Muharrem Kaşıtoğlu “Sizin hayallerinizin bittiği yerde Muharrem Kaşıtoğlu’nun gerçekleri başlar.”

13-03-2018 3181 Yorum yok. Yorum Ekle

Ak Parti Beykoz ve İBB Meclis Üyesi, eski Beykoz Belediye Başkan Yardımcısı Muharrem Kaşıtoğlu’nun son günlerde hakkında çıkan iddialara cevaben kaleme aldığı ve gazetemizle paylaştığı Basın Açıklamasını orijinal haliyle okuyucularımızla paylaşıyoruz.

Genel olarak adamlık kalibresi düşük olanlar cevap vermeme gibi bir anlayışım vardır. Lakin bu anlayışımız, bu duruşumuz bazıları tarafından acizlik, cevap verememe gibi değerlendirmelere muhatap olmaktadır. Desturumuz, Üstad Necip Fazıl’ın dediği gibidir. ‘’Yumuşak başlı isem, kim dedi uysal koyunum? Kesilir belki, fakat çekmeye gelmez boyunum!’’

Her şeye rağmen bu prensibimizden olabildiğince vazgeçmeme hedefindeyiz.

 

   Cevap verme durumunda kaldığımız konu, üzerimizden reklam peşinde koşan ve bundan bir türlü vazgeçmeyen Cavit Gül isimli meclis üyesinin temcit pilavı gibi ısıtıp ısıtıp ortaya koyduğu asılsız iddia hatta iftiraları ile ilgilidir.

Bu iddia ve iftiralarıyla ilgili her türlü hukuki yolu kullanmalarına ve her seferinde haksız çıkmalarına rağmen yine gündeme getirmiştir. Gündeme getirdiği tarih çok manidardır.

 

   Önce sizlere duyarlılık abidesi ve kamu hakları savaşçısı bu kişinin kamu yararına yaptığı işlerin bazılarından bahsedeyim: 

 

 

   CHP Meclis Üyesi Cavit Gül, MHP’ de başlayan siyasi yolculuğu sonrası,  AK Parti durağına uğramış, şahsi talepleri AK Parti’de kabul edilmedi. (olayların ve konuşmaların birebir şahidi olarak biliyorum) Beykozluya hizmet aşkı ile tutuşan Cavit Gül, AK Parti’den istediğini alamamanın moral bozukluğuyla CHP’nin yolunu tutmuştur. MHP, AK PARTİ derken CHP. Orada istediğini almış olacak ki, (aldı) bir süreliğine o durakta kalmaya karar vermiştir.

 

   Cavit Gül, Ali Bahadır Köyü Muhtarlığı döneminde skandal faaliyetler yapmıştır. Muhtarlığın tüzel kişiliğinin verdiği yetkileri tamamen şahsi çıkarlarına tahvil etmiş, şaibeli pek çok işe & belgeye imza atmıştır.

 

   Köy tüzel kişiliğine ait olan, yani kamunun, yani halkın malı olan 41 bin metrekarelik (6 nizami futbol sahası büyüklüğü) araziyi aynı dönemde iki farklı kuruma kiralamış ve haksız şahsi çıkar peşine düşmüştür.

Bu kadar büyük ve değerli arazileri kamu menfaatini hiçe sayarak aylık sadece 300 lira bedelle kiraya vermiştir. 2012 yılından sonra ise kiranın 1500 lira olacağı yazılmıştır. Beykoz’un en güzel yerlerinden birinde 41 bin metre kare devasa araziyi gözünü kırpmadan bedavaya yakın fiyata kiraya vermiştir. Bunun adı kamunun malının peşkeş çekilmesi değil de nedir?

Muhataplarıyla yaptığı sözleşmelere tamamen kişisel çıkarlarını gözeterek özel şartlar adı altında maddeler koydurmuştur. Bırakın akademik kariyeri, sadece LİSE MEZUNU olan Cavit Gül, üniversite ile yapılan sözleşmeye şahsına ücret alabilmek için ‘’Cavit Gül üniversitenin danışma kurulunda olacaktır’’ maddesini yazdırmıştır. Neredeyse bedavaya bu değerli araziyi kiralayan üniversite yönetimi de, bu isteği kabul etmiştir.

   Bununla da yetinmeyen Cavit Gül, sözleşme süresi dolmadan 41 dönümlük bu değerli araziyi bu sefer de sadece 4000 liraya başka bir kuruma kiralayarak ayrı bir usulsüzlüğe imza atmıştır.

   Yine özel bir madde koyduran lise mezunu Cavit Gül, bilim üreten üniversitenin mütevelli heyetinde adının olması şartını koymuştur ki, bir üniversitenin mütevelli heyetinde olanların genelde ortaklar olduğu bilinir.

 

   Cavit Gül, 2012’de yürürlüğe giren, fakat öncesinde kamuoyu tarafından maddeleri bilinen, köyleri mahalleye dönüştüren ve muhtarlardan yetkiyi alan yasa yürürlüğe girmeden hemen önce, apar topar 2. Sözleşmeyi yapmış ve adeta yangından mal kaçırmıştır.

 

   Yine aynı Cavit Gül, milletimizin Boğaziçi imar sınırında evine, işyerine çivi bile çakamadığı bir dönemde sahilde bulunan işyerini birilerinden aldığı güçle, görmezden gelinerek ve elbette yasayı çiğneyerek sürekli büyütmüştür.

Meclis üyesi olarak vatandaşın sorunlarına dair tek bir çözüm üretmeyen Cavit GÜL, meclis üyesi kimliğini kullanarak kendi menfaatleri söz konusu olunca çok mahir olduğunu defalarca göstermiştir.

Cavit Gül’ün yıllardır süren ve paçasını kurtaramadığı skandal mahkeme konularına şimdilik girmeyeceğim.

Yukarıda sözünü ettiğim iddialarımın hepsinin belgeli olduğunu da ayrıca belirtmek isterim.

 

   Beykoz’da Ak Parti’nin ilçe kongresinin arefesinde, tamamen hedef gözeterek ortaya attığı ve hukuk ve Sayıştay müfettişleri tarafından aklanmış, kamunun 1 kuruş dahi zarara uğramadığı bir işi tekrar gündeme getirmek ve istifamı buna bağlamak çok manidardır. Üstelik bunun kamunun menfaatlerini her seferinde hiçe saymış biri tarafından tezgahlanması traji-komik bir durumdur.

   Yıllarını AK Parti’ye veren insanları ekarte etmek, 2019’ da Beykoz’u ‘’yüce menfaatleri’’ doğrultusunda dizayn etmek isteyen suni AK Partililerin, AKP’lilerin ve hatta AK Partiye oy dahi vermemiş çıkar odaklarının işbirlikçiliğine soyunanları biz gayet iyi biliyoruz. Biz kimlerin âli menfaatleri için kimlerle iş tuttuğunu iyi biliyoruz.

Biz, Aralık 2001 yılından itibaren hangi noktada duruyorsak o noktada durmaya devam ediyoruz. Bizim AK Parti hikayemiz 17 yıllık bir hikayedir. Mahalle teşkilatlarında başlayan ve bugünlere gelen, emekle, çok ama çok çalışarak ve torpilsiz yazılan bir hikaye.

   Dün orada, bugün burada, yarın başka yerde olanlara, ilke gözetmeksizin hazan yaprağı gibi oradan oraya savrulanlara Nazım Hikmet’in diliyle cevabımız şudur:

‘’Yok öyle umutları yitirip karanlıkta savrulmak. Unutma..! Aynı gökyüzü altında bir direniştir yaşamak’’ 

    Biliyorum korkuyorsunuz, biliyorum ölümüne kıskanıyorsunuz. Emin olun ki korkunun ecele faydası yoktur.

   Bizim yüce Beykoz halkına veremeyeceğimiz bir hesabımız yoktur.

   Ey Beykoz’u şahsi çıkarları doğrultusunda dizayn etmeye çalışanlar..! Bunu başaramayacaksınız. Aday olmamama ve hatta dostlarıma ‘’ben istemiyorum’’ dememe rağmen (ki hala istemiyorum) şahsımı ön seçimde verdikleri oylarla açık ara birinci çıkaran teşkilatıma teşekkürü borç bilirim.

AK Parti teşkilatıyla ve yüce Beykoz halkı ile kurduğumuz gönül köprüsünü asla ve asla yıkamayacaksınız..! Çünkü sizin hayallerinizin bittiği yerde Muharrem Kaşıtoğlu’nun gerçekleri başlar ki, sizler bunu gayet iyi biliyorsunuz.

 

   Ey Cavit Gül ve avanesi, tüm Türkiye’nin bildiğini siz bilmez misiniz ki, Muharrem Kaşıtoğlu Sn. Melih Gökçek ile ilgili yazdığı, asla pişmanlık duymadığı twiti sonrası af dilemediği için istifa etmek zorunda kalmıştır.

Bilirsiniz bilmesine. Ama böyle onurlu bir duruşu siz asla yapamayacak olduğunuz için fena halde kıskanırsınız. Şunu unutmayın, biz sizler gibi koltuklardan beslenenlerden olmadık, biz sizler gibi dün o partinin bugün bu partinin yarın başka bir partinin kapısında yatmadık. İşte bu yüzden koltuklarımızı bırakırken vatandaşa hizmet etmenin rahatlığıyla bırakabildik. Ama siz bu duyguyu da bilemezsiniz.

Bir Rumen atasözü var, bunu asla unutmayın. ‘’Köpekler istedi diye atlar ölmez’’ Biz kendi kendimize ölmesini biliriz.

 

   Utanma ve vicdan gibi kavramlardan alabildiğine uzak olan Cavit Gül ve yancılarının bu topluma hizmet envanteri ile şahsımın bu topluma hizmet envanterinin takdirini yüce kamuoyuna bırakıyor, hukuki haklarımı da sonuna kadar kullanacağımı bu vesile ile belirtmek istiyorum.

   “HASBÜNALLAH VE Nİ’MEL VEKİL’’

                                                                                                             Saygılarımla… 

                                                                                                        Muharrem Kaşıtoğlu

       

Anahtar Kelimeler : Beykoz,Muharrem Kaşıtoğlu,Beykoz Belediyesi



13-03-2018 3181 Yorum yok. Yorum Ekle
Ozan Derviş

BEYKOZLU OLMA ZAMANI

27-03-2024 Yorum yok. 502
Neyir Erkan Şişman

Oylar Sandığa

27-03-2024 Yorum yok. 475
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

TÜRK FUTBOLUNDA BİTMEYEN KAOS….

27-03-2024 Yorum yok. 478
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

HEY ON BEŞLİ ON BEŞLİ

27-03-2024 Yorum yok. 404
Erdal Uzuner

SEÇİME GİDERKEN

27-03-2024 Yorum yok. 433
Yaprak Akın

KONUT ALMALI MI !

27-03-2024 Yorum yok. 392
Cüneyt Pulant

Alaattin Köseler Gerçeği

27-03-2024 Yorum yok. 486
Hacı Arıcı

BEREKET İKLİMİ

27-02-2024 Yorum yok. 458
Asiye Çakır

ZAMAN VE HAYAT

27-01-2024 Yorum yok. 1073
Tuncay Ünde

SEVGİLİYE MEKTUP

26-12-2023 Yorum yok. 926
Adem Öztürk "Beykoz Sevdalısı"

Ortadoğu Müslüman mı?

25-11-2023 Yorum yok. 787