CHP KURMAYLARI GAZETEMİZDE

29-04-2006 7634 Yorum yok. Yorum Ekle

CHP Beykoz İlçe Başkanı Metin Çanak, Belediye Meclisi CHP Grup Başkan Vekili Adnan Güner ve bir grup Meclis Üyesi Gazete Merkezimize nezaket ziyaretinde bulundular.

CHP heyetini gazete merkezimizde kurucumuz ve Genel Yayın Koordinatörümüz Ozan Derviş karşıladı. Uzun zamandır gazete merkezimize gerçekleştirecekleri ziyaret konusunda rotarlı davranan misafirlerimiz ile önce kimliklerimizin dışında dosthane sohbetler gerçekleştirdikten sonra konunun özüne döndük.

Ziyaretleri konusunda açıklama yapan CHP Beykoz İlçe Başkanı Metin Çanak, yerel seçimlerde oy çıtasını yükseltmiş bir, ilçe yönetim kadrosuyla, belediye meclis üyeleriyle ve parti üyeleri ile uyum içerisinde çalışmalarını sürdürdüklerini belirterek, uzun zamandır gerçekleştirmeyi istedikleri ziyaretlerini, yeni başlattıkları basın ziyareti turunda ilk önce bizden başladıklarını belirtti.
Gazetemizi ziyarete oldukça donanımlı gelen Çanak bizim sormamıza fırsat vermeden açıklamasına devam etti. Çeşitli basın kuruluşlarında belirtildiği gibi, CHP Beykoz İlçe Yönetiminin her hangi bir problemi yoktur, az önce söylediğim gibi tüm birimlerimizle uyum içerisinde çalışmalarımız devam etmektedir. Son günlerde çıkan haberler ile ilgili çalışmalarımızda devam etmekte, yakın zaman içerisinde tüm halkımızın ve siz basın kuruluşlarının bilgileneceği bir açıklamamız olacaktır diyen CHP Beykoz İlçe Başkanı devam ettiği konuşmasında, belediye meclisinin faaliyet raporları görüşmelerinde partisinin meclis üyelerinin tamamının red oyu kullandığını açıkladı. Belediye Meclisinin CHP’li üyelirinin, görüşlerini net ifadeler ile ortaya koyarak red oyu kullanmalarını bile saptıranların olduğunu belirtti.



Genel Yayın Koordinatörümüz Ozan Derviş, CHP Beykoz İlçe Başkanı ve Meclis üyelerinin net tavırları sebebiyle, CHP Beykoz İlçesindeki son durumlar ve basında çıkan haberler ile ilgili sorularını, nezaket gereği yakın zamanda yapılacak genel açıklamaya kadar sorma gereği duymadı. Derviş, gerekli açıklamanın yapılması gereken makul sürenin geçmesi sonrasında, açıklama yapılmamışsa, sorularına net cevap isteyeceğini belirterek, gazetemizi ziyaret eden CHP ekibine teşekkür etti.



Beykoz Belediyesi Meclis çalışmaları konusunda görüşünü istediğimiz, Belediye Meclisi CHP Grup Başkan Vekili Adnan Güner aşağıdaki açıklamayı yaptı.
Belediye Meclisi CHP Grup Başkan Vekili Adnan Güner'in açıklaması;
Geçtiğimiz Nisan ayı Belediye Meclisinin olağan toplantısında 1 Nisan 2005-
31 Mart 2006 dönemi faaliyet raporu oylanarak geçti. Ancak ardında soru işaretleri bırakmıştır. 2005 dönemi olarak belediyemizin 39 tirilyon gideri, 42 tirilyona yaklaşan borcu vardır.
Bizim göreve geldiğimiz günden itibaren halkımızın ve kurumumuzun menfatine uygun olduğu inancıyla savunduğumuz bir takım doğrularımız vardır. Bunlar; gayrimenkul satışları, amacına uygun olmayan temizlik ve araç kiralama ihaleleri, pahalı alımlar gibi sıralayabiliriz.
Bizler CHP grubu olarak özelleştirmeye karşı değiliz.Özelleştirmenin mantığının aynı hizmeti daha iyi şartlarda halkımızın ve kurumumuzun menfaatlerini koruyarak daha ekonomik olması gerektiğine inanıyoruz.Bakın faaliyet raporunun görüşmesinde savunduğumuz konuların doğruluğu, daha sonraki meclis toplantısında okunan denitim komisyor raporuyla bir anlamda tescillenmiştir.Bu nedenlerden dolayı CHP Grubu olarak faaliyet raporuna red oyu verilmiştir.
Faaliyet raporu görüşmelerine geçilmeden önce denetim komisyon raporunun okunması için grubun adına önerge verdik. Ancak AKP grubu olarak karşı çıkıldı. Yapılan oylamada 13 kabul oya karşılık, 14 red oyuyla okunması engellenmiştir. Burada dikkatinizi iki konuya çekmek istiyorum.Denetim komisyon raporu Belediye Kanununda belirtildiği gibi bilgilendirme amaçlıdır.Oylanamaz, yorumlanamaz.Ancak faaliyet raporundaki bilgilere ışık tutacak yeterli bilgi alamayan, takiplerini yapamayan arkadaşlarımızın ve gelen misafirlerinde bilgilendirilmesi amacıyla okunmasını istemiştik.Bizlerle birlikte kabul oyu kullanan duyarlı AKP Meclis üyesi arkadaşlarımıza teşekkür ederiz.
Elbette yapılan hizmetler vardır. Bunlarıda destekliyoruz, yapılan hizmetlerden dolayı teşekkür ederiz. Ben mecliste grubum adına yaptığım konuşmada belediyemizin tüm birimlerine, emeği geçen tüm yönetici ve personeline grubum ve şahsım adına teşekkür ettim. Bu göreve Beykoz ve Beykoz halkına hizmet vermek amacıyla geldik.



Bakın geçenlerde Sayın Belediye Başkanımızın temelini attığı tiyatro binası gibi kalıcı yatırımlardan dolayı alkışlıyor, bu tür hizmetlerde daima destekçi olduğumuzu bildiriyoruz.
Ancak Belediyenin ekonomik yapısı gözönüne alındığında aşırı borçlanmayla yarınlarımızı ipotek altına almaya da hakkımızın olmadığı düşüncesindeyiz. Beykozumuzun turistik bir bölge olması çalışmalarında, kentsel dönüşüm projesinde, Beykoz'un ekonomik gelişmesinde katkıda bulunulacak tüm çalışmalarda birlikte hareket etmeye hazırız.

Sosyal problemler ile karşı karşıya olan, kabuk değiştirme süreci yaşayan Beykozumuzun Ülke gündemini yönlendiren insanların ikametgahı olmuş, iş merkezlerinin hızla yükseldiği İstanbul'un önemli semtleri arasına girmiştir.
Ancak hızlı gelişimin yanında sorunlarıda beraberinde getirmiştir. Kentsel dönüşüm projesi adı altında açıklanan iyimser kantleşme, insanca yaşanacak bölgeler oluşturulması açıklamaları, imar planlarıyla ilgili sorunları mahallelerde halkla konuştuğumuzda, yüzlerindeki tedirginlikler hissediliyordu.
İmar sorununun Beykoz'un bir kanayan yarası olduğunu tüm Beykoz kabul edip, çözüm yollarıda ortak aramalıdır. Gerçek dışı, aşırı iyimser propogandalar tüm gayretlere karşın vatandaşın gönlünü ve güvenini kazanamıyor.
Bunun kalıcı çözümü halkın iradesinden geçer.



29-04-2006 7634 Yorum yok. Yorum Ekle
Ozan Derviş

BEYKOZLU OLMA ZAMANI

27-03-2024 Yorum yok. 502
Neyir Erkan Şişman

Oylar Sandığa

27-03-2024 Yorum yok. 475
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

TÜRK FUTBOLUNDA BİTMEYEN KAOS….

27-03-2024 Yorum yok. 482
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

HEY ON BEŞLİ ON BEŞLİ

27-03-2024 Yorum yok. 405
Erdal Uzuner

SEÇİME GİDERKEN

27-03-2024 Yorum yok. 434
Yaprak Akın

KONUT ALMALI MI !

27-03-2024 Yorum yok. 394
Cüneyt Pulant

Alaattin Köseler Gerçeği

27-03-2024 Yorum yok. 489
Hacı Arıcı

BEREKET İKLİMİ

27-02-2024 Yorum yok. 458
Asiye Çakır

ZAMAN VE HAYAT

27-01-2024 Yorum yok. 1073
Tuncay Ünde

SEVGİLİYE MEKTUP

26-12-2023 Yorum yok. 926
Adem Öztürk "Beykoz Sevdalısı"

Ortadoğu Müslüman mı?

25-11-2023 Yorum yok. 787