Taksiciler İftarda Buluştu

04-06-2018 1641 Yorum yok. Yorum Ekle

Beykoz Belediyesi ve İstanbul Taksiciler Esnaf Odası işbirliğiyle düzenlenen "Büyük Taksici İftarı" Beykoz Belediyesi Ramazan Etkinlik Alanı’nda yapıldı.


Beykoz Belediyesi Özel Kalem Müdürlüğü tarafından düzenlenen programa Ak Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk'ün yanı sıra Belediye Başkan Yardımcısı Yakup Özbek, İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu, İstanbul Şoförler Odası Başkanı Cem Sert, Birleşik Taksi Şoförleri Derneği Başkanı  Hüseyin Duman, Taksi Durak Dayanışma Platformu Başkanı Ünal Demirkaya, Ümraniye, Pendik Kartal ve Sultabeyli Şoförler Odası Başkanları, Milli Boksör Avni Yıldırım, taksi durakları başkanları, taksiciler ve aileleri katıldı.


İstanbul'un Avrupa ve Anadolu Yakası’ndan yaklaşık 3 bin taksicinin  katıldığı organizasyonda sunuculuğu Karadeniz FM'de Onur'un Taksisi programıyla tanınan Onur Sakar yaptı.


Taksicilerin adeta akın ettiği iftar yemeğinde hep birlikte oruçlar açılırken, davetliler, Beykoz'da böyle güzel bir organizasyonda buluşmanın mutluluğunu yaşadı.


Milletvekili Külünk: “Sayın Cumhurbaşkanımız’ın talimatıyla ‘Korsan Yasası’nı çıkarttık”

Taksiciliğin insana hizmet etmenin en önemli adreslerinden biri olduğunu belirten AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, “Alın teri dökerek bu şehre hizmet eden güzel insanlar. Taksicilik malın, canın, herşeyin teslim edildiği emin insan olmak demektir. Kim olduğunu bilmeden canımızı emanet ederiz. Her mesleğin güçlükleri vardır. Hele İstanbul trafiğinde. 18 bin taksiciden birisinde çıkan bir olumsuzluğu medyaya taşıyanlar, hiç düşündünüz mü takside unutulan milyarları götürüp sahibine teslim eden sayısız taksiciyi? Taksiciye teşekkür etmek hiç aklınıza geldi mi? Parası olmayanın yakasına yapışmadan ‘canın sağolsun’ diyen, yolda gördüğü hastayı alıp ambulans şoförlüğü yapan taksiciyi hiç manşetlere taşıdın mı? Siz alınteri için koşturacaksınız, birileri gelecek, vergi vermeyecek, hiçbir denetime tabi değil. Taşımacılık yapmanın yolu bellidir.  Bu yüzden mecliste Sayın Cumhurbaşkanımız’ın talimatıyla korsan yasasının çıkmasına öncülük ettik. Ama bu kez yurtdışından küresel korsanlar çıktı fakat başarılı olamadılar. Biz sizin hizmetinize inanıyoruz. Tabi ki taksici esnafı da kendisini yenileyecek, kendini aşacak.” dedi.


Külünk: “Uber’e hayır derken, taksiciler de kendisini geliştirmeli”

Taksicilerin çağı yakalaması gerektiğini belirten Külünk, “Bu mesleği hiç kimse itibarsızlaştıramaz. Ama kendi otokontrolünüzü yapın. İçinizdeki yanlış yapanları uyarın. İBB İle ortaklaşa yapılan araç parkı da yenilenmeli. Vatandaş araçtan memnun ayrılmalı. Yakın mesafe ve Sultanahmet’teki turistler meselesini bitirin. Hepiniz İstanbul’u gözünüz kapalı bilmelisiniz. Ehliyeti olan herkes taksi şoförü olmamalı. Taksiciler turizmi, toplum kurallarını öğreten eğitimden geçmeli. Yurtdışından uçağa binen insan, sistemi görüp size dijital ortamdan ulaşabilmeli. O yüzden bu boşluğu doldurmak gerekli. Plakacılar siz de pazarda gücünüzü arttırın. Artık herkes işlerini digitalden yürütüyor. Cumhurbaşkanımız, yasa çıkardı ama gelişmeleri de doğru okuyun dedi. İBB, Ulaştırma Bakanlığı ve önemli yazılımlar için yargıdan da destek alınmalı. Benim çocuğum taksiyle okula gidip geldi ve onu gözü gibi korudular bu benim için herşeyden kıymetlidir. Hepinize minnettarız. Teşekkürler.” diye konuştu.


Beykoz Belediye Başkan Yardımcısı Yakup Özbek: “Mücadelenizde yanınızdayız”

Beykoz Belediye Başkan Yardımcısı Yakup Özbek, Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek’in selamlarını ileterek, Uber’le ilgili hukuki gelişmeyi değerlendirdiği konuşmasında  “Son zamanda taksici esnafının bir sıkıntıyla karşı karşıya olduğunu hep birlikte gördük. Sayın Cumhurbaşkanımızın, Bakanlığımızın ve Büyükşehir Belediyemizin dahliyle bu kanunsuzluk bir nebze olsa ötelenmiş oldu. Bundan sonra taksici kardeşlerimizin işlerine sahip çıkarak,  kendilerini geliştirmek suretiyle haksız rekabetleri de bertaraf edeceğine inanıyoruz. Biz Beykoz Belediyesi olarak mücadelenizde yanınızda olduğumuzu bilmenizi isteriz.” şeklinde konuştu.


Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu,  ev sahipliği için Beykoz Belediye Başkanı  Yücel Çelikbilek ve  ekibine teşekkür etti, ardından plaket takdimleri yapıldı.


Haber Kaynağı: Beykoz Belediyesi Basın Danışmanlığı





04-06-2018 1641 Yorum yok. Yorum Ekle
Ozan Derviş

BEYKOZLU OLMA ZAMANI

27-03-2024 Yorum yok. 502
Neyir Erkan Şişman

Oylar Sandığa

27-03-2024 Yorum yok. 475
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

TÜRK FUTBOLUNDA BİTMEYEN KAOS….

27-03-2024 Yorum yok. 482
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

HEY ON BEŞLİ ON BEŞLİ

27-03-2024 Yorum yok. 405
Erdal Uzuner

SEÇİME GİDERKEN

27-03-2024 Yorum yok. 444
Yaprak Akın

KONUT ALMALI MI !

27-03-2024 Yorum yok. 394
Cüneyt Pulant

Alaattin Köseler Gerçeği

27-03-2024 Yorum yok. 491
Hacı Arıcı

BEREKET İKLİMİ

27-02-2024 Yorum yok. 458
Asiye Çakır

ZAMAN VE HAYAT

27-01-2024 Yorum yok. 1073
Tuncay Ünde

SEVGİLİYE MEKTUP

26-12-2023 Yorum yok. 926
Adem Öztürk "Beykoz Sevdalısı"

Ortadoğu Müslüman mı?

25-11-2023 Yorum yok. 787