COŞKUN TOSUN “HEDEFE KİLİTLENMİŞ”

05-11-2018 2358 Yorum yok. Yorum Ekle

Beykoz Belediyesi’nin kuruluş tarihi olan 1984 yılından günümüze kadar güzel Beykoz’umuza hizmet veren Belediye Başkanlarının hiç birisinden aşağı kalmayacak kadar belediye mevzuatına hâkim olan Coşkun Tosun CHP Beykoz Belediye Başkan Aday Adaylığını açıklamasının ardından Kavacık Beyaz Saray’da düzenlediği tanıtım gününde adeta gövde gösterisi yaptı.


Siyasi, Spor ve Belediye kimliğinin yanında etkin bir Sivil Toplum Kuruluşu geçmişi olan Coşkun Tosun’un tanıtım toplantısına toplumun her kesiminden katılımın olduğu ve 1500 kişilik salonun tamamen dolduğu görüldü.


Tanıtım toplantısının yönetimi, Beykoz’un iki duayen Sendikacısı Kristal-İş Sendikası P.Bahçe Şubesi eski Başkanı Gençali Özdemir ve Deri-İş Sendikası Beykoz Şubesi eski Başkanı Kemal Köse’nin koordinesinde kusursuzca sağlanırken, Coşkun Tosun’un yakın dostu olan Ünlü THM Sanatçısı ve Beykozlu olan Burhan Yıldırım’ın siyasetin sol cenahında ve demokrat kesimde adeta marş olmuş eserlerden mini bir konseri salondakileri oldukça hareketlendirdi.


Kemal Köse’nin sunumunda salonun kalabalığına yakışır bir show ile salona giren Coşkun Tosun ve eşi ayakta alkışlanırken, Tosun Çifti olanaklar elverdiğince masa masa dolaşarak konuklarına hoşgeldiniz dedi.


Saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından Coşkun Tosun’u Beykoz ile bütünleşen yaşamı slayt eşliğinde konuklara sunuldu.


Sahneye ilk olarak CHP Beykoz İlçe Başkanı Aydın Düzgün davet edildi. Düzgün yaptığı konuşmada ortamdan çok etkilendiğini belirtip, bu coşkuyu önümüzdeki günlerde belirlenecek Adayımızın ardında da gösterdiğimizde artık Beykoz’da Belediyeyi aldım demektir diyerek, Belediye Başkan Aday Adayı Coşkun Tosun’u konuşmasını yapmak üzere sahneye davet etti.


Coşkun Tosun bu sefer oturduğu yerden yine yoğun tezahüratlar eşliğinde sahnedeki yerini alırken, eşini ve çocuklarını da yanında götürmeyi ihmal etmedi.


Tosun oldukça hassas hazırladığı konuşma metnine bağlı kalarak, neredeyse çalışma programını bir miting havasında konuklarıyla bölüştü. Hazırlanan konuşma metninin hassasiyetine olan saygımızdan ve olabilecek yanlış anlaşılmaları ortadan kaldırabilmek için Coşkun Tosun’un konuşma metninin orijinal halini okuyucularımız ile buluşturuyoruz.


Coşkun Tosun’un konuşması konuklar tarafından alkış ve tezahüratlar ile kesildi. Tosun bu alkış ve tezahüratlardan daha fazla güç alarak sunumunu daha etkin hale getirdi.


Sunumun bitmesiyle tebrik ve hatıra fotoğrafı çektirebilmek için uzun bir sıra oluştu. Tebriklerin ve hatıra karelerinin alınması sonrası tanıtım toplantısı sona ermiş oldu.


Not: Haberde kullanılan fotoğrafların tamamının orijinallari fotogalerimizdedir.


BEYKOZUN SORUNLARI VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ

YÖNETİM ANLAYIŞIMIZ

2700 yıldır çeşitli medeniyetlere ev sahipliği yapmış güzel Beykozumuz önü deniz arkası orman mavi ile yeşilin huzur verdiği bir yerdir. Boğazı, dereleri, tepeleri, koruları, menba suları, sahilleri, plajları, tarihi kaleleri, yalı ve köşkleri, sarayları, çeşmeleri, dini mekânları, ibadet yerleri ile her kesimin imrendiği bir ilçe Beykoz.

Ancak Beykoz sancılı, Beykozlu üzgün. İki binli yıllarda Beykoz ekonomisine hayat veren fabrikaların birer birer kapatılması ile günden güne fakirleşen Beykoz bugün İstanbulun en geri kalmış ilçelerinin başında gelmektedir. Plansız mahalleleri, eksik alt yapısı, sorunlu ulaşımı ve en önemlisi eğitim ve kültürdeki üzücü hali Beykozluları büsbütün karamsarlığa sürükledi. Biat kültürünü benimsemiş cemaat ve tarikat kıskacında çaresiz yaşam mücadelesi veren kesimlerin omuzlarına basarak koltuklara kurulanların yönetimindeki Beykoz kentsel ve kurumsal kapasite olarak küçüldükçe küçüldü. Ancak yandaş ve liyakatsız kadroların elinde aydınlık gelecek umudunu kaybeden Beykozluların kurtuluşu hayal ettiği günler yaklaşıyor. Yeter artık biz YAŞANABİLİR BİR BEYKOZ istiyoruz diye haykıracakları günler çok yakın. Biz bunu görüyor ve hissediyoruz. Bu yüzden bizler Beykoz Belediyesi yönetimini üstlenmek adına gece gündüz çalışıyoruz. Çareler arıyoruz, çözümler üretiyoruz. Yaptığımız çalışmaların tümünü burada sizlere aktarma olanağı olmadığından önemli bir kısmını sunmanın gayretindeyiz.

1-     


Turizm ve ticaretin geliştirilmesi, yerel kalkınma ve istihdam

Beykozun tarihsel ve doğal zenginliklerini, geleneksel mimarisini öne çıkararak turizmden hakkı olan payı almasını sağlayacağız. Tarihi ev, sokak ve diğer mekânların restorasyonu yapılarak turist çekecek hale getireceğiz. Doğa turizmi ve inanç turizmi için yeterince tanıtım yaparak turizm yatırımcılarını destekleyeceğiz. Riva Çayağzı Dereislahı ve çevre köyleri kalkındırma projesini bitirerek köylerimizin kalkınmasını sağlayacağız.

Belediye bünyesinde turizm kalkınma ve geliştirme ofisi kuracağız.       

5393 sayılı Belediye Kanununun 14. Maddesinde belirtilen kent ekonomisi ve ticaretinin geliştirilmesine uygun olarak yapılacak imar planlarında Beykozun kırsal alanlarında küçük ve orta ölçekli sanayi site alanları planlayacağız. Temiz üretim yapan, ileri teknoloji kullanan, yüksek katma değer üreten, zanaata dayalı geleneksel üretim yapan sanayi alt sektörlerinin faaliyetlerine öncelik vereceğiz. Beykozun geçmişte ekonomisini sağlamış cam işleme, ayakkabı üretimi ile tekstil ve oto sanayi siteleri yapacağız.


Köylerde pansiyon ve piknik alanlarını turizme hizmet edecek şekilde planlayacağız.

2-      SOSYAL BELEDİYECİLİK

Toplumun tüm yoksul ve ezilen kesimleri başta olmak üzere; emeği ile geçinenlerin,

İşsizlerimizin, köylülerimizin, esnafımızın, kadınlarımızın, çocuklarımızın, gençlerimizin, engellilerimizin, hasta ve yaşlılarımızın, öksüz ve yetimlerimizin ihtiyaç ve taleplerine öncelik veren, kentin sosyal yaşamının düzenlenmesinde insanı merkeze koyan, katılımcı, demokratik, emeğe ve sosyal adalete saygılı olmayı kılavuz edinen, barış içinde, dostça, kardeşçe birlikte yaşamayı, dayanışma ve sevgiyi öncelikleri olarak gören, hizmetlerde eşitliği ilke edinen her düşünce ve eyleminde halkın çıkarlarını titizlik ile gözeten bir anlayışı hayata geçireceğiz.

Yoksulluğu siyasal araç yapmadan yardım programları uygulayacağız. Temel hedef olarak yoksulluğun yönetilmesi değil, yoksulluğun yok edilmesi düşüncesi ile hareket edeceğiz.


Her mahalleye gündüz bakım evi ve etüt merkezleri yapacağız.

Merkezi yerlerde emekliler için yaşam merkezleri, yaşlılarımız için ikinci bahar dinlenme ve sohbet mekânları yapacağız.

Belediye bünyesinde engelliler için özel koordinasyon birimi kuracağız.

Engelli dostu olacağız. Engelliler için sosyal alanlar ve yaşam merkezleri yapacağız. Mimari uygulamalar ile kentsel tasarımlarla engelli yurttaşlarımızın her yerde yaşama etkin katılımı için özel projeler yapacağız.

Yaşlılarımızın maruz kaldığı, çevremizde tedavisi mümkün olmayan Alzheimer hastaları için bakım ve tedavi merkezi yapacağız.

Ailelerin her türlü sorununda danışacakları belediye aile danışma merkezi kuracağız.

3-      EĞİTİM, KÜLTÜR VE SOSYAL YAŞAM

Eğitim, kültür ve sosyal yaşam bakımından İstanbulun en geri kalmış ilçelerinden birisi olan Beykozda öncelik ile bu durumun değişmesi için bütün gayretleri ortaya koyacağız. Eğitime her türlü desteği vereceğiz.

Okul öncesi eğitime önem vereceğiz. En büyük kreşleri açacağız.

Uzmanların ve emekli eğitimcilerimizin katılımı ile eğitim komisyonu kuracağız. Eğitim için yapılacakları tespit ederek eksiklikleri gidereceğiz.

En iyi dershaneler ile anlaşarak çocuklarımızın iyi okullara girmelerini sağlayacağız.

İlk, orta, lise ve üniversite öğrencilerimize maddi olarak eğitim yardımı yapacağız. Bütün Beykozlu üniversite öğrencilerine burs vereceğiz.

Gençleri iyi eğiteceğiz. Yaratıcılığını geliştirip özgüvenlerini arttıracağız.

Kültür ve sanatı halkımız ile buluşturacağız. Sanat ve sanatçıyı destekleyerek zengin kültürümüzün geliştirilmesi çalışmalarına özel önem vereceğiz.

İçinde sanat atölyeleri ve her türlü sanatsal faaliyete uygun mekânların bulunduğu kültür sanat merkezleri yapacağız. Kültür sanat merkezlerimizde her derneğe ayrı bir yer tahsis edeceğiz. Ücretsiz olarak çalışma yapmalarını sağlayacağız.

Belediyemizin tiyatro merkezini asli konumuna getireceğiz. Özel tiyatro gruplarına destek vereceğiz.

         4- SPORA VE SPORCUYA DESTEK, SOSYAL YAŞAM

Beykoz spora yatkın halkı ve spor yapabilecek alanları bakımından şanslı bir ilçe olduğu halde yönetimlerin spora bakışındaki olumsuzluklar nedeni ile yeterince ilerleme kaydedememiştir. İlçemizde bulunan çeşitli branşlarda faaliyet gösteren 42 adet kulüp bünyesinde spor yapan binlerce sporcu, yönetici, teknik kadro ve yardımcı elemanlar hesaplandığında çok büyük bir aileyi oluşturmaktadır. Gelişmeye açık ve dinamik sporcu ailelerini desteklemeyi belediyemizin temel hedeflerinden kabul edeceğiz.

Kitle sporu yapılacak alanlar ve mekânları düzenleyeceğiz. Beykoz halkının spora özendirilmesi ve desteklenmesini sağlayacağız.

Kulüplerimizi destekleyecek ayni ve nakli yardımları artırarak devam ettireceğiz.

Mevcut spor sahalarının bakım ve onarımlarını yapacağız, eksikliklerini gidereceğiz.

Yeni spor sahaları yapacağız. Sahası olmayan kulüplerin mağduriyetlerini gidereceğiz.

Mahallelerimizde bayanlarımız için step-aerobik yapabilecekleri salonlar açacağız. Soğuksu ve Yeni Mahallede yapılan bu uygulamayı diğer mahallelere de yayarak ev hanımlarımızın zindelik ve sağlık kazanmasını sağlayacağız.

İki adet çok amaçlı spor salonu yaparak Beykozun salon ihtiyacını karşılayacağız.

İki adet yüzme havuzu yaparak, yüzmek isteyen Beykoz halkının aylarca sıra beklemesini önleyeceğiz.

Beykoz Spor a tarihi kimliğine uygun başarılara ulaşabilmesi için özel destek vereceğiz. Kalıcı gelirlere sahip olmasını sağlayacağız.

Deniz sporlarını özendireceğiz. Su sporları yapan kulüpleri destekleyeceğiz.

Belediye bünyesinde spor müdürlüğü kuracağız. Bir spor danışmanı görevlendireceğiz.

         5- ULAŞIM VE TRAFİK

Beykoz üstünde iki boğaz köprüsü bulunan ve bu köprülere bağlı ulaşım akslarının ortasında kalan bir ilçe olduğu halde trafik sorunları yaşamaktadır. Denize en uzun sahile sahip bir ilçe olduğu halde trafik sorunları yaşanmasının bir yönetim planlama hatası olduğu çok açıktır. Trafik yoğunluğunun olduğu bir yerde turizme ivme kazandırmanın olanağı yoktur.

Biz öncelikle trafik yoğunluğu ve ulaşım sorunlarını çözeceğiz. Uzmanlara yaptıracağımız projeler ile yaşanan sıkıntıları sona erdireceğiz.

Kavacık-Rüzgarlıbahçe-Köprü bağlantı yollarında yaşanan trafik yoğunluğu için alternatif güzergâhlar belirleyerek uygulamaya sokacağız.

Rüzgarlıbahçe’den Dedeoğlu’na iniş yolu yaparak Kavacık Kavşağı’nın trafik yükünü azaltacağız.

Alternatif yolları arttırarak zorunlu güzergâh yönlendirmeleri ile trafiği rahatlatacağız.

Kavacık Hasanyavuz Camii ve çevre projesini yapacağız. Camiyi yenileyerek çevre yolları genişleteceğiz.

Düşük ücretler ile işletmesini Belediyenin yapacağı Kavacık ve Rüzgarlıbahçe bölgelerine iki adet katlı otopark yapacağız. Caddelerde park kavgasını sona erdireceğiz.

Paşabahçe hastane çevresi ve Paşabahçe ana caddedeki trafik yoğunluğunu rahatlatacak bir proje geliştireceğiz.

Sultaniye parkından Karlıtepe’ye teleferik projesini hayata geçireceğiz. Beykoz turizmine katkı vermesini sağlayacağız.

Anadolu Kavağı sahil düzenleme projesini yapacağız. Beykozluların ve Beykozu ziyaret edenlerin denizle buluşacağı nezih bir alanı hizmete sunacağız.

         6- KATILIMCI DEMOKRASİ, YÖNETİMİN DEMOKRATİKLEŞTİRİLMESİ VE ŞEFFAFLIK

Belediyeyi halkımızla birlikte yöneteceğiz. Yapılacak çalışmalar, yürütülecek projelerin her aşamasında halkın katılımcı ve etkin olmasını sağlayacağız.

Saydam belediyeciliği getireceğiz. Yerel yönetimde saydamlık vazgeçilmez ilkemiz olacaktır. İsteyen her yurttaşımız yerel yönetim çalışmalarımızı izleyebilecek, sürekli kamuoyu denetimi sağlayan bir yapı oluşturacağız.

Halkçı yerel yönetim anlayışımızın temelini dürüstlük oluşturacaktır. Yapılacak iş ve işlemlerden hiç kimsenin şahsi menfaat elde etmesine izin vermeyeceğiz.

Toplumsal dayanışmayı sağlayacağız. Kent içi dinamikleri teşvik ederek ve destekleyerek kent yaşamına yerel demokrasi ve toplumsal dayanışma ikliminin egemen olmasını sağlayacağız.

5393 sayılı Belediye yasasının 76. Maddesinde belirtilen kent vizyonunun ve hemşerilik bilincinin geliştirilmesi, kentin hak ve hukukunun korunması, sürdürülebilir kalkınma, çevreye duyarlılık, sosyal yardımlaşma ve dayanışma, saydamlık, hesap sorma ve hesap verme, katılım, yönetişim ve yerinden yönetim ilkelerini hayata geçirmek için oluşturulan kent konseyinin gerçek manada işlevini yürütmesini sağlayacağız. Bütün STK’ların ve gönüllü kuruluşların kamu kurum ve kuruluşlarının, üniversitelerin içinde yer aldığı çevre, eğitim, kültür-sanat, turizm, engelliler, afet ve kriz, sağlık, trafik konularında çalışma grupları oluşturacağız.

Kent konseyine bağlı olarak kadın meclisi, gençlik meclisi ve çocuk meclisi kurarak kendi alanlarında çalışmalar yapmalarına olanak sağlayacağız.

İlçenin önemli sorunlarının çözümünde toplumun her kesiminin görüş ve düşüncesini almak, çözüme ortak etmek, katılımcılığı ve ortak akla dayanan uzlaşmayı sağlamak üzere özellikle imar ve planlama, turizm ve yerel kalkınma, eğitim ve kültür, spor ve halk sağlığı konularında ilçe kurultayları düzenleyeceğiz.

 

 

          7- İMAR, PLAN, MÜLKİYET DURUMU, KENTSEL DÖNÜŞÜM

Plansız kentleşme olmaz. Plansız kentlerde gelişme olmaz. Plansız kentlerin hizmetlerinde kalite olmaz. Ancak bütün arazisi gecekondular ile dolu Beykoz gibi yerlerde plan yapmanın güçlüğü de hepimizin bildiği bir gerçek. Biz zor olanı tercih edeceğiz. Beykoz da halkın istediği, halkın onay verdiği planları yaparak uygulayacağız.

Kent planlamasında katılımcılığı ve eşitliği esas alacağız. Şeffaflığa özen göstereceğiz.

Kentsel rantları birilerinin şahsı menfaatleri için değil bütün Beykoz halkının, toplumun yararına kullanacağız.

Kamu yararı dışındaki imar değişikliklerine izin vermeyeceğiz. İmar değişikliklerinde gerekirse referandum yolu ile halkın bilgisine başvuracağız.

2B arazilerinin satışı sonrasında mülkiyet durumu büyük oranda çözülmüş olmakla beraber sorunlu yerlerdeki arazilerin satışındaki engelleri ortadan kaldıracağız.

Plan uygulamaları sonucu mahalle sakinlerinin mağdur olmasını önleyeceğiz.

Beykozda kamunun tasarrufunda bulunan yerlerin iktidarın güdümünde olan bir takım vakıf ve cemaatlere peşkeş çekilmesine rıza göstermeyeceğiz.

Çevreyi ve doğayı katleden imar ve rant anlayışına son vereceğiz.

Beykozlu Beykozda kalacak sözünü veriyoruz. Bunun için sonuna kadar mücadele edeceğiz.

Kentsel dönüşüm politikalarında dayatmacı ve aceleci yaklaşımların yerine ekonomik ve sosyal boyutları dikkate alan süreç yönetimi anlayışı ile hareket edeceğiz.

Kentsel dönüşümü rant olarak değil kent sakinlerinin refah düzeyini ve yaşam kalitesini artırmanın bir aracı olarak göreceğiz.

Vatandaşlarımızın kentsel dönüşüm projelerinin karar süreçlerine doğrudan katılımını sağlayacağız. Ortak çözümlerde buluşacağız.

          8- GENEL SORUNLAR VE DEĞERLENDİRMELER

Beykozun derelerini ıslah edeceğiz. Su taşkınları ve sellerin zararlarını en aza indireceğiz.

Göksu deresi ve çevre projesini hayata geçirerek bölgenin tarihi kimliğine kavuşturulmasını sağlayacağız.

Kent merkezleri ve mahalle meydanlarını düzenleyerek merkezleri nefes alır hale getireceğiz

Cenazeler için merkezi yerlerde taziye mekânları yaparak bu konuda gelen istekleri karşılayacağız.

Muhtarlarımızın çağın gereklerine uygun hizmet verebilmesi için gerekli altyapıyı oluşturarak  her türlü istek ve şikâyetlerini derhal karşılayacağız.

Bütçenin gereksiz ve israfa yönelik harcamalarını kısarak tasarruf edilen miktarı yatırıma yönlendireceğiz.

Kaynak israfına, kayırmacılığa, çevreyi ve doğayı katleden imar ve rant anlayışına son vereceğiz.

Yandaşlığa değil paydaşlığa itibar edeceğiz.

Ötekileştirmeyi kaldıracağız, kardeşlik hukukunu geliştireceğiz.

Vatandaşlarımızın kaliteli yaşamını esas alan insan odaklı, yerel kaynakları etkin ve verimli kullanan kent kimliği ve kültürünü koruyan, yerelden genele kalkınmayı öngören bir sosyal demokrat belediyecilik anlayışını hayata geçireceğiz. Bunun için halkımıza söz vereceğiz. Beykoz halkının önünde bir taahhütname imzalayıp kamuoyunun bilgisine sunacağız.

 

                                                                                                                  

                                                                                                                 Coşkun TOSUN

                                                                                                 Beykoz Belediyesi Başkan Aday Adayı


Videolar

Toplam 1 video bulundu.

Fotoğraf Galerisi


05-11-2018 2358 Yorum yok. Yorum Ekle
Ozan Derviş

BEYKOZLU OLMA ZAMANI

27-03-2024 Yorum yok. 502
Neyir Erkan Şişman

Oylar Sandığa

27-03-2024 Yorum yok. 475
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

TÜRK FUTBOLUNDA BİTMEYEN KAOS….

27-03-2024 Yorum yok. 478
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

HEY ON BEŞLİ ON BEŞLİ

27-03-2024 Yorum yok. 404
Erdal Uzuner

SEÇİME GİDERKEN

27-03-2024 Yorum yok. 433
Yaprak Akın

KONUT ALMALI MI !

27-03-2024 Yorum yok. 392
Cüneyt Pulant

Alaattin Köseler Gerçeği

27-03-2024 Yorum yok. 486
Hacı Arıcı

BEREKET İKLİMİ

27-02-2024 Yorum yok. 458
Asiye Çakır

ZAMAN VE HAYAT

27-01-2024 Yorum yok. 1073
Tuncay Ünde

SEVGİLİYE MEKTUP

26-12-2023 Yorum yok. 926
Adem Öztürk "Beykoz Sevdalısı"

Ortadoğu Müslüman mı?

25-11-2023 Yorum yok. 787