İHH Beykoz “Yemen” için Toplandı

05-01-2019 2047 Yorum yok. Yorum Ekle

İnsani Yardım Vakfı(İHH) Beykoz Temsilciliği Yemen’e destek için İBB Beykoz Hasır Sosyal Tesislerinde geniş çaplı bir toplantı düzenledi.


İHH Beykoz Temsilcisi Uğur Yoleri ve Yönetim Kurulunun ev sahipliğinde gerçekleşen geniş çaplı toplantıya İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım’ın da katıldı. Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan toplantının açılış konuşmasını İHH Beykoz Temsilcisi Uğur Yoleri yaptı.


Yoleri’nin ardından Beykoz İlçe Milli Eğitim Müdürü kazım Bozbay ve İnsani Yardım Vakfı Genel Başkanı Bülent Yıldırım’da günün anlam ve önemini bildiren birer konuşma yaptı.


Mazeretimiz nedeniyle etkinlik ile ilgili gazetemize bilgi ve fotoğraf desteği sunan İHH Beykoz Temsilcisi Uğur Yoleri ve Yönetim Kurulu Üyesi Ramis Aydın’a teşekkür ederiz. İHH Beykoz Temsilcisi Uğur Yoleri’nin toplantı kapsamında gerçekleştirdiği konuşmasının orijinal halini okuyucularımızla paylaşıyoruz.


BEYKOZ TEMSİLCİSİ UĞUR YOLERİ KONUŞMA METNİ

Yemen de 2011 yılında yapılan barışçıl gösteriler 2014 yılında fiili savaşa dönüştü.

Suud rejimi ve koalisyon güçleri tarafından 2015 yılından bu yana Yemen bombalanıyor.

Bu bombardımanda Hastaneler, okullar, servis arabaları, barajlar, cenaze meclisleri vuruluyor, ülkenin alt yapısı tamamen yok oluyor.

 

50 binden fazla insan hayatını kaybetti. Bu sayı giderek artıyor. Yüz binlerce insan yerinden yurdundan ayrılmak zorunda kaldı.

Yemende salgın hastalık ve açlık baş göstermiştir. Birleşmiş Milletler ve Dünya Sağlık Örgütü'nün açıklamalarına göre dünyanın en büyük kolera vakası yaşanıyor. Olan Mazlum insanlara ve günahsız çocuklara olmuştur. Gün geçmiyor ki açlıktan çocuklar ölmesin. Her 10 dakikada 1 çocuk ölüyor.


Ülkenin nüfusu 28 milyon, yaklaşık 22 milyon Yemenli yardıma muhtaç durumda.

Ülkeye yapılan yardımlar da yine Suud rejimi tarafından engelleniyor.

Halk yaprak yiyerek beslenmeye çalışıyor.

Dünya bu yaşananlara karşı sessizliğini koruyor.

Hiçbir Müslüman devletin durumu düzeltme çabası olmaması da ayrıca düşündürücüdür.

Bir kaç devlet dışında kimsenin çıtı çıkmıyor...

Filistin'e zerre yardım yapmayan, İsrail ile aleni bir şekilde işbirliği yapan, Mısır’da Sisi'yi destekleyip yüzlerce kişinin ölümüne sebep olan, 15 Temmuz darbe girişimine destek veren, bizim ülkemizde kendi vatandaşı olan bir gazeteciyi dahi hunharca öldüren, Trump ile dans edip İslam dünyasıyla  resmen alay ediyorlar.  

 

Allah-u Teala Yüce kitabı Kuran-ı Kerim’de şöyle buyurmuştur:

 "Bir de öyle bir musibetten korkun ki; o, yalnız içinizde zulmedenlere isabet etmez (bu belâ başkalarına da geçer, umumî olur). Bilin ki, Allah'ın azabı çok şiddetlidir." (Enfal/25

 Mazlum coğrafya da yaşayan ve zulme uğrayan İslam ümmeti gibi yemen de umudunu Türkiye ye bağlamış ve feryat ediyor. Ey Müslüman Türkiyeli kardeşlerimiz Sizin dedeleriniz varken   burada huzur ve mutluluk vardı. Ne olur burada bize sahip çıkın.

 Bir kaç yardım kuruluşun dışında ülkeye insani yardım ulaşmamakta Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirliği tarafından engellenmektedir. Her geçen gün hayat bir daha çekilmez hal almaktadır. Hem dünya hem de İslam ülkeleri bu vahşet karşısın da dilsiz ve sağır rolünü oynamaktadır.


Bir taraftan ümmetin çocukları açlıktan ölürken diğer taraftan ümmetin çocuklarına yemek beğendiremiyoruz. İnfak etmeyi ve lokmasını aç olanla bölüşmeyi nasıl unuttuk, Açlıktan ölen anasının cesedi başında günlerce aç bekleyen çocukların dramı hiç mi taşlaşan yürekleri sızlatmadı mı?  Bizler türlü nimetler içersindeyken yiyecek bir kuru ekmek bulamadığı için, bedeni eriye eriye can veren insanların hesabı bizden sorulmayacak mı zannediyoruz.

Şimdi bizde Beykoz  Kardeşlik Platformu olarak Beykoz  Halkı adına Zalimlere Derhal Yemen'den defolun, Yemen i kendi haline bırakın ve bu  katliamlara son verin diyoruz.

Peygamber Efendimizin de buyurduğu gibi;

 “Bir Devlet, Küfür düzeni üzerinde ayakta durur, ama zulüm üzere ayakta duramaz”

Döktüğünüz o mazlumların kanında boğulacaksınız

 Açlıktan inleyen Yemenli çocukların çığlıkları yakında saraylarınızı  yerle bir edecek

 Yemen'deki katliamların hesabını vereceksiniz.

Ve diyoruz ki Ey yerli işbirlikçi ve taşeron örgütler, Emperyalist ve Siyonistlerin maşası olmaktan ne zaman kurtulacaksınız?

Müslüman Kardeşim, “Ancak Mü’minler kardeştir.”emrine ne zaman uyacaksın?  İNANANLAR KARDEŞTİR.

Allah’ım sen şahit ol, bizler bu zulme sessiz kalanlardan olmayacağız, o yüzden buradayız ve ciğerimiz patlarcasına bağırıyoruz:

Bütün Müslümanların aralarındaki ihtilafları bir kenara bırakmaya, Yüce Allah ın tescillediği kardeşliği yeniden tesis etmeye, Maddi ve manevi olarak yemen halkına ve tüm mazlum Müslümanlara yardıma davet ediyoruz.

Savaşların olmadığı , kanın dökülmediği, açlıktan çocukların ölmediği günlerde buluşmak temennisiyle.

Hepinizi Allah a emanet ediyorum. Yaşasın Küresel İslam Kardeşliği, İnsanlık Sende dirilecek. Yemen yardım bekliyor

Yemen’de kriz yedi yıldır devam ediyor. 21 milyon insanın gıdaya ulaşmada sıkıntı yaşadığı Yemen'de iç savaştan dolayı 7 bin insan öldü. 3 milyon insan evini terk etmek zorunda kaldı.

Vakfımız, insani krizin yaşandığı Yemen’de mağdur ailelere ulaşıyor. Yemen'de 2017 yılından itibaren 550 binden fazla kişiye gıda kumanyası, yatak, battaniye ve sağlık yardımında bulunduk.

2017 ve 2018 Kurban çalışmalarıyla Yemen’de 110 bin kişiye kurban hissesi ulaştırdık. 2018 Ramazan çalışmalarında ise Yemenli 39 binden fazla kişi gıda kumanyası yardımlarından yararlandı. 2018 yılı itibarıyla Yemen’de 4985 yetime sponsor olduk ve yetimlere her ay düzenli olarak yardım ulaştırıyoruz.  2017 yılından bu yana kolera ile mücadele için Aden ve Taiz bölgesinde 53 bin hastaya sağlık yardımı yaptık.

Bunun yanında, başkent Sana’da Yemen Hasta Bakım Merkezi’nde toplam 344 kanser ve diyaliz hastasına gıda ve ilaç yardımı ulaştırdık. Merkezdeki hastaların barınma, gıda ve ilaç ihtiyaçları da karşılıyoruz. Ayrıca, Sana’da Hanik çadır kentindeki sağlık merkezinin işletimine destek veriyoruz. Sağlık merkezine verdiğimiz destekle çadır kentte yaşayan 1000 aile ve yakın köylerde bulunan muhtaç kişiler istifade ediyor. 4 şehirde devam eden sağlık merkezi destekleme projelerimiz tamamlandığında 26.400 hastaya sağlık yardımı ulaştırmış olacağız.

2018 Kasım ayında Yemen için yoğun bir yardım kampanyasına daha başladık. Bu kampanyada 7200 kişiye kurbanlık yardımı ulaştırdık. Binlerce gıda kumanyasını 53 binden fazla kişiye dağıttık. 1000 bebeğe mama yardımı yaptık. Mevsimin kış olması insanları zor durumda bıraktığı için farklı bölgelerde yaşayan 1000 aileye battaniye ve mont ulaştırdık. Yardım kampanyamız hala devam ediyor.




05-01-2019 2047 Yorum yok. Yorum Ekle
Ozan Derviş

BEYKOZLU OLMA ZAMANI

27-03-2024 Yorum yok. 495
Neyir Erkan Şişman

Oylar Sandığa

27-03-2024 Yorum yok. 471
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

TÜRK FUTBOLUNDA BİTMEYEN KAOS….

27-03-2024 Yorum yok. 473
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

HEY ON BEŞLİ ON BEŞLİ

27-03-2024 Yorum yok. 402
Erdal Uzuner

SEÇİME GİDERKEN

27-03-2024 Yorum yok. 429
Yaprak Akın

KONUT ALMALI MI !

27-03-2024 Yorum yok. 390
Cüneyt Pulant

Alaattin Köseler Gerçeği

27-03-2024 Yorum yok. 468
Hacı Arıcı

BEREKET İKLİMİ

27-02-2024 Yorum yok. 455
Asiye Çakır

ZAMAN VE HAYAT

27-01-2024 Yorum yok. 1069
Tuncay Ünde

SEVGİLİYE MEKTUP

26-12-2023 Yorum yok. 924
Adem Öztürk "Beykoz Sevdalısı"

Ortadoğu Müslüman mı?

25-11-2023 Yorum yok. 785