TONYA “ARTIK BELEDİYE YÖNETİMİ EL DEĞİŞTİRMELİ”

08-11-2018 2810 Yorum yok. Yorum Ekle

Önümüzdeki yerel seçimlerin CHP Beykoz Belediye Başkan Aday Adaylarından Mimar Muammer Tonya Beykoz Yerel Basın Mensuplarıyla eski adı Kıyı Emniyet yeni adı Fenerci Mutfağının güzel ortamında buluştu.


CHP Beykoz Belediye Başkan Aday Adayı Muammer Tonya, çeşitli vesileler ile kısa zamanlarda basın ile bir araya gelirken, bu kez basın ile özel bir söyleşi yaptı.


Tonya, uzun yıllar İBB’de Teknik personel olarak çalıştığı dönemlerde İstanbul’un tüm ilçelerinin genel sorunlarını bildiği gibi ikamet ettiği Beykoz’un sorunlarını daha kapsamlı bildiğini söyleyerek yaptığı kısa bilgilendirmeler sonrasında basının sorularını aşağıdaki açılımlar ile cevaplandırdı.


İlçemizdeki günümüze kadar işleyen belediye dönemlerinde 5393 sayılı Belediye Yasası’nın yeterince uygulanmadığını ve tüm aksaklıkların bundan kaynaklandığının altını çizdi.


Halk arasındaki İlçe Belediyesi başka parti, il belediyesi başka parti düşüncesinin hizmet anlamında olumsuz etkilerinin çok konuşulduğunu, bununda yine aynı yasa ile iyi planlandığında çözülebileceğini, ülke ve İstanbul genelinde birçok örneği bulunmasına rağmen, en yakın örneğinin en yakınımızdaki Sarıyer Belediyesi olduğunu ve bu belediyenin sorunlarıyla Beykoz’un sorunlarının örtüşmesine karşın Sarıyer birçok sorununu çözmüştür.

Anayasanın 2. Maddesinde ki Türkiye bir Sosyal Devlettir ilkesinden yola çıkarak vatandaşa sunulması gereken 14 kalem hizmetin olanaklar ölçüsünde sunulması, sunulamayanlar ile ilgili bilgi verildiğinde hizmette sıkıntı yaşanmayacağını dile getirdi.

Biz bu kavramları olanaklarımız nispetinde kullanıp, Beykozlunun günümüz şartlarından çok daha iyi şartlarda yaşam sürmesini sağlayacağız, aklınıza gelen tüm hizmetler bu kanun ve ilgili maddesinde mevcut yeter ki vatandaşa bu şeffaf olarak sunulsun.

Ayrıca imar barışı ile ilgili tapusu olmayan vatandaşların mutlaka konunun uzmanına danışarak bu barıştan yararlanmaları ve ileride olabilecek dönüşüm sürecinde hak sahibi olabilmelerinin kuvvetlenmesi için yasadan yararlanmaları mutlak gerekmekte, ödenecek paralar içinde taksitlendirme yapılabilmesi için yerel yönetimlerin ve milletvekillerinin ciddi çalışma yapmaları gerekmekte.

Beykoz’da vatandaşlara iş mekanı olmuş önemli kuruluşlarının enkazlarından bir an evvel kurtulması ve sürecin hızlandırılması gerekli, kaldı ki bu konuda İBB ve Beykoz Belediyeleri’nin net bir tutum içerisinde olmaları gerekmekte. Geçmişte Şişe Cam Fabrikası içen şirket sahiplerinin kabulüyle yapılan nitelikli proje Boğaziçi İmar Müdürlüğünden sudan gerekçeler ile geri çevrilmiştir.

Yani işin özünde artık sosyal demokrat camia konunun son noktasını koymak için beklemektedir. Ve artık belediye yönetiminin el değiştirmesi gerektiğini düşünmekte ve bunun içinde elinden geleni yapacağı dönem bu dönemdir.

Ben partiliyim ve her zaman olduğu gibi partili olacağım ve oyum partime olacaktır. Bu süreçte görev bende karar kılınırsa şahsımın ve ekibimin bilgi birikimimin tamamını Beykoz’un gelişmesi ve çağdaşlaşması için kullanacağım. Eğer partimden başka bir arkadaşıma verilirse onunla birlikte yine Belediye Yönetimini partime kazandırmak için aynı ciddiyet ve hassasiyette çalışacağım diyerek, tüm soruları cevapladıktan sonra basın mensuplarına davetlerine katıldıkları için tekrar teşekkür etti.

Anahtar Kelimeler : Beykoz,Yerel Yönetim,İBB,Beykoz Belediyesi,CHP,Muammer Tonya,CHP Beykoz İlçe Başkanlığı



08-11-2018 2810 Yorum yok. Yorum Ekle
Ozan Derviş

BEYKOZLU OLMA ZAMANI

27-03-2024 Yorum yok. 567
Neyir Erkan Şişman

Oylar Sandığa

27-03-2024 Yorum yok. 1069
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

TÜRK FUTBOLUNDA BİTMEYEN KAOS….

27-03-2024 Yorum yok. 528
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

HEY ON BEŞLİ ON BEŞLİ

27-03-2024 Yorum yok. 439
Erdal Uzuner

SEÇİME GİDERKEN

27-03-2024 Yorum yok. 492
Yaprak Akın

KONUT ALMALI MI !

27-03-2024 Yorum yok. 433
Cüneyt Pulant

Alaattin Köseler Gerçeği

27-03-2024 Yorum yok. 627
Hacı Arıcı

BEREKET İKLİMİ

27-02-2024 Yorum yok. 490
Asiye Çakır

ZAMAN VE HAYAT

27-01-2024 Yorum yok. 1109
Tuncay Ünde

SEVGİLİYE MEKTUP

26-12-2023 Yorum yok. 972
Adem Öztürk "Beykoz Sevdalısı"

Ortadoğu Müslüman mı?

25-11-2023 Yorum yok. 835