AK PARTİ BEYKOZ ESNAFINI DİNLEDİ

24-02-2008 9421 2 yorum. Yorum Ekle

Ak Parti Beykoz İlçe Başkanlığı, Beykoz esnafını Partisinin Milletvekili ve İl Yönetimi ile Beytaş Tesislerinde buluşturup sıkıntılarını aktarmalarını sağladı.


Beytaş’ta yapılan kahvaltılı toplantıyı, Ak Parti Beykoz İlçe Başkan Yardımcısı Nevin Çalışkan
yönetirken, değişik mahallelerden esnaflar, Beykoz’dan sorumlu İstanbul Milletvekili Mehmet Beyazıt Denizolgun, İl Yönetim Kurul Üyesi Şengül K. Şenoğlu, İlçe Başkanı Adem Sefer ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile Beykoz Belediye Başkan Yardımcısı Av.Yüksel Baki’de toplantı katılımcıları oldular.


Esnaflara sıkıntılarını aktarmaları için söz hakkı verildiğinde, esnaflar genel olarak iş kolları ile ilgili sıkıntılarını dile getirdiler. Kapanan fabrikaların yarattığı ekonomik kriz neticesinde birçok esnafın iflas edip iş yerlerini kapattığı, bazılarının kapatmak üzere olduğu ve devam edenlerinde vergi borçlarını dahi ödeyemediği ve bu sebepten dolayı vergi dairesinin hesaplarına bloke konması nedeniyle, sorunlarının daha da büyüdüğünü dile getirdiler.

Ak Parti Beykoz İlçe Teşkilatının önemli isimlerinden ve usta siyasetçilerinden Muzaffer Gökgöz ve Servet Şahin’in işveren kimlikleri ile yaptıkları değerlendirmeler oldukça dikkat çekti.


Muzaffer Gökgöz yaptığı konuşmada, ilçede kapanan fabrikaların sonrasında ekonomik sıkıntının hat safhaya ulaştığını, bu sebepten devlete olan sorumlulukların yerine getirilemediğini, kendisi dâhil birçok esnafın vergi borçlarını ödeyemediğini belirtti.
Gökgöz, Beykoz’un temel sorunu olan mülkiyet konusu, halkın ve yerel yöneticilerin çözemeyeceğini, ilçe sorunlarının 11 ayrı kanun maddesi ile bağlantısı bulunduğunu, Ak Parti iktidarının Beykoz için şans olduğunu, maalesef Beykoz sorunları İlçe Yöneticileri tarafından Ankara’ya taşınıp, bu şanstan yararlanma fırsatı olmadığını vurguladı. Muzaffer Gökgöz konuşmasının sonunda, yaklaşan seçim atmosferi sebebiyle başka siyasi partilerin bu konunun üzerine giderek konuyu çok farklı yönlere
çekebileceğini, ayrıca kentsel dönüşüm uygulaması için Beykoz’un pilot bölge olmasını, yapılacak adil ve güzel çalışmayla herkesin sosyal donatısı olan modern yapılarda ikamet etmek istemesinin hakkı olduğunu da hatırlatıp konuşmasını bitirdi.

Servet Şahin, konuya çok daha teknik açıdan bakarak örneklerle konuşmasının altını doldurdu. Beykoz’da çözüm için önce İlçenin fiziki ve insan kaynakları açısından envanterinin çıkarılması gerektiğini ve bu envantere göre de hedefe ulaşacak çalışma yapılabileceğini dile getirdi. Şahin 15 yıldır ciddi anlamda siyaset yaptığını, ne yazık ki 15 yıldır da bu çözümsüz konuşmaları hep dinlediğini belirterek, ön çalışmasız plansız ve programsız yol alınamayacağını, iyi hazırlanmış bir Beykoz envanteri uygulandığında sıkıntıların biteceğine dikkat çekti. Devletin de esnafına yardımcı olması gerektiğini, örneğin ihracat yapıyoruz, katma değer vergisi ödeyeceğim, fakat devlet vergi iadesini altı ay sonra ödemeye kalktığında, devletin beni destekleyen yapıda olmadığını gibi bir üzücü gerçek ortaya çıkıyor.
Servet Şahin, bütün bu olumsuzlukları, geniş ve teknik anlamda halkın önüne çözüm önerileri ile sunulmalıyız ki Ak Parti iktidarı devam etsin diyerek konuşmasını bitirdi.



Toplantının sonunda durum değerlendirmesi yapan Milletvekili, dükkânını kapatmak üzere olan bakkala, öyle bir ürün bul ki insanlar o ürünü almak için senin bakkalına gelme gereği duysun diyerek, fırıncılara da seslendi. İlçe nüfusunun azalması ve ekonomik sıkıntı sonrası Beykoz’daki fırınların nüfusa fazla geldiğinin doğru olduğunu belirterek, fırıncılara da ilginç önerilerde bulundu. Gelin, siz Beykoz fırıncıları olarak öyle bir imaj yapın ki İstanbul’da en iyi ekmek Beykoz’da üretiliyor dedirtin. Bu sayede göreceksiniz ki birçok ilçeden Beykoz’a ekmek almaya gelenler olacak diyerek sözlerini noktaladı. İstanbul Milletvekili Mehmet Beyazıt Denizolgun, kaydettiği diğer talepleri de, Ankara’ya götüreceğini açıklayarak tüm katılımcılara teşekkür etti.











24-02-2008 9421 2 yorum. Yorum Ekle

Yorumlar

FAHRİ ORMANLI 25-02-2008

"YAŞADIMMI ÖLDÜMMÜ"

AH BENİM YALANLARLA DOĞAN HALKIM MİLLETİM YURTAŞIM VATANDAŞIM ADAŞIM SEÇİM GELİYOR SEÇİM ACABA BU SİZLERİ DAVET EDEN PARTİLİLER AYDAMI YAŞIYORLAR BAŞBAKAN GELDİ BEYKOZA SAĞIR SULTANI BİLE DOYDUĞU TAPU SORUNUNDAN BİR ÇÜMLE DAHİ KONUŞMADI YALANDA TALANDA AYNI BU KARDEŞİNİZ 30 YILLIK MESLEK HAYATINDA TÜM SİYASETCİLERE OLAN GÜVENİNİ YİTİRDİ ÇÜNKÜ ONLARIN TOPUNA DAMARLARINDAKİ KAN KADAR YAKIN BİR ONLARIN DEDİKLERİNE BİRDE BU BEYKOZLU GAZETECİ YAZAR FAHRİ ORMANLININ YAZDIKLARINI OKUYUN HER ZAMAN HAKLI OLDUĞUMU GÖRECEKSİNİZ ONLAR SÖYLEDİ BİZ YAZDIK ONLAR UNUTTU AMA YAZI UNUTULMAZKİ. BEYKOZU DA SİZLERİDE SEVİYORUM PARTİYE DEĞİL BEYKOZA HİZMET EDMENİZİ İSTİYORUM.

engin YENİ MAHALLEDEN 29-02-2008

hepaynı

gördüğümüz manzara ve okuduğumuz yazılar hep aynı birde ALLAH aşkına sokaklara çıkın insanlar isyan içinde sizler fakir olana kömür dağıtmaya devam edeceğinize iş imkanı sağlayın esnaf raflara bakıyor çünkü sizler beykoza fabrika açacağınıza fabrika kapatıyorsunuz sonra esnafı özel yerlerde dinliyorsunuz halka inin bu halk sizi getirdiği gibi indirir. kahveler dolu sokaklar dolu insanlar işsiz esnaf nasıl iyi olsun. üsteki resimlere bakıyorum hep aynı insanlar sizlerin buhaline üzülüyorum kendinize gelin artık yeter.. doğuş habere teşekkür ediyorum bizlere bu hizmeti sunduğunuz için.SAYGILARIMLA

Toplam 2 yorum bulundu. 1-2 arası listeniyor.
Ozan Derviş

BEYKOZLU OLMA ZAMANI

27-03-2024 Yorum yok. 502
Neyir Erkan Şişman

Oylar Sandığa

27-03-2024 Yorum yok. 475
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

TÜRK FUTBOLUNDA BİTMEYEN KAOS….

27-03-2024 Yorum yok. 482
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

HEY ON BEŞLİ ON BEŞLİ

27-03-2024 Yorum yok. 405
Erdal Uzuner

SEÇİME GİDERKEN

27-03-2024 Yorum yok. 434
Yaprak Akın

KONUT ALMALI MI !

27-03-2024 Yorum yok. 394
Cüneyt Pulant

Alaattin Köseler Gerçeği

27-03-2024 Yorum yok. 489
Hacı Arıcı

BEREKET İKLİMİ

27-02-2024 Yorum yok. 458
Asiye Çakır

ZAMAN VE HAYAT

27-01-2024 Yorum yok. 1073
Tuncay Ünde

SEVGİLİYE MEKTUP

26-12-2023 Yorum yok. 926
Adem Öztürk "Beykoz Sevdalısı"

Ortadoğu Müslüman mı?

25-11-2023 Yorum yok. 787