DEMOKRASİMİZİN TEMEL TAŞLARI MUHTARLARIMIZ

19-10-2017 2617 Yorum yok. Yorum Ekle

Beykoz Muhtarlar Derneği Yönetimi 19 Ekim Muhtarlar günü münasebetiyle Hükmet Konağı önündeki Atatürk Anıtına çelerek koyduktan sonra Beykoz Kaymakamlığı’nın İBB Beykoz Korusu Sosyal Tesislerinde onurlarına verdiği kahvaltıya katıldılar.


Çelenk koyma törenine sadece İlçe Milli Eğitim Müdürü Kazım Bozbay ve Beykoz Kaymakamlığı Sosyal Dayanışma Vakfı Müdürü Selim Safi ile Beykoz Belediyesi Muhtarlık Hizmetleri Müdürü Murat Çabuk katılırken, Beykoz Korusunda yapılan kahvaltıya ilçenin birçok kurum amiri de katıldı.


Beykoz Muhtarlar Derneği Başkanı Hüsnü Kolcu, çelenk koyma ve kahvaltı programlarında yaptığı konuşmalarda Muhtarlık makamının önemine vurgular yaparak, halk ile direkt bağlantısı olan devletin ilk kurumu olduğuna dikkat çekerek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kendileri ile çok yakından ilgilenmesinin getirisiyle, Kolcu “Bir toplantıda sorulan istekler bölümünde katılımcıların çoğunun talebi sabit bir muhtarlar günü olması yönünde olduğunda. Sayın Cumhurbaşkanımız bugünün oluşmasını sağlamıştır kendisine de huzurunuz çok teşekkür ediyorum.” dedi.


Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek ve Beykoz Kaymakamı Ahmet Katırcı yaptıkları konuşmalarda, Muhtarların özel günlerini tebrik ederek, Muhtarlarla yakın çalışma arkadaşı olmalarının farklılığını ortaya koyan düşüncelerini davetliler ile paylaştılar.


Beykoz Muhtarlar Derneği Başkanı Hüsnü Kolcu’nun Çelenk koyla ve kahvaltı anında yaptığı konuşmanın orijinal metni:


Değerli konuklar, 19 Ekim muhtarlar günü münasebeti ile bu özel günde, aramızda olmanızdan dolayı sizlere şahsım ve Beykoz muhtarları adına teşekkür ediyorum, bugün muhtarlık camiasının 188. yılını kutlamaktayız.


Kutlamalar nasıl başladı onu da arz edeyim 2015 yılında Sayın Cumhurbaşkanımızın Muhtarlar programında beş tepede gündeme gelmiş,  orada bulunan bütün muhtarlar formlara 19 ekim tarihinin, Türkiye Muhtarlar günü olarak kabul edilmesini Sayın Cumhurbaşkanımıza ilettiler, muhtarlar federasyonları ve muhtarlar konfederasyonunun da çabaları ile Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları ile hükümetimiz tarafından 19 Ekim muhtarlar günü olarak ilan edildi ve 2016 yılında başlayan kutlama programının bugün ikincisini yapmaktayız,


Bize bu güzelliği hediye eden Sayın Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyor saygılarımı sunuyorum


Muhtar siyasetten uzak, tarafsız tamamen kendi kişiliği ile toplumda kabul görmüş, halkın güvenoyuyla seçilmiş en önemli kanaat önderi, yerel yönetimlerin kılcal damarı ve demokrasinin temel taşlarıdır.

Muhtar tamamen kendi kişiliği ile halkın karşısına çıkar hiçbir siyasi destek almadan halka kendini tanıtır ve bu yola girer seçilir ve seçildikten sonrada hiçbir siyasi ayrım yapmadan Ay Yıldızlı Bayrağın altında hizmet etmeye çalışır

Muhtar doğumdan ölüme kadar, mahallede olan her iş ve işlemde kapısı ilk çalınan yer halkın ilk müracaat merciidir

Muhtar bugünkü şartlarında, fazla bir yetkisi olmasa da sorunların çözümünde ilk kapı gibi görülmekte ve resmi çözüm sahibi olan Kaymakamlık ve Belediyeden önce kapısı çalınmaktadır.

Muhtar resmi kurumlarla halk arasında, adeta bir bağ, bir köprü vazifesi görür sorunları alır direk muhatabına götürür ve tabiî ki biz bu hizmetleri yaparken desteği de belediyemizden,  kaymakamlığımızdan ve tüm resmi kurumlardan  alırız

İlk muhtarlık Osmanlı zamanında bir ağabeylik şimdiki zaman deyimi ile kanaat önderi olarak mahalledeki komşu anlaşmazlıkları, mahalledeki birliği, sükûneti sağlayan bir abi sıfatı ile İstanbul’da bir mahallenin kendi aralarında seçtiği resmi olmayan bir kişi olarak başlanmış zamanın padişahının, o mahallede hiç olay olamayışı dikkatini çekmiş ve o mahalleden fazla kişinin devlet kapılarına gelmeyişini görünce  yaverlerine bakın bakalım bu mahallede hiç olay yok, bu kadar sakin mahalle olur mu, nedenini araştırın emrini vermiş  ve yaverler yaptıkları araştırmada burada muhtarlık yapan kişinin ağrılını görünce, konuyu padişaha anlatmışlar padişahta   muhtarlık sistemini benimseyerek, yayılmasını ve bugünlere  gelmesine kapı açmıştır.

Ben bu camiaya,  bu camia adına her kim ne yaptıysa çok teşekkür ediyorum.

Bırakmaz mikrofonu geçirdi eline bir kere

Çok konuşmacam konuşursam dizleriniz çözülür düşersiniz yere

Sayın davetliler dağılmayın yapalım güzel bir sıra

Sayın kaymakamım kahvaltıya götürecek bizi hasıra

Davet için gerek yok broşüre boruya

Yalnız tadı olmaz hep beraber gidiyoruz koruya

Sayın kaymakamım sayın protokol sayın muhtarlarım bu güzel günümüze katılımınızdan dolayı hepinize şahsım ve Beykoz muhtarları adına teşekkür ediyor saygılarımızı sunuyorum.

Anahtar Kelimeler : Beykoz,Beykoz Muhtarlar Derneği,Muhtar,Hüsnü Kolcu,19 Ekim Muhtarlar Günü

Videolar

Toplam 1 video bulundu.

Fotoğraf Galerisi


19-10-2017 2617 Yorum yok. Yorum Ekle
Ozan Derviş

BEYKOZLU OLMA ZAMANI

27-03-2024 Yorum yok. 598
Neyir Erkan Şişman

Oylar Sandığa

27-03-2024 Yorum yok. 1085
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

TÜRK FUTBOLUNDA BİTMEYEN KAOS….

27-03-2024 Yorum yok. 549
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

HEY ON BEŞLİ ON BEŞLİ

27-03-2024 Yorum yok. 449
Erdal Uzuner

SEÇİME GİDERKEN

27-03-2024 Yorum yok. 509
Yaprak Akın

KONUT ALMALI MI !

27-03-2024 Yorum yok. 459
Cüneyt Pulant

Alaattin Köseler Gerçeği

27-03-2024 Yorum yok. 656
Hacı Arıcı

BEREKET İKLİMİ

27-02-2024 Yorum yok. 506
Asiye Çakır

ZAMAN VE HAYAT

27-01-2024 Yorum yok. 1125
Tuncay Ünde

SEVGİLİYE MEKTUP

26-12-2023 Yorum yok. 989
Adem Öztürk "Beykoz Sevdalısı"

Ortadoğu Müslüman mı?

25-11-2023 Yorum yok. 851