İmar ve SİT Kanunu Üzerine Yürütülen İmza Kampanyasının Sonuna Gelindi

14-04-2018 1963 Yorum yok. Yorum Ekle

Yaklaşık 3 aydır Beykoz Çankırılılar Derneği himayesinde yürütülen ve Beykoz gündemine gelen Beykoz’un makus tarihine adını kalın harflerle yazdıran SİT Kanunu ile ilgili yürütülen imza kampanyasının sonuna gelindi.


3 ay gibi kısa bir süre olmasına rağmen Beykoz Kamuoyunda yankı bulan proje kapsamında toplanan imzalar Ak Parti Beykoz İlçe Başkanlığı’nın 15 Nisan 2018 Pazar günü, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleştireceği 6. Olağan Kongrede Cumhurbaşkanına teslim edilecek.


İmza kampanyası kapsamında projeye destek veren Kavacık Mahalle Muhtarı Yusuf Kesici, Ortaçeşme Mahalle Muhtarı Fahrettin Akhan, Tokatköy Mahalle Muhtarı Galip Bekaroğlu, Dereseki Mahalle Muhtarı Yakup Özdemir ve Kavacık Mahallesi Esnaflarından Sedat Kuvel, Beykoz Çankırılılar Derneği’nin Ortaçeşme’de ki dernek merkezinde gerçekleşen toplantıya katılan isimler oldu.


Açılış konuşmasını Beykoz Çankırılılar Dernek Başkanı Bilal Karabacak yaptı. Karabacak “ Yaklaşık 3 ay önce başlatmış olduğumuz imza kampanyasının sonuna doğru gelmekteyiz. Biz burada imza kampanyasını başlatırken amacımız toplanan imzaları Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne sunmaktı. Fakat Beykoz’da Ak Parti Beykoz İlçe Kongresi’nin yarın (15.04.2018) yapılacak olması ve kongreye Cumhurbaşkanının katılacak olması bizim bu gelişmeyi değerlendirmemize neden oldu. Ak Parti Beykoz İlçe Başkanı Mustafa Gürkan ve Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek ile birebir görüşme yaptığımızda bizim topladığımız imzaları kongrede Cumhurbaşkanımıza sunma teklifinde bulundum. Onlarda olumlu karşıladı, inşallah yarın oluşturacağımız küçük bir komisyon ile bir üst yazı ve mektup ile topladığımız imzaları Cumhurbaşkanımıza vereceğiz. İnşallah Beykoz’umuz için attığımız bu adım hayırlara vesile olur. Bu mesele Beykoz’da yaşayan 250 bin kişinin meselesi burada biz ne kadar sahip çıkarsak, orada da o kadar rağbet göreceğine inanıyorum. İnşallah emeklerimiz boşa çıkmaz, zerre kadar bile bir katkımız olursa bizden mutlusu olmaz.” diyerek imza kampanyası süresince destek veren herkese ve özellikle TOFD Beykoz Şube Başkanı Saniye Efe’ye teşekkür etti.


Bilal Karabacak’ın ardından Ortaçeşme Mahalle Muhtarı Fahrettin Akhan’da konu ile ilgili görüşlerini belirtti. Akhan “ Biz çalıştık, hazırladık ve topladığımız imzalarımızı Sayın Cumhurbaşkanımıza teslim edeceğiz ama biraz serzenişte bulunacağım, bizim muhtarlarımıza ve dernek başkanlarına, Hakikaten bizlere sahip çıksalardı da bu çalışmayı beraber yapsaydık, daha güzel bir ortamda bu işi geliştirseydik daha iyi olmazmıydı. Yarın orada ki protokolde hepsi gelip oturacak ama niçin bu kampanyadan öcü gibi korktular. Sırf Bilal’i günah keçisi yapıp olaydan kendilerini soyutlamaya çalıştılar. Söyleyeceklerim bu kadar.” dedi.

Akhan’ın konuşmasının ardından Kavacık Mahalle Muhtarı Yusuf Kesici konuşmasında “Yaklaşık 3 ay önce Bilal Başkanım beni ziyarete geldiğinde sohbet ederken bu konu ortaya çıktı. Kendisi dedi ki bir imza kampanyası başlatalım mı muhtarım dedi, ne için dedim, Beykoz’da ki SİT alanları ve mülkiyet sorunlarıyla alakalı. Hemen Muhtarlığımda konu ile alakalı bir başlık hazırladık. Daha sonra Bilal Başkanım konu ile alakalı Belediyemizden lojistik destek alalım, belki başlığı düzeltir daha ilgi çekici bir hale getirebiliriz diye kendileri Başkan Yardımcısı Salih Elmas ile görüşüp başlık üzerinde oynamalar yaparak daha ilgi çekici bir hale dönüştürdü ve imza kampanyamıza başladık. 3 ay oldu, hedefe ulaştık mı bence ulaştık, 3 ay da bu kadar olur. Yalnız Muhtarımın da söylediği gibi kanaat önderleri, kulüp başkanları, dernek başkanları ve muhtarlar çok daha duyarlı olsaydı, daha çözüm odaklı ve hedef odaklı olurdu ama olsun okyanusta bir damla misali elimizden geleni yaptık. Bazı kesimler bu kampanyayı farklı noktalara getirmeye çalıştılar, neden bir kişi yapıyor, neden bir dernek yapıyor, neden hep beraber yapılmıyor şeklinde ama herkesin davet edildiği söylendi katılmamış arkadaşlarımız ondan dolayı da biz böyle bir harekete başladık bana göre hedefe ulaşmıştır. Bu kampanya hepimizi kurtaracak bir imza kampanyası, biz kimseyi karşımıza almış değiliz, kimsenin aleyhinde bir çalışmada yapmıyoruz, inşallah hayırlı olur.” şeklinde konuştu.

Toplantıya katılan bir diğer isim Tokatköy Mahallesi Muhtarı Galip Bekaroğlu “Beykoz Belediyesi’nin çıkarmış olduğu imar maalesef halkı memnun etmemiştir. Anayasa’dan kaynaklanan çok kısıtlı yasalarla çıkmıştır. Ama bu Beykoz’un mülkiyet sorununu çözmüyor.” Şeklinde konuşmasına devam etti.

Dereseki Mahallesi Muhtarı Yakup Özdemir ve Kavacık Esnaflarından Sedat Kuvel imza kampanyasına destek verdiklerini belirttiler.  Konuşmaların ardından toplantı son buldu.

Anahtar Kelimeler : Beykoz



14-04-2018 1963 Yorum yok. Yorum Ekle
Ozan Derviş

BEYKOZLU OLMA ZAMANI

27-03-2024 Yorum yok. 573
Neyir Erkan Şişman

Oylar Sandığa

27-03-2024 Yorum yok. 1071
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

TÜRK FUTBOLUNDA BİTMEYEN KAOS….

27-03-2024 Yorum yok. 531
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

HEY ON BEŞLİ ON BEŞLİ

27-03-2024 Yorum yok. 442
Erdal Uzuner

SEÇİME GİDERKEN

27-03-2024 Yorum yok. 494
Yaprak Akın

KONUT ALMALI MI !

27-03-2024 Yorum yok. 436
Cüneyt Pulant

Alaattin Köseler Gerçeği

27-03-2024 Yorum yok. 633
Hacı Arıcı

BEREKET İKLİMİ

27-02-2024 Yorum yok. 492
Asiye Çakır

ZAMAN VE HAYAT

27-01-2024 Yorum yok. 1111
Tuncay Ünde

SEVGİLİYE MEKTUP

26-12-2023 Yorum yok. 974
Adem Öztürk "Beykoz Sevdalısı"

Ortadoğu Müslüman mı?

25-11-2023 Yorum yok. 838