BAŞBAKAN’A GÖRE BEYKOZ’DA HER ŞEY GÜLLÜK GÜLİSTANLIK

20-01-2008 9091 6 yorum. Yorum Ekle

Ak Parti Beykoz İlçe Kadın Kolları Başkanlığının Kongresine katılan, Başbakan R.Tayyip Erdoğan yaptığı uzun konuşmasında, Beykoz’un hiçbir sorunundan bahsetmemesi kongreye katılanları oldukça şaşırttı.



Başbakan R.Tayyip Erdoğan, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Ak Parti Kadın Kolları Başkanı ve Gaziantep Milletvekili Fatma Şahin, İstanbul Milletvekilleri Canan Kalsın, Alev Dedegil, Mehmet Sekmen, Mehmet Beyazıt Denizolgun, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Ak Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşçu, Ak Parti Beykoz İlçe Başkanı Adem Sefer, Beykoz Belediye Başkanı Muharrem Ergül, Çavuşbaşı Belediye Başkanı Hanefi Dilmaç kogrenin protokolünü oluşturdu.

Ak Parti İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyesi Behiye Eker Albayrak Divan Başkanı olurken, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı’nın eşi, Selma Yazıcı da divan kâtipliğine seçildi.
Ak Parti, İstanbul İl Kadın Kolları Başkanı Ayfer Yaman ve Beykoz Kadın Kolları Başkanı Elif Öksüz konuşmalarında, Türk Kadının siyasetimizdeki öneminden bahsederken, yerel seçimlerde de aynı öz veriyle çalışmalarını devam ettireceklerini belirttiler.

Kongre Divanı, Ak Parti Beykoz İlçe Kadın Kolları Başkanlığına aday olan Fatma Topkar’a söz vermeden, il ve ilçe başkanlarının konuşmalarından sonra kürsüyü Başbakan R.Tayyip Erdoğan’a bıraktı.

Partililer ve halk Başbakan’dan Beykoz’un kronikleşmiş sorunları ile ilgili açıklamalar beklerken, Başbakan, iktidarlarının başarılarını istatistiksel olarak ortaya koyup, bu başarılarından dolayı yeniden güven tazelediklerini ve önümüzdeki yerel seçimlerde de bunu devam ettireceklerini söyledi. Beykoz ile ilgili sadece Kadın Kolları İlçe Başkanlığı seçiminin Beykoz’a, İstanbul’a ve Ülkemize hayırlı olmasını diliyorum diyerek salondan ayrıldı.

Yapılacak olan kongreye Başbakan’ın katılacak olması ve gezici araçlarla bunun duyurusunun yapılması ilçede oldukça heyecan yarattı. İlçe Kadın Kollarının iki ayrı liste ile seçime gidecek olması bile, Başbakan’ın gelecek olması sebebiyle gölgede kaldı. Başbakan ilçe sorunlarına değinmezken, ilçe sorunları kendisi ile buluştu. P.Bahçe Spor Kulübü Yöneticileri Başbakan’a Spor Kompleksine girerken, Beykoz Spor Kulübü Başkanı Zeki Aksu’da salon içinde sıkıntılarını, direkt ulaştırma fırsatı buldular.

Ak Parti Beykoz İlçe Yönetimi, kongre öncesi gazetemizi arayarak kongreye gelmek isterseniz salona rahat girebilmeniz için isim vermelisiniz tekliflerine, çok yönlü fotoğraflar çekelim ve konuyu farklı pencerelerden gözlemleyelim düşüncesiyle, dört arkadaşımızın isim ve kimlik bilgilerini verdik. Salona geldiğimizde adeta fişlenmiş birer görevli olarak, basın’ın çalışması için ayrılan dört duvar niteliğindeki yere alındık. Geçen sene Başbakanlık Koruma Müdürünün hoşgörüsü ile Başbakan’ın konuşmasının yarısında içeri girebildiğimiz için buna da şükür diyorduk ki,
İlçemizde yayın yapan ve çok kalabalık ekipleri bulunan bir yerel gazetenin sadece bir tek görevlisinin bizlerin olduğu bölmede olduğunu, diğer birçoğunun ise protokol için ayrılan özel bölümde olup çok rahatça fotoğraf çekebilmelerine şaşırmadık desek yalan olur. Başbakan’ında söylediği gibi lafla peynir gemisi yürümüyor, biz ilçe yönetiminin isteğine uyduk gemimiz limanda kilitli kaldı, arkadaşlarımız, uymayarak veya uydurulmayarak fotoğraf makinelerini özgürce dolaştırdılar.

Başbakan ve beraberindeki davetliler yolcu edildikten sonra, salonda Ak Parti Beykoz İlçe Kadın Kolları Kongresi sanki yeniden başlıyormuş gibi heyecan oluştu.

Başbakan gelmeden önce ses sanatçıları gibi konuşma metinleri üzerinde deneme yaparak salondaki halkı birkaç kez yanıltan, kadın kolları ilçe görevlileri, Başbakan’ın salondan ayrılmasıyla, aynı görevli prova yaparkenki ses tonundan eser kalmayarak, kontrolsüz bir ses tonu ile “basın hemen dışarı çıksın” diyebilme talihsizliğini gösterdi.

Ardından divan heyetinde görevli olmamasına rağmen, divanda hiç kimse olmadığı zamanlarda bile elinde mikrofon ile seçim ortamını idare eden görevlinin, İl Kadın Kolları Teşkilat Başkanı olduğunu öğrendik. İl Kadın Kolları Teşkilat Başkan’ının oldukça sert ve fevri davranışlar ile hitap etmesi salonda zaman zaman gerginliklerin yaşanmasına sebep oldu. Bu tatsızlıklar yaşanınken salonda elektriklerin kesilmesi, şaibeli oylar konusunu da beraberinde gündeme getirirken, divan görevlilerine ve bazı delegelere küçük poşet torbalarla verilen hediyelerde, ortalığın iyece gerilmesine sebep oldu.

Kadın haklarından ve özgürlüklerinden konuşulan kongrede, bu duygularında rafta kaldığı ortaya çıktı, zira salonun süslenmesi görevini alan firma Başbakan’ın salondan ayrılmasıyla, kongrenin en can alıcı bölümlerinde salondaki afişleri ve kadınlarımıza özel yazılmış pankartları indirmesi, toplaması gelişi güzel olarak solon ortasına yığması, kadınların hiç hak etmedikleri davranışlar olarak göze battı.

Yaşanan olumsuzluklar önemli noktalara uzanırken, salonda Ak Parti Beykoz İlçe Yönetiminden oldukça az sayıda yönetici vardı. Bunların bazıları normal görevli olmalarına karşılık olumsuzluklara müdahale etmezken, diğerleri ise listelerde eşleri ve yakınları olan ilçe yöneticileri oldukları için, zaman zaman kendilerini tutamayarak müdahalelerde bulundular. Tatsızlıklar Kompleks Müdürünün odasında divandaki eşini bekleyen Bakana kadar ulaşınca kongrenin son bölümünü Bakan’da türbinlerden ayakta izledi.

Kongreyi neticelendirmeyi ana prensip edinen divan’ın olağan üstü çabalarıyla oylama son buldu. Mevcut İlçe Kadın Kolları Başkanı Elif Öksüz delegelerin oylarının çoğunluğu ile yeniden, Ak Parti Beykoz İlçe Kadın Kolları Başkanı seçildi.



20-01-2008 9091 6 yorum. Yorum Ekle

Yorumlar

SELMA 21-01-2008

AYDIN

OZAN BEY ÖNCELİKLE İYİ AKŞAMLAR ; YAZINIZI OKUDUM YALNIZ...BU ŞEKİLDE AÇIKLAMA YAPMADAN ÖNCE KONUYU AYRINTLI OLARAK ÖĞRENMENİZİ BEKLERDİM SİZDEN . DEMEK İSTEDİĞİM ŞU; KONGRE YÖNETMELİKLERİN DE BU NU AK PARTİ YÖNETMELİĞİNİ BAZ ALARAK SÖYLÜYORUM , DİVAN HEYETİNİN HARİÇİNDE SEÇİMLERE GEÇİLDİĞİNDE TASNİF KOMİSYONU OLUŞTURULUR YİNE DİVAN BAŞKANLIĞI TARAFINDAN... VE BU KOMİSYONDA Kİ KİŞİLER DİVANIN DIŞINDAN VE YİNE ÜST KADEMEDEN SEÇİLİR. YANİ ORDA TEŞKİLAT BAŞKANI DİYE BAHSETTİĞİNİZ KİŞİ TASNİF KOMİSYONUNUN BAŞKANI İDİ. VE BU VASFIYLA YETKİSİ DAHİLİNDE SEÇİMİ YÜRÜTMEYE ÇALIŞTI. YAZINIZDA Kİ İFADENİZİ DEĞİŞTİRECEĞİNİZİ UMUYORUM. BURDA TUHAF KARŞILANICAK YADA YADIRGANICAK HİÇ BİŞEY YOKTU AÇIKÇASI , ÇÜNKÜ O SALONDA BULUNAN BİR KİŞİ OLARAK KİMLERİN NASIL DAVRANDIĞINI BİZLER ÇOK İYİ BİLİYORUZ.TABİİ SİZLERDE .. SİZ NEDENSE KENDİLERİNDEN HİÇ BAHSETMEMİŞSİNİZ AMA.BİRAZ DA ONLARDAN BAHSEDİN. İSMİMLERİNİ ZİKRETMEYE BİLE TENEZZÜL ETMEDİĞİM İNSANLARDAN.. NEYSE ZATEN GÖREN GÖRDÜ , BİLEN BİLİYOR....GÖRDÜK Kİ YİNE HAK EDEN VE ASİL OLAN KAZANDII.. TEBRİKLER SN. ELİF ÖKSÜZ BAŞKANIM... BAŞARILAR.

Doğuş Haber 21-01-2008

Açıklama

Sayın Selma hanım,
Yorumunuzdaki açıklama için size sadece teşekkür ederiz, biz gözlemlerimizi aktarmaya çalıştık.Bize göre seçimi neticeye götüren divan başkanı veya
tasnif komisyonu başkanı olmuş fark etmez önemli olan, seçimin sonuçlanmış olması ve yeni bir başkanın ilan edilmesidir. Bilgi yorumunuz için tekrar teşekkür ederken, haberin ozan beye mahsuz özel bir haber olmadığınıda bilgilerinize sunarız.
Doğuş Haber

nazan şen 21-01-2008

ak gençlere teşekkürler

salon içerisinde olanlara rağmen salon dışında mübarek AŞURE gününü utanmayan ve bize güzel bir karşılama yapan gençlik kollarımızdan değerli kardeşlerime teşekkürü bir borç biliyorum emeği geçenlerden allah razı olsun ve allah kabul etsin

Emrah Ünlü 21-01-2008

Herkez gördü

Ben ne AK Partiliyim, ne bayanım nede orda özel bir görev için bulundum geliş amacım sadece başbakanımızı yakından görmekti. O ayrıldıktan sonra tam çıkmaya karar vermiştim ki; kadın kollarının kongresini başlangıcını ilginc buldum ve kalmaya karar verdim. Birincisi hangi vasıfla orada oldugunu anlamadıgım bir bayan salon hınca hınc doluyken 5-6 defa konuşma provası yapıp hassas davranmasından sonra başbakanın ayrılmasıyla, hitap şeklinin birden bire nasıl degiştigini oradaki herkez çok net görmüştür. Özellikler ''oturun yerinize, sen konuşma, sen kimsin, basın dışarı çık'' gibi rencide edici sözlerin sadece birkaçıydı. Beni en çok üzen çavuşbaşı belediye başkanı Hanefi bey'in, beykoz belediye başkan yardımcısı Ali Bilir'in de az sayıda kişinin kaldıgı kongrede tribünde oturup bayanları beklemesi, buna karşın bayanların Hanefi Bey'in ve Ali Bey'in gözlerinin içine baka baka tutumlarına devam etmesi sadece AK Parti kadın kollarının degil AK Parti il bazıında görev yapan bayanların da büyük ayıbıdır.

BAŞKAN 21-01-2008

" DÜMEN SUYU "

MERHABA;Beykoz uyanda balık-a çıkalım sende üzülme ozan arkadaşım unutma her dönem dümen suyuna giden kendini gazeteci sanan kişiler hep olmuştur olacaktır. ben 35 yılık gazete muhabirliğimde o kadar çok parti başkanı ila tanıştımki artık hanım ne fotoğraflarını nede gazete arşivlerimi eve koyuyor onun için yakın zamanda beykoza kendime özel kutüpane kuracağım. sen mesleyine doğru olduğu gibi devam et çünkü partiler gider amma gazete ve gazeteciler kalır. arkanı dönüp bakarsan ne demek istediğimi "ALLAH" ın izniğle çok iyianlayacaksın. çümkü hakiki gazeteci siyaset sanat üstüdür bu mesleğin değişmez dustürüdür. saygılarımla Fahri ORMANLI Bir beykoz sevdalısı.

Doğuş Haber 22-01-2008

Bilgilendirme

Sayın Yeliz Sarı, Sayın Fatoş Hanım, Sayın Öz Beykozlu ve Sayın Zeynep Hanım, Haberimizi çok dikkatle takip ettiğiniz için teşekkür ederiz. Yorumlarınız da tarafımıza yaptığınız övgülere de ayrıca ne kadar teşekkür etsek azdır. Sizlerde takdir edersiniz ki, ilçemizde dar bir alanda Yerel Yayıncılık hizmeti vermeye çalışıyoruz. Yayın Kurulumuz, Yorumlarınızı direkt hedef isimlere ve hakaret ölçülerinde olduğu için yayınlamama kararı almıştır. Yayın Kurulumuzun bu kararını hoşgörü ile karşılayacağınızı ümit ediyor, bundan sonra yorum yazacak değerli okuyucularımızın da yorumlarında kişiyi hedef alan hakaret edici sözlerden kaçınmalarını saygı ile hatırlatıyoruz.

Toplam 6 yorum bulundu. 1-6 arası listeniyor.
Ozan Derviş

BEYKOZLU OLMA ZAMANI

27-03-2024 Yorum yok. 571
Neyir Erkan Şişman

Oylar Sandığa

27-03-2024 Yorum yok. 1070
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

TÜRK FUTBOLUNDA BİTMEYEN KAOS….

27-03-2024 Yorum yok. 530
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

HEY ON BEŞLİ ON BEŞLİ

27-03-2024 Yorum yok. 440
Erdal Uzuner

SEÇİME GİDERKEN

27-03-2024 Yorum yok. 493
Yaprak Akın

KONUT ALMALI MI !

27-03-2024 Yorum yok. 434
Cüneyt Pulant

Alaattin Köseler Gerçeği

27-03-2024 Yorum yok. 631
Hacı Arıcı

BEREKET İKLİMİ

27-02-2024 Yorum yok. 491
Asiye Çakır

ZAMAN VE HAYAT

27-01-2024 Yorum yok. 1110
Tuncay Ünde

SEVGİLİYE MEKTUP

26-12-2023 Yorum yok. 973
Adem Öztürk "Beykoz Sevdalısı"

Ortadoğu Müslüman mı?

25-11-2023 Yorum yok. 837