HAYALLER GERÇEK OLDU

14-11-2014 4515 6 yorum. Yorum Ekle

Beykoz Vakfı bünyesinde oluşturulan ve Müzik Koordinatörü Bengü Efsen yönetiminde çalışmalarını sürdüren Dostluk ve Barış Korusu,

Beykoz Vakfı bünyesinde oluşturulan ve Müzik Koordinatörü Bengü Efsen yönetiminde çalışmalarını sürdüren Dostluk ve Barış Korusu, Ahmet Mithat Efendi Kültür Merkezinde verdikleri mükemmel konser ile başta Beykoz Vakfı Yöneticileri olmak üzere, tüm konuklarına muhteşem bir gece yaşattılar.

Yeni kurulan Barış ve Dostluk Korosu konserinde, başarıları artık Beykoz sınırlarını aşan, Beykoz Vakfı Gençlik Orkestrası da yerini alırken, Koro ve Saz Sanatçılarının koordinasyonunu her zamanki zerafeti ile Şef. Bengü Efsen sağladı.

Konserin sunumunu Bengü Efsen’in Haliç Üniversitesinde Akademik kariyer yaparken ki Hocası Nuriye Eracar yaparken, konser iki bölümden oluştu. Birinci bölümde dillerimizde nağmeleri hiç tükenmeyen marşlarımız icra edilirken, konserin ikinci bölümünde ise Türk Sinemasının 100. Yılı anısına Yeşilçam Filim Müziklerinden eserler icra dildi.

Beykoz Vakfı Müzik Koordinatörü Bengü Efsen yaptığı kısa konuşmada, yıllardır sahnede anne ve çocuklarını buluşturmak istediğini, bu isteğinin gerçekleşmesinin yanında torunları da sahnede buluşturmanın farklı mutluluğunu yaşadığını belirterek, Beykoz Vakfı Yönetiminin çocuklara ve eğitime verdiği önemi itinalı sözler ile dile getirdi.

Efsen konuşmasının sonunda, bu amaçla çocuklarımıza güzel bir ortamda paylaşmayı, özgüveni ve sosyal hayatın içerisinde olmayı öğretirken becerilerine göre de bir ensturüman ile tanışmalarına arıcı olduklarını belirtti.

Efsen, küçük kemancılar gurubunun büyüyerek gençlik orkestrasını oluşturduklarını ve yeniden küçük kemancılar grubunun kurulacağını, ayrıca talep olduğunda ise değişik dallarda da enstürüman eğitiminin verilebileceğini dile getirirken, Vakıf Yönetiminin çok yakında birbirinden değerli projeleri ile Beykozluların karşısında olacaklarının da müjdesini verdi.

Konsere gelmemek ile önemli bir sanat etkinliğini kaçıran “Beykoz Protokolünün” dışında konseri Ünlü Sinema Yönetmeni Ülkü Erakalın, Sivil Toplum Kuruluşları Temsilcileri ve müzik severler izledi.

Beykoz Vakfı Başkanı Şaban Tören ve Yönetim Kurulu Üyeleri tam kadro ile konseri izlerken, Tören konser sonrasında sanatçılara ve konuklara teşekkür konuşması için Genel Sekreteri Mesut Aslan’ı görevlendirdi.

Aslan yaptığı kısa konuşmada böyle güzel bir ambiyansın başka ilçede olmadığını vurgulayarak, Bengü Efsen nezdinde emeği geçen herkesi tebrik edip teşekkür etti. Özellikle konseri takip eden misafirlere ayrıcalıklı teşekkür etti. Aslan son olarak ta Vakıf Müzik Koordinatörü Bengü Efsen’in belirttiği gibi yakında çok önemli projeleri ile farkındalık yaratmaya devam edeceklerini belirterek, tüm Beykozluları Vakıf çalışmalarını yakından takip etmeye davet etti.

Not: Haber içerisinde bulunan küçük fotoğraf karelerinin hepsini foto galerimizde görebilirsiniz



Fotoğraf Galerisi


14-11-2014 4515 6 yorum. Yorum Ekle

Yorumlar

BENGÜ EFSEN 15-11-2014

Teşekkür...

Merhaba,

Her zaman yanımızda olduğunuz,desteğiniz ve bu güzel haberiniz için,şahsım ve korom adına teşekkürü borç bilirim.

Ellerinize ,yüreğinize ve kaleminize sağlık...
Saygılar

Yağmur Aydın 15-11-2014

Teşekkür...

Bu güzel haber ve desteğiniz için,bir orkestra üyesi ve bu koronun bir parçası olarak çok teşekkür ediyorum. Fotoğrafların güzelliğini de dillendirmeden geçemeyeceğim,emekleriniz için tekrardan çok teşekkürler.

ZUHAL GUNEL 15-11-2014

Teşekkürler.

Bu koronun içinde bulunmaktan gurur mutluluk duydum.Herkese nasip olamayacağını düşündüğüm Dostluk ve barış korosuna verdiğiniz değerden dolayı Önce Bengü Efsene ve sizlere çok teşekkür ederim.
Sizler için daha iyi olmak için çok çalışacağız...

SEMRA PAMUK 16-11-2014

TEŞEKKÜRLER...

Severek, mutluluk duyarak, emek ve zaman verilerek yapılan bir çalışmaydı benim ve arkadaşlarım için. Böyle bir koro ve çalışmanın içinde yer almak keyif, mutluluk ve gurur verici. Bizlere bu güzel duyguları yaşatan sevgili hocamız Bengü Efsen'e ve duygularımıza ortak olarak yaptığınız harika haber için siz değerli basın mensuplarına sonsuz teşekkürler...

Raci zci 16-11-2014

teşekkürler

Dostluk ve Barış Korosu'nda olmaktan gurur ve mutluluk duyduğumuz o muhteşem konser aksamı bizimle beraber olan ayrıca güzel haberleri okurlara duyuran Doğuş Haber 'e katkılarından dolayı sonsuz teşekkür ederiz...

özgül özdem öztürk 17-11-2014

harikasınız...

bu güzel koronun bir parçası olarak ...gençlerimizi,bizleri ve bengü hocamızı o kadar güzel anlamış anlatmış ve resimlemişsiniz ki ...teşekkür etmek yetersiz kalır...bakan değil gören göz olmuşsunuz...değerli yorumlarınız ve fotoğraflarınız için ve de ayrıca kocaman yüreğiniz için teşekkürler...birde küçük nacizane bir isteğim var..vakit bulursanız çalışmalarımıza davet etmek isterim sizi...zannediyorum ki arkadaşlarım ve bengü hocam da çok mutlu olurlar....mürekkebiniz hiç bitmesin...saygılar...

Toplam 6 yorum bulundu. 1-6 arası listeniyor.
Ozan Derviş

BEYKOZLU OLMA ZAMANI

27-03-2024 Yorum yok. 601
Neyir Erkan Şişman

Oylar Sandığa

27-03-2024 Yorum yok. 1087
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

TÜRK FUTBOLUNDA BİTMEYEN KAOS….

27-03-2024 Yorum yok. 551
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

HEY ON BEŞLİ ON BEŞLİ

27-03-2024 Yorum yok. 451
Erdal Uzuner

SEÇİME GİDERKEN

27-03-2024 Yorum yok. 512
Yaprak Akın

KONUT ALMALI MI !

27-03-2024 Yorum yok. 462
Cüneyt Pulant

Alaattin Köseler Gerçeği

27-03-2024 Yorum yok. 659
Hacı Arıcı

BEREKET İKLİMİ

27-02-2024 Yorum yok. 508
Asiye Çakır

ZAMAN VE HAYAT

27-01-2024 Yorum yok. 1127
Tuncay Ünde

SEVGİLİYE MEKTUP

26-12-2023 Yorum yok. 990
Adem Öztürk "Beykoz Sevdalısı"

Ortadoğu Müslüman mı?

25-11-2023 Yorum yok. 852