TÜRKİYE’DE BİR İLK TFF MERAL-CELAL ARAS SPOR LİSESİ EĞİTİM MÜFREDATI YENİDEN DÜZENLENDİ

03-09-2014 9642 Yorum yok. Yorum Ekle

Alibahadır Köyünde yapımı Aras Holding tarafından Meral-Celal Aras anısına gerçekleştirilen Güzel Sanatlar ve Spor Lisesinin adı, TFF Meral-Celal Aras Spor Lisesi olarak değiştirerek Milli Eğitim Bakanlığı;

Alibahadır Köyünde yapımı Aras Holding tarafından Meral-Celal Aras anısına gerçekleştirilen Güzel Sanatlar ve Spor Lisesinin adı, TFF Meral-Celal Aras Spor Lisesi olarak değiştirerek Milli Eğitim Bakanlığı, Türkiye Futbol Federasyonu ortak Eğitim Müfredatı kapsamında eğitim vermek üzere, hazırlanan protokol imza töreni Riva Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesislerinde gerçekleştirildi.

 

Alibahadır Köyü sınırlarında olan ormandan tahsis edilen arazide daha önceden taşocağı işletmesi bulunmaktaydı, işletmenin bölgede sıkıntı yaratması sonrası yapılan müracaatlar ile ruhsatı iptal edilen işletmenin bulunduğu orman işletmesine ait alan dönemin Alibahadır Köyü Muhtarı Cavit Gül’ün taş ocağı işletmesinin yanında bulunan köy tüzel kişiliğine ait alanın okul alanı olarak bırakmak istediklerini ve taş ocağı alanının da bu alana katılması talepli müracaatı ile yakından ilgilenen dönemin Beykoz Kaymakamı Cengiz Gökçe’nin de girişimleriyle taş ocağı işletmecisi alandan tahliye edilmişti.


Sonrasında eğitim adına ufku çok geniş olan ve eğitim çalışmaları ile Beykozluların özel ilgi duydukları dönemin sonraki Kaymakamı Aydın Ergün’ün olağanüstü çabalarıyla Aras Holding tarafından yaptırılan Meral-Celal Aras Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi temeli atılarak eğitime hazır hale getirilmişti.


Daha sonraki yaşanan gelişmelerde, Riva Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesislerinin Riva’da bulunması ve Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim’in hayalindeki Spor Lisesi özleminin hayata geçirilemesi sebebiyle TFF Yetkilileri ile Milli Eğitim Bakanlığı Yetkilileri yaptıkları görüşmeler sonrası,  öncelikle İstanbul’da bulunan diğer dört Güzel Sanatlar ve Spor Liselerinin adları sadece Spor Lisesi olarak değiştiriliyor. Alibahadır Spor Lisesinin Riva Milli Takımlar Tesislerine yakın olması sebebiyle yine TFF’nin talebi ile Meral-Celal Aras Spor Lisesi adı ailenin de onayı ile TFF Meral-Celal Aras Spor Lisesi olarak değiştiriliyor.


Milli Eğitim Bakanlığı ve Türkiye Futbol Federasyonunun ortak belirleyecekleri eğitim müfredatı ile eğitim verecek okulun yanındaki alana TFF”nin ek kampüsler de yapacak olması okulun Türkiye genelinde bir ilk olmasını sağlamakta.


Bütün bu gelişmelerin sonrasında Riva Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesislerinde Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ve Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören ve Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim yukarıda yaptığımız açıklamalar doğrultusunda eğitim verilecek ortak protokolü imza altına aldılar.


Törene, ayrıca Aras Holding ten Evrim Aras, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Muammer Yıldız, Milli Eğitim Bakanlığı ve TFF Yöneticileri ve Eğitmenleri, Beykoz Kaymakamı Süleyman Erdoğan, Beykoz İlçe Milli Eğitim Müdürü Kazım Bozbay, Beykoz İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Serkan Öcalmaz hazır bulundu.


Törende TFF Başkanı Erdoğan Demirören ve Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı yaptıkları konuşmalarda okulun önemine vurgu yaparlarken özellikle Aras ailesinden rahmete kavuşanları saygı ile anarak, emeği geçenlere ve Aras Ailesine teşekkür ettiler. Demirören, verdiği ayrıntıda Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim’in sık sık iyi niyetle dile getirdiği, bir türlü gerçekleştiremediğimiz spor lisesi arzumuza bu şekilde kavuşmuş olmamızdan büyük memnuniyet duyuyoruz ve eğitim çalışmaları ile yakından ilgileneceğiz dedi.


Ayrıca Meral-Celal Aras çiftinin kızları olan ve Aras Holding Yöneticisi Evrim Aras’a Milli Eğitim Bakanı tarafından plaket verilirken, Evrim Aras iş dünyası temsilcisi olarak böyle güzelliklere imza attıkları için duyduğu memnuniyeti dile getirerek katılımcılara teşekkür etti.

Ortak protokolün imzalanması sonrasında, tarafların hatıra fotoğrafı çektirmesiyle tören sona erdi.




03-09-2014 9642 Yorum yok. Yorum Ekle
Ozan Derviş

BEYKOZLU OLMA ZAMANI

27-03-2024 Yorum yok. 574
Neyir Erkan Şişman

Oylar Sandığa

27-03-2024 Yorum yok. 1072
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

TÜRK FUTBOLUNDA BİTMEYEN KAOS….

27-03-2024 Yorum yok. 532
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

HEY ON BEŞLİ ON BEŞLİ

27-03-2024 Yorum yok. 443
Erdal Uzuner

SEÇİME GİDERKEN

27-03-2024 Yorum yok. 495
Yaprak Akın

KONUT ALMALI MI !

27-03-2024 Yorum yok. 437
Cüneyt Pulant

Alaattin Köseler Gerçeği

27-03-2024 Yorum yok. 635
Hacı Arıcı

BEREKET İKLİMİ

27-02-2024 Yorum yok. 493
Asiye Çakır

ZAMAN VE HAYAT

27-01-2024 Yorum yok. 1114
Tuncay Ünde

SEVGİLİYE MEKTUP

26-12-2023 Yorum yok. 975
Adem Öztürk "Beykoz Sevdalısı"

Ortadoğu Müslüman mı?

25-11-2023 Yorum yok. 839