Bağımsız Beykoz Belediye Başkan Adayı Av. Cabir Soylu

11-02-2019 2205 Yorum yok. Yorum Ekle

Saadet Partisi Beykoz İlçe Teşkilatının bir dönem en etkin isimlerinden olan Av.Cabir Soylu Kavacık Et& Mangal da yakın çalışma arkadaşları Davut Erdem Şaraldı, Selim Yavuz Öksüz, Bekir Öztürk, Mustafa Soylu ve Buğra Başar Bayındır ile düzenlediği basın toplantısında Beykoz İttifakı’nın Bağımsız Beykoz Belediye Başkan Adayı olduğunu açıkladı.

Seçim Kampanya Koordinatörlüğünü, Davut Erdem Şaraldı’nın, Tanıtım Sorumluluğunu Selim Yavuz Öksüz, Gönüllüler Ekip Sorumluluğunu Mustafa Soylu ve Saha Sorumluluğunu Buğra Başar Bayındır’ın yaptığı çalışma ekibinde bir dönem Saadet Partisi Beykoz İlçe Teşkilatı’nın önemli isimlerinin olduğu dikkat çekti.

Sivil toplum ve siyaset yaşamının yakından tanıdığı Av. Cabir Soylu, ana teması hazırlamış olduğu basın bildirisine uymak kaydıyla yaptığı açıklamalarına, Beykoz’un iyi tanımış olmasının getirisiyle sohbet niteliğinde spontane görüşlerini de ekledi.


Seçim üzeri Bağımsız Belediye Başkan Adayı Av. Cabir Soylu’nun açıklamalarını okuyucularımıza anlaşılır şekilde aktarabilmek için serbest sohbetten birkaç maddeyi başlık halinde aktardıktan sonra, hazırlanan basın açıklamasını orijinal hali ile aktaracağız.

-AK Parti ve MHP biz Beykoz’dan aday bulamadık anlamında davranmasıyla, Cumhurbaşkanının işte size aday diyerek Murat Aydın’ı gönderdi.

-CHP ve İYİ Parti biz Beykoz’u istemiyoruz der gibi, ilçedeki sıkıntıyı genel merkezlerine iyi anlatamadılar.

-MHP korku havası estirerek söylediği Türkiye’nin BEKA sorunu var söylevi yanlıştır. Asıl Beykoz’da BEKA sorunu vardır.

-Beykoz’da rant çalışmalarında Belediye halktan yana mı yoksa inşaat firmaları ve bürokratlardan yana mı olacak.

-Milliyetçilik üzerinden siyaset yapmak yanlıştır. Çünkü Beykozlu Beykoz’a Başkan seçecektir ve Başkanın nereli olduğunun hiç önemi yoktur. Önemli olan Beykozlu olabilmesidir.

-Sahte ittifakların ve menfaatlerin olduğu ortamda Beykozlu kendi içerisinden Başkan çıkartacaktır.

- Rantçılara dur demeden, daha ne kadar oynanan tiyatroya seyirci kalacaksınız.

Bağımsız Beykoz Belediye Bakan Adayı Av. Cabir Soylu’nun Basın Açıklaması Orijinal metni

Saygıdeğer Beykoz Yerel Basın Temsilcileri ve Kıymetli Arkadaşlar !

Davetimize icabet ederek bizi onurlandırdınız. Hepinize şahsım ve heyetim adına teşekkür ederim.

Bilindiği üzere 31 Mart yerel seçimleri için ülkemiz ve Beykoz’umuz seçim atmosferine girmiştir. Birçok Beykozlu arkadaşımızla birlikte aday tespit sürecini en başından bu yana gözlemledik.

Süreci mevcut partilerin; Beykoz’u, Beykozluyu tanıyan, Beykozlunun sorunlarını bilen, çizgisinde dik duruş sahibi, bizleri aydınlık bir geleceğe taşıyabilecek adayları tayin edecekleri umuduyla takip ettik. Maalesef gelinen noktada üzülerek gördük ki siyasetimizdeki çıkmazların ve kirlenmişliğin getirdiği sorunlar aynı şekilde devam etmekte. Adaylar tespit edilirken seçmenin hassasiyetleri görmezden gelindi. Parti teşkilatlarının dahi fikirleri birçok yerde göz ardı edildi. Kapalı kapılar ardında, bir takım üst akılların dayatmasıyla, liderlik sultaları tarafından aday tespiti yapıldı.

Bu tespitler sonucunda geldiğimiz noktada;

Bir tarafta üç dönemdir tüm sorunları çözme vaadiyle Beykoz’u ve Beykozluyu oyalayan bu dönemde ise dışarıdan/ithal bir adayı Beykozlunun önüne koyan daha doğrusu dayatan iktidar partisi öncülüğünde Cumhur İttifakı…

Diğer bir tarafta Türkiye genelinde birliktelik kurduğu halde “Beykoz’da matematiksel olarak seçim kazanma ihtimali varken” ittifakı yıkarak Beykoz’da seçimi kazanmak istemediğini beyan eden, seçim kazanma konusunda samimiyet sınavını yitiren Millet İttifakı partileri…

Ve yine bir tarafta Milli Görüş temsilcisi olduğunu iddia edip, “Çare Var” diyerek yola çıkan fakat denenmişleri aday gösteren; ithal adaya karşıyız diyerek başka partiden ithal ettikleri adayı çıkaran Saadet Partisi bulunmakta.

Sonuç olarak önce millet deyip her defasında kandırıldık diyenler bu kez de Türkiye’nin beka sorunu var diyerek milletten korkutma yolu ile oy istemekteler. Buradan kendilerine sesleniyoruz ve diyoruz ki GÜÇLÜ TÜRKİYE’NİN DEĞİL FAKAT BEYKOZLUNUN BEKA SORUNU VARDIR.

Bırakın da Beykoz’u Beykoz’un çocukları yönetsin! Tabi daldan dala atlayanlar değil…

Beykoz’umuz da imar faaliyetinden doğacak büyük bir rantın olduğunu hepimiz biliyoruz. Bu noktada dışarıdan ithal bir aday getirilmesini anlıyoruz. Çünkü biliyoruz ki “Beykozlularla kişisel hukuku olan bir başkan, Beykozluyu mağdur etmek pahasına salt rant sahiplerinin menfaatlerini kollayamaz. Bu sebepten dolayı iktidar partisinin daha önce bu konularda pratiği olan bir belediye başkanını Beykoz’da aday göstermelerini manidar buluyoruz.

Bu süreçte Beykoz özelinde üzülerek şahit olduğumuz ve en sıkıntılı konulardan biri de mikro milliyetçiliğin yükseltilmeye çalışılması gerçeğidir. Beykoz halkının bu tür bir yaklaşımı desteklemediğini biliyoruz. Bu yaklaşımı ucuz siyasi manevra olarak değerlendiriyoruz. Mikro milliyetçilik yaklaşımını birkaç STK yöneticisinin siyasi emellerini gerçekleştirmek için öne çıkardığını görüyoruz. Bizler Giresun veya Kastamonu illerimize değil Beykoz’a başkan seçiyoruz. Biz mikro milliyetçiliğin tehlikeli olduğunu, yersiz şekilde gerilimi tırmandırdığını düşünüyor ve Beykoz’un tüm değerlerini memleket ayırmaksızın kucaklayacak bir yönetim anlayışının egemen olması gerektiğine inanıyoruz.

Tüm bu tespitler ışığı altında Beykoz’a sevdalı insanlar olarak, Beykoz İttifakı gönüllüleri olarak yeni bir alternatifi Beykoz’dan, kendi içimizden çıkarmak zorunda olduğumuzu gördük. Beykozlunun bilinmez mahfillerde seçilmiş, dayatma ve samimiyetsiz adaylara mahkûm edilmesi bizim için isyan edilmesi gereken asla kabul edilemez bir durumdur. BEYKOZ’A VE BEYKOZLUYA YENİ VE GERÇEK BİR ALTERNATİF, UMUT KAYNAĞI OLMAK ÜZERE gücünü yalnızca halktan alan Beykoz İttifakı şahsımı aday gösterme kararı almıştır.

Kıymetli Basın Temsilcileri!

Şimdi sizlere sormak istiyorum:

Daha ne zamana kadar, 5 senede bir kandırılması gereken oy deposu olarak görülmeye razı olacağız?

Ne zaman uyanacak, semtimize “yuvalarımıza sahip çıkarcasına” sahip çıkacağız?

Beykoz’umuzun ne hale getirildiğini; yüz binlerce insanımızın hakkının 3-5 rant sahibine dağıtıldığını; kardeşlik iklimi bozarak karanlıklar devşirildiğini görüyoruz.

Bizler havamızın, suyumuzun, toprağımızın, alın terimizin, daha önemlisi ruhumuzun çalınmasına artık müsaade etmeyeceğiz ve gür bir sesle haykırıyoruz: artık yeter!

Biz Beykozlunun bitirilmesinin değil Beykoz’un başlamamış hikâyesini yazmak için bu yola çıktık. İnanıyoruz ki her bahar bir çiçekle başlar. Büyük fırtınalara bazen kelebek sürülerinin topluca kanat çırpmalarının yön verdiğini ve bir kenti büyük felaketten kurtardığını da biliyoruz.  Beykozlunun beka sorunu vardır. Yok olmama mücadelesi vereceğiz ve bu mücadeleyi bu seçimlerle başlatıyoruz. Beykozlunun geleceğini yine Beykozlunun azim ve kararlılığı kurtaracaktır. Bu mücadeleyi Kurtuluş Savaşı yıllarında olduğu gibi halkın gösterdiği, bağımsız ruhlu, güdümsüz yöneticiler yapabilir.

Dün Paşabahçe Cam Fabrikası’nın tüten bacasını söndürenler yarın bizim ocaklarımızı, yuvalarımızın bacasını söndürmez mi sanıyoruz? Bir Uygur atasözüne göre “Bugün göz yumduklarınız yarın bize göz açtırmayacak olanlardır.” Açıkça ve son kez haykırıyorum: Beykozlunun beka sorunu vardır. İstiyoruz ki insanımız bu meseleleri bizimle birlikte düşünsün. Mevcut köhneleşmiş, dayatmacı yahut samimiyetsiz siyasi partilere mahkûm değiliz. Gerekirse bize de oy vermesin halkımız ama mevcut, kirli siyasetin seçtiklerini de seçmesin! Hiç kimseye angaje olmamış, birilerine bağımlı olmadan, halkın hem içinden hem de yanında kimseleri seçelim. “Ya biz

Beykoz’u alacağız ya da Beykoz bizi” dercesine inançla ve kararlılıkla çıktığımız bu yolda halkımızın oyuna, desteğine ve duasına talibiz.

Değerli basın mensupları!

Halkın haber alma hakkının gerçekleştiricisi olan emeklerini ticari kaygı ile değil idealist duygu ve düşüncelerle ortaya koyan sizleri bu yolda en değerli yoldaşımız olarak görüyoruz. Bu mücadelede diğer adaylarla birlikte bizim paylaşım ve etkinliklerimizi tam bir eşitlik ve objektiflik için Beykoz halkına aktaracağınızdan şüphemiz yoktur. Beykoz’u gerçek Beykozlulara teslim etme yolundaki bu mücadelemizde yanımızda olacağınızı umut ediyor, katılımınız ve desteğiniz için bir kez daha teşekkür ediyorum.

Son çağrımızı da sizin aracılığınızla mevcut siyasi parti yöneticilerine yapmak istiyorum. Buyursunlar, dayatma adaylar ve samimiyetsiz seçim kampanyaları ile ilgilenmek yerine Beykoz İttifakının bu hareketine destek versinler ve Beykoz’umuzu hep birlikte layık olduğu yerler getirelim.

Beykoz İttifakı

Bağımsız Beykoz Belediye Bşk. Adayı

Av. Cabir Soylu

Av. Cabir Soylu Kimdir?

1984 Beykoz doğumlu aslen Gümüşhanelidir. Sırasıyla Beykoz Fatin Hoca İlkokulu, Beykoz Ziya Ünsal Ortaokulu, Beşiktaş Sakıp Sabancı Anadolu Lisesi ve İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunudur. 10 yılı aşkın süredir İstanbul Barosuna kayıtlı olarak serbest avukatlık yapmaktadır. Tüketici Koruma Derneği, Hukuki Araştırmalar Derneği başta olmak üzere çeşitli STK’larda görevli ve yönetici olarak çalışmıştır. 2011-2013 yılları arasında Şile Belediyesi’nde Hukuk İşleri Müdürlüğünde görev yapmıştır. Evli ve iki kız çocuğu babası olup İngilizce bilmektedir.  




11-02-2019 2205 Yorum yok. Yorum Ekle
Ozan Derviş

BEYKOZLU OLMA ZAMANI

27-03-2024 Yorum yok. 484
Neyir Erkan Şişman

Oylar Sandığa

27-03-2024 Yorum yok. 459
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

TÜRK FUTBOLUNDA BİTMEYEN KAOS….

27-03-2024 Yorum yok. 464
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

HEY ON BEŞLİ ON BEŞLİ

27-03-2024 Yorum yok. 393
Erdal Uzuner

SEÇİME GİDERKEN

27-03-2024 Yorum yok. 409
Yaprak Akın

KONUT ALMALI MI !

27-03-2024 Yorum yok. 381
Cüneyt Pulant

Alaattin Köseler Gerçeği

27-03-2024 Yorum yok. 403
Hacı Arıcı

BEREKET İKLİMİ

27-02-2024 Yorum yok. 455
Asiye Çakır

ZAMAN VE HAYAT

27-01-2024 Yorum yok. 1068
Tuncay Ünde

SEVGİLİYE MEKTUP

26-12-2023 Yorum yok. 923
Adem Öztürk "Beykoz Sevdalısı"

Ortadoğu Müslüman mı?

25-11-2023 Yorum yok. 785