ENGELLİLERİN ENGELLERİ AŞMA YÜRÜYÜŞÜ

10-12-2007 9187 10 yorum. Yorum Ekle

Omurilik Felçliler Derneği Beykoz Şubesi, çalışmalarına kamuoyu ilgisi çekmek ve kendilerine olan desteği genişletmek üzere düzenledikleri yürüyüş, Beykoz meydanında başladı, Belediye Atatürk Anıtı önünde son buldu.



Beykoz Kaymakamı Aydın Ergün ve eşi, Beykoz Belediye Başkanı Muharrem Ergül, Emniyet Müdürü Hakan Boydak, Saadet Partisi İlçe Başkanı Salih Birinci ve Yönetimi, İsmail Özseçkin Vakfı (ÖSEV) Başkanı Dr. Özer Odabaşı, Beykoz Konakları Vakfı Başkanı Mahmut Duruk, Muhtarlar Derneği Başkanı Yüksel Kılıç, Beykoz Eğitime Destek Derneği (Bedes) Başkanı Gülay Demirel ve Beykoz Belediyesi Beyaz Masa Müdürü Nuray Uludağ, Omurilik Felçliler Derneği Beykoz Şubesinin düzenlediği yürüyüşe katılan protokolü oluştururdu.


Yürüyüşte olması ilk aşamada akla gelen sivil toplum kuruluşlarının ve protokol mensuplarının birçoğunun yürüyüşe katılmaması oldukça yadırgandı. Bazı protokol mensuplarının da yarım saat gibi çok kısa bir zamana sığan etkinlikte bir görülüp ayrılması oldukça dikkat çekti.



Beykoz Kaymakamı Aydın Ergün ve eşinin duyarlı birer birey ve tam bir Beykozlu gibi davrandıkları yürüyüşte, mesleki çalışmalarının dışında, kurdukları vakıf ile ilçenin sosyal alanda birçok sorununa eğilen Ösev Vakfı Başkanı Dr. Özer Odabaşı’nın, yürüyüşün başından sonuna kadar Engellilere destek ve yanlarında olmanın duruşunu samimi göstermesi gözlerden kaçmadı.



Yürüyüşü baştan sona kadar izleyen protokol mensupları, engellilerin yakınları ve halk engellilere destek verirken oldukça samimimi görüntüler sergilediler. Bedes Gönüllü Öğretmenlerinden Yasemin Başlantı yürüyüşe katılan öğrencileri ile günü tam bir şenliğe dönüştürdü.



Atatürk Anıtı önünde yapılan saygı duruşundan sonra Dernek Başkanı Serap Başer orijinalini yayınladığımız basın bildirisini okuduktan sonra, Beykoz Kaymakamı Aydın Ergün topluluğa hitap etti. Ergün duygulu konuşmasında, herkesin birer engelli adayı olduğunu bu gerçeği hep birlikte görmemiz gerekli diyerek, dernek yönetimini tebrik edip çalışmalarına elinden gelen desteği vereceğini belirtti.




OMURULUK FELÇLİLER DERNEĞİ BEYKOZ ŞUBESİ BAŞKANI SERAP BAŞER’İN KONUŞMASI

BİZLERİ BUGÜN SEVGİ DOLU YÜREKLERİNİZLE YALNIZ BIRAKMAYAN SAYIN KATILIMCILAR, GÖNÜL DOSTLARIMIZ:

BİZLERLE BİRLİKTE OLDUĞUNUZ İÇİN TÜM ENGELLİ ARKADAŞLARIM ADINA HERKESE TEŞEKKÜR EDERİM.

TOFD BEYKOZ ŞUBEMİZİ 16 HAZİRAN 2006 TARİHİNDE ANADOLU YAKASINDAKİ ÖNCELİKLE OMURİLİK FELÇLİ VE ORTAPEDİK ENGELLİLERİN HER TÜRLÜ TIBBİ, MESLEKİ VE SOSYAL REHABİLİTASYONLARI İÇİN AÇTIK. O TARİHTEN BU YANA EL BECERİSİ KURSLARI VE ÇEŞİTLİ MESLEKİ KURSLAR AÇTIK VE AÇMAYA DEVAM EDİYORUZ. ÖZÜRLÜLÜĞÜN ÖNLENMESİ HUKUKİ SORUNLARINI GİDERMELERİ İÇİN DANIŞMANLIK HİZMETLERİ VERMEKTEYİZ. BU KONUDA GEREK YASAL GİŞİMLERDE GEREKSE YENİ ÇIKAN KANUNİ HAKLARIMIZDAN HABERDAR EDİLMENİZİ SAĞLAYARAK ÖZÜRLÜ ÜYELERİMİZİN YAŞAM KALİTELERİNİN ARTMASINA, TOPLUMDAKİ HAKARETLERİ YAŞAM KOŞULLARINA KONUŞMALARINA DERNEĞİMİZCE KATKI SAĞLAMAYA ÇALIŞTIK.

BU MEŞAKKATLİ VE UZUN YOLDA BİZLERDE YÜRÜYELİM İSTEDİK. VE BU YOLU KATEDERKEN TOPLUMUN HER KESİMYLE OMUZ OMUZA OLMAMIZ GEREKTİĞİNİN BİLİNCİNDE OLDUK HERZAMAN.

3 ARALIK DÜNYA ÖZÜRLÜLER HAFTASI VESİLESİYLE BU YÜRÜŞÜMÜZÜ SİZLERLE BİRLİKTE YAPMAK İSTEDİK. ÇÜNKÜ ÖZÜRLÜLERİN YAŞADIKLARI SORUNLARIN ÇÖZÜMÜ KONUSUNDAN, TOPLUMUN TÜM BİREYLERİ GÖNÜLLÜ OLARAK GÖREV ALIRLARSA DAHA KOLAY ŞEKILDE ÇÖZÜMLER ÜRETEBİLİR VE DAHA GÜZEL SONUÇLARA ULAŞABİLİRİZ.

KİMİMİZİN SONRADAN ÖZÜRLÜ OLAN AİLE BİREYİ YA DA ÖZÜRLÜ OLARAK DÜNYAYA GELEN ÇOCUĞU “NEDEN YAŞIYORUM Kİ CÜMLESİNİ KURMAK YERİNE “ ÖZÜRLÜ OLSAM DA HAYAT YAŞAMAYA DEĞER DİYEBİLMELİDİR.

BUNUN İÇİN NE YAPILABİLİR? İLK OLARAK ÇIKAN ÖZÜRLÜ KURLARI TAM MANASIYLA UYGULAMAYA GEÇİRİLMELİDİR. BU KURSLARIN HAYATA GEÇİRİLMESİYLE, MİMARİ SORUNLAR ORTADAN KALKACAK. EĞİTİM HAKKI SAĞLANACAK VE İSTİHDAMDA SAĞLANARAK ÖZÜRLÜLERDE TÜM YAŞAMSAL HAKLARINA KAVUŞACAKLARDIR.

İKİNCİ OLARAKTA; YAŞANILAN ZORLUKLAR SÜRE GELEN ENGELLER ÖZÜRLÜ VE ÖZÜRLÜ OLMAYAN TÜM TOPLUM BİREYLERİNİN EL ELE SEVGİ, SAYGI, ANLAYIŞ VE YARDIMLAŞMALARI SAYESİNDE AŞILACAKTIR.

BUGÜN BİZİMLE OLARAK BİZLERİ ÇOK YÜREKLENDİRDİNZİ. ANLADIK Kİ DOĞRU YOLDAYIZ, DOĞRU İŞLER YAPIYORUZ VE DESTEKLERİNİZLE DE DEVAM ETMEK İSTİYORUZ.


Daha sonra Bedes Gönüllü Öğretmeni Yasemin Başlantı öğrencileri ile hazırladığı eğlenceye tüm toplananları ortak ettiğinde, güzel havada tam bir eğlence ortamı çıktı.







10-12-2007 9187 10 yorum. Yorum Ekle

Yorumlar

YASEMİN BAŞLANTI 10-12-2007

!!!

Yüreklerimizdeki engeli aşıp, duyarsızlık engeline takılmasaydık eğer; daha fazla insan, daha fazla sivil toplum kuruluşu orada olabilirdik. Birşeylere duyarlı olabilmek için başımıza gelmesini beklemediğimiz zaman yaşamı birbirimiz için daha da kolaylaştırabileceğimizi unutmasak ne güzel olur!! Beykoz OFD nin cesur yürekli temsilcileri, üyeleri, destek verenleri yolunuz da yürekleriniz gibi aydınlık olsun...

NAZLI YILMAZ 10-12-2007

ONLARA KULAK VERIN!!!!

yürüyüşe katılan biri olarak ,
yapılması gerekenın 4/1ini bıle yapabıldıgımızı sanmıyorum.
oysa kı bıraz daha duyarlı olsak ,bıraz daha bencıllıgı elden bırakıp onları anlamaya ve yardımcı olmaya calıssak emın olun daha rahat ıcın de yasarlardı.üstelık onlar cok fazla bısey de ıstemıyorlar özgür dıye adlandırdıgımız dünya da engellelı olmalarına ragmen hayatın içinde yer almak ıstıyorlar ...
lütfen ONLARA KULAK VERIN ,YARININ KIME GETIRECEGINI HIC KIMSE BILEMEZ VE EGER AYNI HALE DÜŞERSEK BIRGUN SESIMIZI DUYARAMADIGIMIZDAN YAKINICAZ.AMA DÜN ONLARIN SESINE KULAK VERMEDIGIMIZI UNUTARAK !!!SAYGILAR

NAZLI YILMAZ

FAHRİ ORMANLI 10-12-2007

"GÖRMEK İSTEMEDİĞİMİZ GERÇEKLER"

SEVGİLİ; "DHG" Okurları sizlerinde bildiği gibi 3 aralık dünya özürlü ve engelliler günü o gün bile hiç tebrik almış tüm özürlü gazete çıkaranlar ve o gazetelerde gönüllü mühabir olarak çalışan güzel insanlar bana telefon açıp başkan senin kutlama mesajından başka inanın hiç bir yerden mesaj almadık telefonda eden olmadı ne yapalımdünyadan bir haber yaşayan yöneticilerimiz utansın. her günün böyle bir birinize destek içersinde ve sevgi dolu geçsin. SAYGILARIMLA Fahri ORMANLI .

KÜBRA 11-12-2007

KARŞILAŞABİLECEĞİMİZ GERÇEKLER

BU ENGELLİLER İÇİN YAPILAN EN GÜZEL VE ÖRNEK DAVRANIŞ.ONLARABU GİBİ EĞLENCELERİ TERTİP EDEN YASEMİN BAŞLANTI'YI TEBRİK EDİYORUM.

sevim güner 13-12-2007

bizde birer engelli adayıyız

en büyük engel engelleri görmemektir ben bu çalışmada daha çok insan görmeyi bekliyordum onlara destek olmak onların yanında olmak bizim vazifemizdir ama eğer ogün onların yanında olup onları yanında olduğumuzu gösterseydik belkide bugün TOFT daha tanınmış olacaktı yinede türkiye izcilerine YOFT daki herkeze ve YASEMİN HANIMA ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM

oguz kaya 10 h 15-12-2007

....

Engelli insanların bu hayatta ne kadar zorluk cektiklerini bize bu yürüyüşle gösterdiğiniz için tebrik ederim.

HANİFE KÖR 10 H 16-12-2007

ONLARI KORUYALIM

ELİMİZDEN GELDİĞİNCE ONLARA YARDIM EDELİM TÜM TÜRKİYE'Yİ YARDIMA ÇAĞIRIYORUM.ŞİMDİDEN THANK YOU

bayram balcı 16-12-2007

engellılere yardım etmelıyyız....

en buyuk engel engellılerı gormemektır szu ne kadar guzel bır soz onlar bu yuruyusu yapmıslar bızde onlara kulak vermelıyız onlara yardım etmelıyız... engellı ark larıma ALLAH' ŞİFA DILERIM AILELERINEDE SABIR DILERIM .... ENGELLILERE YARDIM ETMELIYIZZZZZ

EMRE BEYKOZ/ÇUBUKLU 18-12-2007

ONLARA YARDIM EDELİM

ENGELLİ DİYİP GEÇMİYELİM ONLARA YARDIM EDLİM ONLARI KURTARACAK BİZİZ İNŞALLAH ALLAH ACİL ŞİFALAR WERİR

EMRE PINAR 10-H BEYKOZ/ÇUBUKLU 18-12-2007

YARDIM ETMELİYİZ

ENGELLİ DİYİP GEÇMİYELİM ONLARI KORUYALIM ONLARA SAYGILI VE HOŞGÖRÜLÜ DAVRANALIM ONLARA HEP BİRLİKTE YARDIM EDELİM İNŞALLAH ALLAH ACİL ŞİFALAR VERİR

Toplam 10 yorum bulundu. 1-10 arası listeniyor.
Ozan Derviş

BEYKOZLU OLMA ZAMANI

27-03-2024 Yorum yok. 590
Neyir Erkan Şişman

Oylar Sandığa

27-03-2024 Yorum yok. 1079
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

TÜRK FUTBOLUNDA BİTMEYEN KAOS….

27-03-2024 Yorum yok. 545
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

HEY ON BEŞLİ ON BEŞLİ

27-03-2024 Yorum yok. 447
Erdal Uzuner

SEÇİME GİDERKEN

27-03-2024 Yorum yok. 505
Yaprak Akın

KONUT ALMALI MI !

27-03-2024 Yorum yok. 455
Cüneyt Pulant

Alaattin Köseler Gerçeği

27-03-2024 Yorum yok. 652
Hacı Arıcı

BEREKET İKLİMİ

27-02-2024 Yorum yok. 502
Asiye Çakır

ZAMAN VE HAYAT

27-01-2024 Yorum yok. 1122
Tuncay Ünde

SEVGİLİYE MEKTUP

26-12-2023 Yorum yok. 985
Adem Öztürk "Beykoz Sevdalısı"

Ortadoğu Müslüman mı?

25-11-2023 Yorum yok. 848