ZEKİ AKSU-TARAFTAR-EKONOMİ VE “BAŞARI”

16-07-2018 2515 Yorum yok. Yorum Ekle

Beykoz Spor Kulübü’nün olağanüstü genel kurulu bilinen klasik şekli ile demokrasinin tüm katmanları işletilerek, Kavacık Limak Otel’de yapılarken, tek listeyle seçime giren Zeki Aksu ve Ekibi alkışlar eşliğinde yeniden göreve geldi.


BİSK Kurucu Başkanı Abdullah Yümsel’in açılış konuşmasından sonra, Genel Kurulun Divan Başkanlığını, Beykoz Belediyesi geçmiş dönem Belediye Başkan Yardımcısı Ali Bilir yaptı.


Ali Bilir Başkanlığındaki Divan heyeti genel kurulun tüm maddelerini büyük bir ahenk içerisinde uygularken, genel kurulun dilek ve temeniler bölümü de bir o kadar ilginç oldu.


Genel kurul ve spor çalıştaylarında konuşmayan spor camiası maalesef, spor ile alakasız başka gündem maddesi ile toplanılan yerlerde konuyu dillendirmeyi denemelerinden pek de dikkate alınmıyor.


Genel Kurulda da söylediğim gibi bu işler ekip işi ekibini kuran gelir aday olur, kazanmak için aslanlar gibi propagandasını yapar genel kurul üyelerinin güvenini kazanır ve göreve seçilir. Sonrasında ise aylar ve yıllar içerisinde veya gerekli olan ortamlarda düzenlenen spor çalıştaylarında da mevcut yapılanma ile ilgili eleştiri, övgü, görüş bildirimi ne gerekiyorsa herkesin önünde yapar ve ilçenin spor dünyasına katkı koyar.


Genel Kurulda gördüğüm üç güzel olayı çok önemsiyorum, tüm delegelerin oylularıyla ibra edilmiş bir yönetim kurulu Başkanına, sen aday olma bir aday çıkar dilebilecek kadar demokratik hakkını kürsüden kullanan bir üye, takımın olmazsa olmazı taraftarların temsilcisi gençlerin çok anlam ifade eden davranışları ve sonrasında ibra edilmiş Başkan’ın liste çıkartın hemen, yarın çıkartın yarın olağanüstü genel kurul kararı alayım demesi kadar çağdaş demokratik ortam günümüzde maalesef az bulunmakta.


Kulüp başkanı Zeki Aksu’nun Beykoz Yerel Basını ile paylaştığı konuşma metnini orijinal hali ile aktaracağım için fazla detaylara girmek istemiyorum.


Sadece önümüzdeki çalışma döneminde Beykoz Spor Kulübü haberlerini kişilerin özel sosyal medya hesaplarında veya özel seçilmiş basın kuruluşlarından ziyade ilçe yerel basınının tümüne servis yapılmış olarak görelim. Hatta etkinliğinize davet edin mazeret belirtip gelemeyen olursa ona servis yapın.


Oldukça dikkat ile yapılmış listede yer alan tüm yöneticileri tebrik ederken, şimdilik gizli tutulan bazı görüşmelerin neticelendirilerek en kısa zamanda kamuoyu ile paylaşılmasını temenni ederim.

Bir kez daha oldukça zor şartlarda çalışan Beykoz Spor Kulübü Başkanı Zeki Aksu’ya ve yeni görev alan Yönetim Kurulu Arkadaşlarına çalışmalarında başarılar dilerken. Olması gereken etik kurallar dahilinde en son noktasına kadar spor ve sporcunun hizmetinde olduğumuzu bir kez daha kamuoyu ile paylaşıyorum.

Beykoz Spor Kulübü Başkanı Zeki Aksu’nun genel kurulda ki konuşması:

Kongremize katılan sayın Beykoz Spor Kulübü üyeleri, kıymetli basın mensupları ve değerli konuklar hepinize hoş geldiniz diyorum. Konuşmama geçmeden önce başta Türkiye Cumhuriyeti kurucusu ulu önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, ebediyete intikal etmiş tüm şehitlerimizi ve kulübümüze bir şekilde katkıda bulunmuş değerli büyüklerimi en samimi duygularımla minnet ve şükranla anıyorum.

1991 yılında futbol takımımızın ikinci ligden üçüncü lige düştüğü sene sayın Ali Zengin'in Selahattin Saygan adına hazırladığı listeyle Beykoz Spor Kulübü yönetimine girdim.

Beykoz 1908 Spor Kulübü başkanı olarak, 110 yıllık Beykoz tarihinin ve koskoca bir ilçenin sportif sorumluluğu tam yirmi yıldır omuzlarımdadır. Bu onurlu görevi yapmaktan her zaman gurur duydum ve aynı gururla yapmaya devam ediyorum. Gerek yönetim kurulu üyeliği ve gerekse kulüp başkanı olarak görev yaptığım süre içerisinde her zaman Beykoz Spor Kulübü’nün menfaatleri doğrultusunda hareket ettim. Beykoz Spor Kulübü’ne zarar verecek karar ve uygulamalardan hep uzak durdum.

 Somut projeler ve kaynaklar ortaya koyarak başkanlık görevini daha iyi yapabileceğini iddia eden biri ya da birileri varsa, ortaya elle tutulur gerçek bir şeyler koyarak yönetime talip olurlarsa, sorumluluğu kendilerine devretmeye hazır olduğumu Beykoz kamuoyu ile zaman zaman paylaştım. Bu kulübün başkanı olarak Beykoz Spor Kulübü’nün durumunu bir kelimeyle anlatın derseniz "iyidir" derim. İki kelimeyle anlatın derseniz "iyi değildir" derim. Üç kelimeyle anlatın derseniz "iyi olacak inşallah" derim.

Hepimiz de çok iyi biliyoruz ki “her şeyin her zaman daha dibi vardır”. Galibiyetin, başarının sahibi çoktur ama mağlubiyete ve başarısızlığa hiç kimse sahip çıkmaz.

Eleştirilmekten korkmam. Onları bir motivasyon kaynağı olarak kullanırım. Beykoz Spor Kulübü ile ilgili tükendi ifadesini kullananlar var. Beykoz Spor Kulübü için tükenmek öyle ilgili ilgisiz kişilerin iddia ettiği kolay bir iş değildir. Birileri gelecek, birileri gidecek ama Beykoz 1908 her daim baki kalacaktır. Kurumlar kalıcıdır, isimler fanidir. Biz kalıcı olana bakacağız, bakmalıyız, sadakatimizi, sevdamızı davamıza karşı yaşamalıyız. Bizim davamız Beykoz davasıdır. İdeolojiler bizi ayırır. Beykoz spor Kulübü bizi bir araya getirir, getirmelidir. Beykoz Spor Kulübü tüm Beykoz'un ve Beykozluların sorunudur. Bu mesele sadece benim ve yönetim kurulu arkadaşlarımın meselesi değil, Beykozluların meselesidir. Ben bu meselede herkesten fazla sorumluluk aldım. Hizmetçi oldum. Fedakarlık yaptım ve yapmaya devam ediyorum. Şimdi soruyorum size: Ben bir suç mu işledim? Siyasetin, Belediyenin, Kaymakamlığın, sivil toplum kuruluşlarının ve Beykoz'un tüm dinamiklerinin bu kulüp için birleşmesi gerekir.

 Beykoz; 2018- 2019 sezonuna gireceğimiz bu günlerde ki, önümüzde çok az bir zaman dilimi vardır, bugüne kadar hiç olmadığı kadar kenetlenmeli ve bu sorunu kimseyi üzmeden çözmelidir.

Bir kurumun, şirketin, kulübün, takımın her bir bireyi, çalışanı ayrı bir değerdir. Üçüncü şahısların kendi menfaatleri için bu değerleri, camiayı itibarsızlaştırma çabalarına karşı bir şey yapmayan, sessiz kalan mevki, makam ve erk sahiplerinin basiretsizliklerini de hiç unutmadık ve bundan sonra da unutmayacağız.

Beykoz Spor Kulübü başkanlığım sürecince hata yaptım ama yanlış yapmadım. Bu sözlerimi çok iddialı bulan olabilir. Evet iddialı konuşuyorum. Allah şahidimdir ki başkanlığım sürecinde Beykoz Spor Kulübü camiasını utandıracak hiç bir davranışta bulunmadım. Tekrar ediyorum; hata ve hatalar yaptım ama bilerek ve planlayarak hiç kimseye hiçbir kuruma kötülük etmedim. Çünkü benim açlığım ne midemdedir ne de gösterişte, benim açlığım ‘Beykoz delisi’ diye ölmek ve bu diyardan öyle gitmek isteyişimdendir. Başta Kelle İbrahim, Şirzat Dağcı, Kamuran, Bahadır, Gazanfer Olcayto kardeşler  olmak üzere tüm büyüklerim gibi.

Özellikle ve öncelikle aileme yeterince ilgi göstermediğim için çok suçluyum, varsa da tek suçum budur. Tekrar söylüyorum;  hata ve hatalar yaptım ama biliyorum ki bilerek ve isteyerek yanlış yapmadım ve yapmayacağım.

Beykoz’u sevmek Beykozlu olmak bir ayrıcalıktır. Bizler bir yerlerden gelmiş olabiliriz. Hepimizin bir memleketi var ama biz Beykoz’da oturuyorsak yaşıyorsak önce Beykozlu                                                                                 olmalıyız. İstanbul’un en güzel, en şirin, en tarih kokan şiir gibi bir ilçesi neden   ülkemizin en tanınmış köşelerinden biri olmasın? Ne güzel söylemişler insanın memleketi doğduğu yer değil doyduğu yerdir. Onun için Beykoz’da doğanlar, doyanlar olarak Beykoz’u ve Beykoz Spor Kulübü’nü hak ettiği yerlere getirelim. Beykozlu olmak Beykoz’un çocuğu olmak bir değerdir.

Beykoz’u seviyorum. İnsanlarımızı bağrıma basıyorum, herkes için iyi şeyler diliyor her şeyin iyi olması için elimden geleni yapmaya çalışıyorum. Biliyorum ki bütün bunlar Beykoz ve Beykoz Spor Kulübü için yeterli değildir. Beykoz ve Beykoz 1908 için gerekeni yine Beykozlular yapmalıdır.

Bir spor takımının sportif anlamda başarılı olabilmesi, önemli oranda taraftarların duygularına ve tavırlarına bağlıdır. Beykoz’a, Beykoz Spor Kulübü’ne yüreklerini koyarlar, dualarını esirgemez maddi ve manevi Beykoz Spor Kulübü’nün yanında olurlarsa hem yöneticiler hem de takım ateşlenecek ve Beykozlulara layık bir çalışma içine girecektir. Değerli Beykozlulardan kayıtsız şartsız destek istiyoruz ve bekliyoruz.

Beykozluyum diyen herkes şapkasını önüne koymalıdır. Beykozlular geleceğin Beykoz Spor Kulübü için neler yapılabileceği konusunda görüşünü ifade etmeli ve ortak bir akılla el ele vererek bu takıma hak ettiği üst liglere çıkartmak için çaba harcamalıdır.

110 yıllık mazisi olan Beykoz Spor Kulübü yıllar boyu amatörde kalamaz. Bu yıl mutlaka mutlu sona ulaşıp bölgesel lige çıkmak mecburiyetindedir. Elbette ki böyle bir başarı bile Beykoz Spor Kulübü için yeterli değildir. İstanbul’da üç büyüklerden sonra en geniş ve ateşli taraftar kitlesine sahip olan Beykoz Spor Kulübü’nün profesyonel liglerde oynama hedefini gerçekleştirmesi için herkes elini taşın altına koyup sorumluluk almalıdır. Her şeyden önce Beykozlular takımlarına sahip çıkmalıdır.

Ben açık söyleyeyim, üzerime ne düşerse yapmaya hazırım… İlçenin spora gönül vermiş zenginleri, iş adamları artık elini cebine atmalıdır. İnanç olduktan sonra birlikte Başarlı olmamak için hiçbir sebep yoktur. Herkes üzerine düşeni yaparak gücü ölçüsünde bu ağır yüke omuz vermelidir. En karanlık gece bile sona erer ve güneş tekrar doğar. Beykoz Spor Kulübü de küllerinden yeniden doğacaktır. Beykoz Spor Kulübü herkesten büyüktür. Beykoz Spor Kulübü’nün önündeki demir parmaklıkları kimse görmüyor veya görmek istemiyor… Ama çok yakınlarda bu demir parmaklıkları büyük Beykoz taraftarları ile birlikte kaldırıp atacağız...

Beykoz Spor Kulübü’ne hizmet etmekten hep gurur duydum. Bu görev, benim ismimin önüne gelebilecek en büyük unvanlar dan biri oldu. Beykoz 1908 amatör de olsa bile kaybedilmeyecek bir değerdir. Bu kulübün başkanı olarak Yeni Beykoz Spor Kulübü gibi bir olaya izin vermem asla beklenmesin.

2018-2019 sezonunda taraftarlarımızla seviyeli bir ilişki kurarak onların desteğini hep yanımızda tutacağız. Çünkü yeni açılacak olan stadımız doldukça sportif başarı da ardından gelecektir. Taraftar, futbolun itici gücüdür. Bunu kimse inkar edemez. Hepimizin ortak değeri Beykoz Spor Kulübü’nü yeniden hak ettiği yerlere getirmeliyiz. Beykozlular ve bu ilçeyi yönetenler bu ilçenin en büyük ve en önemli marka değeri ve sevdası olan Beykoz için elinden gelen her türlü maddi ve manevi desteği vermelidir.

Yetenekli başarıya aç ve futbolunda üst seviyelere gelmek isteyen, iyi ahlaklı, takımla bütünleşecek, takımı için varını yoğunu verecek futbolculardan kurulu bir takım yaratmak öncelikli hedefimizdir. Başarırsak sadece Beykoz 1908 kazanmayacak, Beykoz ilçesi de kazanacaktır. Yönetim olarak beklentimiz; Beykoz’daki tüm sosyal, siyasal, sportif kurumlardan, iş adamlarından, iş kadınlarından, taraftarlarımızdan maddi ve manevi destek, sonuna kadar hep destek, tam destek görmektir.İnanın Beykoz camiası yönetimiyle, taraftarıyla birlik ve beraberliği sağlarsa başarının gelmemesi için hiç bir neden yoktur…

Kimse Beykoz Spor Kulübü’nün ve camianın günahlarını, başarısızlıklarını 1-2 kişiye yükleyerek sorumluktan kurtulmaya çalışmasın. İmkansızlıklar içindeki başarısızlık imkanlar içindeki başarıdan daha kıymetlidir. Topu taca atarak, sorumluluğu başkalarına yükleyerek sevgi olmaz. Beykoz Spor Kulübü’ne sevginizi, bağlılığınızı göstermek istiyorsanız topu taca atmayın...

Mülkiyeti Gençlik Spor Genel Müdürlüğü’ne ait olmakla birlikte Beykozluların alın teri ile kulübümüz tarafından inşa edilen Kulüp Binamızı geri istiyoruz. Gençlik Spor Genel Müdürlüğü’nden Beykoz Belediyesi tarafından kiralanan kulüp binamızın bir an önce tamamlanarak kulübümüze tahsisi ACİL BİR MESELEDİR. Anamızın ak sütü gibi helalimiz olan kulüp binamıza elbet bir gün tekrar sahip olacağız...

Beykoz Belediye Başkanı Sayın Yücel Çelikbilek ve Beykoz Belediyesi meclis üyelerinden camiamız adına bir kez daha talep ediyoruz. Beykoz Spor Kulübü’nün geleceği Beykozluların elindedir. Beykoz Spor Kulübü’nü yok etmeyelim, koruyalım, yüceltelim. Bir gün sizler de Beykoz Spor Kulübü’nün başarılarıyla gururlanacaksınız.

“Tesislerimizi Geri Alalım, Müzede Değil Sahada Olalım!” sloganıyla çıktığımız bu yolda tüm Beykozluları tarihlerine sahip çıkmaya çağırıyoruz.

Kulüp Binası ve Stadyumu ile Beykoz Spor Kulübü; kısa zamanda borçlarından arınacak, yaşayacak, müzede değil ebediyete dek sahada olacaktır… Beykoz 1908 Spor Kulübü sonsuza kadar yaşayacaktır. Her zaman ve her platformda gecesini gündüzüne katarak bu HAK VE HALK mücadelesini sürdüren; geçmişten günümüze kadar görev yapmış tüm yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımı, Beykoz Spor Kulübü üyelerimizi, emekçilerimizi, taraftarlarımızı, basın mensuplarımızı, ilçemizin ileri gelenlerini ve tüm hemşerilerimizi tesislerimizin geri alınmasında yanımızda görmekten büyük bir onur duyacağımızı belirtmek istiyorum.

20 yıl bu takımın başkanlığını yapmış tecrübeli bir başkanım. Kimileri kaçar, kimileri savaşır. Beykoz Spor Kulübü için yıllardır mücadele ediyorum ve savaşıyorum, savaşmaya devam edeceğim. Allah insana taşıyabileceği kadar yük verirmiş. Bana da Beykoz spor Kulübü başkanlığını verdi. 20 yıldır taşıyoruz; bakalım ne kadar taşıyacağız bu şeref dolu ağır yükü. Ben Beykoz Spor Kulübü başkanlığını birileri istiyor diye bırakmam, bırakmayacağım. Beykoz Spor Kulübü başkanlığını kendi kararım ve isteğimle zamanı gelince elbet bir gün emin ellere teslim edecek, güzel yerlerde bırakacağım.

Enerjimi, Beykoz Spor Kulübü’nün geleceği için harcamaya çalışıyorum. Maddi ve manevi çok yoruldum. İlçeyi yönetenlerden gerekli desteği göremedim. Ömrümün 20 yılını, çok önemli bir dönemini Beykoz Spor Kulübü’ne verdim. Beykoz Spor Kulübü Başkanlığı’ndan önceki ve sonraki dönemlerim arasında maddi ve manevi çok büyük farklar var. Bu nedenle de Beykoz Spor Kulübü başkanlığını bıraktıktan sonra Beykoz Spor Kulübü defterini bir daha açılmamak üzere kapatacağım. Yeni sezon, yeni umutlar, yepyeni başlangıçlar demektir. Bazen tek ihtiyacımız olan şey bembeyaz bir sayfadır. Beykoz Spor Kulübü’nün geçmişi çok derin ve köklüdür. Beykoz’da yaşayan herkesin Beykoz Spor Kulübü’nün tarihini bilmesi lazımdır.

Beykoz 1908’siz Beykoz düşünülemez ve olamaz. Beykoz Spor Kulübü’nün yeni hedeflere ulaşması için ilçemizin adıyla bütünleşmiş olan nadide kulüplerine sahip çıkmaları gerekmektedir. Beykozlu olanlar için lig ismi farketmez denemez çünkü Beykoz sevdalıları hep şampiyonluk için çalışır. Kimisi sesi kısılana kadar bağırır destek verir, kimi kundakta bebeğini bırakıp sevdasının peşinden koşar.

15 temmuz 2016 tarihinde Türkiye bir eşikten dönmüş Beykoz spor kulübü bu kritik süreçte 16 temmuzda bu salonda demokrasiye sahip çıkarak olağan kongresini yapmıştır.Olağanüstü kongremizde bu sürece gelmiştir.Beykoz spor kulübünün değerli kongre üyeleri 15 Temmuz darbesi Ak partiye karşı değil, Türkiye'ye karşı yapıldı. Nedeni ne olursa olsun bu darbeyi amasız lakinsiz lanetlemek, demokrasiye inanan herkesin namus borcudur.   

15 Temmuz bir milletin askeri, polisi ve siviliyle emperyalizmin maşası bir örgüte karşı kazanılmış zafer günüdür.

Beykoz spor kulübü için daha güzel yarınlar inşa  etmek için, vazgeçmeden yılmadan yorulmadan mücadele etmeye devam edeceğim.

Cesur, kararlı yürekli arkadaşlarımıza Beykoz spor kulübünde hep birlikte mutlu yarınlar görmek ve hizmet etmek umudunu hala muhafaza ediyorum.

Kongremizin Beykoz spor camiamıza barış başarı aydınlık umut getirmesini temenni ediyorum

Bu kulübün başkanı olarak bütün Beykozluları önce üye olmaya sonra sorumluluk almaya davet ediyor, sağlık, mutluluk ve başarı dolu bir sezon geçirmemiz dileğiyle sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

Hep  mutlu ve hep  umutlu kalın.

 

 

 

BEYKOZ SPOR KULÜBÜ DERNEĞİ BAŞKAN ADAYI

ZEKİ AKSU

 

 

 

YÖNETİM KURULU ASIL                                                                  YÖNETİM KURULU YEDEK

01-   GÖKHAN KARAGÖZ                                                                     1- MELİH ULU

02-   HÜSEYİN DEMİREL                                                                        2- FARUK KIR

03-   FATİH ODLUOĞLU                                                                       3- MEHMET ÖZTÜRK

04-   MİKAİL AKYILDIZ                                                                        4- MEHMET TOMBUL

05-   VEDAT ÇOŞKUN                                                                        5- VOLKAN VARDAR

06-   MEHMET FATİH AKDAOĞLU                                     6- BAYRAM ÖNAL

07-   ŞEREF KAÇMAZ                                                              7- HALUK TAŞ

08-   MEHMET ŞAHİN                                                                            8- SALİH MUSTAFA TOPCU

09-   GÜVEN SANİN                                

10-   GÜRSEL ATAGÜN                                                          

11-   ALAATTİN KILIÇ (ALİ OĞLU)                                      

12-   MESUT EKİCİ

13-   SEYFULLAH AĞSAKAL    

14-   UFUK DAĞCI                                    

                                                                                                                            

 

DENETLEME KURULU ASIL                                                   DENETLEME KURULU YEDEK

01-   HASAN GEDİK                                                                 01- ALAATTİN KILIÇ

02-   SAFTER EROĞLU                                                             02- İSMAİL ALBAYRAK

03- YILMAZ GÜZECİ                                                              03- SELAMİ ÖZÇELİK

 

 

 

SİCİL KURULU ASIL                                                                     SİCİL KURULU YEDEK

01-   KEMALETTİN ERKAN                                                     01- ZİYA ÖNDER

02-   ADNAN CEVİZCİ                                                                             02- EROL YEŞİLBAŞ

03-   AZİZ BALTACİ                                                                   03- İLKER AĞSAKAL

 

 

 

DİSİPLİN KURULU ASIL                                                            DİSİPLİN KURULU YEDEK

01-   ERHAN EKİZ                                                                      01- VOLKAN KÜLAHLI

02-   OSMAN BİLGİ                                                                  02- MUSTAFA KAYA

03-   ERTUĞRUL ÇAĞATAY KÖSE                                        03- HASAN AVCI

 

 

 

MÜZE KURULU ASIL                                                                   MÜZE KURULU YEDEK

01-   RECEP GÜRBAŞAK                                                                          01- EMRE ÖZTÜRK

02-   BİROL BALIKÇI                                                                02- MUAMMER ERCAN

03-   TALİP ERCAN                                                                    03- YAŞAR AYDINOĞLU

 

 

İSTANBUL AMATÖR SPOR KULÜPLERİ FEDERASYON DELEGESİ

 

ASIL                                                                                                     YEDEK                 

1-      ZEKİ AKSU                                                                         1- AZİZ BALTACI

2-      ESER ÖKTEM                                                                   2- BURHAN KIRIŞMAN

3-      MUSTAFA ÜLKER                                                           3- TAYYAR AS

 

 

  

 

Anahtar Kelimeler : Beykoz,Beykoz Spor Kulübü,Zeki Aksu

Videolar

Toplam 1 video bulundu.

Fotoğraf Galerisi


16-07-2018 2515 Yorum yok. Yorum Ekle
Ozan Derviş

BEYKOZLU OLMA ZAMANI

27-03-2024 Yorum yok. 502
Neyir Erkan Şişman

Oylar Sandığa

27-03-2024 Yorum yok. 475
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

TÜRK FUTBOLUNDA BİTMEYEN KAOS….

27-03-2024 Yorum yok. 482
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

HEY ON BEŞLİ ON BEŞLİ

27-03-2024 Yorum yok. 405
Erdal Uzuner

SEÇİME GİDERKEN

27-03-2024 Yorum yok. 444
Yaprak Akın

KONUT ALMALI MI !

27-03-2024 Yorum yok. 394
Cüneyt Pulant

Alaattin Köseler Gerçeği

27-03-2024 Yorum yok. 491
Hacı Arıcı

BEREKET İKLİMİ

27-02-2024 Yorum yok. 458
Asiye Çakır

ZAMAN VE HAYAT

27-01-2024 Yorum yok. 1073
Tuncay Ünde

SEVGİLİYE MEKTUP

26-12-2023 Yorum yok. 926
Adem Öztürk "Beykoz Sevdalısı"

Ortadoğu Müslüman mı?

25-11-2023 Yorum yok. 787