ANADOLU HİSARINDA TEKNOLOJİK UFUKLAR

23-10-2017 4962 1 yorum. Yorum Ekle

Anadolu Hisarı ve Beykoz ile ilgili Sosyal ve Kültürel çalışmaları uzun zamandır bilinen Aynur Yavaş bir grup arkadaşıyla birlikte oluşan zaruretten kurdukları Anadolu Hisarı Güzelcehisar Kültür ve Turizm Derneği Yönetimi hayata geçirmeyi planladıkları QR kod ile yeni bir tarihi ve kültürel çehre kazandıracakları Anadolu Hisarı Projesini Yerel Basına tanıttı.


Aynur Yavaş Başkanlığındaki derneğin, Sultan Selim Kır, Beyza Yavaş, Gül Küçükserim, Füsun Sökmez, Faika Canan Kaftan, Sibel Pekbaşoğlu, Dilek Denizsel, Latife Göksu ve Aysun Asay’dan oluşan Yönetim Kurulu Üyeleri Beykoz Yerel Basınını Anadolu Hisarı Vabur İskelesi yanında bulunan çay bahçesinde karşıladıktan sonra, vapur iskelesi yanında bulunan proje tanıtım ve akıllı telefonlardan QR kod uygulaması ile proje içerisine girerek inceleme yapılabilecek tanıtım levhalarının önünde basın açıklamasında bulundu. Basın açıklaması süresince Anadoluhisarı Spor Kulübü Başkanı Güven Sanin’de dernek yönetimine desteğini esirgemedi.


İstanbul da ilk kez QR kod uygulamasıyla yapılacak şehrin tüm dokusunu kapsayan tanıtım projesi şimdiden heyecan uyandırmış durumda. Vısıglobe Firması Sponsorluğunda hayata geçecek proje tanıtımını Dernek Başkanı Aynur Yavaş önceden hazırlanmış bir metne bağlı kalarak gerçekleştirdi.


İstanbul’da bir ilk olacak proje konusunda bilgi kirliliği oluşturmamak düşüncesi ile Başkan Aynur Yavaş’ın yaptığı basın açıklamasını okuyucularımız ile paylaşıyoruz.


Basın açıklaması sonrasında Beykoz’un ve Anadolu Hisarı’nın en saygın Restaurantlarından olan Göksu Marina’da  Yerel Basın mensuplarına kahvaltı ikramında bulunuldu.


Anadolu Hisarına oldukça önemli değerler katacağına inandığımız başarılı proje için Dernek Yönetimini Başkan Aynur Yavaş şahsında tebrik ediyoruz.


Dernek Başkanı Aynur Yavaş’ın okuduğu basın açıklamasının orijinal hali;

Anadolu Hisarı QR Kod’lu Proje Tanıtımı

Güzelcehisar Eğitim Kültür ve Turizm Derneğimiz tarafından Anadolu Hisarı’nın tanıtımı için QR Kodlu 5.000(beşbin) adet yürüyüş yolu haritası yaptırılacaktır. Hazırlığı ve basımı profesyonel bir ekip tarafından gerçekleştirilen bu haritada, Anadolu Hisarı semtindeki tarihi eserler ve doğal güzelliklerin bulunduğu yerler kısa ve uzun mesafe yürüyüş yolları üzerinde işaretlenecektir.


Ayrıca projemize reklam vererek destek olan işletmelerimizin bulunduğu konumlar harita üzerinde kodlarla gösterilecektir. Haritamız üzerinde bulunan derneğimizin QR kodu ücretsiz bir hizmet olup, indirildiği takdirde tüm işaretlenen tarihi ve doğal değerlerimiz ile ilgili yazılı ve görsel bilgiye dil seçeneğini kullanarak farklı dillerde de erişim mümkün olacağı gibi hazırlamış olduğumuz harita da QR kodlu tanıtım içinde bulunacaktır. Aynı zamanda reklam veren tüm işletmelere de buradan ulaşabilirsiniz. Bu işletmelerin kendi mobil web siteleri mevcut değil ise QR Kod uygulaması konusunda derneğimize sponsor olan VISIGLOBE firmasından yetkili Sn. Ayhan Olgun ve ekibi tarafından işletmelere Web ve Mobil Web konusunda hizmet verilecektir. Bu konuda destek isteyen firmaların derneğimiz başkanı Sn. Aynur Yavaş ile irtibata geçmelerini rica ederiz.


Derneğimizin amacı; semtimizin tanıtımına hizmet etmek, değerlerimizi semtimizde yaşayan Anadolu Hisarımıza ve tüm İstanbullulara tanıtırken koruyup sahip çıkarak, gelecek nesillere en iyi şekilde aktarılmasını için bir Sivil toplum örgütü duyarlılığı içinde hareket etmektir. Bu amaçla yaklaşık 3 sene boyunca İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Beykoz Belediyesi ile ortaklaşa çalışarak, İstanbul’da ilk defa QR kodlu semt tanıtımı derneğimiz tarafından gerçekleştirilmiştir. Zamanla tüm bölgemizde bulunan işletmelerin QR kod altında kendilerine sunulan bu teknolojik imkândan istifade etmelerini sağlayarak, kendilerine destek vermek ve bu konuda Küçük Esnaf ile Sanatkârlarımızın tanınmalarına hizmet etmek ve yardımcı olmak, kendi değerlerimize sahip çıkmak amacındayız. Ayrıca derneğimiz tarafından Anadolu Hisarı ile ilgili bir kitap çalışmasını da başlatmış bulunmaktayız.

Tüm bu çalışmalarımızla övgü dolu sözleri ile bizleri yüreklendiren maddi ve manevi desteğini ve emeğini esirgemeyen gönül dostlarımıza teşekkür eder, saygılarımızı sunarız

Aynur Yavaş

Başkan

 

 

 

 

 

 

 

 

Anahtar Kelimeler : Beykoz,Anadolu Hisarı,Anadolu Hisarı Güzelcehisar Kültür ve Turizm Derneği,Aynur Yavaş,QR Kod Uygulaması

Videolar

Toplam 1 video bulundu.

Fotoğraf Galerisi


23-10-2017 4962 1 yorum. Yorum Ekle

Yorumlar

FÜSUN SÖKMEZ 24-10-2017

BEYKOZ için NE yapmalı ?

Dünyaya nam salan kentimiz İSTANBUL un nadide ilçesi BEYKOZ ve tarihi semti Anadoluhisarımız hakettiği değerle buluşmalı İlçemizde yeni bir yol açılmalı Bu anlamda yapılan her çalışma çok kıymetli.Evet doğamız çok güzel. Doğal güzelliklerimiz ve tarihi eserlerimiz onları tanıtacağımız platformlara taşınırsa gerçek potansiyelini yakalar. Derneğimizin sevgili Başkanı Aynur Yavaş işte bu küçük adımla büyük ufuklar açıyor. Hemde bunu insan kaynağının beraberinde teknolojiyi devreye sokarak yapıyor.Tebrikler Hadi hep birlikte telefonlarımızla QR kodu kullanmaya (Ben kare kod diyorum)
Ve teşekkürler Doğuş Haber

Toplam 1 yorum bulundu.
Ozan Derviş

BEYKOZLU OLMA ZAMANI

27-03-2024 Yorum yok. 601
Neyir Erkan Şişman

Oylar Sandığa

27-03-2024 Yorum yok. 1087
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

TÜRK FUTBOLUNDA BİTMEYEN KAOS….

27-03-2024 Yorum yok. 551
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

HEY ON BEŞLİ ON BEŞLİ

27-03-2024 Yorum yok. 451
Erdal Uzuner

SEÇİME GİDERKEN

27-03-2024 Yorum yok. 512
Yaprak Akın

KONUT ALMALI MI !

27-03-2024 Yorum yok. 462
Cüneyt Pulant

Alaattin Köseler Gerçeği

27-03-2024 Yorum yok. 659
Hacı Arıcı

BEREKET İKLİMİ

27-02-2024 Yorum yok. 508
Asiye Çakır

ZAMAN VE HAYAT

27-01-2024 Yorum yok. 1127
Tuncay Ünde

SEVGİLİYE MEKTUP

26-12-2023 Yorum yok. 990
Adem Öztürk "Beykoz Sevdalısı"

Ortadoğu Müslüman mı?

25-11-2023 Yorum yok. 852