Arıdan Gelen Şifa Apiterapi Beykoz’da Masaya Yatırıldı

17-12-2017 2310 Yorum yok. Yorum Ekle

İstanbul’un kestane balı üretim merkezi olan Beykoz, 1'inci Ulusal Apiterapi Kongresi ve Türkiye-Ukrayna Apiterapi Zirvesi’ne ev sahipliği yaptı. Uluslararası katılımlı kongrede bilim adamları son yılların gözde alternatif tıp yöntemlerinden apiterapiyi anlattı. Apiterapi alanında uzmanlaşarak Apiterapi Merkezleri’nde görev almak isteyen 20 doktor ise katıldıkları zirvede Sağlık Bakanlığı onaylı ‘Apiterapi Eğitim Sertifikası’ aldı.


Apiterapi Derneği, Beykoz Kaymakamlığı, Beykoz Belediyesi, Medipol Üniversitesi, Beykoz Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Yöntem işbirliğiyle Park Inn Radisson İstanbul Asia Hotel'de düzenlenen kongreye, yurtiçi ve yurt dışından 150 bilim adamı katılıyor.  


Kongrede Apiterapi Derneği Başkanı Yrd. Doç. Dr. A. Timuçin Atayoğlu, Beykoz Belediyesi Başkan Yardımcısı Salim Öztürk, Sağlık Bakanlığı Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulamaları Daire Başkanı Mehmet Zafer Kalaycı, İstanbul Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Ahmet Yaser Müslümanoğlu, İstanbul Medipol Üniversitesi Tıp Fakültesi Deontoloji ve Tıp Tarihi Anabilim Dalı Başkanı ve Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulama Araştırma Merkezi Müdürü Yard. Doç. Dr. Mahmut Tokaç, ve bilim adamları apiterapinin ulusal ve uluslararası alanda sağlık ve ticaret açısından önemine değinen konuşmalar yaptı.

20 Doktor Sertifika Aldı 

Kongre kapsamında, apiterapi alanında uzmanlaşarak Apiterapi Merkezleri’nde görev almak isteyen 20 doktor ise katıldıkları zirvede Sağlık Bakanlığı onaylı ‘Apiterapi Eğitim Sertifikası’ aldı.

 

Başkan Yardımcısı Salim Öztürk: “Her Zaman Arıcılarımızın Yanındayız”

Beykoz’da arıcılığın gelişmesi ve balda kaliteni artması için arıcılığa her yıl destek verdiklerini ifade eden Beykoz Belediyesi Başkan Yardımcısı Salim Öztürk: “Balın milli servet olduğuna inanıyoruz. İlçemizdeki arıcılara her yıl dünya standartlarında kovan dağıtıyoruz. Bugüne kadar 5 bin 800 kovan dağıttık. Hedefimiz 15 bin kovan. Verdimiz destekler bal da kalite arttığı gibi arı ürünleri de çeşitlenecek. Ülkemizde de uygulanacak olan apiterapiyle nice hastalara şifa vermesini diliyorum” dedi. 


Doktorlar Hastalarına Reçete İle Apiterapi Sunacak
Tamamlayıcı tıp olan apiterapi için bal üreticilerine düşen görevin kaliteli arı ve arı ürünlerini doktorlara sunmak olduğunu belirten bal üreticisi Saim Ahmet Gürel bu sayede doktorların hastalarına sağlıklı ürünleri verebileceğini kaydetti. Gürel, “Modern tıpla beraber alternatif tamamlayıcı tıp olarak kullanılan kaliteli arı ürünlerini artık doktorlarımız hastalarına reçete ile sunacak. Hastanelerde apiterapi bölümleri açılıyor. Arı ile tedavi yapılıyor. Bugün 20 doktor sertifikasını aldı” diye konuştu.

Sahte bala dikkat!
Balın sahte olup olmadığının laboratuvar ortamında anlaşılabileceğini vurgulayan Ahmet Yaşar Dilmaç, tüketicilerin bazı kriterlerle de kaliteli balı sahte ballardan ayırabileceğini söyledi. Dilmaç, “Tüketici bal alacağı zaman fiyat kriteri belirlemeli yani 35 Türk Lirası altında olan balın doğal olma ihtimali yoktur” diyerek tüketicileri uyardı.

“Propolisin Kanser Tedavisinde Kullanılmasına Yönelik Çalışmalar Yapılıyor”


Arı ürünlerinin insanları hastalıklardan koruduğuna dikkat çeken Dilmaç, konuşmasını şu sözlerle tamamladı:

“Arı ürünlerini ilk etapta koruyucu ürünler olarak tüketilmeli. Doğal üretim olduğu takdirde balı belli dozları aşmayacak şekilde şeker, astım ve bronşit gibi hastalıkları olan insanlar kullanabilir. Ayrıca arıların bitki sap, yaprak ve tomurcuklarından topladığı güçlü antibakteriyel ve antioksidan etkilere sahip bir ürün olan propolisin kanser tedavisinde kullanımına yönelik ciddi çalışmalar yapılıyor.” 

Hastalık Önleyici Ve Tedavi Tamamlayacı Yöntem: Apiterapi

16-17 Aralık tarihleri arasında devam edecek zirveyle toplumun apiterapi konusunda bilinçlendirilmesi ve apiterapinin kullanım alanının yaygınlaşması amaçlanıyor. Sağlık Bakanlığı’nın destekleyici ve tamamlayıcı tıp uygulamaları kapsamında onay verdiği apiterapi; hem hastalık önleyici hem de tedaviyi tamamlayıcı bir yöntem olarak kullanılıyor. Arılardan elde edilen bal, polen, bal mumu, arı sütü, propolis, arı zehiri gibi ürünlerin sağlık koruyucu ve iyileştirici olarak kullanıldığı geleneksel bir terapi yöntemi olan apiterapi, sağlıklı yaşamı desteklemek ve bazı kronik hastalıkların tedavisine de destek veriyor.

Kongrede, apiterapi tedavi yönteminin Apiterapi Merkezi’nde ve apiterapi alanında uzmanlaşmış doktorlar tarafından yapılması gerektiğinin de altı çizildi.

Haber Kaynağı: Beykoz Belediyesi Basın Danışmanlığı

Anahtar Kelimeler : Beykoz,1'inci Ulusal Apiterapi Kongresi



17-12-2017 2310 Yorum yok. Yorum Ekle
Ozan Derviş

BEYKOZLU OLMA ZAMANI

27-03-2024 Yorum yok. 500
Neyir Erkan Şişman

Oylar Sandığa

27-03-2024 Yorum yok. 474
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

TÜRK FUTBOLUNDA BİTMEYEN KAOS….

27-03-2024 Yorum yok. 477
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

HEY ON BEŞLİ ON BEŞLİ

27-03-2024 Yorum yok. 403
Erdal Uzuner

SEÇİME GİDERKEN

27-03-2024 Yorum yok. 431
Yaprak Akın

KONUT ALMALI MI !

27-03-2024 Yorum yok. 391
Cüneyt Pulant

Alaattin Köseler Gerçeği

27-03-2024 Yorum yok. 480
Hacı Arıcı

BEREKET İKLİMİ

27-02-2024 Yorum yok. 456
Asiye Çakır

ZAMAN VE HAYAT

27-01-2024 Yorum yok. 1070
Tuncay Ünde

SEVGİLİYE MEKTUP

26-12-2023 Yorum yok. 925
Adem Öztürk "Beykoz Sevdalısı"

Ortadoğu Müslüman mı?

25-11-2023 Yorum yok. 786