Hizmet Aşığı İki Dernek Ortak Gecede Buluştu

22-09-2019 2219 Yorum yok. Yorum Ekle

Beykoz’un iki farklı özellikli Sivil Toplum Kuruluşu olan, birçok ili bünyesinde barındıran ve ilçe sivil toplum dünyasının adeta dinamosu gibi hizmet veren, Başkanlığını Emin Yavuz’un yaptığı Beykozlu Doğu Karadenizliler ile çalışma alanları yurt dışına kadar açık olan Ali Kemal Kılıç’ın yaptığı Beykoz Batum Havalisi Gürcü Kültür Derneği Serabral Palsi hastalığı farkındalığı adına düzenlenen Beykoz Çayır Festivali’nde Karadeniz rüzgârı estirdi.


Yıl içerisinde farkındalığı yüksek etkinlikleriyle adından sıkça söz ettiren Emin Yavuz Başkanlığında ki Beykozlu Doğu Karadenizliler Derneği ve Ali Kemal Kılıç Başkanlığındaki Beykoz Batum Havalisi Gürcü Kültür Derneği, Beykoz Çayır Festivali kapsamında gerçekleştirdiği ortak kültür gecelerinde soğuğa meydan okudu.


Çayır Festivalinin bu yıl Eylül ayına denk gelmesiyle akşam ve gece saatlerinde Beykoz Çayırı haliyle soğuk oluyor. Festival kapsamında sahne alan ve alacak dernekler soğuk havaya rağmen her yıl olduğu gibi kültürlerini yansıtmak adına Beykoz Çayırında yerini alıyor. Doğu Karadenizliler ve Batum Derneklerinden bir gün önce Kars-Ardahan- Iğdır ve Ardahan Dernekleri’nin kültür gecesi soğuk ve yağmurlu hava koşulları nedeniyle ileriki bir tarihe ertelenmesinin ardından Çayır akşamlarının zevkini alan ve bir günlük boşlukta Çayır Festivali özlemi çeken Beykozlular festival alanını doldurdu.


Emin Yavuz, Ali Kemal Kılıç Başkanlar ve Yönetim Kurullarının ev sahipliğinde gerçekleşen yöre gecesine Gürcistan Ankara Büyükelçisi Giorgi Janjgava, Gürcistan İstanbul Başkonsolosu Manana Beriaşivili, Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın, Siyasi Parti Temsilciler, STK Temsilcileri, Muhtarlar ve Beykozlular katıldı.


Gece her iki derneğinde halk oyunları ekibinin gösterileriyle başladı. Halk oyunlarının ardından Karadeniz’in dinamik sanatçılarından Ekin Uzunlar’ın konserine geçildi. Uzunlar, sahne performansı ve bu geceye özel hazırladığı repertuvarı ile Beykozlularla birlikte oldu. Konser sonunda Beykoz Doğu Karadenizliler Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Nilgün Konca, Ekin Uzunlar’a Beykoz denince akla gelebilecek özel bir cam ürünü hediye etti.


Ekin Uzunlar’ın ardından Beykoz Batum Havalisi Gürcü Kültür Derneği Başkanı Ali Kemal Kılıç ve Yönetimi, Beykozlu Doğu Karadenizliler Derneği Başkanı Emin Yavuz ve Yönetimi, Gürcistan Ankara Büyükelçisi Giorgi Janjgava ve Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın sahneye davet edildi. Her iki Dernek Başkanı’da misafirlerini selamlayarak kültürlerini yansıtmak ve Serabral Palsi hastalığına dikkat çekmek amacıyla düzenlenen festivale katıldıkları için Beykozlulara teşekkür ederek sözü Gürcistan Ankara Büyükelçisi Giorgi Janjgava ve Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın’a bıraktı.


Giorgi Janjgava ve Murat Aydın’da Beykozluları selamlayarak her iki Dernek Başkanına kültür geceleri için teşekkür etti.


Protokol konuşmaları, plaket takdimleri ve hatıra fotoğrafının ardından Koliva Grubu’nun konserine geçildi.


Koliva, Karadeniz ezgileriyle Beykozlularla bir arada olurken, Gürcistan Ankara Büyükelçisi Giorgi Janjgava, Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın ve beraberindeki ekip dernek stantlarını dolaşmayı ihmal etmedi. 



Videolar

Toplam 1 video bulundu.

Fotoğraf Galerisi


22-09-2019 2219 Yorum yok. Yorum Ekle
Ozan Derviş

BEYKOZLU OLMA ZAMANI

27-03-2024 Yorum yok. 502
Neyir Erkan Şişman

Oylar Sandığa

27-03-2024 Yorum yok. 475
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

TÜRK FUTBOLUNDA BİTMEYEN KAOS….

27-03-2024 Yorum yok. 478
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

HEY ON BEŞLİ ON BEŞLİ

27-03-2024 Yorum yok. 404
Erdal Uzuner

SEÇİME GİDERKEN

27-03-2024 Yorum yok. 433
Yaprak Akın

KONUT ALMALI MI !

27-03-2024 Yorum yok. 392
Cüneyt Pulant

Alaattin Köseler Gerçeği

27-03-2024 Yorum yok. 486
Hacı Arıcı

BEREKET İKLİMİ

27-02-2024 Yorum yok. 458
Asiye Çakır

ZAMAN VE HAYAT

27-01-2024 Yorum yok. 1073
Tuncay Ünde

SEVGİLİYE MEKTUP

26-12-2023 Yorum yok. 926
Adem Öztürk "Beykoz Sevdalısı"

Ortadoğu Müslüman mı?

25-11-2023 Yorum yok. 787