Serhad İllerimizin Coşkusu

15-04-2006 1895 Yorum yok. Yorum Ekle

Kars-Ardahan-Iğdır İlleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği, A.Hisarı Sabancı Öğretmen Evinde gerçekleştirdiği gecede, kültür, sanat ve sıla coşkusunu üyeleri ve misafirleriyle birlikte yaşadı.

Metin Yıldız Başkanlığındaki Dernek Yönetim Kurulunun başarılı bir organizasyonu ile bir araya gelen Kars-Ardahan-Iğdırlılar ve geceye katılan diğer tüm misafirler, farklı bir gecede olmanın mutluluğunu yaşadılar.
Ünlü Sanatçı Hasan Karayel'in usta sunumu ve siirleriyle bütünleşen davetliler, gece boyu yöresel sanatçılar ile eğlencenin doruğuna çıktılar. Müzik kültürünü eksiksiz uygulayan davetliler, büyük bir keyifle dinledikleri sanatçıların haraketli türkülerinde gönüllerinde kımıldayan folklor ezgilerini piste taşıdıklarında, bir çok gecede yeşermeyen güzel görüntüler ortaya çıktı.



Geceye yöresel anlamda bir çok sivil toplum kuruluşu ve siyasi parti temsilcisi katılırken,CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, Iğdır Valisi Halil Ulusoy, Beykoz Belediye Başkanı Muharrem Ergül, serhat illerinin en çok sevilen bilim adamlarından Prof.Dr.Esfender Korkmaz, Bey-Der Başkanı Nuri Yeşilbaş, Beykoz Muhtarlarından Hüseyin Karababa ve Zafer Yıldız, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri, belediye meclis üyeleri ve gönlü bu serhat gecesinde olmak isteyen bir çok iş adamı gecenin Beykoz davetlilerini oluşturdular.



Kars-Ardahan-Iğdır Dernekleri Başkanı Metin Yıldız'ın kısa selamlama konuşmasından sonra, Prof.Dr.Esfender Kormkaz ve lğdır Valisi Halil Ulusoy, davetlilere hitaben yaptıkları ayrı ayrı konuşmalarda, dernek yöneticilerini ve katılımcıları tebrik ettiler. Yöresel kültürü yaşatmanın güzelliğinden bahseden konuşmacılar, gecede gördükleri güzellikleri dile getirip kısa kısa gözlemlerini davetliler ile paylaştılar.



Beykoz Belediye Başkanı Muharrem Ergül'de yaptığı konuşmada, bu tür gecelerin olması gerektiğine en çok inananlardanım, ben dernek başkanı ile zaman zaman bir araya geldiğimizde bu tür gecelerin oluşumu ile fikir alış verişi yapıyoruz. Kısaca tüm yöneticileri ve davetlileri kutluyorum diyerek, bu güzelliklerin en üst düzeyde yaşanmasını ve Beykozluluk ruhununda hep yanında olmasını temenni etti.



Sunucu Hasan Karayel güçlü sesini yoğun istek üzerine iki kez kullandı, bir çıplak sesten birde saz ekibi ile iki güzel türkü okumasının ardından, sahneye yöresel sanatçılar peşpeşe davet edildiler. Misafirler içerisinde bulunan Sanatçı Alper Karadağ'da yoğun istek üzerine iki güzel türkü ile geceye renk kattı.



Yeni yeteneklerden usta isimlere kadar bir çok yöresel sanatçının sahne aldığı gecede, özellikle yılların emekçisi Orhan Akbaba ve gecenin flaş ismi Kurbani okudukları türküler ile geceye ayrı bir renk kattılar. Özellikle son solist olarak sahne alan Kurbani zamanı çok iyi kullanma adına istek olan türkülerini bitirdikten sonra, haraketli türkülere geçtiğinde salonda oturan kimse kalmadı. Çekilen halayın güzelliği geceye katılanları öylesine mutlu etmiştiki, piste sığmayan davetliler salonda buldukları her boş alanı halay için kullandılar.



Katıldığımız yöresel gecelerde en çok keyif aldıklarımızdan olan, Kars-Ardahan-Iğdır İlleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkan ve Yöneticilerini gönülden tebrik ediyoruz.



15-04-2006 1895 Yorum yok. Yorum Ekle
Ozan Derviş

BEYKOZLU OLMA ZAMANI

27-03-2024 Yorum yok. 601
Neyir Erkan Şişman

Oylar Sandığa

27-03-2024 Yorum yok. 1087
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

TÜRK FUTBOLUNDA BİTMEYEN KAOS….

27-03-2024 Yorum yok. 551
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

HEY ON BEŞLİ ON BEŞLİ

27-03-2024 Yorum yok. 451
Erdal Uzuner

SEÇİME GİDERKEN

27-03-2024 Yorum yok. 512
Yaprak Akın

KONUT ALMALI MI !

27-03-2024 Yorum yok. 462
Cüneyt Pulant

Alaattin Köseler Gerçeği

27-03-2024 Yorum yok. 659
Hacı Arıcı

BEREKET İKLİMİ

27-02-2024 Yorum yok. 508
Asiye Çakır

ZAMAN VE HAYAT

27-01-2024 Yorum yok. 1127
Tuncay Ünde

SEVGİLİYE MEKTUP

26-12-2023 Yorum yok. 990
Adem Öztürk "Beykoz Sevdalısı"

Ortadoğu Müslüman mı?

25-11-2023 Yorum yok. 852