İASKF’DE ŞÜKÜRLER OLSUN Kİ “ALİ TANRIYAŞÜKÜR” VAR

01-09-2018 3263 1 yorum. Yorum Ekle

Geçtiğimiz günlerde, Beykoz Amatör Spor Kulüplerini Destekleme Derneği’nin Beykoz Yerel Basını’na gönderdiği servis haberinde, İstanbul Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu(İASKF) Genel Sekreteri ve İstanbul İl Temsilcisi Ali Tanrıyaşükür’ün de Anadolu Hisarı İdman Yurdu Spor Kulübü’nde katıldığı toplantının haber metnini okuyucularımız ile paylaşmıştık.


Beykoz Amatör Spor Kulüplerini Destekleme Derneği (BİSK) Eğitim Sekreteri Mustafa Kaya’nın moderatörlüğündeki toplantının amacının, amatör lig müsabakalarının başlaması öncesi, öncelikle Beykoz olmak kaydıyla tüm İstanbul ve Türkiye’ye sağlıklı bir lig startının Beykoz’dan verilecek olması niteliğinde olmasından mutlu olmuştuk. Zira, Mustafa Kaya İASKF Genel Sekreteri ve İstanbul İl Temsilcisi Ali Tanrıyaşükür’ün de olduğu ortamda, amatör liglerin ihtiyacı olan, kaynaşma, fairplay ve spor ahlakına uygun bir lig geçirme adına temennilerine İASKF Genel Sekreteri ve toplantıya katılan tüm kulüp ve BİSK üyelerinin de gönülden katıldıklarını öğrenmiştik. Ali Tanrıyaşükür’de davetten duyduğu memnuniyeti dile getirmiş olması, davet edenlere teşekkür etmesi ve Beykoz’u ne kadar çok sevdiğini belirterek kulüpler arasındaki küçük çaplı anlaşmazlığında bir an önce giderilmesi ile ilgili temennisini öğrenmiştik.


Hal böyleyken, yine Beykoz’da bir yerel basın kuruluşunda İASKF Genel Sekreteri’nin bir Yöneticisi ile birlikte Beykoz’a gelerek Amatör Spor Kulüpleri ilişkilerinde nabız yokladığı haberini görmüştüm.


Yapılan habere en üst düzeyde saygı duymama rağmen, haber metninde bir gariplik hissettim. Toplantıya katılan Kulüp Başkanları ve Yöneticileri İASKF ve BİSK’in çalışma sisteminden ve BİSK Başkanı Asım Özdemir’den yakınan uzun uzun söylevlerini gördüm. Buraya kadar her şey konunun etik kuralları açısından gayet normal ve benim de bu konuya asla en ufak bir sözüm olamaz.


Ben yapılan haberde, Ali Tanrıyaşükür’ün Genel Sekreterliğini ve İl Temsilciliğini yaptığı İASKF’ye bağlı olan, BİSK’in Yönetimine ve Başkanına yapılan eleştirilere biraz sessiz kalmış gibi bir görüntü hissettiğimden soluğu İstinye-Maslak’ta ki İASKF Orhan Saka Tesislerinde aldım.


Hoş geldiniz faslından sonra, direkt sorularıma geçtim. Ve yukarıda ki belirttiğim endişemi genişleterek soru halinde sordum.

Ali Tanrıyaşükür, yukarıda belirttiğim düşünce ve kendisi ile görüşmeye gelmemden duyduğu memnuniyeti dile getirip, “Hemen hemen bende aynı sıkıntıyı duymaktaydım”, diyerek konuşmasına geçti.

Ali Tanrıyaşükür “Anadoluhisarı Spor Kulübü’nde BİSK’in yaptığı kahvaltılı toplantıdan oldukça mutlu oldum. Mustafa Kaya’nın müteakip kereler söylediği gibi yeni sezonun başlama öncesinde, sezon öncesi yapılabileceklerin gözden geçirilmesi ve fairplay olgusunun, dostluk ve dayanışmanın en yüksek ölçüde yaşanacak bir sezona girebilmek için böyle bir toplantı düzenlenmesinden oldukça mutlu olmuştum.

Bu gelişmenin ardından beni İASKF Yönetim Kurulu Üyesi Ufuk Tatar arkadaşım aradı, Beykoz’dan tanıştığım çeşitli isimleri saydı ve bir görüşme yapmak istediklerini belirttiğinde, tereddütsüz kabul edip Beykoz’a gittim.

Çok güzel bir karşılama sonrasında toplantıya geçtik. Toplantıyı Uğur Sakaloğlu yönetti. Önce benim konuşmamı istediler, bunu kabul etmedim. Beni davet eden sizsiniz sizler konuşun bende, bu konuşmalar ışığında görüşlerimi söyleyeyim dedim. Ve arkadaşları dinlemeye başladım.

Söylevleri, davranışları oldukça samimi olmalarına rağmen, tek sıkıntılarının BİSK Başkanı ve Yönetiminin uygulamaları olduğuna değinip, konuyu İASKF seçilerinde oy verenler vermeyenlere kadar getirdiler.

Tek üzüntüm bu konulara orada geniş şekilde yer vermeme ve toplantı talebinin onlardan gelmesine rağmen beni nabız yoklamak ile değerlendirerek, toplantıda söylediklerimin çoğunu yazmamışlar bile.

İşin özünde beni çok sevmelerine rağmen meselelerinin BİSK ve İASKF meselesi olduğunu ve bu doğrultuda yapmış oldukları serzenişlerinin yanlış olduğunu net ifadeler ile dile getirip, Gerek İASKF gerekse BİSK’in üzerine söyledikleri eleştirilerde haksız olduklarını dile getirdim.

Gönlüm çok detay yaptığım konuşmamın net olarak aktarılmasından yanaydı, yapmamışlar, arkadaşların samimiyetlerini gördüm. Bu sıkıntıların zaman içerisinde diyaloglar ile giderilebileceğine inandığım için orada sarf ettiğim sözlerin detayına girmek istemiyorum.” diyerek işin özünde “Arkadaşlara yaptıkları eleştirilerde haksız olduklarını net ifadeler ile dile getirdim.” İfadelerini kullanarak bir kez daha ziyaretim ile ilgili teşekkür etti.

İASKF Orhan Saka Tesislerinden ayrılmak üzereyken, Genel Sekreter Yardımcısı ve BİSK Başkanı Asım Özdemir ve iki BİSK Yöneticisi Mustafa Kaya ile Hasan Avcı, tesislere geldiğimi duyarak Ali Tanrıyaşükür’ün odasına geldiler. Benim ziyaret konum dışında kısa bir serbest sohbetten ederek tesislerden ayrıldım.

Anahtar Kelimeler : Beykoz,İstanbul Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu,İASKF,Ali Tanrıyaşükür,Beykoz Amatör Spor Kulüplerini Destekleme Derneği,BİSK,Asım Özdemir,Beykoz Doğuş Haber,Ozan Derviş



01-09-2018 3263 1 yorum. Yorum Ekle

Yorumlar

Cenk Nur 02-09-2018

Beykoz'da amacamız Gençlik ve Spor Olsun

Anadolu Hisarı İdman Yurdu olarak, ilgili haberde söz konusu toplantıya ev sahipliği yapmaktan, Kulup başkanlarımızı ve İASKF Genel Sekreterimiz Ali Tanrıyaşükür'ü ağırlamaktan onur duyduk.Yorumları ile aydınlandık, önerileri ile tecrübe kazandık.
Anadolu Hisarı İdman Yurdu yeni yönetim kurulu olarak 2018 yılı mayıs ayından itibaren Anadolu Hisarı'mıza ve Beykoz'umuza hizmet etmenin çabası içerisinde bulunuyoruz.Bu zaman içerisinde Beykoz'umuz da yaşanan fikirsel ayrılıkları tarafsız bir gözle inceleme fırsatı yakalıyoruz.Bu ayrılıkları gözlemlerken büyük tecrübeler kazanıyoruz.
Anadolu Hisar'ı yönetimi olarak yaşanan sıkıntılarda üzülerek te olsa bir kaç reel tespitte bulunmak istiyoruz.
Beykoz ilçemiz sınırları içerisinde 35 in üzerinde faaliyet gösteren amatör külüp bulunuyor.Bu kulüplerimizde toplamda 1.750 nin üzerinde genç arkadaşımız spor yaparak geleceğini şekillendirmeye çalışıyor.
Ülkemizin geleceğinde söz sahibi olacak 1.750 gençten bahsediyoruz.
Çekirdek bir aile yapısından yola çıkarsak toplamda 7.500 insanın hayatına ve geleceğine direk etki yapan bir yapıyı yönetiyoruz.
Bu gün tek bir yumruk halinde bir araya gelerek, kaç sporcumuzu milli takımlara yetiştirebildik, profesyonel lige hangi takımızı çıkarabildik, hangi sporcularımızın geleceğini profesyonel liglerde devam ettirmemiz gerekiyor, bu çocukların eğitimlerine ve psikolojik gelişimlerine ne oranda katkı sağlayabilirizi konuşmamız gerekiyor.
Federasyomuz'la, Belediyemiz'le İlçe Milli eğitim teşkilatımızla, Özel eğitim merkezlerimiz ile ve Emniyet teşkilatlarımızla iç içe olup genç nesile nasıl katkıda bulunuruz toplantıları gerçekleştirmemiz gerekiyor.
Ülkemin her yerinde birlik beraberlik olgusu yaşanırken, biz kulüp başkanlarının ayna karşısına geçerek kendilerine şu soruları sorması gerekiyor,
a- Ben ne amaçla burdayım
b- Ben ne yapıyorum
c- Ben ne yapmalıyım
İşte bu soruları işten ve dürüst olarak cevapladığımızda gençlik adına ve Türkiye'miz adına ortak bir yapı altında tüm kulüplerimiz toplanacaktır.
Spor kulüplerinin ve yönetim kurullarının şahsi yada siyasi görüşü ve çıkarı olamaz.Gerçek olan tek yol gençliğe yapılan hizmettir.Kendi bencil düşüncelerimizden kurtularak çocuklarımız için çalışmaya başladığımızda Beykoz ilçemiz geçmişte olduğu gibi spor merkezli bir yapıya kısa zamanda dönüşecektir.
Anadolu Hisarı İdman Yurdu Beykoz'un en eski ikinci kulübü olarak, ayrılıkları birleştirmeye, küslükleri barıştırmak ve gençlerimizin geleceğine katkı sağlamak amacıyla tüm kulüplerimize dost elimizi uzatıyoruz.Gençlerimizin geleceği adına bu taşın altına elini koymaya hazır durumdayız.Beykoz ilçemizin çatısı altında sporu amaçlayan tüm spor kulüplerimize Anadolu Hisarı İdman Yurdu Yönetim Kurulu olarak duyurumuzdur.

Toplam 1 yorum bulundu.
Ozan Derviş

BEYKOZLU OLMA ZAMANI

27-03-2024 Yorum yok. 493
Neyir Erkan Şişman

Oylar Sandığa

27-03-2024 Yorum yok. 467
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

TÜRK FUTBOLUNDA BİTMEYEN KAOS….

27-03-2024 Yorum yok. 471
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

HEY ON BEŞLİ ON BEŞLİ

27-03-2024 Yorum yok. 399
Erdal Uzuner

SEÇİME GİDERKEN

27-03-2024 Yorum yok. 420
Yaprak Akın

KONUT ALMALI MI !

27-03-2024 Yorum yok. 388
Cüneyt Pulant

Alaattin Köseler Gerçeği

27-03-2024 Yorum yok. 412
Hacı Arıcı

BEREKET İKLİMİ

27-02-2024 Yorum yok. 455
Asiye Çakır

ZAMAN VE HAYAT

27-01-2024 Yorum yok. 1069
Tuncay Ünde

SEVGİLİYE MEKTUP

26-12-2023 Yorum yok. 924
Adem Öztürk "Beykoz Sevdalısı"

Ortadoğu Müslüman mı?

25-11-2023 Yorum yok. 785