları yine kendilerine hayran bırakan ekibin Hocası Ersel Saltaş’a duyguları için mikrofon uzatıldığında günün en güzel cümlesi çıktı “benim duygularım önemli değil biz duygularımızı sahneden aktardık” sözleri büyük alkış aldı.


Protokol konuşmalarında her iki derneğin Başkanları, Ali Kemal Kılıç ve Mehmet Uzun, Beykoz Belediye Başkan Yardımcısı Yakup Özbek günün anısına konuklara hitap ederken, Ebru Sanatı Öğretmeni Nezahat Koptagit özel olarak hazırladığı Atatürk Posteri ebru çalışmasını Mehmet Uzun’a hediye etti. Ahşap Oyma Sanatçısı Emekli Öğretmen Muzaffer Sağır ise çok duygulu bir konuşmanın ardından, Ali Kemal Kılıç’a ahşap ev, Mehmet Uzun’a ise cam parçalardan tablo armağan ederken, Mehmet Uzun Başkan hediyesini, gecelerini onurlandıran Acarlar Şirketler Topluluğu Sahibi İsmet Acar’ın eşi Meryem Acar’a takdim etti.


Dernek Yönetimi sahneye çıkan tüm protokol mensuplarını gece anısına bir buket çiçek ile uğurlarken, her iki derneğin Başkanları ve Yönetim Kurulu Üyeleriyle birlikte Beykoz Festival Sahnesinin alışık olduğu selamlamayı gerçekleştirip alkışlar eşliğinde sahneden indiler.


Gecenin son Sanatçısı Salih Yılmaz sahne aldığında işe Beykoz Çayırı Festival alanında tam bir coşku doruklara çıktı. Yerlerin ıslak olduğuna aldırmayan konuklar, sanatçının temposu ve ritmi oldukça yüksek programına eşlik ettiler. Dernek Yönetimleri tüm sanatçıları gece anısına bir buket ile teşekkür ederken, muhteşem bir gece sona ermiş oldu.  


Anahtar Kelimeler : Beykoz,Beykoz Artvinliler Derneği,Beykoz Batumlular Derneği,Mehmet Uzun,Ali Kemal Kılıç,Beykoz Çayırı,Beykoz Çayır Festivali


Fotoğraf Galerisi


29-09-2017 3072 Yorum yok. Yorum Ekle
Ozan Derviş

BEYKOZLU OLMA ZAMANI

27-03-2024 Yorum yok. 502
Neyir Erkan Şişman

Oylar Sandığa

27-03-2024 Yorum yok. 475
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

TÜRK FUTBOLUNDA BİTMEYEN KAOS….

27-03-2024 Yorum yok. 482
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

HEY ON BEŞLİ ON BEŞLİ

27-03-2024 Yorum yok. 405
Erdal Uzuner

SEÇİME GİDERKEN

27-03-2024 Yorum yok. 444
Yaprak Akın

KONUT ALMALI MI !

27-03-2024 Yorum yok. 394
Cüneyt Pulant

Alaattin Köseler Gerçeği

27-03-2024 Yorum yok. 491
Hacı Arıcı

BEREKET İKLİMİ

27-02-2024 Yorum yok. 458
Asiye Çakır

ZAMAN VE HAYAT

27-01-2024 Yorum yok. 1073
Tuncay Ünde

SEVGİLİYE MEKTUP

26-12-2023 Yorum yok. 926
Adem Öztürk "Beykoz Sevdalısı"

Ortadoğu Müslüman mı?

25-11-2023 Yorum yok. 787