GEÇ OLDU GÜZEL OLDU

28-08-2014 5998 Yorum yok. Yorum Ekle

Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek ilçedeki yerel basın mensuplarıyla kahvaltı sohbet toplantısında bir araya geldi. Başkan Çelikbilek, 30 Mart’tan bu yana ulaşımdan spora, çevreden eğitime, imardan projelere kadar yapılanları ve yeni dönem çalışmalarını samimi bir ortamda basın mensuplarıyla paylaştı.

Yerel Basınla Beykoz Sohbeti

Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek ilçedeki yerel basın mensuplarıyla kahvaltı sohbet toplantısında bir araya geldi.  Başkan Çelikbilek, 30 Mart’tan bu yana ulaşımdan spora, çevreden eğitime, imardan projelere kadar yapılanları ve yeni dönem çalışmalarını samimi bir ortamda basın mensuplarıyla paylaştı.

Beytaş Teras Kafe’de yapılan toplantıya ilçede yayın yapan Dost Beykoz, Beykoz Güncel, Beykoz Olay, Doğuş Haber, Beykoz Ses, Özgün Haber, Haber 1908, Beykoz’da Hareket gazetelerinin genel yayın yönetmenleri ve muhabirleri katıldı. Başkan Yardımcıları Mahmut Gülbasar, Eyüp Salih Elmas, Basın Danışmanı Abdurrahman Cüneyt Fidancı ve basın yayın bürosu çalışanları da toplantıda hazır bulundu.

  

Yerel basın mensuplarıyla buluşmasında Beykoz için aldıkları kararların tek tek hayata geçtiğini, ilçede hizmet üretmenin ciddi gayret gerektirdiğini vurgulayan Başkan Çelikbilek, 30 Mart Yerel Seçimleri’nden bu yana ulaşım, spor, çevre, eğitim, kültür ve diğer tüm hizmetlerle ilgili basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

 

Trafik Zabıtası Geliyor 

Sohbetine ulaşımla ilgili çalışmalarla ilgili bilgi vererek başlayan Başkan Çelikbilek: “İlçenin önemli sorunlarından olan trafik sorununu çözmek için 30 zabıta yardımcısı aldık. Onları sadece trafik zabıtası olarak istihdam edeceğiz. Bir ay içinde trafiğin yoğun olduğu bölgelerde göreve başlayacaklar. Şu an eğitim alıyorlar. Beykoz Merkez, Paşabahçe, Soğuksu, Ortaçeşme gibi trafiğin yoğun olduğu noktalarda görev alacaklar.  Bu çalışmamızla trafikte bir düzen ve rahatlama olacak” dedi. 

 

Ulaşıma Yeni Çözümler

Ulaşımı çözecek diğer uygulamalara başladıklarını söyleyen Başkan Yücel Çelikbilek: “Yolları ortadan bariyerle ikiye bölmeye başladık. Soğuksu’ da bir kısım rahatlama sağlandı. Bu uygulamayla yollarda uygunsuz park da olmayacak. Vatandaşlardan gelen talepler doğrultusunda yeni hatların açılması için İETT’yle ortak çalışıyoruz. Ekiplerimiz gerekli incelemeyi yapılıyor, güzergâh uygunsa yeni hatlar açılıyor. Kaldırım ve yolları engelli, yaşlı ve çocukların kullanımına uygun şekilde düzenliyoruz.  Kaldırım işgalleri konusunda marketlere ciddi uyarılarda bulunuyoruz.” diyerek yapılanları aktardı. 

Teleferik Projesi Onaylandı

Sohbetinde teleferik projesinin onaylandığını da müjdeleyen Başkan Çelikbilek: “Karlıtepe Mesire Alanı’nın yapımı devam ediyor.  Yolların, piknik üniteleri, yapımına başlandı, alandaki proje yavaş yavaş ortaya çıkıyor. 5-6 ay içinde bitirilmesini planlıyoruz. Karlıtepe-Sultaniye arasında kurulacak olan teleferik projesi de onaylandı. Öncelikli hedefimiz mesire alanının teleferikle birlikte hizmete açılması ve mesire alanının bir an önce ilçeye kazandırılmasıdır” şeklinde konuştu.

Çubuklu-Kanlıca Sahil Yolu Başlıyor

Başkan Çelikbilek’in kamuoyuna bir müjdesi de Beykoz’un sahil yollarının kazıklı yol sistemiyle genişletileceği oldu. Başkan Çelikbilek sahil yollarının genişletilmesiyle ilgili şunları söyledi: “Kanlıca’dan Çubuklu İskelesi’ne kadar olan kısımda 1,5 km uzunluğunda 10 metre genişliğinde yeni bir yol kuruyoruz.  15 gün ya da 1 ay içinde yapımına başlanacak. İçinde dinlenme ve sosyal alanlar, balık tutma iskeleleri ve süs havuzları yer alacak. Aynısını Anadolukavağı ve Beykoz Merkez’de de yapmayı düşünüyoruz. Yalıköy’den Beykoz Merkez’e denizden kazıklı yol yapıp gidiş ve gelişi tek yön şeklinde vererek trafik sorunun çözmeyi planlıyoruz.” 

Deniz Tokatköy’den Görülebilecek

Beykoz Stadı yenileme çalışmalarıyla çevrenin de güzelleşeceğini ifade eden Başkan Yücel Çelikbilek: “Stadın oradaki derenin çevresini düzenliyoruz. Etrafına  dükkânlar, lale bahçesi ve ilçe sakinlerinin dinlenebileceği alanlar kuracağız. Ortaçeşme ve Tokatköy’de yapılan çalışmalarla dereden kaynaklanan kot farkı dolayısıyla evleri su basma sorunu kalmadı. Deniz suyu Beykoz Deresi’ne verilecek ve Tokatköy girişinden deniz görülebilecek”  dedi.

Sokağa Moloz Bırakılmayacak  

Basın toplantısında çevreyle ilgili yeni bir çalışmayı daha haber veren Başkan Yücel Çelikbilek: “Molozlarla ilgili bir uygulama başlattık. Moloz ve inşaat atığı bırakanları uyarıyoruz. Uyarılarımızı dikkate almayanlara gerekirse ciddi para cezaları uygulayabiliriz.   Tadilat ve inşaat yapan vatandaşlarımız atıklarını kapısının önünde bırakmamalı. Beykoz Belediyesi olarak ilçe belediyeleri arasında molozu en ucuz nakleden belediyeyiz. Beykozların daha temiz bir ilçede yaşaması için bu çalışmayı yapıyoruz. Hiç kimsenin çevre ve sokakları kirletmeye hakkı yok”  diyerek bu vatandaşların duyarlı olmalarını istedi.

Cenaze Hizmetleriyle Herkesin Yanındayız

İlçe sakinleriyle iyi ve kötü günde her daim bir arada olduklarını söyleyen Başkan Yücel Çelikbilek: “İlçede bir vefat durumunda cenazeyi şehir dışına götürmek isteyen yakınlarına cenaze aracı veriyoruz. 2 aracımızı cenaze hizmetine tahsis ettik.  Vefat eden ilçe sakinlerimizi yakınlarını muhakkak telefonla arıyor, baş sağlığı diliyorum. 3 kişilik taziye ekibimiz cenaze evini ziyaret ederek ihtiyaçlarını soruyor. Talebe göre taziye evinde ikramda bulunuyoruz. İlçe sakinlerimiz acılı günlerinde yanlarında olduğumuz için memnuniyetlerini ifade ediyor” şeklinde cenaze hizmetleriyle herkesin yanında olduklarını söyledi.

5 Bin Öğrenciye Eğitim Desteği

Bu yıl bini üniversite öğrencisi olmak üzer 5 bin öğrenciye eğitim desteğinde bulancaklarını söyleyen Başkan Yücel Çelikbilek okulların her  yıl boya ve temizlik malzemesi ihtiyacanı karşıladıklarını belirterek eğitim öğretim- yılı başında ihtiyaç sahibi öğrencilere 50 TL’lik kırtasiye çekleri dağıtacaklarını  belirtti.

Mahalleler Dönüşen Köylerde Hizmetler Artacak

Yeni mahalle olan köylerle ilgili de bilgi veren Başkan Çelikbilek: mahallelerimizin devri yeni gerçekleşti şimdilik oralarda temel hizmetleri vermeye başladık. Köylerde 6 yeni halı saha ve yeni spor alanları açacağız. 5 yeni piknik alanı kuracağız. Köylerin devri yeni gerçekleştiği için 2015 yılıyla birlikte hizmetler daha da artacak. Ayrıca Büyükşehir Belediyesi de 5 yıl boyunca hizmet ve yatırımlarını sürdürecek” şeklinde konuşt.

Toplantıda basın mensuplarının sorularını tek tek yanıtlayan Başkan Çelikbilek 2/B ve tapu satışlarının devam ettiğini, elde edilen gelirle ihtiyaç sahipleri için ilçede 5 ila 10 bin arasında sosyal konut yapılacağını vurgulayarak, “Yenimahalle çok amaçlı bir kültür  merkezi kazandırdık. Baruthane Parkı  vatandaşlardan büyük ilgi gördü. Orhan Veli Parkı’nda çalışmalar bitti. Restoranıyla birlikte halkımızın hizmetine sunacağız. Kavacık’tan başlayarak kaldırım ve tretuvarları yeniliyoruz. Büyükşehirle beraber ciddi bir asfalt çalışmasına başladık. Vatandaşların taleplerine göre merdiven çalışmalarımız devam ediyor.” Diyerek sözlerin tamamladı.

Toplantını sonunda basın mensuplarının katılımıyla hatıra fotoğrafı çekildi.

Haber: Beykoz Belediyesi

Haber Başlığı ve Fotoğrafları: Doğuş Haber




28-08-2014 5998 Yorum yok. Yorum Ekle
Ozan Derviş

BEYKOZLU OLMA ZAMANI

27-03-2024 Yorum yok. 567
Neyir Erkan Şişman

Oylar Sandığa

27-03-2024 Yorum yok. 1069
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

TÜRK FUTBOLUNDA BİTMEYEN KAOS….

27-03-2024 Yorum yok. 528
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

HEY ON BEŞLİ ON BEŞLİ

27-03-2024 Yorum yok. 439
Erdal Uzuner

SEÇİME GİDERKEN

27-03-2024 Yorum yok. 492
Yaprak Akın

KONUT ALMALI MI !

27-03-2024 Yorum yok. 433
Cüneyt Pulant

Alaattin Köseler Gerçeği

27-03-2024 Yorum yok. 627
Hacı Arıcı

BEREKET İKLİMİ

27-02-2024 Yorum yok. 490
Asiye Çakır

ZAMAN VE HAYAT

27-01-2024 Yorum yok. 1109
Tuncay Ünde

SEVGİLİYE MEKTUP

26-12-2023 Yorum yok. 972
Adem Öztürk "Beykoz Sevdalısı"

Ortadoğu Müslüman mı?

25-11-2023 Yorum yok. 835