BİR SEVGİ İSTİYORUZ “ENGELSİZ OLSUN”

28-04-2019 2772 Yorum yok. Yorum Ekle

Engelsiz Umutlar Sosyal ve Kültürel Yaşam Derneği Yönetimi Türkiye’de ve Dünya’da Engelli Çocuklar ve Sorunları konulu Sempozyum düzenleyerek, engelli dünyasına yeni bir bakış açısı getirdi.


Yakın zamanda kurulmasına rağmen farkındalıklı çalışmalarıyla dikkatleri üzerine çeken, Dilek Bülbül Başkanlığındaki Dernek Yönetimi düzenledikleri Sempozyum ile birbirinden değerli akademisyenler vasıtası ile Beykoz’da olmamış bir farkındalığı hayata geçirdi.


Sempozyuma engellilerden ziyade, sivil yaşam bireylerinin katılmasına ve engelli dünyasının sıkıntılarının, daha geniş çevrelere yaygınlaştırılmasının planlandığı görüldü.


Dernek Yönetimi sempozyum hazırlıkları başladığında, ilçemizin yetiştirdiği ve mesleğinde uzmanlaşan Doç. Dr. Öznur Küçük ’ten yardım istediğinde, Öznur Küçük’ün Akademisyen arkadaşlarının katkısı da beraberinde geldi.


-Doç. Dr. Öznur Küçük Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı

Türkiye’de ve Dünya’da Engelli Çocuklar ve Sorunlarına Genel Bakış

-Doç. Dr. Adile Özkan Nöroloji Uzmanı

Beyin Gelişimi ve Sevgi

-Doç. Dr. Meltem Uğraş Gastroenteroloji Uzmanı

Engelli Çocuklarda Mide ve Bağırsak Hastalıkları

-Fizyoterapist Sefa Bulut

Engelli Bireylerde Fizyoterapistin Rolü ve Rehabilitasyonda Güncel Yaklaşımlar


Sempozyum konukları önceden duyurusu yapılan konular üzerinde sunumlarını gerçekleştirmeden önce Dernek Başkanı Dilek Bülbül katılımcılara teşekkür ederken, randevu alıp davetiye vererek özellikle geleceğini söylemelerine rağmen mazeretsiz katılmadıkları için kendilerine sitem etti.


Sempozyumun sunumunu derneğin Başkan Yardımcısı Doğuş Haber İmtiyaz Sahibi Ozan Derviş yaparken, Derviş Sempozyum katılımının çok değişken meslek gruplarından olması sebebiyle mükemmel olduğunu, sadece Protokol Konuklarının sempozyuma söz verdikleri halde katılmamış olmalarına üzüldüğünü belirtti.


Her konuşmacıya günün hatırası adına plaket takdim edilirken, plaketlerini alan konuşmacılar akademik sunumlarının dışında konukları selamlama fırsatı da buldular.


Beykoz İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Necla Çağlayan, Sempozyum konukları arasında, Akademisyen Kadronun oluşmasına katkı koyan Türkiye Hastanesi Genel Müdürü Hayati Odabaşı, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Bülent Küçük, BOÇAY Başkanı Bülent Taştan, Beykoz Muhtarlar Derneği Başkanı Hüsnü Kolcu, P.Bahçe Muhtarı İlkay Aydın Karababa, Akbaba Muhtarı Yüksel Kılıç, Beykoz Amatör Spor Kulüpler Birliği (BİSK) Başkanı Asım Özdemir, Çubuklu Spor Kulübü Başkanı Coşkun Tosun, Denizcilik İşletmeleri Spor Kulübü Başkanı Mustafa Kaya, Ayetullah Keser Özel Eğitim Okulu İdareci, Öğretmen ve Çalışanları, Bende Varım Derneği Başkanı Aşkım Maden Ateselim ve Yönetimi, Beykoz Halk Eğitimi Merkezi Okul Aile Birliği Başkanı Taner Mert ve Yönetimi, Beykoz Artvinliler Derneği Başkanı Mehmet Uzun, TOFD Beykoz Şube Başkanı Saniye Efe, Müzeyyen Özgür Tokatköy Ortaokulu Müdürü, Çubuklu Şehit İsmail Kefal İlkokulu Müdürü Bayhan Tekin, İlçe Gıda ve Tarım Müdürü Murat Ekinci, Yeşilay Beykoz Şube Başkanı Emin Yavuz, İlçe SGK Müdürü Ferda Özkalender, A.Hisarı Turizm Derneği Başkanı Mustafa Babuz, Bengü Efsen Müzik Topluluğu Başkanı Bengü Efsen, Beykoz Kaymakamlığı Sosyal Dayanışma Vakfı Müdürü Selim Safi, Beytaekwondo ve Kungfu Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Mustafa Zurnacı sempozyumun katılımcıları oldular.


Sempozyum sonrası davetliler kendilerini bilgilendiren Akademisyen kadro ve sempozyumu düzenleyen Engelsiz Umutlar Derneği Yöneticileriyle hatıra fotoğrafı çektirdi.

 



Fotoğraf Galerisi


28-04-2019 2772 Yorum yok. Yorum Ekle
Ozan Derviş

BEYKOZLU OLMA ZAMANI

27-03-2024 Yorum yok. 483
Neyir Erkan Şişman

Oylar Sandığa

27-03-2024 Yorum yok. 459
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

TÜRK FUTBOLUNDA BİTMEYEN KAOS….

27-03-2024 Yorum yok. 463
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

HEY ON BEŞLİ ON BEŞLİ

27-03-2024 Yorum yok. 393
Erdal Uzuner

SEÇİME GİDERKEN

27-03-2024 Yorum yok. 409
Yaprak Akın

KONUT ALMALI MI !

27-03-2024 Yorum yok. 381
Cüneyt Pulant

Alaattin Köseler Gerçeği

27-03-2024 Yorum yok. 402
Hacı Arıcı

BEREKET İKLİMİ

27-02-2024 Yorum yok. 455
Asiye Çakır

ZAMAN VE HAYAT

27-01-2024 Yorum yok. 1068
Tuncay Ünde

SEVGİLİYE MEKTUP

26-12-2023 Yorum yok. 923
Adem Öztürk "Beykoz Sevdalısı"

Ortadoğu Müslüman mı?

25-11-2023 Yorum yok. 785