RİZELİLER DERNEĞİNDE NEFESLER TUTULDU

12-04-2019 2711 Yorum yok. Yorum Ekle

Başkanlığını Mikail Akyıldız’ın yaptığı, Beykoz’un en etkin Sivil Toplum Kuruluşlarından olan Beykoz Rizeliler Derneğinde, aynı zamanda Derneğin Yönetim Kurulu Üyeleri olan Türkiye’nin Ünlü Kalp Damar Cerrahı Mahmut Akyıldız tarafından “Kalp Sağlığı ve Uzun Yaşamın” sırları konulu söyleşi gerçekleştirildi.


Başkanlığını Mikail Akyıldız’ın yaptığı, Beykoz’un en etkin Sivil Toplum Kuruluşlarından olan Beykoz Rizeliler Derneğinde, aynı zamanda Derneğin Yönetim Kurulu Üyeleri olan Türkiye’nin Ünlü Kalp Damar Cerrahı Mahmut Akyıldız tarafından “Kalp Sağlığı ve Uzun Yaşamın” sırları konulu söyleşi gerçekleştirildi.


Mesleğindeki başarısı Beykozluların gurur kaynağı olan Medistate Kavacık Hastanesi Doktorlarından Mahmut Akyıldız’ın Kalp Damar Sağlığı ve Uzun Yaşamın Sırları konulu söyleşisi için Kavacık’ta bulunan dernek merkezi tamamen doldu.


Sonuna kadar takip ettiğimiz, sağlık söyleşisi iki buçuk saat sürerken, Dr. Mahmut Akyıldız ve arkadaşlarından oluşacak geniş bir Hekim Kadrosunun daha geniş kapsamlı bilgilendirme yapılması için katılımcılar ile mutabık kalındı.


Dernek Genel Sekterleri Asım Özdemir’in açılışını yaptığı etkinlikte, Rizeliler Dernek Federasyonu Kurucularından Recep Ali Aksoylu’da hazır bulunurken, dernek üyesi olan ve olmayan birçok Beykozlu bilgilendirmeyi ilgiyle takip etti.


Doktor Akyıldız, sağlıklı yaşamak için doğal ürünlerin tüketilmesi gerektiğini açıklarken, faydalı ve zararlı olan yiyeceklerden örnekler verdi.


Stresli yaşamın ve panik atak olmanın sağlığın en büyük tehdidi olduğunun altını çizen Akyıldız, kalp rahatsızlıklarının ön belirlenmesinde laboratuvar araştırmalarına gelmeden, aile içi ve hastanın genel konumu ile ilgili bilgilerden, net bir yol haritası oluşturduklarını, tıbbi araştırmalar ile de direk tedaviye geçebildiklerini de örnekler ile dile getirdi.





Katılımcıların kalp sağlığı ile ilgili enteresan sorularını net ifadeler ile dile getirilirken, göbek ile baş arasında oluşan ağrıların dikkate alınması gerektiğini, bunun yanı sıra kalp krizi belirtilerinin genel olarak, halk tarafından iyi bilindiğine dikkat çekip, en kısa zamanda müdahale edilebilecek hastaneye ulaştırmanın en doğru davranış olduğunu, yanlış sağlık merkezlerine götürmek ve diğer sebeplerden dolayı zaman geçirmenin hastaya gerekli olan ve olması gereken müdahaleyi geciktirdiğini, ne kadar geç müdahale edilirse kalp ve çevresinde o kadar sıkıntı oluştuğunu ve bununda ameliyattan sonraki dönemlerde zaman zaman büyük sıkıntılar gösterdiğini belirtti.


Türkiye genelinde birçok ünlü sanatçının da doktoru olan Dr. Mahmut Akyıldız, oldukça net ifadeler ile “spor yapmayanın fiziksel olarak- kitap okumayanın da zihinsel olarak” eksik kaldıklarını ve strese davetiye çıkardıklarını açıklarken, davetlilerden zor yaşam koşullarında doğal ürünler ile beslenmelerini, stresten ve özellikle panik olmaktan uzak kalmalarını tavsiye ederken, bütün bunlar sağlıklı yaşamanın ön koşulları olduğunu, artık kendiniz bu sisteme uyup uymadığınızı kontrol edin ve en azından çocuklarınızın uyması konusunda ısrarcı olun diyerek, hitap kitlesine adeta dokunarak sürdürdüğü sunumunu bitirdi.



Sağlık bilgilendirmesi sonrasında, yine derneğin üyesi olan El Sanatları Tasarımcısı Osman Topuz’un hazırladığı anı hediyesi Beykoz’un renkli simalarından Şehabettin Bingöl tarafından dernek adına Dr. Mahmut Akyıldız’a takdim etti.


Anahtar Kelimeler : Sağlık,Beykoz Rizeliler Derneği,Dr. Mahmut Akyıldız,Mikail Akyıldız,Beykoz



12-04-2019 2711 Yorum yok. Yorum Ekle
Ozan Derviş

BEYKOZLU OLMA ZAMANI

27-03-2024 Yorum yok. 484
Neyir Erkan Şişman

Oylar Sandığa

27-03-2024 Yorum yok. 459
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

TÜRK FUTBOLUNDA BİTMEYEN KAOS….

27-03-2024 Yorum yok. 471
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

HEY ON BEŞLİ ON BEŞLİ

27-03-2024 Yorum yok. 399
Erdal Uzuner

SEÇİME GİDERKEN

27-03-2024 Yorum yok. 418
Yaprak Akın

KONUT ALMALI MI !

27-03-2024 Yorum yok. 388
Cüneyt Pulant

Alaattin Köseler Gerçeği

27-03-2024 Yorum yok. 411
Hacı Arıcı

BEREKET İKLİMİ

27-02-2024 Yorum yok. 455
Asiye Çakır

ZAMAN VE HAYAT

27-01-2024 Yorum yok. 1068
Tuncay Ünde

SEVGİLİYE MEKTUP

26-12-2023 Yorum yok. 923
Adem Öztürk "Beykoz Sevdalısı"

Ortadoğu Müslüman mı?

25-11-2023 Yorum yok. 785