MÜSİAD’lı İş Kadınları ve Belediye Başkan Eşleri Beykoz’da Buluştu

08-11-2018 2404 Yorum yok. Yorum Ekle

MÜSİAD’lı iş kadınları ve İstanbul’un 39 ilçesinden belediye başkan eşleri, Beykoz Belediyesi’nin ev sahipliği yaptığı istişare toplantısında buluştu.


MÜSİAD’lı iş kadınları ve belediye başkan eşleri, Beykoz Belediyesi ve MÜSİAD ortaklığında gerçekleştirilen istişare toplantısında bir araya geldi. Program, Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek’in eşi ve HAKEDER Dernek Başkanı Ayşe Çelikbilek’in ev sahipliğinde, Hidiv Kasrı’nda gerçekleştirildi. Etkinliğe, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya’nın eşi Hatice Yerlikaya, MÜSİAD Genel Başkanı eşi Zehra Kaan, MÜSİAD Kadın Çalışma Kurulu Başkanı Müge Öz, Beykoz Belediyesi Başkan Yardımcıları Salim Öztürk ve Manolya Demirören Tekin, MÜSİAD yönetim kurulu üyeleri ve 39 ilçeden belediye başkan eşleri katıldı.


Ayşe Çelikbilek: “Sıfır Atık Projesi’nin Öncüsü Olmaktan Gururluyuz”

Etkinlikte konuşma yapan HAKEDER Dernek Başkanı Ayşe Çelikbilek, programdan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Çelikbilek; “Bugün, sizleri MÜSİAD’ın öncülüğünde ev sahipliği yaparak ağırlamaktan dolayı mutluyuz. Türkiye’nin önemli gündemlerinden biri olan Cumhurbaşkanımızın eşi Emine Erdoğan’ın himayesinde başlatılan Sıfır Atık Projesi’ne öncülük eden ilçe olmanın gururunu yaşıyoruz. Bugünkü buluşmamızın verimli geçmesini diliyor, hepinize katılımınız için teşekkür ediyorum” dedi.


Başkan Yardımcısı Salim Öztürk: “Sıfır Atık’ Projesi ile Pazar Atıklarını Toprakla Buluşturuyoruz”

Belediye Başkan Yardımcısı Salim Öztürk ise Beykoz Belediyesi’nin 2009 yılından bu yana yürüttüğü Sıfır Atık Projesi’ni içeren ‘Atık yönetimi ve süreçleri’ hakkında bir sunum yaptı.


Salim Öztürk sunumunda: “Beykoz Belediyesi olarak, toplumsal farkındalık, sosyal belediyecilik ve çevreye duyarlı bir nesil yetiştirmek için çeşitli projeler geliştirdik. Çocukları da bu işe katabileceğimizi düşünerek ‘Yeşil Okul Projesi’ni başlattık. Sıfır Atık Projesi kapsamında kurduğumuz “Atık Getirme Merkezleri”ne gelen giysileri dönüştürerek ihtiyaç sahiplerine 8 tır giysi yardımında bulunduk. Çevre Bakanlığı’mızdan Çevre Beratı aldık. Son olarak pazar yerlerindeki atıkları komposta dönüştürerek parklarımızda ve Meyve Bahçemiz’de toprakla buluşturmaya ve ürün elde etmeye başladık. Sıfır atık, kamuda çok rahat uygulanıyor ancak asıl evlerde uygulanmalı. Bu atıkları ne kadar çok ayrıştırırsak, maliyeti en aza indirir, ekonomimize ve toprağa katkı sağlamış oluruz.” şeklinde bilgi verdi.


MÜSİAD EXPO Türkiye İhracatını Artıracak

Etkinlikte söz alan MÜSİAD Kadın Çalışma Kurulu Başkanı Müge Öz ise 21-24 Aralık’ta İstanbul CNR EXPO’da gerçekleştirilecek MÜSİAD EXPO Fuarına ilişkin bilgilendirme yaptı. Fuarın 124 ülkeden 7 binin üzerinde katılımcıya ev sahipliği yapacağına dikkat çeken Öz, organizasyonun Türkiye’nin ihracatının artırılmasına önemli manada katkı sunacağını vurguladı. Konuşmasında Genç MÜSİAD’ın faaliyetleri hakkında da değerlendirmelerde bulunan Öz, fuar kapsamında 24 Kasımda 6.sı düzenlenecek Uluslararası Genç İşadamları Kongresi (UGİK) ve Genç MÜSİAD İstihdam Merkezi (GEMİ) projelerine ilişkin katılımcılara bilgi verdi.


Etkinlik, Beykoz’un tarihi mekânlarından Beykoz Belediyesi Sosyal Market, Mehmet Akif Ersoy Şiir Müzesi, Şeyh Ethem Efendi Kültürevi, Mecidiye Kasrı, Deri Kundura Fabrikası ve Diriliş Ertuğrul Filmi’nin Riva’daki dizi setine yapılan ziyaretlerin ardından sona erdi.

Haber Kaynağı: Beykoz Belediyesi





08-11-2018 2404 Yorum yok. Yorum Ekle
Ozan Derviş

BEYKOZLU OLMA ZAMANI

27-03-2024 Yorum yok. 495
Neyir Erkan Şişman

Oylar Sandığa

27-03-2024 Yorum yok. 471
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

TÜRK FUTBOLUNDA BİTMEYEN KAOS….

27-03-2024 Yorum yok. 473
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

HEY ON BEŞLİ ON BEŞLİ

27-03-2024 Yorum yok. 402
Erdal Uzuner

SEÇİME GİDERKEN

27-03-2024 Yorum yok. 429
Yaprak Akın

KONUT ALMALI MI !

27-03-2024 Yorum yok. 390
Cüneyt Pulant

Alaattin Köseler Gerçeği

27-03-2024 Yorum yok. 470
Hacı Arıcı

BEREKET İKLİMİ

27-02-2024 Yorum yok. 455
Asiye Çakır

ZAMAN VE HAYAT

27-01-2024 Yorum yok. 1069
Tuncay Ünde

SEVGİLİYE MEKTUP

26-12-2023 Yorum yok. 924
Adem Öztürk "Beykoz Sevdalısı"

Ortadoğu Müslüman mı?

25-11-2023 Yorum yok. 785