Beykoz'un Yeni Nikah Salonu Açıldı

07-07-2018 3861 Yorum yok. Yorum Ekle

Beykoz Belediyesi, Kanuni Sultan Süleyman Kent Ormanı içerisinde DSİ’nin özel olarak hazırladığı göl manzarası eşliğinde yapımını tamamladığı Nikah Salonunu törenle hizmete soktu.


Kent Ormanı içerisinde ki yeni Nikah Salonunun açılışına İstanbul Orman Bölge Müdürü Recep Ateş, Beykoz Kaymakamı Ahmet Katırcı, Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, İBB Başkan Danışmanı Adem Sefer, Ak Parti Beykoz İlçe Başkanı Muhammed Hanefi Dilmaç, Muhtarlar, STK Temsilcileri ve Beykozlular katıldı.


İstanbul’da Anadolu Yakası’nın 8 milyon m2 ile en büyük kent ormanı olan Kanuni Sultan Süleyman Kent Ormanı içerisinde kurulan Beykoz Belediyesi Nikah Salonuna ilgi oldukça yoğundu.


Açılış programına ilçe protokolünün yanı sıra gün içerisinde nikah töreni olan ailelerde katıldı. Açılış programı, Elmalı Necip Fazıl Kısakürek İlkokulu öğrencisi Azra Yalçınkaya’nın İstiklal Marşı’nı okumasıyla başladı.


İstiklal Marşı’nın ardından İstanbul Orman Bölge Müdürü Recep Ateş’in açılış konuşmasıyla devam etti. Ateş “Bu mevkii bundan 30 yıl önce ormanlık alan olarak planlanmıştı. Hızlı gelişen şehrin, artan nüfusun yeşillik ihtiyacını tabiatla başbaşa zaman geçirmesi talebini gören Orman ve Su İşleri Bakanımız Sayın Veysel Eroğlu, Anadolu yakasında bir kent ormanı tesis edilmesi talimatını vermişti. Beykoz Belediye Başkanımız ve Sayın Bakanımız bu alanı birlikte protokole bağladılar. Biz de Orman İdaresi olarak halkımızın tabiatla baş başa zaman geçirme ihtiyacını görmek üzere planladık. Başkanımız da buradaki binayı halkımızın önemli bir gereksinimi olan nikah sarayı olarak tekrar revize etti. Şehir ormanımızın ve nikah sarayımızın tüm halkımıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.” dedi.


İstanbul Orman Bölge Müdürü Recep Ateş’in ardından Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek’de güne özel konuşmasını gerçekleştirdi.


Başkan Çelikbilek “Buranın çok uzun bir serüveni var. Nikah sarayını farklı bir yere yapacaktık. Onu gerçekleştiremedik. Burayı yepyeni bir hale getirdik. Ciddi bir masrafın altına girerek bu binayı yeniledik. Bu binanın bütün mimari tasarımları ve yapımı tamamen bize aittir. Çevre düzenlemesinde Orman Müdürlüğünün katkıları var, teşekkür ederiz. Büyük kısmını da kendimiz hallettik. Göletin etrafını da biraz daha yaşanılabilir bir hale getireceğiz. Türkiye'de ilk olarak yanında göleti olan tek nikah salonu burası olacak. İstanbul'da böyle bir nokta yok. Bu da bizim kısmetimizdir, şansımızdır.” dedi.


Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek’in ardından Beykoz Kaymakamı Ahmet Katırcı’da günün anlam ve önemine bildiren konuşmasını gerçekleştirdi.


Beykoz Kaymakamı Ahmet Katırcı“Beykoz yaparsa iyisini yapar. Bugün yine Belediyemiz sayesinde en güzelini yaptık. Bu güzel hizmeti açmak için bir aradayız. Neden nikah salonumuz yok, niçin gecikiyor dendi. Demek ki her işte bir hayır var. Beklediğimize değdi. İstanbul'un en güzel nikah salonlarından bir tanesine sahip olduk. Elimizdeki güzelliğin kıymetini bileceğiz.” şeklinde konuştu.

Protokol konuşmalarının ardından açılış kurdelası kesildi ve açılış konuşmasında Cansu Kayık ve Gökhan Mete çiftinin nikahı Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek tarafından ilçe protokolünün şahitliğinde kıyıldı. Tören sonrası Beykoz Belediyesi misafirlerine ikramda bulundu.




Fotoğraf Galerisi


07-07-2018 3861 Yorum yok. Yorum Ekle
Ozan Derviş

BEYKOZLU OLMA ZAMANI

27-03-2024 Yorum yok. 484
Neyir Erkan Şişman

Oylar Sandığa

27-03-2024 Yorum yok. 459
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

TÜRK FUTBOLUNDA BİTMEYEN KAOS….

27-03-2024 Yorum yok. 463
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

HEY ON BEŞLİ ON BEŞLİ

27-03-2024 Yorum yok. 393
Erdal Uzuner

SEÇİME GİDERKEN

27-03-2024 Yorum yok. 409
Yaprak Akın

KONUT ALMALI MI !

27-03-2024 Yorum yok. 381
Cüneyt Pulant

Alaattin Köseler Gerçeği

27-03-2024 Yorum yok. 403
Hacı Arıcı

BEREKET İKLİMİ

27-02-2024 Yorum yok. 455
Asiye Çakır

ZAMAN VE HAYAT

27-01-2024 Yorum yok. 1068
Tuncay Ünde

SEVGİLİYE MEKTUP

26-12-2023 Yorum yok. 923
Adem Öztürk "Beykoz Sevdalısı"

Ortadoğu Müslüman mı?

25-11-2023 Yorum yok. 785