NİHAYET BEYKOZ TURİZM SORUNLARI ELE ALINIYOR

28-11-2014 4035 Yorum yok. Yorum Ekle

Beykoz’un en etkin turizm işletmeleri sahipleri bir araya gelerek kurucular kurulunu ve Yönetim Kurulunu oluşturdukları, yıllardır Beykoz’da eksikliği hissedilen, Beykoz Turizm İşletmecileri Derneği

Beykoz’un en etkin turizm işletmeleri sahipleri bir araya gelerek kurucular kurulunu ve Yönetim Kurulunu oluşturdukları,  yıllardır Beykoz’da eksikliği hissedilen, Beykoz Turizm İşletmecileri Derneğinin kuruluşunu Beykoz Basını vesilesiyle kamuoyu ile paylaştı.

Kurucular kurulunun oluşturduğu Yönetim Kuruluna Başkanlık eden Cumhuriyet Köy Gren House Tesislerinin sahibi olan Ergin Tüfekçi’nin tesislerinde kahvaltılı yapılan toplantıda, önceden hazırlanmış basın bildirisi dağıtılırken, serbest sohbette ise turizm adına yapılması gerekenlerin, bu konuyu yönlendirecek ve en önemlisi sıkıntılarını birebir bilen işletme sahiplerinden oluşmasının önemi üzerine dururken, toplantıya katılan yerel basın mensupları da yapılacak çalışmalarda kendilerine düşen görevi yerine getireceklerini belirttiler.

Beykoz’un çiçeği burnundaki yeni Sivil Toplum Kuruluşu, aşıda orijinal halini yayınladığımız basın bildirilerinde belirttikleri gibi çalışmalarının her aşamasını Beykoz Yerel Basını ile paylaşacakların sözünü de ayrıca verdiler.

Beykoz Turizm İşletmecileri Derneği Yönetim Kurulu Listesi ve Beykoz Kamuoyu ile paylaştıkları Basın Açıklaması metni;

Ergin Tüfekçi-Kurucu Başkan – Gren House İşletme Sahibi

Yüksel Bakara-Taç Restaurant

Alaattin Çoker-Beyaz Bahçe

Fahri Özçelik-Şişmanın Yeri

Muzaffer Çakır-Poyraz Sahil Balık Restaurant

Leonardo Antoni Dohada Cafe-Restaurant-Havuz

Ahmet Tuncer Karakeçili-Ayşe Teyze Bağbahçe

Sedat Başalan-Özcivelek Turizm

Değerli Basın Mensubu Arkadaşlarım,

Bizleri bu anlamlı günümüzde yalnız bırakmadığınız için hepinize teşekkür ederiz.

Beykoz Turizm İşletmeciler Derneğimizi 30 Ekim 2014 günü itibariyle faaliyete geçirmiş bulunuyoruz, bu önemli birlikteliğimizde kurucu üye sıfatıyla katkılarını esirgemeyen arkadaşlarıma da huzurunuzda teşekkür etmek isterim.

İstanbul 2013 turizm istatiklerine göre tarihinde ilk defa 10 milyon turist kapasitesini yakalamış ve bu senede bu sayıyı egale edecek gibi görünüyor olsa da, Beykoz’umuzun bu pastadan ne kadar pay aldığı konusun da, maalesef üzülerek söylemem gerekiyorsa da ulaşabildiğimiz hiçbir istatiki veri bulunmamaktadır.

Bu durumun Beykoz'a katkısı Boğazda bulunan birkaç restaurantımıza, yabancı misafirlerini yemeğe getiren is adamlarımızın sağladığı katkı ile sınırlıdır. Siz hiçbir tur otobüsünün Göksu'da bir kahvaltı verip, Kanlıca da yoğurt yedirip, hidiv kasrında çayını yudumlatıp, Anadolu Kavağinda lüferin tadına baktırıp, Yoros Kalesinde eşsiz boğaz manzarasının fotoğrafladığını gördünüz mü ?

Evet göremezsiniz! Çünkü böyle bir turdan sonra turistlerin konaklama ihtiyacı için Avrupa yakasına geçmeleri gerektiğini hepimiz iyi biliyoruz, çünkü Beykoz’umuzun henüz yeterli yatak kapasitesine sahip olmadığını ve turizm acentelerinin bu yüzden bölgemizi tercih etmedikleri de bir gerçektir…

Beykoz Turizm içeriği olarak coğrafyasında 4 mevsim 12 ay turizm yapılabilecek ender bir bölgede yer almaktadır. İstanbul un en uzun sahil şeridine sahip ilçelerinden biridir. Beykoz,resturantları cafeleri dışında yazın karadeniz sahilinde denizinden faydalanabileceğiniz, kışın ise av turizminin düzenlenmesiyle bölge de istihdamın devamı sağlanabilecek bir bölgedir.

Hayvancılık ve tarım alanında kendi kendine yetebilme kabiliyetine sahiptir, bereketli toprakları yazın ziyaretçilerine tarladan organik ürün sağlayarak katkıda bulunur. Sezon boyunca denizlerimiz balığın bin bir çeşidini sunar bizlere.

Beykoz Belediyesinin de desteklediği Riva Kanal projesi her kadar geç kalınmış bir proje olsa da ıslah edilmesi ve turizm kazandırılması açısından bölge halkı içinde önem arz etmektedir. Proje kapsamında dere kenarında yapılacak tesisler ile Beykoz turizminde ivme kazandırılması göz ardı edilemez.

Beykoz’umuzun her köşesi doğal bir film platosudur, bölgemizde çekilen diziler ve filmler ne kadar çok olsada bunların bölgeye katkısı maalesef sağlanamamıştır. Konuşmamın başında da belirttiğim gibi konaklama tesislerinin yetersizliği, bölgeye duyulan talebi azaltmaktadır…

Tam da bu bağlamda,

BTİ Derneğinin kuruluş amacını özetlemek gerekirse Beykoz’un kapanan fabrikalarının yerine Beykoz da bacasız sanayinin devreye girmesi gerektiğini düşünerek bu birliktelik hayata geçilmiştir.

Bundan sonraki çalışmalarımız arasında önceliğimiz Beykoz da turizm istihdamını sağlamak ve geliştirmek olacaktır. Beykoz Belediyesi ile hizmet ve servis personeli eğitimini sağlamak ve daha sonra iş imkanı sunmak konusunda ortak bir çalışma yürütmek, kent konseyinde proje kapsamında fikir alışverişinde bulunmak ve bunların ivedi olarak hayata geçmesi yönünde takipçisi olmaktır.

Gayemiz, İstanbul Turizm Müdürlüğüyle irtibata geçip, Beykoz Turizm haftası adı altında çeşitli etkinlikler ve sempozyumlar düzenleyerek ilgi ve alakanın bu bölgeye kaydırılmasını sağlamak, Beykoz’umuzun da turizm pastasından pay almasında katkıda bulunmak olacaktır.

Saygılarımla

Beykoz Turizm İşletmeciler Derneği

Yönetim Kurulu Başkanı

Ergin Tüfekçi




28-11-2014 4035 Yorum yok. Yorum Ekle
Ozan Derviş

BEYKOZLU OLMA ZAMANI

27-03-2024 Yorum yok. 497
Neyir Erkan Şişman

Oylar Sandığa

27-03-2024 Yorum yok. 472
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

TÜRK FUTBOLUNDA BİTMEYEN KAOS….

27-03-2024 Yorum yok. 474
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

HEY ON BEŞLİ ON BEŞLİ

27-03-2024 Yorum yok. 403
Erdal Uzuner

SEÇİME GİDERKEN

27-03-2024 Yorum yok. 430
Yaprak Akın

KONUT ALMALI MI !

27-03-2024 Yorum yok. 391
Cüneyt Pulant

Alaattin Köseler Gerçeği

27-03-2024 Yorum yok. 474
Hacı Arıcı

BEREKET İKLİMİ

27-02-2024 Yorum yok. 456
Asiye Çakır

ZAMAN VE HAYAT

27-01-2024 Yorum yok. 1070
Tuncay Ünde

SEVGİLİYE MEKTUP

26-12-2023 Yorum yok. 925
Adem Öztürk "Beykoz Sevdalısı"

Ortadoğu Müslüman mı?

25-11-2023 Yorum yok. 786