MANEVİ DUYGULAR SEMAYA YÜKSELDİ

22-12-2018 3033 Yorum yok. Yorum Ekle

Şef ve Sanat Yönetmenliğini Nevin Çalışkan’ın yaptığı, Beykoz Belediyesi Musiki Topluluğu, Ahmet Mithat Efendi Kültür Merkezi’nde Hz. Mevlana’nın 745. Vuslat Yıldönümü vesilesiyle düzenlenen Şeb-i Arus Konserinde manevi duygular semaya yükseldi.


Beykoz Kaymakamı Ahmet Katırcı ve Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek’in eşleriyle birlikte katıldığı gecenin diğer konukları ise, Belediye Başkan Yardımcısı Adem Çalışkan, Ak Parti Beykoz Kadın Kolları Başkanı Gaye Zayıf ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Mustafa Mamur, Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Ömer Besim Olcay, Tapu Müdürü Teyfik Palabıyık, SGK Müdürü Ferda Özkalender ve eşi, Bahçelievler İlçe Seçim Kurulu Müdürü Ümmühan Ayan, Ak Parti Beykoz Belediye Başkan Aday Adayları, Ak Parti eski Beykoz İlçe Başkanı Mustafa Gürkan ve Beykoz Rizeliler Derneği Başkanı Mikail Akyıldız, Trakyalılar Derneği Başkanı Sacit Kaya, Kas-Der Beykoz Şube Başkanı Süleyman Çalık, A. Hisarı Turizm Derneği Başkanı Mustafa Babuz, TOFD Beykoz Şubesi Başkanı Saniye Efe, Akıllı Karıncalar Ana Okulu Sahibi Nuray Özanar, Halk Eğitimi Merkezi Okul Aile Birliği Başkanı Taner Mert ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Kosova Prizrenliler Derneği Yönetimi, Beykozlu Sanatçılar Osman Topuz ve Nezahat Koptagit, Koro ve Saz Heyetinin Aile bireyleri ve musiki severler hazır bulundu.


Dr. Ömer Önder’in sunuculuğunu yaptığı konserde ara verilmeden Segah, Rast, Nihavent ve Uşşak İlahiler icra edilirken, topluluğa Zikirleriyle Birol Çalışkan, Musab Talha Demirturan ve Uğur Kökdemir, Sazendeler Selim Serhat Sarıtiken ve Zahit Gürsoy eşlik ederken, ilahileriyle de ünlü Mevlithan Yunus Balcıoğlu’da okuduğu ilahiler ile geceye ayrı bir anlam kazandırdı. Ayrıca, Neyzen Fatih Yıldız Güftesi Yunus Emre’ye, Bestesi kendisine ait olan Nideyim Gönlümü isimli Nihavent İlahiyi solo okudu.


Şef ve Sanat Yönetmeni Nevin Çalışkan konuklarına hitap ederken geceyi birlikte paylaştıkları için teşekkür edip manevi gecenin önemine değinerek, sahneden görebildiği kadar konuklarını ismen saymaya çalıştı.


Şef Nevin Çalışkan’a, Yalıköy Mahallesi esnaflarından olan ve Ak Parti Beykoz Belediye Meclis Üyesi Aday Adayı Adem Nebioğlu’nun bir buket çiçek ve A.Hisarı Turizm Derneği Başkanı Mustafa Babuz’un, Tasarım Sanatçısı Osman Topuz adına özel tasarlanmış hediyeyi sahneden takdim ettiler.


Sunucu Dr. Ömer Önder konser aralarında Hz. Mevlana’nın önemli sözlerinden olan notlarını aktarırken, konuklara hitap etmek üzere sahneye davet edilen Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek ve Beykoz Kaymakamı Ahmet Katırcı yaptıkları konuşmalarda, manevi hafta dolayısıyla hazırlanan konserde, başta Nevin Çalışkan olmak üzere tüm emeği geçenlere ve katılan konuklara teşekkür ettiler.


Günün anısına ve topluluğa olan desteklerinden dolayı, Beykoz Kaymakamı Ahmet Katırcı’ya, Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek’e, Sunucu Ömer Önder’e, Doğuş Haber İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Koordinatörü Ozan Derviş’e, Beykoz’un yetiştirdiği önemli müzisyenlerden olan ve Koronun Saz Sanatçısı Udi Dinç Sarıkaya’ya ve Kasideleriyle Konsere renk katan Yunus Balcıoğlu’na birer plaket ve bir buket çiçek takdim edildi.


Mükemmel bir konserin sona ermesiyle tüm konuklar başta Şef Nevin Çalışkan olmak üzere, koro ve saz heyetini tebrik etmeyi unutmadılar.   

 


Videolar

Toplam 1 video bulundu.

Fotoğraf Galerisi


22-12-2018 3033 Yorum yok. Yorum Ekle
Ozan Derviş

BEYKOZLU OLMA ZAMANI

27-03-2024 Yorum yok. 572
Neyir Erkan Şişman

Oylar Sandığa

27-03-2024 Yorum yok. 1071
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

TÜRK FUTBOLUNDA BİTMEYEN KAOS….

27-03-2024 Yorum yok. 531
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

HEY ON BEŞLİ ON BEŞLİ

27-03-2024 Yorum yok. 442
Erdal Uzuner

SEÇİME GİDERKEN

27-03-2024 Yorum yok. 494
Yaprak Akın

KONUT ALMALI MI !

27-03-2024 Yorum yok. 435
Cüneyt Pulant

Alaattin Köseler Gerçeği

27-03-2024 Yorum yok. 632
Hacı Arıcı

BEREKET İKLİMİ

27-02-2024 Yorum yok. 492
Asiye Çakır

ZAMAN VE HAYAT

27-01-2024 Yorum yok. 1111
Tuncay Ünde

SEVGİLİYE MEKTUP

26-12-2023 Yorum yok. 974
Adem Öztürk "Beykoz Sevdalısı"

Ortadoğu Müslüman mı?

25-11-2023 Yorum yok. 838