Sevginin ve Emeğin Adı “KENAN ARSLAN”

02-01-2019 3963 Yorum yok. Yorum Ekle

Gazetemizin Beykoz envanterine kazandırdığı Beykoz Şiir Akşamları programlarının hepsine katılarak şiir okumasıyla ayrı bir farkındalığını ortaya çıkaran Kenan Arslan, yakın çevresinin şiir ve kitap okumaya karşı duyduğu ilgiyi takip ederken, bu özelliğini tüm Beykoz’un da öğrenmesiyle, artık kültür sanat akşamlarının konuğu olmaya başladı.


Tüm bu gelişmeler devam ederken Kenan Arslan, yakın arkadaşı olduğum için bana, belediyede çalıştığı dönemde ilgililere, sadece bana özel bir şiir akşamı yapsanız talepleri, zaman zaman ev halkı ile de sohbet konusu olunca kızları, babalarının yaş günü olan 25 Aralık günü, babalarının haberi olmadan kendisine özel bir gece yapabilmek için beni de planlamalarının içerisine aldılar.


Kısa bir istişareden sonra Beykoz’a yeni bir soluk getiren Türk Kadınlar Birliği Beykoz Şubesi Nezihe Muhiddin Sahnesi Tiyatro Salonunda küçük çaplı bir gece yapabilmek için değerli dostum Sanatçı Murat Batıkan Avcı ile irtibata girerek salonun tahsisini sağladıktan sonra, aile içi bireyleri ve Belediye’den arkadaşlarını çağırmak kızların görevi ve kendisine Belediye’de işveren ve sonrasında devamlılığını sağlayan Belediye Başkanlarını çağırmakta benim görevim oldu.


Almış olduğum görev ile Ali Zengin, Av. Şevket Arıkan, Alaattin Köseler, Muharrem Ergül ve Yücel Çelikbilek Başkanları davet ettim. Tüm Başkanlar ile mutabık kalındıktan sonra Şevket, Muharrem ve Yücel Başkanlar yoğun siyasi gündem dolayısı ile mazeret koyarak gelemediler.


Belediye Başkanlarımız Ali Zengin, Alaattin Köseler, Başkan Yardımcılarımız Yaşar Çemberoğlu, Nevin Çalışkan, Muharrem Kaşıtoğlu,  Belediye Başkan Danışmanı Muhammet Küçükkonuklar, Beykoz Muhtarlar Derneği Başkanı Hüsnü Kolcu, Dr. Emin Ağaoğlu, merhum arkadaşı Ziya Sökmez ’in(Kürt Ziya) eşi Füsun Sökmez ve Belediye Garajından Baş Şoför Akın Albayrak ve Şoför Arkadaşları spontane gecenin konukları oldular.


Hiçbir şeyden habersiz sahneye davet edilen Kenan Arslan, okuduğu birkaç şiiri öyküleriyle birlikte dile getirdikten sonra, gecenin en ilginç anı oluştu. Kenan Arslan’ın asker arkadaşı olan Ünlü Sanatçı Ümit Besen geceye yılbaşı çekimlerinin olduğu için katılamayınca, yılbaşı için girdiği stüdyoda okuduğu bir şarkı sonuna Kenan Arslan’ın doğum gününü kutladığı bir videoyu sosyal medya aracılığı ile göndermesi oldu.


Kendisinden habersiz yapılan özel gecede Kenan Arslan bir davete geldiğini zannederek, aile bireylerinin ve Belediye Başkan ve Yardımcılarının gelmiş olmasının şaşkınlığına rağmen Ümit Besen doğum gününü kutlayana kadar kendi doğum günü olduğunu anlamadı.  


Ali Zengin, Alaattin Köseler, Yaşar Çemberoğlu, Nevin Çalışkan, Muharrem Kaşıtoğlu, Muhammet Küçükkonuklar, Füsun Sökmez ve Coşkuner Karadeniz birer selamlama konuşmasıyla Kenan Arslan ile ilgili duygularını dile getirirlerken, Ali Zengin, Muharrem Kaşıtoğlu, Nevin Çalışkan, Muhammet Küçükkonuklar, Füsun Sökmez gecenin anısına şiir okurlarken, Beykoz Muhtarlar Derneği Başkanı Hüsnü Kolcu'da Kenan Arslan ve Ailesi için yazdığı şiirini konuklarla paylaştı.


Geceyi aile bireylerinin ricasıyla ben yönetmeye çalışırken, Arslan’ın büyük kızı Özlem’de aile adına konuklara teşekkür etmesi sonrası sahneye gelen doğum günü pastası gecenin final noktası oldu.


Alkışlar eşliğinde kesilen pastanın sonrasında, Kenan Arslan Türk Edebiyat Tarihinin birbirinden ünlü Şairlerinin eserlerini büyük bir ustalık ile okudu.


Beykoz’un en eski kereste tüccarlarından olan merhum Enver Arslan’ın oğlu olan Kenan Arslan oldukça etkin ve popüler bir ticari hayatlarının, çok çeşitli sebeplerden dolayı sona ermesinden sonra, yaşadığı sıkıntılı beklenenin üstünde bir olgunluk ile koordine ederek, tüm aileyi himayesi altına alıp kendisi de, mahalle arkadaşı olan dönemin Belediye Başkanı Alaattin Köseler’in işe alması sonrasındaki uyumlu çalışmasıyla 2018 yılı sonunda emekli olana kadar sükûnet içerisinde çalışması tüm Beykoz’un takdirini kazanmıştı.

Çocukluk, gençlik ve olgunluk yıllarımın birlikte geçtiği değerli arkadaşım Kenan Arslan’ın böylesine önemli gecesinde görev almanın doyumsuz mutluluğunu yaşarken, bu fırsatı bana veren ailenin değerli fertlerine çok teşekkür ediyor, arkadaşıma da bundan sonraki yaşamında sağlık, huzur ve mutluluğun kendisinin, sevdiklerinin ve sevenlerinin yanından eksik olmamasını temenni ederim.

Vesileyle ailenin büyüklerini ve çok değerli arkadaşım Kürt Ziya’yı anmışken onlara ve onların şahsında tüm ölmüşlerimize de Allah’tan rahmet dilerim.


Videolar

Toplam 1 video bulundu.

Fotoğraf Galerisi


02-01-2019 3963 Yorum yok. Yorum Ekle
Ozan Derviş

BEYKOZLU OLMA ZAMANI

27-03-2024 Yorum yok. 502
Neyir Erkan Şişman

Oylar Sandığa

27-03-2024 Yorum yok. 475
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

TÜRK FUTBOLUNDA BİTMEYEN KAOS….

27-03-2024 Yorum yok. 482
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

HEY ON BEŞLİ ON BEŞLİ

27-03-2024 Yorum yok. 405
Erdal Uzuner

SEÇİME GİDERKEN

27-03-2024 Yorum yok. 444
Yaprak Akın

KONUT ALMALI MI !

27-03-2024 Yorum yok. 394
Cüneyt Pulant

Alaattin Köseler Gerçeği

27-03-2024 Yorum yok. 489
Hacı Arıcı

BEREKET İKLİMİ

27-02-2024 Yorum yok. 458
Asiye Çakır

ZAMAN VE HAYAT

27-01-2024 Yorum yok. 1073
Tuncay Ünde

SEVGİLİYE MEKTUP

26-12-2023 Yorum yok. 926
Adem Öztürk "Beykoz Sevdalısı"

Ortadoğu Müslüman mı?

25-11-2023 Yorum yok. 787